Erg drukke hond 1,5 jaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hoi allemaal,

 

onze jongste cavalier Timo weet geen weg met zijn energie! Het gekke is dat hij binnen heel rustig is, heel goed luistert (ik kan zelfs zeggen beste van alle 4). Enkel als we buiten gaan wandelen en eens het bos uit verder naar een veld begint hij te janken/huilen, naar achter lopen en dan snok naar voor. Hoe meer ik corrigeer (licht trekje naar boven, nee) hoe erger hij het doet. Los laten doe ik met een koek voor zijn neus zodat hij stil los gemaakt wordt en eens los gaat hij ook total loss. Niet te doen! Dan grijpt hij een stok en het is net alsof die stok zijn prooi wordt. Zo doet hij eigenlijk. Ook hierbij hoe meer je zegt (nee, stop, kom hier,) hoe erger het word. Ik negeer het nu dus, maar elke keer heeft hij wel een stok bij. Hij rent heel veel, met of zonder stok. Stokken die vast zitten gaat hij aan zitten trekken tot ze los zijn. De tip die me gegeven is, is niet meer los laten. Maar ik weet het niet zo goed, dus ik vraag het hier even. Hij heeft denk ik te veel energie en moet dan zijn frustratie kwijt en dus net wel los lopen zou ik denken? Maar ik wil weten waar die frustratie vandaan komt en of ik eventueel toch iets kan doen om zijn gedoe met stokken te beperken? Hij mag ermee rondlopen, maar hij stript ze helemaal met een geluid erbij dat willen jullie niet weten  Ik hoop hier tips te krijgen hoe ik hem kan helpen.

 

Pootje van Timo

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien iets anders met de hond gaan doen?

Hem aan het werk zetten, zodat hij mentaal ook moe wordt.

Laat hem iets zoeken in het bos.

Neem bv een balletje mee die je verstopt etc.

Als jouw hond zo energiek is en met alleen wandelen het er niet uit gaat, dan moet je misschien iets meer met je hond doen.

Of ga ermee speuren, op cursus o.i.d.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Eens met Sylvia. Lekker aan het werk met je hond. Laat je ze alle 4 tegelijk uit? Ga dan alleen met Timo wandelen zodat je echt je aandacht alleen op hem hoeft te houden. Ga samen leuke dingen doen buiten, laat je hond z'n neus gebruiken.
Zelf laat ik Puck vaak zoeken in het gras. Gooi dan een handvol snoepjes de lucht in en zodra ze zijn geland mag Puck zoeken. Daar kan ze behoorlijk lang mee bezig zijn.

 

Corrigeren dmv een licht trekje aan de riem? Weet je dat je flinke schade aan de nek kunt aanbrengen als je dat soort dingen doet?

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Misschien dat speuren wat is?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

In huis is hij rustig en luistert hij het beste van je honden zeg je. Dat klinkt bij mij dat hij daar de duidelijkheid en rust heeft. Er zijn regels en hij weet de grenzen blijkbaar. Buiten klinkt het mij een beetje als over enthousiast en hij weet niet zo goed wat hij daarmee aan moet. En als hij dan zijn over enthousiasme uit dan krijgt hij steeds een nee of nog erger, een ruk aan de riem. Maar de prikkels lijkt hij toch kwijt te moeten dus negeer idd zijn slecht gedrag en geef hem opdrachten als hij los is. Begin klein en met simpele opdrachten. 2 passen naast lopen en weer laten gaan. Leer hem om een boom heen te sturen. Leer hem het commando om ergens op te springen. Beloon hem steeds op het moment dat hij contact met jou maakt, qua kijken of even bij je komen. Je zal merken dat je hondje steeds liever bij je blijft want wie weet krijgt hij wel een opdracht en dus een heerlijk koekje. 

Je geeft hem 1 opdracht bijvoorbeeld zit, goedzo en een koekje en weer een commando vrij geven. Als hij even kijkt of als hij bereikbaar is dan geef je hem weer een kleine opdracht.

 

Dat om iets heen sturen zou je eventueel alvast binnen kunnen aanleren als hij nog rustig is en ruimte in zijn hoofd heeft om iets aan te leren en daarna kan je dat buiten toepassen. 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Misschien iets anders met de hond gaan doen?
Hem aan het werk zetten, zodat hij mentaal ook moe wordt.
Laat hem iets zoeken in het bos.
Neem bv een balletje mee die je verstopt etc.
Als jouw hond zo energiek is en met alleen wandelen het er niet uit gaat, dan moet je misschien iets meer met je hond doen.
Of ga ermee speuren, op cursus o.i.d.
  "

Dat dacht ik ook, ik moet deze hond aan het werk zetten :) Maar dan wat hé! Weet je wat opmerkelijk is? Ik ben eens één van mijn andere honden kwijt gespeeld en HIJ heeft haar gevonden. Als ik met een vriendin ga wandelen en die roept haar hond, loop hij ernaartoe. Dus inderdaad zo zoek spelletjes is een goed idee. 

 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Eens met Sylvia. Lekker aan het werk met je hond. Laat je ze alle 4 tegelijk uit? Ga dan alleen met Timo wandelen zodat je echt je aandacht alleen op hem hoeft te houden. Ga samen leuke dingen doen buiten, laat je hond z'n neus gebruiken. Zelf laat ik Puck vaak zoeken in het gras. Gooi dan een handvol snoepjes de lucht in en zodra ze zijn geland mag Puck zoeken. Daar kan ze behoorlijk lang mee bezig zijn.
 
Corrigeren dmv een licht trekje aan de riem? Weet je dat je flinke schade aan de nek kunt aanbrengen als je dat soort dingen doet? "

Ik weet dat het schade kan aanbrengen, daarom ik dat trekje al gauw niet meer deed en zeker omdat hij nog hoger werd van energie, dus geen trekjes meer hoor! Ik laat ze idd allemaal tegelijk uit, ik ga nogal lang wandelen. Ik zal eens alleen gaan met hem tussendoor, hij heeft toch energie genoeg :) Dat met snoepjes vind ik grappig, ik zie het al voor me :) Ik heb namelijk honden die hun eten in een wip opeten (anti-schrokbak noodzaak  ) Dat wil ik hem dus wel eens zien doen, gaat leuk worden. 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" In huis is hij rustig en luistert hij het beste van je honden zeg je. Dat klinkt bij mij dat hij daar de duidelijkheid en rust heeft. Er zijn regels en hij weet de grenzen blijkbaar. Buiten klinkt het mij een beetje als over enthousiast en hij weet niet zo goed wat hij daarmee aan moet. En als hij dan zijn over enthousiasme uit dan krijgt hij steeds een nee of nog erger, een ruk aan de riem. Maar de prikkels lijkt hij toch kwijt te moeten dus negeer idd zijn slecht gedrag en geef hem opdrachten als hij los is. Begin klein en met simpele opdrachten. 2 passen naast lopen en weer laten gaan. Leer hem om een boom heen te sturen. Leer hem het commando om ergens op te springen. Beloon hem steeds op het moment dat hij contact met jou maakt, qua kijken of even bij je komen. Je zal merken dat je hondje steeds liever bij je blijft want wie weet krijgt hij wel een opdracht en dus een heerlijk koekje. 
Je geeft hem 1 opdracht bijvoorbeeld zit, goedzo en een koekje en weer een commando vrij geven. Als hij even kijkt of als hij bereikbaar is dan geef je hem weer een kleine opdracht.
 
Dat om iets heen sturen zou je eventueel alvast binnen kunnen aanleren als hij nog rustig is en ruimte in zijn hoofd heeft om iets aan te leren en daarna kan je dat buiten toepassen.  "

Goh, dat blijven zitten en weer lopen heb ik al geprobeerd, wordt hij ook te hoog van. Of wacht, bedoel je los? Dit was aan de lijn en werkt voor geen meter. Andere dingen nog niet geprobeerd, dus ga het zeker een keer doen. Bedankt! 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Het is trouwens 10 dagen even aan de lijn blijven, want hij heeft net een wonde opgelopen. Ik kom van de DA en hij heeft 2 nietjes met verband. Grrr! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Het is trouwens 10 dagen even aan de lijn blijven, want hij heeft net een wonde opgelopen. Ik kom van de DA en hij heeft 2 nietjes met verband. Grrr!  "

 

Ai, dat is balen! Beterschap voor de kleine muiter!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik weet dat het schade kan aanbrengen, daarom ik dat trekje al gauw niet meer deed en zeker omdat hij nog hoger werd van energie, dus geen trekjes meer hoor! Ik laat ze idd allemaal tegelijk uit, ik ga nogal lang wandelen. Ik zal eens alleen gaan met hem tussendoor, hij heeft toch energie genoeg :-) Dat met snoepjes vind ik grappig, ik zie het al voor me :-) Ik heb namelijk honden die hun eten in een wip opeten (anti-schrokbak noodzaak  ) Dat wil ik hem dus wel eens zien doen, gaat leuk worden.  "

 

Je kan uiteraard ook een deel van z'n voer nemen ipv snoepjes.

Ik ben genoodzaakt aan de snoepjes gezien ik vers geef. Dat gooi je niet zomaar even hier in het gemeentelijke grasveld hahaha.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
Je kan uiteraard ook een deel van z'n voer nemen ipv snoepjes.
Ik ben genoodzaakt aan de snoepjes gezien ik vers geef. Dat gooi je niet zomaar even hier in het gemeentelijke grasveld hahaha. "

Haha, je kan het toch eens proberen  Grappig! Maar ik vind het echt wel een goed idee. Moet wel enkel met hem, want als ik dit doe met hen alle 4 dan ga je wat zien 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Haha, je kan het toch eens proberen  Grappig! Maar ik vind het echt wel een goed idee. Moet wel enkel met hem, want als ik dit doe met hen alle 4 dan ga je wat zien  "

 

Haha, ja beter is om dat alleen met de hond te doen. Eerst een voor een snoepje/voer weg gooien en laten zoeken daarna kun je wat meer weggooien.

 

Ikzelf vind het altijd een mooi gezicht als Puck zo druk bezig is met zoeken. Geeft haar nadien een voldaan gevoel.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Misschien dat speuren wat is? "

Speuren zal hij leuk vinden, dat heeft hij wel in zich  Ik heb het hier over een cavalier, maar hij gedraagt zich als weet ik veel? Border collie? Roedel moet bij elkaar blijven, ik zal em is tussen de schapen zetten 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Sadi een berner maar ook 200% neus gericht en zeg maar rustig hyper.

Alleen beperkt door haar temperatuurprobleem. Lekker los rennen geen optie. Helaas.

Zou ik best willen zien een cavalier bij een kudde schapen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Speuren dat kan elke hond.

Ik doe dit ook met Black.

Hij moet dan een persoon opzoeken in het bos.

Ik krijg dan zo'n soort walkie talkie zodat ik contact kan hebben met die persoon (bij kruisingen zeg ik welke kant ik opga, zodat we niet per ongeluk afdwalen)

Na een uurtje speuren is hij kapot, zoveel energie kost dit.

Maar hij vindt het fantastisch leuk!

 

Ook kun je thuis wel dingen met hem doen.

Bijvoorbeeld een balletje/snoepje in huis of tuin verstoppen en hem dat laten opzoeken.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

 

 

Heel moeilijk is het niet wat hersenwerkjes betreft. Let er wel op dat je hond niet gefrustreerd raakt en help hem wanneer dat nodig is.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Speuren dat kan elke hond.
Ik doe dit ook met Black.
Hij moet dan een persoon opzoeken in het bos.
Ik krijg dan zo'n soort walkie talkie zodat ik contact kan hebben met die persoon (bij kruisingen zeg ik welke kant ik opga, zodat we niet per ongeluk afdwalen)
Na een uurtje speuren is hij kapot, zoveel energie kost dit.
Maar hij vindt het fantastisch leuk!
 
Ook kun je thuis wel dingen met hem doen.
Bijvoorbeeld een balletje/snoepje in huis of tuin verstoppen en hem dat laten opzoeken.
  "

Wauw, dat klinkt leuk! Heb helaas geen tuin, dus het zal thuis zijn. Het is zoals gezegd hé! Mentaal moe maken. Ik ben heb ook het beste te meester als ik hem mentaal benader en niet fysiek, snap je.  

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
 
Heel moeilijk is het niet wat hersenwerkjes betreft. Let er wel op dat je hond niet gefrustreerd raakt en help hem wanneer dat nodig is. "

Leuke foto's! Hoe help ik hem dan? Door het aan te wijzen? Ik voel me een beetje dom nu  maar ik heb de simpelste dingen al geprobeerd en hulp, dus wil het goed doen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wauw, dat klinkt leuk! Heb helaas geen tuin, dus het zal thuis zijn. Het is zoals gezegd hé! Mentaal moe maken. Ik ben heb ook het beste te meester als ik hem mentaal benader en niet fysiek, snap je.   "

 

Let wel op dat je het rustig op bouwt. Gelijk heel veel doen, kan ook weer zorgen voor overprikkeling en dan heb je een giga vervelende hond in huis (Zelf 1x gehad hihi, dacht een leuk parcours door huis te hebben gemaakt...)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Leuke foto's! Hoe help ik hem dan? Door het aan te wijzen? Ik voel me een beetje dom nu  maar ik heb de simpelste dingen al geprobeerd en hulp, dus wil het goed doen. "

 

Ja aanwijzen kan. Ik heb zelfs met de spelletjes, die blauwe zoals waar puck mee op de foto staat, naast Puck gelegen en voorgedaan hoe het moest. Hihi, heb zelf echt veel lol gehad om zo bezig te zijn met Puck.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Zoiezo even rustig aan doen, dat gaat wat worden...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Arme hond . Helaas overkomt hun net als ons ook wel eens iets wat niet zo leuk is.

 

Misschien juist nu die rust moet nemen is zo'n hersenwerkje leuk.

http://www.snuffelmat.nl/ zoiets is best leuk om nu samen te doen. Je kan het ook zelf maken met bijv. een deurmat en repen fleecestof (wel zelf knippen) de repen fleecestof kun je dan knopen aan de deurmat.

 

Zie juist met verder kijken dat ze ook een doe het zelf pakket verkopen.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

" Arme hond . Helaas overkomt hun net als ons ook wel eens iets wat niet zo leuk is.
 
Misschien juist nu die rust moet nemen is zo'n hersenwerkje leuk.
http://www.snuffelmat.nl/ zoiets is best leuk om nu samen te doen. Je kan het ook zelf maken met bijv. een deurmat en repen fleecestof (wel zelf knippen) de repen fleecestof kun je dan knopen aan de deurmat. "

Volgende keer in de dierenwinkel zal ik eens zien. Heb wel kong dingen liggen, maar zo een spel lijkt me echt leuk voor hem!

Cotons (Gast)

Ik neem bv. een blikje smeerleverworst mee en smeer soms wat tegen een geschikte boomstam, laat de hond het aflikken. Succes verzekerd. Of ik neem een frikandelstukjes ter grote van een erwt mee en gooi een handvol in het gras. Heerlijk snuffelen. Verder gebruik ik veel wat ik tegenkom zoals boomstronken enz. om oefeningetjes te doen, wees creatief. Vanavond op puppycursus balans oefeningen en hersenwerk. Als beloning heb ik kipfilet gekookt en die in mini stukjes gesneden. 

Beloningen afwisselen.

 

 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  
Je kan uiteraard ook een deel van z'n voer nemen ipv snoepjes.
Ik ben genoodzaakt aan de snoepjes gezien ik vers geef. Dat gooi je niet zomaar even hier in het gemeentelijke grasveld hahaha. "

 

Moh voer ik eigenlijk alleen maar via opdrachten. Dus heuptas om, ook in huis in eerste instantie, en steeds even een opdracht vragen van haar en dan krijgt ze een aantal brokjes. Is ondertussen een gewoonte geworden en na een paar dagen metkte ik al dat Moh veel meer op mij lette en niet meer zo op alles wat in de omgeving gebeurd. Alles was interessant om op te reageren. Auto's, fietsers, hardloper, katten en ga zo maar door. Ik kon heel moeilijk haar aandacht krijgen en vooral aandacht vasthouden. Niet dat ze gemeen was maar ik was alles behalve interessant. Toen werd ze ook nog eens aangevallen aan de lijn door een loslopende hond en begon ze negatief te reageren op andere honden als ze aan de lijn zat. Doordat ik toch al heel moeilijk haar aandacht kreeg ben ik even bij een gt langs gegaan en deze adviseerde me om haar op deze manier te voeren en nu tijdens het wandelen kijkt ze me steeds even aan of ze iets moet doen om voer te verdienen en ze houdt mij nu fantastisch in de gaten. Zelfs katten kijkt ze nu alleen even na (los durf ik dit nog niet uit te proberen hoor ) en dan loopt ze ook zo weer met me mee.

Ik begon met kleine simpele oefeningen die snel klaar waren. Even in de zit en hup voer.  Nu laat ik haar langer zitten en zit er ookbmeer geduld in. Nu kan ik ook meerdere oefeningen achter elkaar vragen of haar meters naast laten lopen ipv 1 pas. 

Begin klein en idd desnoods alleen op deze manier voeren of grotendeels van haar voer op deze manier geven, dit zou bij ts ook best wel eens kunnen werken. 

En de hond krijgt er plezier in om iets voor je te doen en zo kan je negatief gedrag voorkomen door iets te vragen van je hond en hem daarvoor te kunnen belonen.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
Moh voer ik eigenlijk alleen maar via opdrachten. Dus heuptas om, ook in huis in eerste instantie, en steeds even een opdracht vragen van haar en dan krijgt ze een aantal brokjes. "

Dat is wel een beetje moeilijk met 4 honden in huis. In huis laat ik ze wel allemaal gaan zitten en dan krijgen ze hun pot eten. Timo doet dat  het beste van allemaal.

Als zijn poot genezen is dan ga ik zeker aan de slag en ga al eens kijken naar zo een spel waar je voer in kan doen. Lijkt me erg leuk om binnen te doen.

Of wat misschien ook een idee is om tijdens voertijd Timo opdrachten te geven? 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Dat is wel een beetje moeilijk met 4 honden in huis. In huis laat ik ze wel allemaal gaan zitten en dan krijgen ze hun pot eten. Timo doet dat  het beste van allemaal.
Als zijn poot genezen is dan ga ik zeker aan de slag en ga al eens kijken naar zo een spel waar je voer in kan doen. Lijkt me erg leuk om binnen te doen.
Of wat misschien ook een idee is om tijdens voertijd Timo opdrachten te geven?  "

 

Nee dat zou denk ik geen meerwaarde hebben. 

Binnen gedraagt hij zich al goed zei je dus hem binnen opdrachten geven maakt niet dat hij buiten zijn taak weet. Ik denk dat je met hem buiten aan de slag moet en hem daar ''aan het werk'' moet zetten.

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

"  
Nee dat zou denk ik geen meerwaarde hebben. 
Binnen gedraagt hij zich al goed zei je dus hem binnen opdrachten geven maakt niet dat hij buiten zijn taak weet. Ik denk dat je met hem buiten aan de slag moet en hem daar ''aan het werk'' moet zetten. "

Je hebt gelijk, het moet inderdaad buiten. Jeetje, is me dat een uitdagen om hem nu niet los te laten door zijn opgelopen wonde. Het eerste half uur jengelen en daarna is hij stil. Ik negeer het gewoon. Ik deed zit, verder, zit, verder, maar dan werd hij nog meer intenser. Dus gewoon even gedaan alsof hij er niet bij was. Als de nietjes eruit mogen, gaan we aan de slag en oefenen.

Volgende forumvraag: Mijn hond Milo.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^