Op zoek naar de perfecte hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simon CSimon C

Dag allemaal!

Ik (jongen van 18 jaar), mijn zus en mijn mama zouden heel graag een hond willen.
Nu, we hebben geen ervaring met honden en we willen zeker en vast de juiste keuze maken.
Daarom doe ik graag beroep op jullie kennis en ervaring!

De situatie:

We wonen in een appartement in de stad. Er zijn 3 slaapkamers en een middelmatig grote leefruimte en keuken.
Om eerlijk te zijn zou de hond vrij zelfstandig moeten zijn, 5 dagen van de week kunnen we gaan wandelen met de hond. 2 dagen in de week is er niemand thuis van half 9 's morgens tot 17 uur 's avonds. Vandaar dat we er aan denken om geen pup in huis te nemen, die heeft iets te veel aandacht nodig denken we. (Verbeter me indien dit niet correct is)

We willen ook geen keffer. Over het algemeen moet de hond dus vrij rustig zijn.

Het liefst willen we natuurlijk een gezellige hond, die veel affectie geeft. Hij moet absoluut geen wakende hond zijn, maar liever een goede en gezellige huisgenoot. De grootte van de hond maakt niet veel uit, al denken we dat we de 'grote' honden wel kunnen uitsluiten in ons appartement.

Graag horen we van of jullie bepaalde rassen kunnen aanraden, of we een pup nemen of niet, of er dingen zijn waar we zeker op moeten letten enz...

Aarzel niet om meer informatie te vragen.

Alvast bedankt en we hopen op een snel antwoord.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Om bij je titel te beginnen, de perfecte hond bestaat niet. Elke hond heeft in meer of mindere mate wel ergens een schoonheidsfoutje.

 

In een appartement kun je prima een hond houden. Dat heb ik ook. Puck een maltezer van inmiddels bijna 5 jaar.

 

5 dagen van de week kun je wandelen, dat moet toch echt 7 dagen zijn. Je hoort (vind ik) de hond minimaal 3x daags uit te laten. Waarvan zeker 1 lange wandeling (uiteraard kijken naar de behoefte van de hond).

De dagen dat je weg bent van 8.00 uur tot 17.00 uur zorg je dat er tussentijds iemand langs komt die de hond kan uitlaten.
Voor je weg gaat laat je de hond zo'n half uurtje uit en nadat je terug komt laat je ook gelijk de hond uit. Hij/zij zal immers gauw moeten plassen/poepen.

 

Verder moet je kijken naar wat je de hond kan bieden, de grootte maakt daarbij niet uit (Je moet alleen nog wel zelf in de woonkamer passen natuurlijk).
Bereid om dagelijks een aantal uren flink te stappen? Dan kijk je naar een hond met een hoog energie gehalte en een jonge hond.

Kun je om redenen geen uren flink stappen, dan kijk je naar een iets oudere hond, maar vergeet niet dat deze ook zijn/haar uitdaging moet hebben anders maak je er een hond van die zich verveeld en dus dingen gaat doen die jij niet leuk vind zoals slopen, blaffen, de boel onder plassen/poepen.

 

Verder moet je bereid zijn om de hond dingen te leren.
Dingen die wel mogen, dingen die niet mogen.
Oudere honden uit een asiel bijvoorbeeld, die hoeven niet per definitie zindelijk te zijn ook al staat dat in zijn omschrijving, daar zul je hoe dan ook aandacht aan moeten schenken de eerste weken, net zoals het alleen zijn en het leren wat de hond wel en niet mag. 

Je zult toch (in mijn ogen) een aantal weken, misschien een maand vrij moeten zijn om je hond te leren kennen en de hond de kans geven om jullie te leren kennen.

 

Ik ga geen rassen aanraden. Immers zitten er bij rassen en hun beschrijving ook uitzonderingen.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Elke hond die aan een nieuw huis moet wennen zal in het begin niet direct zolang alleen kunnen zijn. 

Daarnaast vind ik de aantal uren achter elkaar alleen sowieso heel lang voor een hond. Als jullie bereid zijn om opvang/oppas te regelen voor in ieder geval de eerste weken dat hij bij jullie woont en hij dus eerst rustig aan het huis en nieuwe mensen kan wennen. Als de hond beetje gewent is dan kan je langzaam aan begonnen met alleen leren zijn. En neem de eerste weken vakantie op eventueel. 

 

Ik heb ook een herplaatser en bij mijn hondje ging het alleen leren zijn vrij snel, maar dit ligt dus heel erg aan de hond en aan de manier van aanleren. Moh kon ik na twee weken ongeveer 2 uur alleen laten en daar vanuit ben ik haar thuis gaan houden op werkdagen (de eerste3 weken is ze op werkdagen naar een opvang gegaan). Nu zit ze op werkdagen thuis van 7 uur tot 9 uur en dan komt de uitlaatservice haar ophalen en dan is ze rond 12 uur weer thuis en ik kom iets over 4en thuis. Naast mijn werk laat ik haar op werkdagen nooit alleen. Als ik dan na een werkdag op visite ga dan gaat ze mee of de visite komt bij mij. Ook gaat ze mee naar mijn paard.  Boodschappen doe ik om dezelfde reden in het weekend. Ik wandel na het werk elke dag sowieso ook nog 1 tot 1,5 uur met haar, nog naast de uitlaatservice. Omdat ze dat verdiend.

 

Omdat ik alleen ben en fulltime werk heb ik in mijn zoektocht naar een hond hier natuurlijk rekening mee gehouden. Ze moest open zijn naar mensen, niet snel onder de indruk zijn van dingen (niet angstig of bang) alleen kunnen zijn, dus geen verlatingsangst hebben een vooral goed met ander honden kunnen vanwege de uitlaatservice. Het is goed zoeken naar ze zitten er echt tussen.

 

Ga je naar een asiel of stichting vraag ze alles wat je wilt weten en Google zeker bij stichtingen eens naar ervaringen. Want bij stichtingen die honden uit het buitenland halen daar zitten ook hele slechte stichtingen bij die meer om het geld geven dan om de hond. 

 

Omdat ik dus aantal eisen keek ik dus alleen naar honden die al hier in Nederland waren, bij een gastgezin,dan kunnen ze veel meer vertellen of de hond in jullie situatie past. 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

De perfecte hond bestaat niet. Die kan je zelf maken door er veel tijd, energie en liefde in te steken. Maar dan nog zal de hond niet voldoen aan het perfecte honden beeld. 

 

Sowieso heeft de hond 7 dagen per week een wandeling en beweging nodig. Geen 5 omdat dit zo uitkomt volgens het rooster. Jullie wonen in een appartement dus ruimte om in de tuin te lopen is er ook niet voor de hond, dan lijken mij de wandelingen juist nog veel belangrijker. Van half 9 tot 1700 alleen thuis vind ik zelf persoonlijk te lang. 

 

Een keffer?? Die bestaat niet. Die honden MAAK je zelf. Rustig zijn bepaal je ook zelf. 

 

Ik kan wel op alles gaan reageren maar ik zal nu echt mijn eerlijke mening geven.. 

Ik denk dat jullie nog niet echt goed weten wat een hond hebben inhoud. Misschien kan je er eerst meer over gaan lezen voordat jullie besluiten een hond te nemen. 

Alle 'eisen' die jullie stellen zijn niet ras afhankelijk. Dit hangt af van hoe jullie omgaan met de hond en hoeveel aandacht je eraan besteed. Er zijn wel rassen die meer aansluiten op jullie eisen maar ook die eigenschappen zal je zélf in de hond naar boven moeten halen met aandacht, tijd en liefde. 

 

Sorry dat ik overkom als bot rotwijf maar de perfecte hond koop je niet zomaar ff. 

 

Tussen een pup of asielhond/herplaatser zie ik in dit geval geen verschil. Beide honden vragen aandacht! Je kan niet verwachten dat een herplaatser zich meteen thuis voelt bij jullie en zich aanpast aan jullie eisen. Dat kost tijd heel veel tijd. Een herplaatsing kan veel doen met de hond en dan moet je er ook zijn voor de hond en hem niet alleen laten in het begin. 

 

Ik zou er nog maar eens goed over praten met zn 3e... 

honden page profiel Simon CSimon C

" Om bij je titel te beginnen, de perfecte hond bestaat niet. Elke hond heeft in meer of mindere mate wel ergens een schoonheidsfoutje.
 
In een appartement kun je prima een hond houden. Dat heb ik ook. Puck een maltezer van inmiddels bijna 5 jaar.
 
5 dagen van de week kun je wandelen, dat moet toch echt 7 dagen zijn. Je hoort (vind ik) de hond minimaal 3x daags uit te laten. Waarvan zeker 1 lange wandeling (uiteraard kijken naar de behoefte van de hond).
De dagen dat je weg bent van 8.00 uur tot 17.00 uur zorg je dat er tussentijds iemand langs komt die de hond kan uitlaten. Voor je weg gaat laat je de hond zo'n half uurtje uit en nadat je terug komt laat je ook gelijk de hond uit. Hij/zij zal immers gauw moeten plassen/poepen.
 
Verder moet je kijken naar wat je de hond kan bieden, de grootte maakt daarbij niet uit (Je moet alleen nog wel zelf in de woonkamer passen natuurlijk). Bereid om dagelijks een aantal uren flink te stappen? Dan kijk je naar een hond met een hoog energie gehalte en een jonge hond.Kun je om redenen geen uren flink stappen, dan kijk je naar een iets oudere hond, maar vergeet niet dat deze ook zijn/haar uitdaging moet hebben anders maak je er een hond van die zich verveeld en dus dingen gaat doen die jij niet leuk vind zoals slopen, blaffen, de boel onder plassen/poepen.
 
Verder moet je bereid zijn om de hond dingen te leren. Dingen die wel mogen, dingen die niet mogen. Oudere honden uit een asiel bijvoorbeeld, die hoeven niet per definitie zindelijk te zijn ook al staat dat in zijn omschrijving, daar zul je hoe dan ook aandacht aan moeten schenken de eerste weken, net zoals het alleen zijn en het leren wat de hond wel en niet mag. 
Je zult toch (in mijn ogen) een aantal weken, misschien een maand vrij moeten zijn om je hond te leren kennen en de hond de kans geven om jullie te leren kennen.
 
Ik ga geen rassen aanraden. Immers zitten er bij rassen en hun beschrijving ook uitzonderingen. "

 Bedankt voor de uitgebreide reactie!

Eerst en vooral de situatie iets duidelijker schetsen:

Het zit zo dat mijn zus elke dag school heeft tot 16 uur en mijn moeder 3/5 dagen 9-to-5 werkt. Ikzelf heb 3 namiddagen per week vrij. Combinatie hiervan geeft dus dat de hond 2 dagen van de 7 van half9 tot 17u alleen zou zitten, moesten er geen maatregelen genomen worden. Hiermee bedoel ik zeker niet mee dat we hier niets aan willen veranderen!

ik heb al begrepen dat er services bestaan voor die zaken en daarbij komt nog dat we na 17uur zeker bereid zijn om te gaan wandelen met de hond! We willen dus zeker 7/7 gaan wandelen met de hond, maar met de werk-/schooluren komt het voor dat de hond soms langere tijd alleen zou zitten.

Een hond met een hoog energie-gehalte lijkt me niet zo een goed idee dus. ik heb ondertussen van andere reacties ook begrepen dat een herplaatser een beter idee zou zijn? Die heeft ook aandacht nodig, maar minder met het zindelijk worden. Ik vind het eerder een prettig uitzicht om de hond aan te leren hoe de huiselijke sfeer bij ons zit en hem echt een deel van het gezin te maken. 

honden page profiel Simon CSimon C

" Elke hond die aan een nieuw huis moet wennen zal in het begin niet direct zolang alleen kunnen zijn. 
Daarnaast vind ik de aantal uren achter elkaar alleen sowieso heel lang voor een hond. Als jullie bereid zijn om opvang/oppas te regelen voor in ieder geval de eerste weken dat hij bij jullie woont en hij dus eerst rustig aan het huis en nieuwe mensen kan wennen. Als de hond beetje gewent is dan kan je langzaam aan begonnen met alleen leren zijn. En neem de eerste weken vakantie op eventueel. 
 
Ik heb ook een herplaatser en bij mijn hondje ging het alleen leren zijn vrij snel, maar dit ligt dus heel erg aan de hond en aan de manier van aanleren. Moh kon ik na twee weken ongeveer 2 uur alleen laten en daar vanuit ben ik haar thuis gaan houden op werkdagen (de eerste3 weken is ze op werkdagen naar een opvang gegaan). Nu zit ze op werkdagen thuis van 7 uur tot 9 uur en dan komt de uitlaatservice haar ophalen en dan is ze rond 12 uur weer thuis en ik kom iets over 4en thuis. Naast mijn werk laat ik haar op werkdagen nooit alleen. Als ik dan na een werkdag op visite ga dan gaat ze mee of de visite komt bij mij. Ook gaat ze mee naar mijn paard.  Boodschappen doe ik om dezelfde reden in het weekend. Ik wandel na het werk elke dag sowieso ook nog 1 tot 1,5 uur met haar, nog naast de uitlaatservice. Omdat ze dat verdiend.
 
Omdat ik alleen ben en fulltime werk heb ik in mijn zoektocht naar een hond hier natuurlijk rekening mee gehouden. Ze moest open zijn naar mensen, niet snel onder de indruk zijn van dingen (niet angstig of bang) alleen kunnen zijn, dus geen verlatingsangst hebben een vooral goed met ander honden kunnen vanwege de uitlaatservice. Het is goed zoeken naar ze zitten er echt tussen.
 
Ga je naar een asiel of stichting vraag ze alles wat je wilt weten en Google zeker bij stichtingen eens naar ervaringen. Want bij stichtingen die honden uit het buitenland halen daar zitten ook hele slechte stichtingen bij die meer om het geld geven dan om de hond. 
 
Omdat ik dus aantal eisen keek ik dus alleen naar honden die al hier in Nederland waren, bij een gastgezin,dan kunnen ze veel meer vertellen of de hond in jullie situatie past. 
  "

 Bedankt voor de reactie!

Ik ben erg blij om zulke ervaringen te horen! Zo krijgen we meer en meer een idee hoe het probleem van 'langer thuis zitten' wordt opgelost!

Verder, zou je in ons geval eerder een pup of een herplaatser verkiezen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Bedankt voor de uitgebreide reactie!
Eerst en vooral de situatie iets duidelijker schetsen:
Het zit zo dat mijn zus elke dag school heeft tot 16 uur en mijn moeder 3/5 dagen 9-to-5 werkt. Ikzelf heb 3 namiddagen per week vrij. Combinatie hiervan geeft dus dat de hond 2 dagen van de 7 van half9 tot 17u alleen zou zitten, moesten er geen maatregelen genomen worden. Hiermee bedoel ik zeker niet mee dat we hier niets aan willen veranderen!
ik heb al begrepen dat er services bestaan voor die zaken en daarbij komt nog dat we na 17uur zeker bereid zijn om te gaan wandelen met de hond! We willen dus zeker 7/7 gaan wandelen met de hond, maar met de werk-/schooluren komt het voor dat de hond soms langere tijd alleen zou zitten.
Een hond met een hoog energie-gehalte lijkt me niet zo een goed idee dus. ik heb ondertussen van andere reacties ook begrepen dat een herplaatser een beter idee zou zijn? Die heeft ook aandacht nodig, maar minder met het zindelijk worden. Ik vind het eerder een prettig uitzicht om de hond aan te leren hoe de huiselijke sfeer bij ons zit en hem echt een deel van het gezin te maken.  "

 

Een herplaatser kan zeker. Maar bedenk je echt heel erg goed dat ook deze honden flink werk met zich mee brengen in het begin. Het kan mee vallen en dan heb je een hond die zich met 2 weken lekker thuis voelt, maar je kan ook flinke 'pech' hebben en je bent aan huis gekluisterd omdat de hond niet alleen kan zijn.

 

Ga met z'n allen echt héél erg goed nadenken over of dit is wat je nu wilt.
Kunnen jullie dit met de tijd die je overhoud op de dag?
Is het een hondwaardig bestaan wat jullie kunnen bieden?
Ik weet niet hoeveel weken vakantie je moeder of jij kan opnemen of tijdens de zomervakantie.
Dat zou misschien dan nog een goede tijd zijn om een hond aan te schaffen. Je hebt dan een flink aantal weken waaraan jullie aan elkaar kunnen wennen en je de hond kan leren wat jullie noodzakelijk vinden.

honden page profiel Simon CSimon C

" De perfecte hond bestaat niet. Die kan je zelf maken door er veel tijd, energie en liefde in te steken. Maar dan nog zal de hond niet voldoen aan het perfecte honden beeld. 
 
Sowieso heeft de hond 7 dagen per week een wandeling en beweging nodig. Geen 5 omdat dit zo uitkomt volgens het rooster. Jullie wonen in een appartement dus ruimte om in de tuin te lopen is er ook niet voor de hond, dan lijken mij de wandelingen juist nog veel belangrijker. Van half 9 tot 1700 alleen thuis vind ik zelf persoonlijk te lang. 
 
Een keffer?? Die bestaat niet. Die honden MAAK je zelf. Rustig zijn bepaal je ook zelf. 
 
Ik kan wel op alles gaan reageren maar ik zal nu echt mijn eerlijke mening geven.. 
Ik denk dat jullie nog niet echt goed weten wat een hond hebben inhoud. Misschien kan je er eerst meer over gaan lezen voordat jullie besluiten een hond te nemen. 
Alle 'eisen' die jullie stellen zijn niet ras afhankelijk. Dit hangt af van hoe jullie omgaan met de hond en hoeveel aandacht je eraan besteed. Er zijn wel rassen die meer aansluiten op jullie eisen maar ook die eigenschappen zal je zélf in de hond naar boven moeten halen met aandacht, tijd en liefde. 
 
Sorry dat ik overkom als bot rotwijf maar de perfecte hond koop je niet zomaar ff. 
 
Tussen een pup of asielhond/herplaatser zie ik in dit geval geen verschil. Beide honden vragen aandacht! Je kan niet verwachten dat een herplaatser zich meteen thuis voelt bij jullie en zich aanpast aan jullie eisen. Dat kost tijd heel veel tijd. Een herplaatsing kan veel doen met de hond en dan moet je er ook zijn voor de hond en hem niet alleen laten in het begin. 
 
Ik zou er nog maar eens goed over praten met zn 3e...  "

 Bedankt voor de reactie!

Ik heb trouwens veel liever dat er eerlijk gereageerd wordt! Je hoeft je zeker niet te excuseren voor je strengheid. Ik ben er me ten volle van bewust dat dit nodig is. Je bent iemand die weet dat het niet zomaar even 'een gemakje' is om een hond te nemen. 

Het lijkt voor jou alsof we erg onervaren zijn in dit soort dingen, en toegegeven is dat ook zo! Daarom kom ik ons verhaal vertellen op forums als deze zodat we dingen kunnen leren van mensen zoals jij.

1 besluit dat ik toch al heb kunnen trekken is dat we beter een minder energieke herplaatser zouden nemen, die komt uit een organisatie waar we de mensen kunnen ontmoeten die de hond hebben voortgebracht. Al heb ik mijn twijfels of zo een hond eigenlijk geen verdriet heeft over zulke dingen? Kan hij ooit gewoon worden aan mensen die niet zijn eerste baasjes waren?

honden page profiel Simon CSimon C

"  
Een herplaatser kan zeker. Maar bedenk je echt heel erg goed dat ook deze honden flink werk met zich mee brengen in het begin. Het kan mee vallen en dan heb je een hond die zich met 2 weken lekker thuis voelt, maar je kan ook flinke 'pech' hebben en je bent aan huis gekluisterd omdat de hond niet alleen kan zijn.
 
Ga met z'n allen echt héél erg goed nadenken over of dit is wat je nu wilt. Kunnen jullie dit met de tijd die je overhoud op de dag? Is het een hondwaardig bestaan wat jullie kunnen bieden?Ik weet niet hoeveel weken vakantie je moeder of jij kan opnemen of tijdens de zomervakantie. Dat zou misschien dan nog een goede tijd zijn om een hond aan te schaffen. Je hebt dan een flink aantal weken waaraan jullie aan elkaar kunnen wennen en je de hond kan leren wat jullie noodzakelijk vinden. "

 Je hebt ongetwijfeld gelijk om dit in een vakantie te proberen, dan hebben we inderdaad het meeste tijd. 

Bedankt voor je ervaren kijk op dit alles!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Je hebt ongetwijfeld gelijk om dit in een vakantie te proberen, dan hebben we inderdaad het meeste tijd. 
Bedankt voor je ervaren kijk op dit alles! "

 

Ervaren kijk, dank je. Of ik zo ervaren ben? Ik leer iedere dag bij. Verdiep me graag in alles wat met honden te maken heeft. Maar officiële papieren heb ik er niet voor hoor.

 

Proberen? Als je een hond in huis neemt (waarschijnlijk komt ie eerst op proef voor ongeveer 2 weken). Ga er dan wel gelijk voor. Zie het niet als een probeersel, maar wel gelijk voor een maatje voor het leven.
Loop wel niet gelijk te hard van stapel. De hond dus rustig laten wennen in jullie huis. Overal de tijd voor nemen. Probeer klein te kijken, dus wat heeft de hond nodig? Wat laat de hond merken, heeft hij meer tijd nodig om te worden geaaid? Heeft hij in het begin meer dan voldoende aan het 'standaard blokje om' omdat andere omgevingen hem nog te eng zijn?
Alles op het tempo van de hond.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Perfecte hond bestaat niet.

Pup of volwassen elke hond heeft een dosis aandacht, afleiding, verzorging en activiteit nodig.

5 dagen per week kan ie uit... 2 niet. Een hond heeft elke dag zijn rondes nodig.

 

Ik zou vooral nadenken van hoe of wat  en eerst gaan inlezen over wat een hond zoal nodig heeft. Kun jullue dat wel of nuet geven. En ook lezen over wat voor problemen er ontstaan als je hond niet voldoende aandacht krijgt en niet de beweging krijgt, niet zijn energie kwijt kan.

 

Beter vooraf ontdekken dat het misschien niet slim is dan achteraf. t zijn kevende wezens met gevoel geen wegwerp artikelen.

 

Dus zeer goed om vooraf te informeren 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Jahoor, een hond kan zeker gelukkig zijn ook bij nieuwe baasjes. Mijn vorige hondje kwam uit het asiel, was daar door de eerste baasjes gebracht, door mensen opgehaald en daarna na 2 dagen weer teruggebracht "omdat ze door de kat werd aangevallen".

 

Dat was ontzettend bang in het asiel, maar zodra ik haar thuis had was ze zo blij.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Bedankt voor de reactie!
Ik heb trouwens veel liever dat er eerlijk gereageerd wordt! Je hoeft je zeker niet te excuseren voor je strengheid. Ik ben er me ten volle van bewust dat dit nodig is. Je bent iemand die weet dat het niet zomaar even 'een gemakje' is om een hond te nemen. 
Het lijkt voor jou alsof we erg onervaren zijn in dit soort dingen, en toegegeven is dat ook zo! Daarom kom ik ons verhaal vertellen op forums als deze zodat we dingen kunnen leren van mensen zoals jij.
1 besluit dat ik toch al heb kunnen trekken is dat we beter een minder energieke herplaatser zouden nemen, die komt uit een organisatie waar we de mensen kunnen ontmoeten die de hond hebben voortgebracht. Al heb ik mijn twijfels of zo een hond eigenlijk geen verdriet heeft over zulke dingen? Kan hij ooit gewoon worden aan mensen die niet zijn eerste baasjes waren? "

 

Ik zie net dat je 2 topics over hetzelfde heb aangemaakt. Ik blijf maar gewoon hier reageren. 

 

Een hond kan zeker verdriet hebben van zijn verleden. Veel honden hebben traumatische dingen meegemaakt die ze altijd met zich mee zullen dragen. 

 

Maar het ergste probleem is vaak het vertrouwen in de mens. 

Een hond kan zeker wennen aan een nieuwe baas maar je moet wel eerst het vertrouwen winnen van zn hond. Dat kost veel tijd. 

 

Puk is mijn hond. Een labrador x beagle kruising van ondertussen alweer 4 jaar oud. Ze woont sinds ongeveer 1,5 jaar bij ons en heeft haar eerste 2,5 jaar bij een ander gezin gewoond. Puk is bij ons gekomen zonder tussenkomst van een asiel of stichting. Wij hebben haar direct overgenomen van haar vorige baasjes. Ik ga niet over Puk haar verleden praten hier. Ze heeft genoeg meegemaakt maar niet in zulke erge mate als sommige asielhonden(zwaar mishandeld, uitgemergeld etc.).

Ondanks dat Puk ons volledig accepteert als nieuwe baas en nooit meer terug zou willen naar de vorige situatie heeft ze ook natuurlijk last gehad van de herplaatsing. Puk moest ons als baas leren vertrouwen en erop vertrouwen dat ze bij ons nooit meer weg hoeft. 

 

Besef je heel goed dat een volwassen herplaatser niet makkelijker is dan een puppie. Ik denk zelfs juist nog wel een stukje moeilijker. 

De tijd die je aan een pup en een herplaatser besteed is even veel. Je moet alleen de tijd anders invullen. De pup moet je vooral opvoeden en bij de herplaatser moet je hem vertrouwt en thuis laten voelen. 

 

Je hebt best kans dat de herplaatser trauma's meegemaakt heeft waarmee je als baas moet zien te dealen. Daarnaast moet je ook je herplaatser vaak nog opvoeden en dingen aanleren. 

 

Bij een pup begin je 'blanco' en kan je het zelf invullen hoe je het wil. Een herplaatser is vaak al opgevoed door een ander en met een rede weggegaan en zou met een rugzak vol bij jullie komen. 

 

Ik denk dat beide situaties moeilijk is op zn eigen manier. 

Zeker als je geen ervaring hebt en je een hond neemt met een rugzak vol 'problemen' lijkt het me lastig. 

 

Daarbij is er ook een praktisch 'probleem'. Heb je een puppie dan heb je overal hondenscholen die je kunnen helpen met de pup. Een herplaatser is een heel ander verhaal. Daar valt moeilijker hulp voor te vinden en de problemen zijn vaak moeilijker aan te pakken dan de gebruikelijke puppie problemen. 

 

Ook als je kiest voor een hondenuitlaatservice zijn er eisen die ze stellen. Zoals dat de hond sociaal moet zijn naar andere honden en sommige van dat soort bedrijven nemen ook bepaalde rassen niet aan zoals bijv. Staffords. 

 

Mijn tip blijft staan.. 

Denk er met zn 3e nog maar eens echt heel erg goed over na. Ga alle scenario's na. En ga vooral meer informatie opzoeken over wat een hond hebben allemaal inhoud. 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Bedankt voor de reactie!
Ik ben erg blij om zulke ervaringen te horen! Zo krijgen we meer en meer een idee hoe het probleem van 'langer thuis zitten' wordt opgelost!
Verder, zou je in ons geval eerder een pup of een herplaatser verkiezen? "

 

Ik hou niet van puppies dus deze vraag kan je beter niet aan mij stellen haha. Ik heb er het geduld niet voor en ik slaap zo vast dat ik echt niet wakker wordt om een pup midden in de nacht nog een keer te laten plassen enzo... 

 

Ik vind gewoon dat er al genoeg honden op de wereld leven in erbarmelijke omstandigheden en ik zou persoonlijk nooit een extra hond op de wereld willen zetten terwijl er miljoenen op een thuis wachten. Maar ik ben niet tegen pups hoor,  maar dit is gewoon mijn gevoel. Ook zijn er natuurlijk heel veel pups die een thuis zoeken, maar nadeel is van pups die bijvoorbeeld op straat zijn gevonden dat je niet weet wat er allemaal in zit qua rassen en dus eigenlijk ook niet echt weet wat je in huis haalt. 

Daarom kies ik voor ouder waarvan het karakter al te zien is en dan kijk ik of deze hond bij mij zou passen en dan bezoeken en misschien nog een keer een en keuze maken. 

Ik heb bij Moh verschrikkelijk veel vragen gesteld en zij paste gewoon qua karakter bij mij en in mijn leven volgens dat gastgezin dus ben ik voor haar gegaan. Natuurlijk moet een hond wennen en heeft het een verleden en moet je elkaar leren kennen en begrijpen en trainen. Maar eigenlijk paste Moh zich bijzonder goed aan en idd ze past perfect bij mij.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Misschien toch een 2e hond???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^