Slapen 's nachts/ 's ochtends

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Fijn dat het vannacht goed is gegaan! Noor heeft ook zo'n periode gehad. Mocht niet uit de bench omdat ze het in haar pubertijd leuk vond om de bank te slopen...
Als ze ging blaffen of piepen riepen we dan vanaf boven: 'Noor stil!'
En dat hielp. Nu is ze ondertussen gewoon stil 's nachts.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ik denk inderdaad ook dat het gedrag en een ritme is wat erin geslopen is. Ik maak lawaai, baasje komt naar beneden, hoera! Dat heb ik mooi voor elkaar gekregen, de dag begint! En als de dag altijd zo rond 5 of 6 uur 's ochtends begint, dan is dat het natuurlijk ritme voor je hond.

Logisch dus dat je even verzet kreeg toen er geen gehoor werd gegeven aan dit ritme, en dat negeren resulteerde dus in een hoop lawaai. Zora die denkt 'hm, mijn baasje komt niet, hoort me niet, dan moet ik er even een schepje bovenop doen, dan werkt het vast wel!'.

 

Dat ze tot 9 uur sliep bij je moeder bevestigt dat het echt gedrag is / een ritme is wat er in geslopen is, want hier golden andere regels, werden dingen anders gedaan en werd dit ritme en gedrag doorbroken.

Ook het feit dat ze niet zo nodig hoeft te plassen om 5.30u zegt al wel genoeg.

Ze moet gewoon even duidelijk te weten krijgen dat het nu verandert.

 

Ik zou het echt even een weekje negeren (en ik hoop dat dit kan en je geen problemen krijgt met bv. buren. Anders die even inlichten!) en volgens mij moet het dan wel goedkomen.

 

Hier twee honden die geen kik geven voordat we naar beneden komen, omdat ze weten dat het geen zin heeft om te gaan 'roepen'. De ene dag is dat dan ook eerder of later dan de andere dag en in het weekend kunnen we ook rustig tot een uur of 9 blijven liggen als we dat willen.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Ik ben nu al een Zora fan. Wat een grappige leuke hond. En wat super dat de adviezen helpen. 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Update.

Vanmorgen tot 9 uur uitgeslapen. Het negeren had gewoon wat langer nodig.

Ze gaat nu doordeweeks wel in de Bench slapen, want dan moet ik toch vroeg op. En in het weekend en op vrije dag zoals vandaag mag ze los in de woonkamer. Gaat tot nu toe erg goed. Ze crasht lekker op de bank en heeft tot nu toe niks kapot gemaakt.

 

Ik wil de Bench nog niet helemaal weglaten omdat Zora en ik regelmatig op pad zijn en gaan logeren en dan moet ze ook in de Bench slapen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Soms uitvallen naar andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^