Slapen 's nachts/ 's ochtends

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Zora is 6 maanden en de perfecte puber tot nu toe (mwah, soms dan, maar ik mag niet klagen) maar wij hebben 1 meningsverschil waar wij tegenaan lopen en dat is hoe laat de dag begint. Ik vind het heus niet erg om vroeg op te staan voor haar, maar ik zou het fijn vinden als ik toch af en toe eens tot na 8 uur kon blijven liggen.

 

Zora wordt elke dag tussen 5 en 6 wakker. En eerlijk gezegd sta ik de laatste tijd te jubelen als het pas om 6 uur is. Ze begint dan eerst te piepen. Als ik haar negeer is t en half uurtje stil en begint dan opnieuw met meer herrie. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd om dit tijdstip iets te rekken. Afgelopen week hebben wij het dieptepunt bereikt wat betreft vroeg wakker zijn.

Ik had Zora om 23.45 nog uitgelaten. We lagen om 00 uur dus in bed. En tadaaaa om 4.20 uur vond ze dat t ochtend was... Ik was het hier niet mee eens. Heb haar genegeerd. Ze werd weer stil, weer gepiep daarna en toen bedacht ze dat ze maar zelf in haar Bench ging 'spelen'. Enorm kabaal dus toen gaf ik t op en ben eruit gegaan. Ik weet niet zo goed waar het aan ligt dat ze zo vroeg wakker is. Maar heb de volgende dingen geprobeerd.

 

  • Eerst dacht ik dat ze moest plassen zo vroeg. Toen heb ik geprobeerd om haar nog later op de avond uit te laten de laatste ronde. Beide geen effect. Een week lang om 12 uur s nachts nog met haar gewandeld, maar alsnog denk ze dan dat de dag om 5 uur begint, met als hoogtepunt 4.20 uur s ochtends klaarwakker zijn.
  • ik ben toen ook eens gewoon wel opgestaan om 5.30 uur en heb haar expres niet naar buiten gelaten om te zien of t inderdaad om het plassen ging of iets anders. Maar het lijkt erop dat ze vooral wil spelen. Ze houdt haar plas nog gewoon tot 7.30 op als ik om 5.30 opsta.
  • Toen dacht ik dat ze misschien niet moe genoeg is s avonds, maar als ik zie wat wij op een dag samen doen kan dat haast niet. We wandelen vaak en ver genoeg, genoeg nieuwe indrukken. Een breed scala aan denkspelletjes, speuren, trainen etc.
  • toen dacht k dat ze misschien s avonds wat langer wakker moet blijven. Ze gaat nu vaak rond 20.00 ergens liggen en komt dan niet meer in actie tot ik het laatste rondje met haar ga wandelen. Probeer haar nu al twee avonden s avonds wat meer bezig te houden. Maar tot dusver lijkt t niks uit te maken, behalve dat ik geen rustige avonden oo de bank meer heb.

Waar ik nog aan zit te denken:

zou het puur met het zonlicht en biologisch ritme te maken kunnen hebben? Het lijkt er wel op dat zodra de vogels fluiten buiten en de zo'n begint op te komen dat ze dan vindt dat de dag begint.

Zouden donkerdere gordijnen in de huiskamer dan iets helpen?

Ze heeft laatst een week bij mijn moeder gelogeerd en daar heeft ze wel uitgeslapen tot 9 uur.

 

Het lijkt er ook op dat ze mij hoort vanuit de huiskamer. Als ik eens vroeg wakker wordt uit mezelf en begin te draaien in bed, begint ze ook te piepen.

 

dus iemand tips, ideeën?

Ze hoeft echt niet tot 10 uur in de Bench te blijven. Maar op t moment zou ik zelfs al blij zijn met een keer tot 8 uur s ochtends slapen :-)

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Het zou zeker kunnen dat het daglicht en het vogelgefluit de reden van het vroege wakker worden is. Ik merk dat hier ook wel. 

Hoe gaat het als Zora buiten de bench is? Ik kan me namelijk ook voorstellen dat ze op een leeftijd komt, waarop ze 's nachts niet meer in de bench wil slapen, zeker niet met het deurtje dicht. Als ze wakker wordt, wil ze eruit kunnen, lijkt me. 

Mijn advies is om daar eens naar te kijken, overgang maken naar nog wel even slapen in de bench, maar met de deur open. 

Ander advies is, om te zorgen dat het in de kamer nog wat langer donker blijft. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ja Gijs begon met 6 maand te blaffen in de bench s nachts, wij eruit naar de wc, maar hij wou helemaal niet naar buiten, hij wou gewoon niet meer in de bench slapen.....ging met een diepe zucht op de grond liggen en daarna is de bench weggegaan

honden page profiel Jovi, Gaby en YuccaJovi, Gaby en Yucca 3 doggies

honden foto van Jovi, Gaby en Yucca

Hahaha leuk eh .

Hier ook zo een vroege vogel. 6u mag ik ook al blij zijn. 

 

Heb alles al geprobeerd, maar het is nu eenmaal zo.

 

Je kan het ongeveer een 20min rekken door s'avonds een gevulde kong in haar bench te steken als ze slaapt. 

 

Yucca maakt mij wakker om dan op de zetel te gaan liggen en daar een uurtje verder te slapen 

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Ja Gijs begon met 6 maand te blaffen in de bench s nachts, wij eruit naar de wc, maar hij wou helemaal niet naar buiten, hij wou gewoon niet meer in de bench slapen.....ging met een diepe zucht op de grond liggen en daarna is de bench weggegaan "

 Zo ging het hier ook ongeveer...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het klopt wel, het wordt lichter en lichter....de hond is uitgeslapen ........heb je geen verduisteringsgordijnen , dat helpt.....maar de vogeltjes gaan ook steeds eerder fluiten je hond is slim....hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook bij honden heb je ochtend en avond honden, net als bij mensen, ik heb een ochtend hond, zucht, zes uur is laat, ja echt..........nu is ze ouder en laat ik haar, maar nog is het zo dat ze me wakker maakt, eruit, het is tijd, en zuchtend en kreunend kom ik er dan uit en kijk op de wekker........zucht wat is het vroeg, en nodig plassen ? Nee , ze is gewoon uitgeslapen..........ik laat haar dan even plassen, maak eten klaar en met een zucht zit ik op de bank met Bams naast me die dan als ik een kop koffie heb zich behaaglijk nesteld aan mijn voeten, tja een ochtend hond.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

" Ja Gijs begon met 6 maand te blaffen in de bench s nachts, wij eruit naar de wc, maar hij wou helemaal niet naar buiten, hij wou gewoon niet meer in de bench slapen.....ging met een diepe zucht op de grond liggen en daarna is de bench weggegaan "

 Dit hebben wij ook gehad, nu staat de bench er nog wel maar dan open. En nu slaapt hij weer lekker door. 

Dus het valt te proberen denk ik zo 

 

En zou het anders een optie zijn om haar bij jou te laten slapen? Weet niet of dat mogelijk is of dat je dat niet wilt. Maar wellicht kan je het dan iets langer rekken :)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Black heeft ook de eerste maanden 's nachts in een bench geslapen.

Maar na een tijdje begon hij ook 's nachts wakker te worden (hij stond naast het bed dus dat hoorde je meteen) en kon z'n draai niet meer vinden.

Maar hij had het warm en kon geen koele plek vinden.

Sindsdien slaapt hij in de bijkeuken en dat ging goed, we hebben hem nooit meer gehoord gelukkig.

 

Misschien is er bij jouw hond zoiets aan de hand, dat hij zich op de één op andere manier niet meer comfortabel voelt.

Waar heb je de bench dan staan, kan misschien schelen als je die op een andere plek zet?

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Ja Gijs begon met 6 maand te blaffen in de bench s nachts, wij eruit naar de wc, maar hij wou helemaal niet naar buiten, hij wou gewoon niet meer in de bench slapen.....ging met een diepe zucht op de grond liggen en daarna is de bench weggegaan "

 

Was bij de hond van mijn ouders ook, volgens mij rond dezelfde leeftijd. Die ging lekker staan blaffen 's morgens vroeg.

Mijn ouders hebben de benchdeur open gelaten en het was opgelost.

Overigens is Santa in de winter ook meer een langslaper hoor.

Nu hoor ik hem de laatste dagen soms een keer rondscharrelen.

Maar als ik er geen aandacht aangeef, gaat ie gewoon weer liggen.

 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Dank voor de reacties. Ga het vanavond eens proberen met de bench open. Ben benieuwd of dat helpt en of ze niks sloopt.

 

Ik heb zelf het vermoeden dat ze gewoon vindt dat de dag begint om 5 uur s ochtends en dan wil ze vermaakt worden. Maar dan moet ze dat echt leren dat dat te vroeg is. Ik ga pas na 23uur slapen en dan is 5 uur me echt te vroeg. 

 

Laatst had ik haar genegeerd toen ze zo vroeg begon te piepen en toen is ze zelf alvast begonnen met 'spelen' in haar bench (=luidruchtig je kleed graven en rondgooien en je konijn doorschudden en rondsmijten in de bench).

 

Ik heb niet t idee dat t te warm is. Het is 15-16 graden in de woonkamer s aconds en de bench staat aan de koele kant van de kamer.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Dat zou mooi zijn, als dat lukt en ze sloopt niet 

Het zou fijn zijn als je niet elke keer zo vroeg wakker wordt gemaakt.

 

Maar 15 a 16 graden is zeker niet te warm.

Ik denk dat dit ook iets meer van Black is.

Die heeft het altijd snel warm, komt ook door z'n vacht.

Als hij 5 minuten bij je op de bank ligt, zit te al te hijgen en gaat ie gauw weer op de koele plavuizen liggen.

(Gelukkig voor hem krijgt hij morgen bij de trimsalon een zomercoupe)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Misschien doe je juist teveel, dat ze haar rust niet zo goed kan vinden? Ik bedenk maar wat hoor, aangezien je toch van alles aan het proberen bent en het bij je moeder wel anders was.

 

Iets anders kan ik niet bedenken, ik heb juist een hond die het liefst tot 11 uur uitslaapt xD Dus ik ben altijd degene die haar wakker maakt, dan komt ze nog even bij ons in bed liggen, dan toch echt uit bed, plassen etc en als we eenmaal buiten zijn is ze wel weer fris en fruitig hoor maar ze ligt gewoon altijd zo lekker Eigenlijk van pups af aan.

 

En misschien helpt het om haar bij jou in de kamer te laten slapen? Weet niet of je dat wil hoor, maar misschien heeft ze dan niet meer het gevoel dat ze om jou moet "roepen"?

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" ze gewoon vindt dat de dag begint om 5 uur s ochtends en dan wil ze vermaakt worden.amster

 

Sorry, probeer alleen maar mee te denken.

Lees die zin hierboven eens..........ze wil vermaakt worden.

Kan dat niet een "fout" zijn die je bij Zora maakt........ dat je teveel uit haar handen (poten) neemt en zij niet weet hoe zij zelf zich bv moet vermaken.

Negeer haar door de dag ook eens duidelijk.....haar haar eigen weg laten zoeken en bemoei je er niet mee.

Als pup ben je heel veel met je hond bezig maar zij is nu op een leeftijd dat zij moet leren ook eens iets alleen te doen.

 

Ik denk dat jullie alle twee moeten leren dat de puppy tijd (intens met elkaar bezig zijn) voorbij is. Het is nu een hond die zelfstandig moet kunnen zijn.

 

Vind het moeilijk onder woorden te brengen en hoop dat je begrijpt wat ik zeggen wil.

Uiteraard mag ze gewoon je aandacht en liefde krijgen maar........wel met pauzes zodat ze zelf eens moet denken en doen.

 

Probeer het eens uit haar soms te negeren en haar eigen ding te laten doen. Moet ze uiteraard ook weer leren dus zal even duren.

 

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

"  
Sorry, probeer alleen maar mee te denken.
Lees die zin hierboven eens..........ze wil vermaakt worden.
Kan dat niet een "fout" zijn die je bij Zora maakt........ dat je teveel uit haar handen (poten) neemt en zij niet weet hoe zij zelf zich bv moet vermaken.
Negeer haar door de dag ook eens duidelijk.....haar haar eigen weg laten zoeken en bemoei je er niet mee.
Als pup ben je heel veel met je hond bezig maar zij is nu op een leeftijd dat zij moet leren ook eens iets alleen te doen.
 
Ik denk dat jullie alle twee moeten leren dat de puppy tijd (intens met elkaar bezig zijn) voorbij is. Het is nu een hond die zelfstandig moet kunnen zijn.
 
Vind het moeilijk onder woorden te brengen en hoop dat je begrijpt wat ik zeggen wil.
Uiteraard mag ze gewoon je aandacht en liefde krijgen maar........wel met pauzes zodat ze zelf eens moet denken en doen.
 
Probeer het eens uit haar soms te negeren en haar eigen ding te laten doen. Moet ze uiteraard ook weer leren dus zal even duren.
  "

 Zora gaat mee naar mijn werk. Ze wordt genoeg genegeerd op een dag anders kom ik nergens aan toe.

 

Ik zou alleen graag tips krijgen over hoe ik haar slaapritme misschien iets meer gelijk met het mijne kan krijgen. 

Zoals ik al zei hanteer ik nu de negeer aanpak als ze begint te piepen maar ze maakt daarna dusdanig veel kabaal dat ik aan slapen niet meer toekom.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hoe oud is ze nu?

 

Paddy werd rond de 7 maanden onrustig, volgens mij begint er dan weer een angstfase. Ik ging toen op een matras voor zijn bench liggen, en dan sliep hij weer verder. Ivm de buren kon ik m niet negeren.

 

Nu slaapt hij gewoon naast me niet meer in de bench, en dat gaat super. Hij piept nu pas als hij ECHT moet plassen.

honden page profiel malou malou 3 doggies

honden foto van malou

Ik lees even mee. Hier wordt het ook steeds vroeger...

honden page profiel RissieRissie 1 doggies

honden foto van Rissie

Hier hielp het om, zodra ze begon te piepen, op te staan en haar mee naar buiten te nemen.

Hierbij liet ik haar niet lopen maar droeg haar, zodat ze niet kon snuffelen oid tussendoor, zo weinig mogelijk afleiding, en ik praat niet tegen haar en kijk haar niet aan.

 

Dan zet ik haar dus aan een korte lijn op het grasveldje, en negeer haar compleet totdat ze plasje heeft gedaan, of totdat ik het wachten zat ben (na 5 min oid). Weer op dezelfde manier terug naar de bench dragen en compleet negeren, ik zet haar er weer in en ga zelf weer naar bed.

 

Er ligt wel een deken over de bench, zodat het daar donker is, dit helpt denk ik ook. Verder probeerde ik in huis ook zo weinig mogelijk licht aan te doen als ze zo vroeg wakker werd, zodat ze zo weinig mogelijk prikkels kreeg.

 

Meestal was het daarna een uurtje oid stil, en begon ze weer. Hierbij herhaalde ik dus het in stilte naar buiten totdat het na 6:00u sochtends was (mijn standaard tijd om op te staan)

Soms zorgde ik ervoor dat er al een gevulde kong klaar lag, die ik dan aan haar gaf na het korte 'uitlaten', maar dit kan er ook juist voor zorgen dat ze eerder weer begint te piepen ("baasje! Mijn kong is leeg!!")

 

Hier werkte deze methode eigenlijk heel erg goed! Ze leerde zo dat ze totaal geen aandacht kreeg, zelfs geen oogcontact, en in donker/kou naar buiten vond ze ook niet zo leuk. Helemaal niet als ze geen kans had om te snuffelen oid, en direct weer naar binnen moest.

 

Zo heeft ze hier geleerd om alleen te piepen als ze ook echt naar buiten moet. Na een paar dagen ging dit al heel erg goed!

 

Wat soms ook hielp, als ik zeker wist dat ze niet naar buiten hoefde, is om stil bij de bench op de vloer te gaan zitten, met mijn rug naar de bench toe. Dan had ze het alleen even nodig om te weten dat ik nog in de buurt ben. Zodra ik dat deed werd ze stil (ze had al geleerd dat deurtje bench alleen open gaat als ze stil en rustig is, misschien hielp dit ook), en na een paar minuten als ze weer wat rustiger was ging ik weer naar boven.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel RissieRissie 3 doggies

honden foto van Rissie

Wat ik trouwens ook wel eens deed, omdat ik het piepen soms ook echt te luid vond s'ochtends, ook al is het tijd om op te staan, alsnog op die manier kort naar buiten en weer naar bed. Al is het maar 10/15 min, gewoon zodat ze leert dat het niet werkt. Ik ging altijd pas "opstaan" en haar echt begroeten (erkennen dat ze er is), als het stil en rustig was beneden.

honden page profiel RissieRissie 3 doggies

honden foto van Rissie

Oh en dat luidruchtig spelen in de bench ken ik niet... Hier heeft ze geen speelgoed in bench, bench=rust... Misschien helpt speelgoed weghalen?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Wat ik trouwens ook wel eens deed, omdat ik het piepen soms ook echt te luid vond s'ochtends, ook al is het tijd om op te staan, alsnog op die manier kort naar buiten en weer naar bed. Al is het maar 10/15 min, gewoon zodat ze leert dat het niet werkt. Ik ging altijd pas "opstaan" en haar echt begroeten (erkennen dat ze er is), als het stil en rustig was beneden. "

Misschien begrijp ik het verkeerd, maar heeft ze dan niet gewoon haar zin?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik denk wel dat je hond jouw patronen overneemt, en ze ook snel genoeg in de gaten heeft. 

Toen ik nog samenwoonde stond de baas eerder op, maar ik liet hem uit, dat was bijna een uur later.

Hij had snel genoeg door dat ie beter kon blijven liggen tot ik beneden kwam.

Nu heb je en een opgroeiende hond en wisseling van seizoen, dus ff zoeken waar t m in zit.

 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Misschien begrijp ik het verkeerd, maar heeft ze dan niet gewoon haar zin? "

 Voor mij werkte het wel goed, omdat ze eigenlijk helemaal niet naar buiten wou als het koud/donker was, en ze verder helemaal genegeerd werd. Ik vind het zelf namelijk wel fijn dat ze het aangeeft als ze echt naar buiten moet, dus vandaar dat ik het niet helemaal genegeerd heb...

 

Op deze manier koppelde ze het piepen aan uitlaten, en omdat ze s'ochtends niet graag naar buiten wou, ging ze steeds minder lawaai maken... Hier leek het goed te helpen in ieder geval. Ook het vermijden van oogcontact en niet praten heeft hier altijd heel veel invloed, daar is ze heel erg gevoelig voor.

 

Ik weet het ook niet, misschien heb ik gewoon een rare hond ;)

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Wat ze natuurlijk graag wil is aandacht, en contact, en dit gaf ik haar dus niet. En ze mag van mij dus piepen als ze echt moet plassen of er echt iets aan de hand is.

 

Als ik het hier helemaal negeerde kon ze echt in paniek raken, en ik wil wel dat ze zich veilig voelt en dat ze weet dat ik er voor haar ben als ze mij nodig heeft.... Eigenlijk gebruik ik hier meer een methode die gebruikt wordt om kinderen op te voeden, misschien is dit ook helemaal fout hoor! Ik weet het niet...?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Rissie zo hebben wij het met Tibbe eerst ook aangepakt.

Wij gingen naar beneden (zodra hij even stil was), negeerde hem compleet. We keken gewoon van is alles oké? En als alles oké was gingen we weer naar boven. Ik denk niet dat dit perse "fout" is. Voor iedere hond werkt weer wat anders :)

Uiteindelijk werkte het hier gewoon beter om de bench open te laten. Toen heeft hij nog 2 nachten even gepiept (want dat had hij zich na een tijdje denk ik aangeleerd)

Toen hebben we hem even laten piepen, hij was na 10 min gewoon klaar en toen ging hij lekker slapen. Volgende nacht 5 min en daarna was het gewoon klaar met het piepen. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Hier hielp het om, zodra ze begon te piepen, op te staan en haar mee naar buiten te nemen.
Hierbij liet ik haar niet lopen maar droeg haar, zodat ze niet kon snuffelen oid tussendoor, zo weinig mogelijk afleiding, en ik praat niet tegen haar en kijk haar niet aan.
 
Dan zet ik haar dus aan een korte lijn op het grasveldje, en negeer haar compleet totdat ze plasje heeft gedaan, of totdat ik het wachten zat ben (na 5 min oid). Weer op dezelfde manier terug naar de bench dragen en compleet negeren, ik zet haar er weer in en ga zelf weer naar bed.
 
Er ligt wel een deken over de bench, zodat het daar donker is, dit helpt denk ik ook. Verder probeerde ik in huis ook zo weinig mogelijk licht aan te doen als ze zo vroeg wakker werd, zodat ze zo weinig mogelijk prikkels kreeg.
 
Meestal was het daarna een uurtje oid stil, en begon ze weer. Hierbij herhaalde ik dus het in stilte naar buiten totdat het na 6:00u sochtends was (mijn standaard tijd om op te staan)
Soms zorgde ik ervoor dat er al een gevulde kong klaar lag, die ik dan aan haar gaf na het korte 'uitlaten', maar dit kan er ook juist voor zorgen dat ze eerder weer begint te piepen ("baasje! Mijn kong is leeg!!")
 
Hier werkte deze methode eigenlijk heel erg goed! Ze leerde zo dat ze totaal geen aandacht kreeg, zelfs geen oogcontact, en in donker/kou naar buiten vond ze ook niet zo leuk. Helemaal niet als ze geen kans had om te snuffelen oid, en direct weer naar binnen moest.
 
Zo heeft ze hier geleerd om alleen te piepen als ze ook echt naar buiten moet. Na een paar dagen ging dit al heel erg goed!
 
Wat soms ook hielp, als ik zeker wist dat ze niet naar buiten hoefde, is om stil bij de bench op de vloer te gaan zitten, met mijn rug naar de bench toe. Dan had ze het alleen even nodig om te weten dat ik nog in de buurt ben. Zodra ik dat deed werd ze stil (ze had al geleerd dat deurtje bench alleen open gaat als ze stil en rustig is, misschien hielp dit ook), en na een paar minuten als ze weer wat rustiger was ging ik weer naar boven.
 
 
 
 
 
  "

 Ik denk dat je bij deze opsomming uit het oog bent verloren, dat de hond van TS een puber is van ruim 6 maanden en niet een pup van 10 weken...

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

"  Ik denk dat je bij deze opsomming uit het oog bent verloren, dat de hond van TS een puber is van ruim 6 maanden en niet een pup van 10 weken... "

 Misschien heb je wel gelijk, ik heb geen idee eigenlijk... Hier niet echt veel pubergedrag gehad...

 

In ieder geval ben ik maar gewoon blij dat we hier toch makkelijk 10-11u kunnen slapen

Misschien heb ik gewoon heel veel mazzel met mijn hond

honden page profiel amsteramster

honden foto van amster

Zora is nu 6 maanden oud. Had ik in t begin niet duidelijk verteld. Afgelopen nacht heb ik een donker kleed over de Bench gedaan.

Om 23 uur nog uitgelaten, vanmorgen om 6 uur heeft ze kort gepiept maar is daarna stil geweest tot ik opstond om 7.45 uur.

 

Jeeej. Alle beetjes helpen. Misschien had t negeren ook meer tijd nodig.

Zora heeft trouwens geen speelgoed in haar Bench, maar krijgt het voor elkaar om met haar kleedjes dusdanig lawaai te maken dat het lijkt alsof er een bouwplaats middenin je huiskamer staat. Het is een uniek exemplaar die Zora.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Zora is nu 6 maanden oud. Had ik in t begin niet duidelijk verteld. Afgelopen nacht heb ik een donker kleed over de Bench gedaan.
Om 23 uur nog uitgelaten, vanmorgen om 6 uur heeft ze kort gepiept maar is daarna stil geweest tot ik opstond om 7.45 uur.
 
Jeeej. Alle beetjes helpen. Misschien had t negeren ook meer tijd nodig.
Zora heeft trouwens geen speelgoed in haar Bench, maar krijgt het voor elkaar om met haar kleedjes dusdanig lawaai te maken dat het lijkt alsof er een bouwplaats middenin je huiskamer staat. Het is een uniek exemplaar die Zora. "

 Super! 

Wat ik op de cursus leerde, verandering van aanpak zorgt ook vaak voor weerstand, de hond gaat effe extra bijzetten om vast te houden aan hoe het was. De zgn extinction burst.

Met onze herplaatser is het echt vaak geweest, wie de langste adem heeft

honden page profiel RissieRissie 3 doggies

honden foto van Rissie


Zora heeft trouwens geen speelgoed in haar Bench, maar krijgt het voor elkaar om met haar kleedjes dusdanig lawaai te maken dat het lijkt alsof er een bouwplaats middenin je huiskamer staat. Het is een uniek exemplaar die Zora. "

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Soms uitvallen naar andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^