Ervaringen Orijen Adult

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Hi lieve HP'ers,

Hier ben ik weer met een 'voerkwestie'. En deze keer ben ik op zoek naar jullie ervaringen met Orijen Adult.



Nika (onze Rottweiler) begint een steeds grotere pitser te worden, wat betreft haar eten.
We hebben haar vanaf de puppyleeftijd altijd vers vlees gegeven, zijn toen een tijd naar brokken overgestapt (mede om financiële redenen) en omdat ze dat op een gegeven moment niet meer wilde eten, weer terug naar KVV/BARF.

De laatste tijd doet ze alleen steeds moeilijker met eten; ze laat delen van haar voer staan, ongeacht of het KVV of Yuna's brok (Cavom) is. TinLo wil ze af en toe nog wel compleet opeten, maar bij de rest ligt ze me aan te kijken als een kind dat spruitjes voorgeschoteld krijgt.
Ik wil sowieso even langs de dierenarts gaan om eventuele medische oorzaken uit te sluiten, maar gezien ze verder nog hartstikke fit en energiek is, ben ik wel al aan het brainstormen voor andere opties.

Nu denk ik erover om een zak Orijen Adult te gaan halen, om eens te kijken of ik haar daarmee kan enthousiasmeren (eventueel gecombineerd met TinLo). Het is uiteraard geen goedkoop voer, dus voor ik het daadwerkelijk bestel, was ik eens benieuwd naar jullie ervaringen? Alle info is welkom, van de grootte van de brok tot aan de reactie van de hond en bijbehorende "ontlasting-kwesties" ;-)

Alvast heel erg bedankt, ook namens mijn ballensloper O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hee Inge!

 

Hier ging Orijen Adult niet helemaal top. Brok was prima, ontlasting ook maar Faya was niet helemaal 100 erop. Bijna een maagkanteling ook nog (maar dat ligt niet aan de brokken op zich). 

 

Toen heb ik de 6 fish versie besteld en dat was hem wel. Gaat nu al jaren goed eigenlijk. Nog eens gewisseld naar de ToTW vis versie om te proberen en dat ging ook goed maar Orijen gaat beter.

 

Ik ben er dus wel over te spreken.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Ik geef het aan mijn mannen naar volle tevredenheid.

 

Ze eten het erg graag en ze doen het er goed op. Mooie zachte, glanzende vacht en stevige ontlasting. 2x per dag, omdat ze 2x per dag gevoerd worden. 

Mja, het is niet omdat dat zo bij mijn mannen is dat jouw hond even enthousiast is of het er goed op doet. Dusja, dat blijft lastig hoeveel ervaringen van anderen je ook leest. Sommige honden zijn ook gewoon geen goede eters.

Ik heb wel gelezen dat honden vaker aan de diarree hiervan gaan als men teveel voort.

De brokken zelf vind ik wel aangenaam ruiken.

De brokjes verschillen soms van grootte, de ene keer wat groter en platter, de andere keer wat dikke en kleiner, maar op zich zijn het nooit grote brokjes. Ze knabbelen hier wel (de ene al wat beter dan de andere), maar voor een echte schrokker, is het wel makkelijk binnen te zuigen dit formaat.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet reageert er niet goed op helaas. Maar ze reageert sowieso niet goed op een brok met peulvruchten of aardappel als koolhydraat bron. Ze werd er winderig van en ze had diarree, waarschijnlijk door het wat hogere eiwitgehalte. 

 

Jet vond ze wel erg lekker. Maar of dat nou zo'n goede graadmeter is.. Ze vind alles lekker! 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hier ook geen goede ervaring.

Telkens na enigzins stevige ontlasting diarree er achteraan.

 

honden page profiel Gio en KyraGio en Kyra 3 doggies

honden foto van Gio en Kyra

Gio en Kyra vinden het allebei heerlijk en doen het er al jaren goed op. Ze hadden eerst Renske, maar hadden toen veel diarree.
Ik vind het wel kleine brokjes, dus veelvraat Gio heeft ze in no time op. Ik maak er voor hem vaak een zoekspelletje van.
Ze eten de brokjes ook als beloningssnoepje, hebben ze liever dan de dure zonder granen yummeez ;-)

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier krijgt Black Acana brokken.

Dit wordt gemaakt door dezelfde fabrikant als Orijen dus de grondstoffen etc zijn precies hetzelfde.

Alleen zit er in Acana een wat lager eiwitpercentage dan Orijen. 

Het is meestal het wat hogere eiwitpercentage in Orijen waar sommige honden wat diarree van kunnen krijgen.

Acana heeft een iets lager vleespercentage dan Orijen, dat zal de reden zijn van het wat lagere eiwitpercentage.

(maar alsnog heeft Acana een vleespercentage van zo'n 70 %, dus hoog genoeg)

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor de reacties! Ik zie dat de ervaringen heel verdeeld zijn, dus het zal waarschijnlijk toch testen worden om te kijken hoe Nika erop reageert.

Dat het wat kleinere brokjes zijn, vind ik juist wel fijn. Nika schrokt niet (zeker de laatste tijd niet meer), maar is juist heel kieskeurig als ze grotere brokken of stukken vlees krijgt. Zelfs met KVV gaat ze dan zitten klieren door het eten uit haar bak op de grond te gooien of in haar kleedje te begraven.

Ze is overigens geen viseter, dus de visvariant zal hier hoogstwaarschijnlijk niet in de smaak vallen. Acana (Grasslands) hebben we al eens geprobeerd, maar dat weigerde ze uiteindelijk te eten, nadat het een ruime periode goed was gegaan; vandaar dat ik toch eens wil kijken of het bij Orijen anders zou zijn.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hier hele goede ervaring met Orijen Adult 

Ik lees vaak dat de ontlasting toch wat slap was, etc, dat had ik alleen als ik teveel voerde. Als ik de juiste hoeveelheid gaf, was het echt hele stevige ontlasting, heel compact, supermakkelijk op te pakken. Taika (50 kilo) hoefde maar een kleine 400 gram per dag te hebben, in de zomer zelfs nog wat minder.

 

Mooie glanzende, zachte, niet-vette en niet-ruikende vacht, ontlasting was zoals gezegd super en ik vond ze ook altijd een hele frisse adem hebben.

De brokken zelf ruiken trouwens ook echt lekker, haha.

 

Zowel Taika en Frøya aten het met veel smaak! De brokken zijn qua formaat wel wat aan de kleine kant voor wat grotere honden, maar ik vind dat zelf eigenlijk niet echt een probleem, want dat maakte de dames namelijk echt helemaal niks uit.

 

We zijn trouwens overgestapt omdat Taika jammer genoeg een intolerantie voor kip heeft opgebouwd en Orijen zit natuurlijk echt boordevol vlees/kip, dus dit ging op een gegeven moment niet meer goed. We zijn overgestapt naar vis.

En Frøya is gewoon een echte energievreter en hebben we over moeten zetten op een sportbrok. Was dit niet zo geweest, hadden ze allebei nog op Orijen gestaan.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

ik zou het gewoon proberen.
hier geen goede ervaring met orijen. slappe ontlasting en veel vieze stinkwinden. maar er zijn veel honden die het er super op doen.

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor je uitgebreide reactie, Marlies! Heel fijn om te horen dat het bij jullie zo goed is bevallen, dat geeft me toch net wat meer vertrouwen om het te gaan proberen. :-)

Wordt vervolgd, haha... O-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Ik het zou zeker gaan proberen voor Nika, wie weet reageert zij er wel heel erg goed op! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hier bevalt de brok heel goed! Wij geven voornamelijk kvv maar ikheb altijd een zak orijen staan. Ontlasting blijft goed als we eens brok geven zoals op vakantie. 

Heb eens 1 x goedkopere brok gegeven maar dat beviel ons niet. 

Anoniem (Gast)

Even een update!

De laatste weken was Nika weer goed aan het eten, dus heb ik haar huidige voer aangehouden. Echter begon ze een paar dagen geleden opnieuw te pitsen, dus zojuist heb ik toch maar een brok in bestelling gezet.

Geen Orijen Adult, omdat ik toch een brok verkies met een lager eiwitpercentage (ook gezien Nika's gevoelige darmen). Als het goed is krijgen we morgen een grote zak ACANA RANCHLANDS binnen, dus ik ben benieuwd!

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Oeps, zie nu pas dat ik niet ingelogd was. Bovenstaande reactie is dus van mij. ;-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Hopelijk reageert Nika er goed op!

 

En ook hopen dat ze het lekker vind en het blijft eten. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ben benieuwd hoe het zal gaan! Hopelijk vindt ze het lekker en is het de juiste brok voor haar 

Volgende forumvraag: welke leeftijd 2 x per dag voeren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^