Nachtelijk plasje (pup)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anneleen (Gast)

Hoi, sinds 6 dagen hebben we een vrolijke Border Collie pup in huis. Hij doet het echt heel goed. Ik had echter een vraagje over het plassen 's nachts. Hij slaapt in een bench en dit gaat heel goed. Van zodra wij naar boven gaan, legt ook hij zicht te slapen. Momenteel maken we hem nog 1x in de nacht wakker om hem een plasje te laten doen om te voorkomen dat hij in de bench zou plassen (heeft hij trouwens nog nooit gedaan tot hiertoe). De tijd tussen het slapen gaan en het plasje hebben we elke dag een beetje gerekt. Ik kreeg echter de reactie op dit forum "Waarom maak je je hondje wakker? Wacht gewoon tot hij zelf aangeeft dat hij moet plassen." Mag ik er vanuit gaan dat hij ons sowieso wakker maakt door te piepen als hij een plasje moet doen? Of zijn er pups die dan maar een plasje in de bench doen als baasje niet uit zichzelf tijdig met hem naar buiten gaat? Het lijkt me dat een pup van 9 weken toch nog niet altijd in staat is om zijn plasje op te houden van bv. 23u tot 7u? groetjes!  

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

doe wat je goed acht.... heel goed dat je snachts toch je pupje even een plasje laat doen, in de bench, vaak hoor je het niet, en kom je smorgens op en kan je de bench schoon maken.... hier ook een pup, eerst even aangekeken of het nodig was en ook er snachts voor uit gegaan, daarna hoefde dat niet... gewoon op je gevoel af gaan, en je niet gek laten maken wat anderen er van vinden.....

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik vind het juist top hoe je het doet! En het werkt schijnbaar

Als hij beneden is en jullie boven is de kans aanwezig dat jullie hem niet horen en dus te laat zijn. Als je het op die manier doet moet je hem wel naast je hebben. Vind ik ook niet verkeerd hoor, maar wat jullie doen ook niet.

Wat Willemijn zegt, volg je gevoel.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Een forum is geen homogene groep mensen die bij elkaar zitten en het over alles eens zijn. 

Ik zou idd de pup 's nachts wakker maken om even te plassen. Je kan wel proberen of je steeds ietsje later kan opstaan om zo jullie nacht te verlengen. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Die van mij ging inderdaad piepen en na 10 weken sliep hij de hele nacht door

 

Ik zou je gevoel volgen, maar chapeau dat jullie het zo goed aanpakken

Volgende forumvraag: Piepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^