Geboren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dagmar (Gast)

Hallo allemaal,   Mijn hond heeft gisteren tien pups gekregen. Kruising Maltezer / Amerikaanse Stafford. De moeder is Stafford. Om direct even alle vooroordelen de wereld uit te helpen: deze hond heb ik overgenomen van een vriendin, welke is omgekomen laatst bij een auto-ongeluk. Ik heb me goed ingelezen over het hoe en wat met een nest pups. Alleen zit ik toch met een paar vragen.   Twee van de tien pups zijn heel erg klein. Ze wegen maar 100 gram, de andere pups zijn 200 gram of meer. Ik voed deze kleintjes al bij, maar ik weet niet tot hoe lang ik dit het beste kan doen? En zijn er middelen die misschien kunnen helpen bij het verhogen van de weerstand?   Hoe lang is het nodig dat er een warmtelamp boven de werpkist hangt? Moeder vindt het volgens mij erg warm en die ligt toch wel de hele dag tussen de pups.   Met moeder gaat overigens alles goed. Ze eet en drinkt goed en gaat voor haar plas mee naar buiten. Vanmiddag komt de dierenarts om een eerste blik te werpen op de pups.   Ik hoop dat iemand mij kan helpen en eventueel nog tips kan geven!

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ik heb een fokker voor je geroepen, die kan hopelijk antwoord geven op je vragen 

Dagmar (Gast)

Bedankt!

 

Zou ook gelijk graag willen weten welke opvolgbrokken of vlees deze fokkers gebruiken. Misschien heb ik er nog wat aan. Ik hoor ok verhalen over Brinta aanmaken met geitenmelk. Maar op de een of andere manier klinkt dit niet echt nuttig voor pup..

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Het kan dat er kleine pups tussen zitten door de ongewone kruising. 

 

De warmte lamp hang ik 2 tot 3 weken, maar zorg dat mams ook ergens kan liggen waar ze niet onder de warmte lamp ligt. 

 

Weerstand verhogen, hoe bedoel je dit? 

 

Wij hebben de pups afgespeent op opti life babypoeder gemengd met duck, dit ging perfect. 

 

Ook wil ik je veel sterkte wensen met het verlies van je vriendin..

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Was de hond al gedekt toen je haar overnam?

 

Niet de zwakke pups bijvoeden, maar juist de dikke pups. Moedermelk is het beste voor pups, dus juist de zwakkere pups hebben er baat bij.

Anoniem (Gast)

Dank je wel voor je reactie! Ik heb de warmtelamp nu verhangen. Merk gelijk dat ze zich al beter voelt. De pups liggen er tevreden bij en groeien goed, alleen die twee blijven wat achter. Had al gelezen over een open gehemelte, maar de melk komt niet uit de neus weer naar buiten, dus dat zal het niet zijn.

 

Met weerstand verhogen bedoel ik dat ze niet snel een virusje of zo oppakken, omdat ze zo klein zijn. Het is allemaal nieuw voor me en ik vind het behoorlijk spannend hoe het het allemaal gaat lopen. Dus ik wil eigenlijk overal op voorbereid zijn.

 

Dank je wel.. De ouders van mn vriendin wilde Zoey naar het asiel brengen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Me als een gek voor zover dat kon verdiept in het hebben van nestjes.

Vanwege de ongewone kruising hoop ik ook dat ze allemaal een baasje vinden...

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik volg mee! Heb zelf geen verstand van nestjes. Heel veel succes! :) 

Dagmar (Gast)

Hierboven was ik.

 

Ja, de hond was al gedekt, ik heb haar pas sinds twee weken. Ben het ook echt niet eens met de kruising en überhaupt niet dat ze gedekt is, maar goed, ik kon er toen al niks meer aan veranderen en aangezien mijn overleden vriendin bewust naar een Maltezerreu is gegaan met haar hond, zal ze er wel een bedoeling mee hebben gehad.

 

De pups zijn er nu en nu gewoon zaak om ze allemaal levend te houden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Heftig hoor.. Sterkte met je vriendin ook trouwens. Heel lief dat je de hond hebt overgenomen :)

Dagmar (Gast)

Overigens is de dierenarts net weg en die heeft alle pups gecontroleerd. Hij vond ze er gezond uit zien, ook de kleintjes. Ik heb zijn mobiele nummer zodat, als er wat is, ik hem direct kan contacteren

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wij (mijn ouders fokten boxers en teckels) voerden niet de lichtste bij, maar juist de dikste, zodat de kleinste meer ruimte hadden om te drinken.

De kleinste zijn degene die juist de moeder melk het meest modig hebben.

Leg ze vaker aan en geeft de dikste tepels, de gene aan de voorkant, beste plek.

Behalve modermelk, gaven wij ze niets bij, daar zit al alles in. 

Als ze het niet redden, verdrietig, maar dan miest het zo zijn. Niet te veel in willen grijpen in de natuur, straks hou je een kwetsbare hond in leven.

Als ze elke dag groeien, gaat met stapjes, dan is het een goed teken.

Zelfs de kleinste kunnen uitgroeien tot mooie pups. Gewicht zegt op zich minder, dan de mate hoe ze groeien.

 

Wij gaven de moeder extra puppy melk en extra goed voer (rauw voerden we)  pups kosten heel veel energie en dat heeft ze nodig.

 

Na een week of 4 begonnen wij met een pap van puppymelk en rijstmeel. Makkelijk te verteren en zo kunnen de darmpjes wennen aan vastere voeding. 

Al vrij snel, gaven we gemale rundvlees. Je kan ook gemalen kvv voeren en als je brok wilt voeren, eerst brok weken met puppymelk (vind mama ook lekker) of vlees met puppy melk weken, kan ook.

Zo langzaam, sabbelend, gaan de pups leren eten. Al vrij snel kan je gewone brokjes en iets grover gemalen vlees voeren.

 

Nog gecondoleert met het overlijden van je vriendin, wat verdrietig! 

Lief dat je deze hond hebt overgenomen! 

 

Heel veel succes en genieten van de kleintjes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ps wij hadden eigenlijk nooit een warmte lamp. Wel een kruik.

In de woonkamer is eigenlijk niet echt een lamp nodig. Ze houden elkaar warm, de moeder houd ze ook warm. Zorg voor een aangename temperatuur in je huis.

Pas wel op tocht!

 

De beste weerstand krijgen ze dus uit de moeder melk. 

 

Fijn dat de da ze goed gekeurd heeft! 

 

Als er bezoek komt: schoenen uit! Je schoenen is een brok van ellende! Ook je eigen schoenen uit bij de deur.

Zou voorlopig nog niemand de pups laten vast pakken, je weet nooit ivm virussen

 

Zelf lekker puppy knuffelen, heel belangrijk. Ze overal aaien, op de rug leggen, buikje wrijven. Zo wennen ze gelijk op een fijne manier aan aanraken.

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Goed van je

En veel sterkte met het verlies van je vriendin.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb niet alle reacties voor mij gelezen maar ga je vragen even stap voor stap af...

Ik voed deze kleintjes al bij, maar ik weet niet tot hoe lang ik dit het beste kan doen? - Je weegt dagelijks, misschien wel 2x daags neem ik aan? Houd dit vol en kijk hoe ze het doen ten opzichten van de grotere pups. Het beste kun je de zwaarste pups bijvoeden en de kleintjes zo veel mogelijk moedermelk aanbieden. Dit laatste is immers toch altijd beter om op aan te sterken dus zullen ze meer aan hebben. Zodra ze in gewichten ongeveer gelijk op gaan kun je kijken of je het bijvoeren kunt gaan minderen. Soms kan dit al snel, soms is bijvoeden nodig tot ze over gaan op vast voedsel.

En zijn er middelen die misschien kunnen helpen bij het verhogen van de weerstand? - Die zijn er wel, te krijgen via Spat e.d. Maar of ze echt werken durf ik niet te zeggen. Misschien kan een andere fokker daar meer over vertellen.

Hoe lang is het nodig dat er een warmtelamp boven de werpkist hangt? Moeder vindt het volgens mij erg warm en die ligt toch wel de hele dag tussen de pups. - Ik heb zelf eerlijk gezegd nog nooit een warmtelamp gebruikt. Heb er wel een liggen, maar kruiken en een warmtemat in de werpkist was hier altijd voldoende tot nu toe. Sowieso is het belangrijk om een koele plek voor de moeder te hebben in de kist. Veelal wordt de helft van de kist ongeveer verwarmd en de andere helft niet, zodat moeders hier kan gaan liggen indien ze het aan de andere kant te warm vindt. In principe is verwarming tot een week of 3 ongeveer nodig. Daarna kunnen ze zelf hun temperatuur beter regelen en is het dus niet meer nodig. 's Zomers is echter verwarming soms helemaal niet nodig, en rassen zoals de Chinese Naakthond zullen veelal iets langer onder een warmtelamp liggen dan een Shetland Sheepdog. Kijk dus naar de pups zou ik zeggen, als zij het te warm hebben (uit elkaar gaan liggen, koele plekjes opzoeken) dan weet je dat het niet of minder nodig is. Geven ze juist aan het koud te hebben (veel op elkaar liggen, kruiken e.d. opzoeken) dan is verwarming zeker nog wel even nodig.

Zou ook gelijk graag willen weten welke opvolgbrokken of vlees deze fokkers gebruiken. - Afspenen gebeurt met van alles, de een gebruikt hier inderdaad pap voor, de ander brokken en anderen weer KVV. Ikzelf heb altijd afgespeend met KVV. Eerst een klein soepbolletje (Rodi in mijn geval) en dat uiteindelijk uitbreiden na een paar keer per dag. Hier kwam dan uiteindelijk ook brok bij, geweekt in warm water en dit weken werd dan ook steeds minder. Zodoende kwamen de pups uiteindelijk met een week of 6 uit op 4x daagse voeding van KVV en brokken. Geitenmelk wordt soms gebruikt in plaats van puppymelk, vandaar die combinatie overigens.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat lief dat je de hond opvangt.

Ik kan je verder niet helpen ik heb er geen ervaring mee, maar wil je wel heel veel succes wensen met de pups!

honden page profiel Guusje Guusje

honden foto van Guusje

Echt lief van je om haar op te vangen, ik hoop dat alle pupjes een goed huisje krijgen...

En sterkte met het verlies van je vriendin..

Dagmar (Gast)

Bedankt alemaal voor jullie lieve reacties.

 

Helaas heeft een van de zwakke pupjes het niet overleefd, maar doet het andere zwakke pupje het heel goed!

We hebben nu nog 6 teefjes en drie reutjes over. Als alles zo blijft gaan zoals het gaat, dan moet het wel goed komen. Ze groeien goed. De dikste krijgen nu bijvoeding en het zwakke pupje drinkt goed bij de volste tepel.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het is nooit leuk een pup te moeten verliezen, maar zo is de natuur, helaas.

Ons eerste nestje, was een pup en die overleed na een week. Zo verdrietig

 

Goed groeien daar gaat het om en zo genieten. Blijft een wonder

Geef je de moeder wel extra voeding? 9 pups kost een hoop energie voor haar.

 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@dagmar, even een kleine gebruiksaanwijzing voor hondenpage... Reageerders met een sterretje achter hun naam zijn erkende goede fokkers hier op HP.. Bij Wichita bijvoorbeeld zie je zo'n sterretje.

Dit trouwens niets ten nadele van de andere adviezen die je tot nu toe hebt gekregen...

Alleen een tip in geval van nood...als je je registreert kun je direct via een persoonlijk bericht (PB) contact opnemen met ervaren fokkers...honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Wat jammer dat er eentje overleden is, ik wens je verder veel succes!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" @dagmar, even een kleine gebruiksaanwijzing voor hondenpage... Reageerders met een sterretje achter hun naam zijn erkende goede fokkers hier op HP.. Bij Wichita bijvoorbeeld zie je zo'n sterretje.

Dit trouwens niets ten nadele van de andere adviezen die je tot nu toe hebt gekregen...

Alleen een tip in geval van nood...als je je registreert kun je direct via een persoonlijk bericht (PB) contact opnemen met ervaren fokkers... "

 Dat wist ik niet, goede tip! 

Ik fok zelf niet, mijn ouders vroeger wel, ben met pups opgegroeid.

Fok wel Perzische poezen.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Fyn dat je dat doet hoor alle hondjes zo verzorgen het is zeer lief veel succes ermee

Dagmar (Gast)

Bedankt voor de tip Claire!

 

Ik ga me vanmiddag op m'n gemak eens aanmelden hier. Ondertussen is alles rustig hier. De kleinste pup is bijna net zoveel aangekomen als de rest en ze doen het gelukkig allemaal voortreffelijk. Ik begin steeds meer te genieten.

 

Er mogen van mij nog geen andere mensen bij de werpkist komen dan alleen ik. Er is verder ook niemand bij mij thuis, dus ze kunnen in alle rust groeien deze eerste weken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

handige info over pups

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/puppy.html

ook bijv. over ontwormen en entingen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^