Nog steeds zoekend & besluiteloos qua voeding !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Hallo iedereen !
Om kort samen te vatten : ik heb dus 4 hondjes van 13, 12, 10 & 2. Voeding is altijd al een probleem geweest omdat eender welke droge korrel niet aan hen besteed is. Ik heb al vanalles geprobeerd en in ALLE vormen of bereidingswijzen, maar dat resulteert ofwel in blijvende twijfels in mezelf (krijgen ze nu wel alle voedingstoffen ?) of zij trekken d'r hun neus voor op. November 2015 werd de (ontstoken) baarmoeder van één teefje (10j volledig verwijderd, doch diabetes is hiervan een blijvend gevolg. Ik moet dus ook de voeding aanpassen voor haar. Daar d'r ook zijn met overgewicht en de kleinste met héél gevoelige darmpjes, koos ik om hen allemaal op hetzelfde dieet te zetten : Royal Canin Low Fat uit de Veterinary serie... Weerom zelfde probleem : tegen hun zin naar hun bakjes. Ik voegde dan stukjes gekookte kippeborst bij de brokken en dan aten ze wel maar nog steeds tegen hun zin. De ene had geurende gassen, de kleinste kreeg luidruchtige darmen, eentje krabte aan poten en oren en eentje gaf over. Woedend alles buitengegooid en m'n eigen gevoel gevolgd : lekker thuisgemaakt voer geven. Nu vliegen ze d'r allemaal op ! Iedereen gelukkig. Maar nu twijfel ik weer of ze wel alles krijgen wat nodig is omdat ze hongerig lijken te blijven. Ik geef 3 gelijke delen van kip, volle rijst & groenten en af en toe een natuurlijk suppl. Uiteindelijk wordt dit véél te duur voor mijn mogelijkheden als single & sta ik weer voor een dikke muur ! Nu las ik in de encyclopedie over KVV... Is dit geen betere vorm ? Welk merk ? Waar kopen ? Moet er dan nog iets aan toegevoegd worden ? Kan het voor honden met suikerziekte ? Kan iemand mij iets wijzer maken of verder helpen ? Ik ben net & heel onverwachts een meisje kwijt aan keto-acidose en ben momenteel wel wat paranoïa, maar wil ALLES opofferen of doen om de rest zo lang mogelijk gezond te houden binnen de grenzen van een heel klein budget... Alvast heel hard bedankt om mijn lange/wanhopige epistel gelezen te hebben.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik heb mijn versvlees periode (de hond dan)  al lang achter me liggen. Er zijn best veel mensen die je hierover kunnen adviseren.

 

Waarom ik reageer is omdat ik ook zelf kook voor de hond. Daarin viel me iets op aan wat je opschrijft wat je klaar maakt.

 

Richtlijn voor zelfbereid dieet;

 

minimaal 1/2 deel bestaat uit vlees of vis

1/2 deel bestaat uit groenten/rijst (onderlinge verhouding naar eigen ondervinding)

 

Daarbij dagelijks een aanvullend vitaminen en mineralen complex >>> http://www.medpets.nl/trovet+balance/?s2m_channel=70&gclid=CMbt9_PJ98oCFdS7GwodP3oJvQ

 

Mijn hond (uitgangsgewicht 7 kilo) moet dagelijks van bovenstaand menu minimaal 275 gram binnenkrijgen. (door terug te rekenen kun je de hoeveelheid uitrekenen die jou honden minimaal moeten binnenkrijgen ... rekening houdend met op het oog voeren).

 

Volgens deze richtlijn bevat jouw dieet/recept te weinig dierlijke eiwitbron. Van de volledige maaltijd moet ten minste de helft bestaan uit dierlijke eiwitbron. De andere helft is uit proberen waar ze het best verzadig bij zijn en goed op doen. Bij een dergelijk eenzijdig zelfbereid dieet zijn dagelijks aanvullende vitaminen/mineralen wel belangrijk (zie link hierboven).

 

Als versvlees een optie is en goed gaat  super zou dat zijn.

Lukt het niet dan heb je wellicht wat aan mijn post.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Je budget is een probleem, wat kan je doen daarmee, smuldier vlees compleet gaan voeren en dan eens bekijken of je meerderen KVV ,s kan gaan geven om te variëren.....400 gram kost ongeveer 70 ct per pakje, kan je kopen bij de supermarkt, jumbo, C1000 Albert Heijn....probeer dat eens.....oranje verpakking, staat vleescompleet op.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Enne, die wanhopigheid is wel herkenbaar hoor  Je wilt zo graag het beste doen en zoek dan in het oerwoud wat hondenvoeding heet maar eens wat het beste is voor jouw unieke dier(en).

 

Blijf je gevoel volgen he, die brengt je een heel eind. Kennis en info van anderen kun je dan steeds weer 'toetsen' aan je eigen gevoel/intuïtie en natuurlijk het resultaat wat je ziet bij je dieren.

 

Zelf koken is inderdaad duur (al kan het vast goedkoper) Voor mijn kleine garnaal Jip ben ik ongeveer 8 a 10 euro per de week kwijt. Kleine prins werkt wat weg op een dag. Toen hij nog KVV at (een heel duur merk aangezien de rest al niet meer goed was, 7,50 in de week kwijt). Op mijn vaste wekelijkse kookdag (ik kook per 7 dagen voor hem) eet ik met hem mee om de kosten wat te drukken  Het is heel heel heel duur vriendje 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja het is duur allemaal, daarom krijgt Jenna ook regelmatig groene pens, goedkoop en gezond.

 

Dit is ook een goede site om eens rond te snuffelen

 

http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

 

er bestaat ook kvv voor honden met suikerziekte Carnibest heeft een compleetmenu kalkoen

 

 

Eigenlijk omdat je hondjes al oud zijn en toch wat klachten hebben zou je in overleg met een holistisch dierenarts hun dieet samen moeten stellen, maar dat kost natuurlijk ook weer geld.

 

Zijn ze niet allergisch voor kip dat ze daarbij zoveel klachten hebben?

 

 

 

 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Je budget is een probleem, wat kan je doen daarmee, smuldier vlees compleet gaan voeren en dan eens bekijken of je meerderen KVV ,s kan gaan geven om te variëren.....400 gram kost ongeveer 70 ct per pakje, kan je kopen bij de supermarkt, jumbo, C1000 Albert Heijn....probeer dat eens.....oranje verpakking, staat vleescompleet op. "

 En als ik even mag toevoegen.. tegenwoordig heeft Smuldier ook pens/vlees kompleet. 

Naast de Smuldier ligt meestal de Rodi. Iets minder voedingsstoffen per 100 gram (scheelt niet veel), maar heb je lam/rijst complete (die is wel duurder namelijk 1,38), heb je nog Rund/Groente compleet, Rund/Hart compleet en Pens/Hart compleet. Veel keuze aan afwisseling;)

Niet elke supermarkt heeft alle smaken, maar als je bij een Jumbo in de buurt woont kun je die smaken aanvragen en nemen ze die op in hun assortiment;)

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Z A L I G !!! hoe snel jullie moeite te doen om te reageren ! Heel erg hard bedankt en wat mij betreft een hele zak vol doggies !
Uiteindelijk denk ik (rekening houdend met mijn intuïtie, maar dan heerlijk gekruid door jullie goede adviezen !) dat ik eens de richting uitsla van het merk Smuldier of Carnibest als variatie en/of toevoeging op mijn DIY-dieet. Zolang het maar geen droge korrel is, dan zijn mijn deugenietjes nog wel nieuwsgierig genoeg om het eens uit te testen. Let's hope dat ik EINDELIJK eens het juiste karretje op de juiste rails vind zodat al die eeuwige twijfels en onzekerheden wegvallen en plaats kunnen maken voor een stabiele link van "goed en voldaan" voelen tussen mij en m'n 4 kindjes. Als dat lukt zal het zeker en niet op z'n minst ook dank zij jullie zijn, hoor ! Heel veel dankbare groetjes van Anneke.

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

By the way, lieverds... ik woon in Antwerpen - België. Gelukkig is er in mijn dorp recentelijk een AH bijgekomen en voor de dieren heb ik o.a. een mega-grote Zowizoo in de buurt. Dat zijn de enige twee supermarkten waar ik bepaalde voeding voor de hondjes kan vinden. Dit enkel ter info natuurlijk, he ! Liefs.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Je hondjes zullen er vast blij mee zijn

 

Je zou anders ook nog kunnen denken aan online bestellen, maar ik neem aan dat de Appie en de Zowizoo wel wat voor jullie zullen hebben in het assortiment

 

 

honden page profiel AnnekeAnneke

honden foto van Anneke

Aan Dobry.

Ben al een beetje de nieuwe weg ingeslagen en deze morgen op internet zitten wroeten. Ik heb, niet zo ver van mijn dorp, een trimsalon gevonden die quasi ALLE soorten Carnibest verkoopt (waaronder 4 soorten speciaal bestemd voor diabetes honden). Ze leveren enkel 's zaterdags, maar wel volledig gratis met hun eigen leveringsdienst. de worsten zijn stevig en veilig verpakt in isolatiecontainers en je kan cash aan de chauffeur betalen of via PayPal. De prijs valt wel mee en is, na grove berekening, in elk geval goedkoper en completer dan het zelfgemaakt voer dat ik hen nu geef. Ik ga in elk geval eens een bezoekje brengen en beginnen met een test-hoeveelheid !

Hierbij nog eens uit heel mijn hart een dikke danke om mij op weg te helpen en met z'n allen zo snel te reageren. Ik zal in elk geval van mijn kant ook mijn uiterste best doen om hetzelfde voor iedereen hier te doen.

Liefs, Anneke

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

dat is het leuke van een forum, ik ben ook blij dat ik dit forum gevonden heb, ik heb er al een heleboel aan gehad.

 

Succes, ik bestel zelf altijd via internet omdat hier niets in de buurt is wb goed hondenvoer, en betaal met PayPal van tevoren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^