Even mijn ei kwijt...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik loop net, zoals gewoonlijk, mijn laatste echte rondje met Bonk.

Ik weet het, dat is vroeg, en dan zal ik er meteen bij zetten dat ik ongeveer 3x 10 minuten loop op een dag. Hij is daar aan gewend, geeft het ook aan als ie buiten deze rondjes wat moet en gaat 's nachts voor ik naar bed ga nog even plassen. Alsjeblieft geen commentaar daarop, daar heb ik mijn redenen voor.

 

Maar goed, ik loop altijd hier achter de huizen, dus in de steeg, op het paadje. Daarnaast staan heggen en daarachter is een strookje gras bedoeld als losloopgebied. Nou kan Bonk zelden los, en ik vind het stom om dan met m'n aangelijnde hond midden door het losloop stuk te lopen en dus loop ik op het pad.

 

Loop ik net terug naar huis, zie ik een man aan komen lopen (blijkt dat die niet helemaal 100% is, maar dat had ik eigenlijk wel kunnen raden). En ik hou mijn hond netjes kort en zoveel mogelijk in bedwang (hij is nogal nerveus om het zachtjes uit te drukken) en ga op het kleine beetje gras tegen de heg aan lopen, dus nog wel langs het paadje. In plaats van dat meneer gewoon doorloopt ging hij mij even vertellen dat het losloopgebied dáár was (achter de heg).

Bonk vliegt hem ondertussen bijna aan, want hij moest 'm duidelijk niet, dus ik sta tegelijk te worstelen met mijn hond.

Meneer blijft staan. 

"Het losloopgebied is dáár." 

"Ja maar mijn hond is aangelijnd..."

"Ja maar je hoort daar met je hond te lopen"

"Nee, hij is aangelijnd dus ik mag gewoon hier lopen."

"Nee daar staat een bordje met losloopgebied"

"Mijn hond kan/is toch niet los..."

Wellicht heb ik een paar keer het woord idioot in het verhaal gegooid

Ik verzoek hem nog, misschien niet geheel beleefd, om door te lopen omdat mijn hond hem écht niet moest en ik hem bijna in de houdgreep moest houden.

Meneer loopt dus door, waarschijnlijk behoorlijk pissig omdat ik 'm niet begreep en roept nog iets over mijn hond helemaal lek schoppen.

"Een hond is geen ballon hoor, ik weet het niet!"

 

Nou heb ik zowel een autisme-spectrum stoornis als een angststoornis en was ik al heul verbaasd dat ik überhaupt wat terug heb kunnen zeggen, maar de laatste minuten terug stapelde de boosheid zich op en eenmaal thuis moest ik mezelf eerst door een halve paniekaanval incl. hyperventilatie heen werken voor ik mijn verhaal fatsoenlijk aan mijn moeder kon doen...

 

Maar ik zat toch niet fout? Ik mag daar toch gewoon lopen?

Er staat alleen voor de 'ingang' tussen de heggen een bordje met "losloopgebied, opruimplicht". Nergens dat het verplicht wandelgebied is, of een bordje verboden voor honden of iets...

 

Moest het toch even kwijt...

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Je had het best gewoon door kunnen lopen, had je dit hele gedoe niet gehad.  

 

Natuurlijk mag je daar gewoon lopen, net zoals op alle andere plekken in de openbare ruimte. Privéterreinen en verboden gebieden zijn een ander verhaal, maar dat is dit duidelijk niet. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Je had het best gewoon door kunnen lopen, had je dit hele gedoe niet gehad.  
 
Natuurlijk mag je daar gewoon lopen, net zoals op alle andere plekken in de openbare ruimte. Privéterreinen en verboden gebieden zijn een ander verhaal, maar dat is dit duidelijk niet.  "

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Hoe lang loop je er al weken maanden. Laten we hopen dat dit een toevalstreffer was dat je onterecht kritiek kreeg. Hoe je het uitlegd had ik daar ook gewoon gelopen. Neem je tijd en  probeer het van je af te zetten. Morgen weer nieuwe kansen.Absoluut niet leuk nee zon aanvaring.

 

 

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Natuurlijk mag jij daar lopen! Met je hond!

Het is de openbare weg, daar mag iedereen lopen met een aangelijnde hond......

Maar misschien is het handiger om een volgende keer niét in gesprek te gaan, met wie dan ook......dan heb je dat gedoe ook niet.

Je kunt gewoon zeggen: ' ja, hoor. Prima. Goedenavond!' En ondertussen loop je door. 

Ik ga ook niet aan de praat met mijn aangelijnde hond; ze trekt me dan vierkant het gras over.

Dan maar wat onbeleefd!

Niet honden bezitters begrijpen dit soort dingen nu eenmaal niet.......

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

je kan een volgende keer, wat hopelijk niet voorkomt, zulke mensen denk ik beter gewoon vriendelijk bedanken voor de tip 

 

Je had gewoon helemaal recht om daar te lopen met je hond zonder dat iemand je lastig valt met zulke onzin, maarja, die man was dus niet helemaal normaal en liep daar ook net

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

 

wat een idioot

 

Maar als je snel in paniek raakt etc. Waarom breng je jezelf dan nu in zo'n positie dat je min of meer nog in discussie gaat met zo'n figuur. Terwijl je al weet dat het eerst hij zegt slaat als een tang op een varken.  Ik zou zeggen negeren kun je leren, lekker doen alsof je gek bent en gewoon doorlopen. Toedeledokie !

 

Ik denk dat Bonk z'n punt al voor je gemaakt had hahah. Nee maar eff serieus dat is waarschijnlijk zo iemand geweest met een hekel aan  honden. Dus eff zo'n vervelende hondeneigenaar een lesje leren, dus alleen op vervelend contact uit zijn. Zal Bonk wel gevoeld hebben...

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Haha mja, misschien is het een goed idee om gewoon door te lopen 

Hopen dat dat het eerste is waar ik aan denk de volgende keer...

 

Bedankt in ieder geval, voor alle tips én de bevestiging dat ik daar gewoon lopen mag!

honden page profiel *Lana**Lana* 3 doggies

honden foto van *Lana*

Jeetje even rustig ademhalen... ik heb hier ook wel eens zoiets aan de hand gehad. En inderdaad verbouwereerd en verbijsterd netjes antwoord geven. En inderdaad een hele boze en bizarre reactie... Volgens mij hoef je geen autisme of angststoornis te hebben om daardoor van de leg te zijn. Ik was ook enorm geschrokken en yep, in de winter plassen we daardoor 's avonds in de tuin in plaats van in het donker door donkere steegjes te lopen. Heel herkenbaar en ontzettend vervelend voor je Ik heb toen ook besloten om niet meer in discussie te gaan met mensen die een ander idee hebben, niet altijd makkelijk maar het alternatief vond ik veel vervelender. Sterkte ermee, bedenk dat dit een incident was en probeer het je niet teveel aan te trekken. Zeker met een hond die je wil verdedigen kan dat een flinke uitwerking hebben. Wees jezelf ervan bewust, loop morgen samen met iemand anders een rondje en durf in te zien dat het niet wekelijks misloopt

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Inderdaad, niets van aantrekken en gewoon doorlopen. In het voorbij gaan kun je nog heel vriendelijk antwoorden: Dank u wel meneer, fijn u daar dan zonder leiband mag lopen.

Op onzinnige opmerkingen kun je nu eenmaal onzinnige antwoorden verwachten.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Maar wat je verteld is met veel dingen zo.. soms kun je het beter negeren echt. Gisteren nog in het verkeer reed ik al stevig door. Rijdt er een polo achter me. Boos knipperen met de lichten, serieus bijna achterop rijdend.. gewoon express, duwen duwen... vervolgens me boos passeren met z'n claxon enkele seconden ingeduwd, agressief rijdend niet normaal. Ik had alle recht om daar te rijden en dat wist hij, ik ging gewoon niet snel genoeg of zo? Weetje.... laat maar. Als ik daar op moet reageren door terug te toeteren of whatever. Dat soort lui zoeken ruzie en willen ruzie. Voor je het weet heb je zo'n idioot kilometers achter je aan of zo. Collega van me is het gebeurd... die is toen maar richting politiebureau gereden en heeft aangebeld.

En helaas is het met veel dingen zo... En ook met je hond die voelt dat. Dus ook voor zijn veiligheid beter gewoon doorlopen. Wat je ook zegt het is nooit wat ze willen horen dus het is nooit goed. Ik weet niet wat voor mensen dat zijn die daarop uit zijn... rare sowieso. 

Brenda (Gast)

Helemaal niets van aantrekken. Gewoon lekker je ding doen. Je hebt altijd van die zeurkousen. Hebben niets beter te doen dan zeuren. Wij hebben hier achter in de straat, bij het gras aan het water (openbaar), van die pietlutten. Omdat Blues niet zo ver liep deed hij daar wel eens zijn behoefte maar dan ruimden wij dat direct op. Ze hebben zelfs een keer de handhaving gebeld om door te geven dat mijn zoon de hond los had lopen. Een grote goeie lobbes van 8 jaar. Ze wilden mijn zoon een bekeuring geven. Alle buren waren laaiend, toen handhaving de bekeuring uitschreef omdat mijn hond een stukje van 8 meter los had gelopen, vanwege de extreme hitte. Mijn man heeft toen bij die beruchte pietlut buren  aangebeld en verteld dat als hij er achter zou komen dat zij haar ambt misbruikte(werkt zelf bij handhaving) wij daar werk van zouden maken. Natuurlijk hebben wij deze bekeuring never ontvangen.

Laat je niet afschrikken door andere mensen. Er zijn mensen die niet van dieren houden. Voor hun een vreselijk gemis. Helaas heb ik mijn grote lieve vriend niet meer. Onze pietlut buren zullen wel blij zijn.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Ach idioten heb je altijd  ,ben ook eens zo iemand tegengekomen ,die zei dat ik aan de overkant moest gaan lopen en of ik de urine wou oprapen (hond had op stoep geplast ) .Heb gevraagd of ze haar pillen wel goed innam

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique 3 doggies

honden foto van buyse veronique

Ik ken het gevoel ik heb ook zo'n hondenhater waar ik woon zo'n jogger die denkt dat heel het park van hem is gewoon doorlopen zou ik zeggen ze zijn het niet waard dat je jou woorden aan hun vuilmaakt ik zeg altijd die mensen zien hun zelf niet graag 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

"  
Ach idioten heb je altijd  ,ben ook eens zo iemand tegengekomen ,die zei dat ik aan de overkant moest gaan lopen en of ik de urine wou oprapen (hond had op stoep geplast ) .Heb gevraagd of ze haar pillen wel goed innam "

 Haha dat je dat niet opruimd asociaal hoor.. haha gekke mensen heb je zeg

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Pffff verschrikkelijk zulke mensen... Ik snap dat dus écht niet...

 

Maar goed, gewoon maar negeren voor zover dat kan!

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Jeetje, natuurlijk mag je daar lopen. Je hebt er rare mensen bij hoor. Die van ons loopt ook meestal aangelijnd en ik moet ook wel eens langs zo'n zelfde soort losloopstrook. Dan loop ik ook op de stoep tegenover. 

 

Ik grijns altijd een keer heel breed, met succes! Vinden ze vaak niet leuk, haha.  Tjah, jammer dan.. Stom gesprek? Stom gezicht van mij.   

Al lukt het me niet altijd om mijn mond te houden en in discussie te gaan. Maar daar schiet je niks mee op bij zulk soort volk. Soms ben je gewoon zo verbaasd/overrompeld als er zoiets uit iemands mond komt. 

 

Laatst nog een vrouw die op een heel naar toontje tegen mij begon dat ik de poep op moest ruimen.

Daya zat te plassen, werkelijk, met haar "dinges" tegen het gras (teefje he). 

>"Laat je dat nou liggen?" 

Ik me van geen kwaad bewust.. Ik wist namelijk echt niet wat ze bedoelde. 

<"Ik laat.. wat liggen??"

>"Ja, die drol!!!"

En vol blijven houden dat mijn hond daar had gepoept. 

Ja sorry, toen schoot ik uit mijn slof. Ik ben normaal heel timide, maar ze moeten mij niet gaan beschuldigen van iets wat ik niet heb gedaan.  En dan ook nog vol blijven houden en ook nog op een raar toontje. 

Later, thuis, zat ik me te bedenken wat ik allemaal terug had kunnen zeggen. Ik vond het zo jammer dat ik daar toen niet op kwam. 

"Poept U ook uit uw ... ???" 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ja hahaha dat is bekend Jen & Daya! Ik zit me nu ook te bedenken wat ik allemaal had kunnen zeggen zoals

 

"Ik wil 'm best even loslaten daar hoor... "

honden page profiel Indie Indie 3 doggies

honden foto van Indie

" Ja hahaha dat is bekend Jen & Daya! Ik zit me nu ook te bedenken wat ik allemaal had kunnen zeggen zoals
 
"Ik wil 'm best even loslaten daar hoor... " "

 volgende keer zeg je gewoon op je allervriendelijkst: "U ook een hele fijne dag gewenst meneer!" en dan doorlopen.

je houdt je keurig aan de regels en je raakt alleen maar meer in paniek en verwarring als je een discussie aangaat die al begint met onzin van die vent. hou de eer lekker aan jezelf!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ach de volgende keer zeg je gewoon ''oh dat wist ik niet, bedankt voor de tip dan ga ik daar heen'' en dan loop je door.

 

Ik zeg dat ook altijd als mensen bijvoorbeeld iets van mijn opvoeding ofzo vinden. Een discussie helpt in zo'n geval toch niet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je mag met je hond overal lopen, behalve in verbodsgebieden. Denk aan speeltuinen, winkelcentra, soms een tuintje van bijv. een bejaardentehuis enz. Dus je stond helemaal in je recht.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:) 3 doggies

honden foto van Jackie en Kiba:)

Die meneer zat toch ook niet aan de lijn? Misschien moet hij dan in het losloopgebied gaan lopen.

 

Gewoon morgen weer lekker heen gaan en een positieve wandeling maken:) Dat ongevraagde advies ook altijd. Weet er alles van. Super knap dat je wat terug zei hoor met je angst! Kon je niet even "attack" roepen? Was hij vast zo weg:p

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Of je fout was, daar gaat het niet om, niet meer boos worden als er zO iemand met je in discussie gaat, lekker doorlopen, haal je schouders op en negeer........en het is veel beter om niets te zeggen, nu blijft de man staan en ga je in discussie, wanneer je de man zou negeren blijft de man ook niet staan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Haha mja, misschien is het een goed idee om gewoon door te lopen 
Hopen dat dat het eerste is waar ik aan denk de volgende keer...
 
Bedankt in ieder geval, voor alle tips én de bevestiging dat ik daar gewoon lopen mag! "

 Je pakt het goed op.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Ook wij hebben een pad achter onze tuin waar veel honden doorkomen ,omdat ze dan een stuk afsnijden naar de uitlaat plaats.

Wat wel eens vergeten wordt is dat dat pad eigendom is van de bewoners. Hier noemen we het een brandgang.

Je hebt die meneer uitgescholden, dat kan natuurlijk niet, misschien woont hij aan dat pad. Dan kan je ook een reactie terug verwachten.

Niet iedereen ruimt de poep op , dat bleek afgelopen zaterdag wel, vlak voor onze uitgang.

Jammer dat je een paniekaanval hebt gekregen na het voorval, had niet gehoeven als je gezegd had dat je wist waar het losloop gebied was...

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Ook wij hebben een pad achter onze tuin waar veel honden doorkomen ,omdat ze dan een stuk afsnijden naar de uitlaat plaats.
Wat wel eens vergeten wordt is dat dat pad eigendom is van de bewoners. Hier noemen we het een brandgang.
Je hebt die meneer uitgescholden, dat kan natuurlijk niet, misschien woont hij aan dat pad. Dan kan je ook een reactie terug verwachten.
Niet iedereen ruimt de poep op , dat bleek afgelopen zaterdag wel, vlak voor onze uitgang.
Jammer dat je een paniekaanval hebt gekregen na het voorval, had niet gehoeven als je gezegd had dat je wist waar het losloop gebied was... "

 Ik liep gewoon in de steeg eigenlijk, waar iedereen loopt en mag lopen neem ik aan. Alleen de tuin van die meneer, én alle andere huizen in de straten grenzen aan de steeg, en al die tuinen zijn gewoon afgesloten met een schutting en een poort. Er wonen wel honderden mensen aan dat pad, en niemand heeft ooit geklaagd...

De man kwam ook niet uit zijn eigen tuin, maar liep vanaf de andere kant van de straat terug naar zijn tuin. Ik liep gewoon in een openbaar gebied.

 

Er zijn op het pad meerdere stukken waar je het losloopgebied 'in kan lopen', een open stukje tussen de heg. Daar doet hij netjes zijn behoeften. 

 

Echt, geloof me, ik wou dat er een ander nóg rustiger stuk was waar ik met hem lopen kon, maar ik heb eigenlijk hiermee al geluk.

 

Ik heb de meneer geprobeerd uit te leggen dat mijn hond aangelijnd was en ik dus gewoon daar mocht komen, en dat hij niet los kan en ik ook nergens anders heen kan (ik vind het ook wat lullig als ik met mijn niet sociale aangelijnde hond door het losloopgebied loop en verwacht dat anderen hun hond bij zich houden), maar hij bleef er doorheen gaan dat ik met mijn hond dáár moest lopen, wat niet zo is.

Ik heb alleen gescholden toen hij riep dat hij mijn hond wel 'lek' zou schoppen, want van mijn hond blijf je af, ongeacht wie je bent, wat je doet en de situatie. Ik denk daarbij ook echt niet na en weiger mijn excuses aan te bieden of me fout te voelen daarom.

 

Natuurlijk had het anders geweest als ik hem vriendelijk had bedankt en was doorgelopen, maar zie daar maar eens aan te denken als je met je hond worstelt en ook nog eens totaal verbijstert bent over wat de man zegt... Je raakt er namelijk aan gewend dat als iemand al wat zegt het een beleefd hallo is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

we laten ons allemaal weleens overrompelen ja, laatst ging Jenna in hurkhouding, maar er kwam niets, het leek alsof ze het daar toch niet zo vertrouwde, (doet ze vaker) dus liep ze gewoon door, toen riep ook een vrouw van de overkant af of ik dat hoopje niet weg kon halen en dat het maar goed was dat er niet meer van zulke mensen zijn als ik.

 

En toen liet ik me ook verleiden om een discussie aan te gaan, terwijl ik niets fouts deed. Mensen schieten nou eenmaal snel in de verdediging.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Precies.

Michelle, jij hoeft je écht niet te verdedigen hoor!

Jij mag overal lopen met een aangelijnde hond! 

Behalve door privé tuinen . Zelfs een brandgang is en blijft openbaar terrein waar je gerust mag lopen.

Dus daar hoef je niét over in te zitten.

Gewoon jezelf voornemen een volgende keer niét in discussie te gaan met mensen..... een vriendelijk " dank u en goedenavond!"  En lekker doorlopen.......

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Nou ik had net zo gereageerd.

Je mag gewoon lopen waar je wil met je aangelijnde hond...

Wat een idioot 

honden page profiel JosjeJosje 3 doggies

honden foto van Josje

Ook ik ben van mening dat elke hondenbezitter mag lopen waar hij of zij wil, mits hond aangelijnd.

Ik maakte het volgende mee, nu ongeveer 5 jaar geleden:

 

Mijn geliefde schapendoesje(10 jaar) leefde toen nog en had een hernia. Daar was met alle medische zorg, onderzoeken, therapie aan huis etc. niks meer aan te doen, maar ze was nog steeds een hele vrolijke hond en had geen pijn. Ze sleepte wel met haar achterpoten maar kon zichzelf daarmee prima redden, zij het met mijn hulp zo nu en dan.

Ik moest wel als ik haar uitliet, sokjes bij haar aandoen omdat ze anders de bovenkant van haar achterpoten kapot liep.

Het was een hele hete droge periode ergens in juli 2011. En ze hadden in de wijk waar ik woon een grasveld opnieuw ingezaaid ongeveer 20 meter van mijn voordeur. De vogels in de buurt, waren er erg gelukkig mee, die waren al weken de zaadjes aan het pikken want er was nog geen grassprietje opgekomen.

Ik dacht dat is een mooi plekje om mijn schapendoesje even haar plasje te laten doen zonder haar sokjes aan te doen(te warm), zo gezegd zo gedaan. Ik sta net op dat droge veldje, komt er een oudere dame op een fiets het trottoir op fietsen, ze stapt af en zegt: "je mag hier niet lopen". Ik vraag nog wat ze zei, verbaast als ik was en ze herhaald: "je mag hier niet lopen"! Ik vraag : "van wie niet"? Ja, zegt ze geïrriteerd, "dat weet je toch zelf wel". Neuh zeg ik, ik zou het niet weten. Toen was het van, ja net ingezaaid etc kan niet ontkiemen zo, jij loopt het helemaal stuk!

Ik bleef haar alleen maar aankijken en zei gewoon niks. Geen zin had ik in zo'n discussie. Toen de dame in kwestie doorhad dat het verder geen zin had, stapte ze op haar fiets en reed weg verder de wijk in, OP het trottoir. Ik denk: "nu is ze de mijne".

Ik laat haar tientallen meters verder fietsen en riep toen: "Mevrouw", ze stopt en stapt van haar fiets kijkt achterom naar mij en ik zeg tegen haar: "u mag hier niet fietsen". De dame liep helemaal rood aan stapte op en was heel snel weg. 

 

Misschien heeft deze dame wel geleerd om je niet altijd met andere mensen te bemoeien als je zelf ook wel eens dingen 'fout' doet.

Nobody 's perfect.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Kokos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^