Bordeauxdog puber of dominant?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SusannaSusanna

honden foto van Susanna

Hallo,

mijn naam is Susanna en ik heb een bordeauxdag van 11 maanden.
Het is een dikke schat en hangt erg aan mij.
Maar hij is op dit moment behoorlijk druk tijdens het wandelen. Ook als er visite komt, springt hij omhoog.
Aangezien hij al richting de 50kg gaat, is dit geen pretje. Met wandelen gaat het nog steeds niet goed. Aan de riem, blijft hij trekken en z'n eigen gang gaan. Bij mijn vriend is dit probleem kleiner en is hij meer onderdanig.
Ik heb verschillende methodes geprobeert, maar weet niet waar het aan ligt. Waarschijnlijk ben ik zelf niet consequent genoeg. Pas wanneer ik echt boos ben, wil hij nog wel luisteren.
Maar het volgen aan de riem blijft een probleem. Terwijl als hij los loopt en ik de commando volg geef, hij netjes bij mij blijft lopen. Is dit pubergedrag of dominantie. Hij heeft nog wel meer fratsen. Mochten jullie dat willen weten, laat het dan even weten, dan horen jullie dat.

Wat kan ik doen?

Groetjes Susanna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bordeauxdog puber of dominant?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Suzanne,

Het trekken aan de lijn is een fijn gevoel voor de hond - het geeft zekerheid, ze voelen hun eigen kracht en die van jou. Daarom volgt hij los wel goed, maar aan de lijn niet.

Dat 'voetzoekeren' (aan de lijn de eigen gang gaan) herken ik ook goed van Christo. Stikirritant is dat - maar het hoort wel een beetje bij een jonge reu ;-) .

Je zou eens kunnen proberen of een antitrektuig of een gentle leader iets voor je is. Die van mij hebben een jaar met een gentle leader gelopen en kunnen nu weer gewoon aan de lijn, die hebben het trekken zo redelijk afgeleerd.

groetjes,

Linda.

honden page profiel SusannaSusanna

honden foto van Susanna

ja idd. Zo'n gentle leader zou wel eens de oplossing kunnen zijn, stom dak daar nog niet weer aan gedacht had. Een kennis van mij heeft ook een grote bd en die heeft er ook een en het werkt perfect.
Want qua kracht, is mijn hond al sterker dan ik zelf en dus weet hij dit ook. Want bij mijn vriend, trekt hij lang niet zo erg.
Zou het absoluut kunnen proberen. Kan het trouwens ook, omdat hij nog in de groei is?
En het springen en komen dan?
Zijn daar nog tips voor?

Hilde (Gast)

Bij alles wat je hond doet werkt hij met het principe: wat prettig is, herhaal ik en wat niet prettig is of waar geen reactie op komt, ga ik na nog een flink aantal keer proberen, maar laten voor wat het is.
Het opspringen heeft effect, mensen gaan lachen of boos worden of duwen hem weg, het geeft aandacht. Als alle mensen en jullie zelf je resoluut omdraaien en geen kik geven: een boom worden, leert hij dit af. Eerst gaat ie nog even harder zijn best doen en daarna stopt het, het dooft uit.
Het is te vergelijken met een verkeerslicht. Je drukt erop wanneer deze op rood staat. Je wacht, het duurt lang, je drukt nog een keer. Nog steeds geen groen en dan ga je nog even 3 keer achter elkaar drukken, zovan: misschien dat dit nog werkt. Werkt dat ook niet, dan ga je fietsen of een andere weg te nemen als het een drukke weg is. Zo werkt dat met honden en kinderen ook. Bij je komen alleen omdat jij dat wil, is nu nog teveel gevraagd, je hebt een bekrachtiger nodig en voer werkt bijna altijd. Later, als hij wat volwassener is, kan een braaf en aai al voldoende beloning zijn.
Het is een groot ras en ik denk dat hij ook flink aan het puberen is, ze zijn echt een beetje in de war door hormonen en hun hersenen die ook flink aan het veranderen zijn. Het dus niet alleen maar ongehoorzaam zijn. Straffen op de momenten zelf werkt niet goed, dat werkt als momentopname, maar je zal er dus altijd zoet mee zijn.
Ik werk met wandelen zonder trekken door stil te staan of de andere kant op te lopen (ik heb de tijd aan mezelf dus kan ik daar ook echt consequent aan werken)en nog zijn er mensen die zeggen: gewoon een enorme ruk geven. Maar diezelfde mensen lopen dan met een hond van 7 jaar die nog steeds trekt????????? Hoezo noem je dat dan een goed systeem denk ik dan.
Dus: wil je iets van hem gedaan krijgen, beloning, wil je iets afleren negeren. In het geval van het trekken aan de riem, ik zou een gentle leader inzetten, weinig onrust, heel duidelijk en hopelijk over een jaar een hond die gehoorzaam is en jouw leiding voelt.
Succes!

groet Hilde

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Een grote hond is geestelijk pas uitgegroeid als hij zo'n drie jaar oud is. Lichamelijk heb je nu een hond die er volwassen uitziet, maar in zijn koppie is hij nog erg jong en snel geneigd om op van alles en nog wat te reageren. En om stoer te doen. En om stunts uit te halen ;-) - met tien maanden besloot Christo even om ook eens auto's na te jagen! Stoer vond hij dat. Tot vrouwtje er totaal niet onder de indruk bleek... :-)

Qua opvoeden heb je gewoon nog even te gaan. Moeilijk, omdat hij nu zo groot en zwaar is. En een gentle leader kan dan een uitkomst zijn. Wel wat dat betreft van mij hier het bekende refrein: neem hem een maat groter dan ze je in de dierenwinkel aanbevelen, sla hem van achteren om zijn halsband heen zodat hij niet over de kop schiet, en laat hem aan de voorkant rond zijn snuit zo los mogelijk hangen.

Gebruik je de gentle leader op de gebruikelijke manier, dan zit die altijd strak om de snoet, wat een hond ook doet, en dat is heel irritant voor het dier. Gebruik je het op bovenstaande wijze, dan hangt de gentle leader losjes rond de snoet zodra hij rustig loopt, en zit strak op het moment dat hij trekt. Zo heeft je hond een extra reden om rustig te lopen.

Ik zou zeggen, probeer het allemaal eens rustig uit in een veilige omgeving, om te zien wat voor jouw hond werkt. En tot slot, geef met de gentle leader geen rukken aan de lijn, ga er rustig mee om. Ook al kan de hals van een hond als die van jou daar prima tegen, door heel rustig aan te doen zal je hond beter en sneller eraan wennen.

Het leukste vond ik dat met de gentle leader om, ik weer eens gezellig met de hond de stad in kon, lekker langs de dierenwinkel. Meer uitjes voor je hond is ook voor hem erg leuk.

groetjes,

Linda.

honden page profiel FrankFrank 2 doggies

honden foto van Frank

Ja, een gentle leader is een oplossing, en eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik er ook een heb gebruikt voor Misia.

MAAR!

Een gentle leader is een 'escalatie' middel, iets wat je pas gaat gebruiken als de hond niet reageert op de gebruikelijke wijzes om trekken aan de riem af te leren. Hiervoor is het best nog altijd om, als de hond de riem strak zet, gewoon stil te gaan staan en te wachten tot de hond de spanning van de lijn laat gaan. Ik kan je garanderen at vreselijk vervelend wordt, aangezien je in het begin elke 5 meter stil staat. Als je dit gewoon een week volhoud zal je wel al zien dat het beter zal gaan. Reageert de hond hier nu echt totaal niet op, tja, dan is een gentle leader wel een mogelijke oplossing.

Ook het springen is een herkenbaar fenomeen. Ik heb het er na 5 jaar bij Misia nog steeds niet helemaal uit. De grootste uitdaging is dat anderen (bezoekers, vrienden, wild vreemden op straat) allemaal hetzelfde gedrag moeten vertonen, succes, dat is bijna onmogelijk.
Het best is inderdaad om er helemaal niet op te reageren, en de hond te negeren als hij tegen mensen opspringt, maar uitgebreid te belonen als hij op de grond blijft staan. Dit zal als effect hebben dat de hond gaat inzien springen leid tot negeren, maar blijven staan leid tot plezier! En dat is nu net wat je wilt..

honden page profiel aadjeaadje 2 doggies

honden foto van aadje

ik heb ook gehoord dat als je hond trekt en jij geeft ook nog eens een ruk aan de riem dat de nek van de hond veel spiermassa krijgt en alleen maar sterker word!

groetjes

honden page profiel FrankFrank 2 doggies

honden foto van Frank

dat had ik nog nooit gehoort, maar je kan de hond wel pijn doen en zelfs ernstig blesseren! Daarnaast heeft het geen nut. Als je een ruk aan de lijn geeft zal de hond hier echt niet uit opmaken dat hij niet aan de lijn mag trekken, en mogelijk wordt het zelfs een spelletje waarbij het einde gewoon zoek is...

honden page profiel SusannaSusanna

honden foto van Susanna

Ja hilde, bedankt voor de tip. Het stilstaan of andere kant op lopen, heeft bij hem totaal geen nut en hij ziet dit als een spel. Hij loopt dan netjes naast mij mee de andere kant op en zodra ik me weer omdraai, loopt hij alweer voor mij uit. Stop ik met lopen, stopt hij ook en komt naar mij terug. Dit heeft bij hem dus weinig zin. En een gentle leader, lijkt mij dan echt een stuk gemakkelijker, zeker gezien zijn kracht. Want ik heb hem al eens los moeten laten, anders lag ik in het water. Dus hij weet dat hij qua kracht sterker is dan mij. Het negeren ga ik zeker doorvoeren. Het is ook mijn eerste hond en ik denk dan ook, dat dat ook een beetje de reden is, dat dat niet zo goed gaat..hihi.
Maar in elk geval bedankt.

honden page profiel SusannaSusanna

honden foto van Susanna

ja linda. Precies. Hij is inderdaad nog maar een hele jonge hond en door zijn groote, verwacht ik en de rest eigenlijk ook, al gauw teveel van hem.
Mijn ouders hebben een border collie en das natuurlijk ook een slecht voorbeeld...ihhih
Maar toch leert Tyson wel enorm veel van haar. Hij kijkt alles af en zij doet hem alles voor. Zodra ik hier zeg. loopt zij naar mij toe en komt hij erachter aan, das echt prachtig om te zien. De gentle leader ga ik inderdaad zo proberen. Lijkt me super en inderdaad een genot om dan te wandelen. Nu laat ik hem het liefst los lopen ( op plekken waar dat kan ). Want aan de riem is echt een workout voor mij.
Ik durf hem al niet meer mee te nemen naar drukke gelegenheden, omdat hij dan helemaal dol en enthousiast is en ik hem dan al helemaal niet meer kan houden.
Maar zo kan ik het inderdaad eens proberen.Super tip!!!

honden page profiel SusannaSusanna

honden foto van Susanna

ja frank en aadje. Het is inderdaad niet goed om een ruk te geven. Ik gebruik nu een slipketting. Waarbij dit natuurlijk wel moet. Maar het heeft geen nut en hij verneemt er niks van. Ook met een slipketting trekt Tyson zodanig tot kokhalzen toe, en hij geeft er niks om.
Hij heeft natuurlijk van nature al ontzettend veel kracht in de nek en daar is hij zich ook van bewust.
Het is voor mij dan ook echt geen pretje.
Dus ik denk dak inderdaad over ga op de gentle leader. Is denk ik wel een super oplossing.
Maar denk dak hem altijd nodig zal zijn, aangezien Tyson super slim is en zodra ik het af doe, hij geheid alles opnieuw zal doen, maar dat zullen we moeten proberen.
Wat betreft het springen, lijkt negeren mij ook inderdaad het best.
Ook hebben we het al geprobeert om hem te laten zitten in de mand, en de visite hem te laten negeren, totdat hij echt rustig bleef zitten en dan mochten ze hem begroeten.
Maar dan heb je het volgende probleem...door het wachten is het net alsof zijn enthousiasme opgespaart wordt en zodra ze hem dan willen begroeten...is hij drie x zo dol. Zaterdag is m'n vriend jarig en dat betekent visite...veel visite. Dus een goede training denk ik...hoop ik..
Verder is het wel een super hond. En een enorme teddy beer. Maar ik denk inderdaad dat zijn gedrag echt pubergedrag is.
Ook heeft hij geprobeert aan de vensterbank te knagen. Dit heb ik gestopt door er een muizenval op te leggen...Dat werkt super. Hij is één x afgegaan en hij heeft het nooit weer gedaan. Hij doet dat soort fratsen alleen als ik niet thuis ben.
Ook loopt hij me momenteel constant overal achteraan. Hij mag van ons niet naar boven natuurlijk en dat deed hij ook nooit. Nu ineens, loopt hij me zo achterna, of als ik boven sta te douchen, staat hij ineens boven in de badkamer.
Dit is ook erg lastig. Ik doe nu de kamerdeur dicht, zodat het niet kan. Maar komt dit ook door de puberteit, of een andere reden???
Iemand een idee???

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

:-D :-D :-D :-D :-D

Hoi Suzanne,

Je hebt je hond als het goed is nog zo'n tien jaar. En daarvan is hij maar zo'n korte tijd jong! Geniet er lekker van, het is zo voorbij!

Wat je beschrijft is typisch jonge hondengedrag. Dat hele wilde gaat er vanzelf uit. Zelf vroeg ik visite altijd om zich voorover te buigen - dan heeft de hond geen reden tot springen. Bij Christo werkte het, misschien is het bij jouw hond ook een poging waard.

Het naar boven lopen is grenzen proberen te verleggen, hij heeft door dat hij groter is geworden, sterker is geworden, ouder is geworden in zijn koppie. En daar horen toch meer privileges bij, toch? Nu hij meer te bieden heeft aan de roedel. Toch, vrouwtje, toch? Ik mag nu wel naar boven hè?

Met deze leeftijd reageren ze goed op een nieuwe uitdaging. Ik heb Christo bijv in deze fase leren zwemmen. Misschien een ideetje om eens iets met hem te gaan doen?

groetjes,

Linda.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Nu doe ik het weer muts die ik ben.

Druk per ongeluk op de knop reageren, begin even opnieuw.

Je laat hem in zijn mand zitten zeg je. Je zou hem ook kunnen laten liggen met een lekkere kluif, zodat zijn aan dacht daar op gericht is.

Door op te springen probeert een enthousiaste hond dichter bij het gezicht van de mens te komen Hij kan immers alleen bij het gezicht komen door op te springen. De hond wil het gezicht het liefst helemaal besnuffelen en aflebberen.

Als eerste kun je natuurlijk door je knieen gaan zodat je gezicht vlak bij de kop van de hond komt en is het opspringen niet nodig.

De andere manier(dit is denk ik beter voor je bezoek)
Dit zou je kunnen gaan trainen.Het bezoek (helper)draait zich om op het moment dat de hond tegen de helper(bezoek)opspringt,de reden voor het opspringen is dan al verdwenen.
Als de helper zich omdraaid geef je het commando ZIT, Pas als de hond zit draait de helper zich weer om, zodat de hond het gezicht weer kan zien. Als de hond blijft zitten krijgt de hond zijn beloning(die voor de hond de moeite waard is), komt hij overeind begin je weer van voor af aan.
Het mooiste is dat de helper deze beloning geeft.De hond leert dat het zitten meer op levert dan opspringen.Dit probeer je een aantal keren gaat het met een helper goed vouw je de oefening uit door met meer verschillende helpers (bezoek)te tainen.Gaat dit een aantal keren goed kun je gaan proberen het omdraaien achterwege te laten. Als de hond toch weer opspringt weer een stap terug.
Gaat de oefening goed dan kan je de beloning af gaan wisselen door braaf of op zijn borst te kloppen.Probeer dit zo vaak mogelijk te oefenen. Je krijgt dan een hond die in plaats van opspringt netjes voor het bezoek gaat zitten.


Gentle leader is een hele goede oplossing voor het trekken.

Lieve groet en heel veel sucses. Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

Wilma

honden page profiel SusannaSusanna

honden foto van Susanna

nou ik heb i.p.v. een gentle leader de easy walker opgehaald en das dus een groot succes!!! De gentle walker niet zo echt, hij bleef hem maar proberen van z'n kop te halen en werd helemaal gek.
Dus de easy walker ging direct goed. Dus alsnog bedankt voor de tips.

Kus Suus

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

hoi susanne, je hebt een mooie hond, geweldige ogen.
mijn hond is net zo oud als die van jou,in de pubertijd dus, mooie tijd :-D geef hem veel liefde en je krijgt er veel liefde voor terug,bddogs willen het liefst de hele dag tegen je aanhangen en je aanraken,als je in de douche gaat, zeg dat tegen je hond, vrouwtje gaat even douchen ze is zo terug, dan stel je je hond op zijn gemak, misschien dat dat helpt, bij mijn hond helpt het. sterkte en groetjes van thea

Cindy (Gast)

Mijn hond heb ik gewoon geen trappen lopen geleerd, en verder is het commando nee erg makkelijk om te leren en dat leren ze vrij gemakkelijk generaliseren, zeg ik met mijn Jack Russell... Maar ik wil maar 1 ding zeggen, als mijn hond voer kan weigeren omdat ik nee zeg, kan hij alles leren. Verder lijkt het me dat je je hond langzaam van je los moet weken, af en blijf... Maar misschien een gehoorzaamheidscursus???
Verder moet mijn hond even, max. 20 seconden in de wc, als hij springt, even weg van de gezelligheid. Een beetje slimme hond heeft dat zo door en springt niet meer, tenminste de mijne niet. Wel even alles uit de wc halen aan losse artikelen. Tip van mijn hondenschool en waarempel het werkt wel, want honden zijn roedeldieren, en willen dus bij de roedel zijn, afzondering is heel vervelend voor hen, dus het vervelende gedrag stopt.

honden page profiel Yuki & ShadowYuki & Shadow

honden foto van Yuki & Shadow

hoi,

er is ook een speciale tuigje met riem(ben de naam kwijt) te koop bij de dierenarts.
als hij trekt, dan gaat de tuigje automatisch strakker worden, je hoeft zelf nix te doen, alleen stil staan. het is geen gentle leader.

ik loop zelf in een dap en die tuigje werken goed bij grotere honden ook bij een duitse dog.


groetjes

yuki

Monique (Gast)

Mijn bordeauxdog trok me met uitlaten ook alle kanten op. Nu heb ik een halty gekocht, 14,95 euro en ik kan hem nu aan mijn pink uitlaten! Het is een heel diervriendelijke oplossing en hij kan gewoon nog stokken pakken etc. maar als hij trekt corrigeer je hem met druk op zijn neus en zal hij niet meer trekken! Veel suc6

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Even een waarchuwing voor gebruikers van gentle leader of Halty's, ik kan je zo al 6 honden laten zien die een nekhernia hebben opgelopen door middel van deze. Ze pringen plots weg en de nek kreeg een knauw. Begin niet zelf er zomaar aan maar raadpleeg iemand met ervaring hoe te gebruiken.

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

ik gebruik de canny collar
dan krijgen ze geen nekhernia van
en het werkt heel goed ze trekken hun eigen vast en dat is niet leuk voor ze
http://www.canny.nl/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bordeauxdog puber of dominant?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^