Janken 's morgens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kayleigh (Gast)

Hallo iedereen.   Wij hebben sinds kerst een hele leuke puppy van nu 11 weken. Alles verloopt nu wel wat stroef en we hopen dat de hondenschool ons ook wat zal heloen met onze kleine problemen. Nu is ze een bench gewoon. Ze gaat er zonder enig probleem in en als we weg zijn horen we niets. Enkel 'smorgens vroeg. Dan begint ze te janken en te janken. Niet te stoppen. Als we haar dan even naar buiten doen om haar behoefte te doen en haar wat laten drinken of eten. Blijft ze onophoudelijk janken als ze dan terug de bench in is. we hebben geen beetje slaap meer met haar. Help ons aub! :(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat is vroeg, wanneer de pup uit geweest is en gegeten heeft, is het dan nodig om haar terug te zetten in de bench, ze heeft de hele nacht al opgesloten gezeten....speel even met d'r smorgens , geef wat aandacht en heus de pup gaat daarna weer lekker slapen en laat de pup dan zelf een plekje uitzoeken in huis..........blijf zelf op ...lekker koffie drinken, met een pup weet je dat je de eerste tijd niet aan uitslapen moet denken.....hier ook een pup hoor, vanaf zeven en een twee dagen, zes uur op, lekker eten en uit geweest, daarna lekker bemoeien met je pup, en dan mag de pup van mij overal haar plekje uitzoeken, en dat is niet in de bench, snachts tuurlijk daar zit je pup veilig, maar smorgens en als je er bij bent is een bench toch niet nodig.....een nacht is lang om opgesloten te zitten......

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Hier een pup van nu 10 weken, alleen de eerste nacht dat hij bij me was heb ik slecht geslapen. Daarna heeft hij elke nacht 8/9 uur geslapen. Maar daar had ik echt heel erg geluk mee! Ik had me voorbereid op wekenlang meerdere keren per nacht eruit te moeten...

 

Ik zou de pup als hij 's nachts begint te piepen, er gelijk uit halen en even een plasje laten doen. Als het echt heel vroeg nog is (voor 6 uur ofzo) dan zou ik niet te veel aandacht geven, en na het plasje weer terug in de bench. Wel gewoon enthousiast doen over het buiten plassen en wel laten drinken, maar niet eten en niet spelen.

Als het al 6 uur 's ochtends is dan is de pup waarschijnlijk gewoon wakker wakker. Dan is de nacht voorbij en begint het dagritme. 

honden page profiel Bay en baasjeBay en baasje

honden foto van Bay en baasje

Tja we laten ze uit voor we gaan slapen wat meestal 11 of 12 uur is.

Als ze de eerste keer jankt laten we ze eens naar buiten om haar behoefte te doen. Steken we haar terug in haar bench begint ze opnieuw zonder te stoppen te huilen.

Als we weg gaan werken zijn of als ze 's nachts slaapt hebben we er geen problemen mee. Het is echt voor aandacht dat ze huilt. Op dit moment slaapt e nog bij ons in de kamer. We hadden haar eerst in de leefruimte gedaan maar daar hadden we ook last van het gehuil. We dachten dat het verlatingsangst was en hebben ze bij ons in de slaapkamer genomen.

Alles wat we doen... het helpt niet. Nog negeren nog er even mee bezig zijn. :(

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Hoe laat is dat dan dat ze niet meer wil slapen?

Klinkt inderdaad alsof de bench niet het probleem is maar dat ze gewoon wakker is en wil spelen. Gewoon gaan spelen dan zou ik zeggen...

honden page profiel Bay en baasjeBay en baasje

honden foto van Bay en baasje

De ene keer is dan 5 uur. de andere keer is dat 8 uur. Kan er zelf niet echt een tijdstip op plakken. We willen ook niet toegeven aan het gejank. Want ze zal het janken blijven aanhouden dan.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik zou haar niet zo maar laten janken hoor. Ze is nog heel jong en op deze manier laat ze weten dat ze je nodig heeft. Soms wil Bars 's avonds niet in de bench slapen en is hij aan het piepen. Dan laat ik gewoon de bench deur open staan en zelf een plekje kiezen om te slapen.

5 uur is inderdaad vroeg, maar dan heeft ze toch al 5/6 uur slaap erin zitten...Is niet zo'n wonder dat ze, als ze wakker wordt omdat ze moet plassen, echt wakker wakker is. 

honden page profiel Bay en baasjeBay en baasje

honden foto van Bay en baasje

Wat zouden we dan moeten doen in het voordeel van haar? de bench open laten als we aan het slapen zijn? Dan zijn we bang dat als we gaan opstaan overal plasjes gaan terugvinden. Ze heeft haar blaas nu nog moeilijk onder controle. Ze drinkt tot meer dan 1L 500 per dag. Al reeds naar de DA geweest maar alles was in orde. We doen er alles aan zodat ze genoeg kan plassen. maar 's nachts hebben we dat moeilijk in de hand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" De ene keer is dan 5 uur. de andere keer is dat 8 uur. Kan er zelf niet echt een tijdstip op plakken. We willen ook niet toegeven aan het gejank. Want ze zal het janken blijven aanhouden dan. "

 Laat een pup niet de hele tijd janken, ik lees de ene keer vijf uur de andere keer om 8 uur....met  een pup is 6 uur een mooie tijd om op te staan, uitgeslapen, bemoei je dan met de pup, ga er bij zitten op de grond na uit geweest te zijn, lekker bot geven en echt een uurtje later is de pup weer onder zeil, niet terug de bench in.....de nacht is lang genoeg geweest, slapen zal je pup ook buiten de bench......

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik denk ook dat je maar even moet volhouden en nog een tijdje vroeg op staan. 

 

Dat van die bench open met Bars was maar een voorbeeld waar ik "toegeef" aan het gepiep. Dat is niet per se van toepassing bij jou pup. 

 

Als ze eenmaal haar blaas beter onder controle heeft zal het wel beter gaan, bij de ene pup duurt dat langer dan de ander.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat zouden we dan moeten doen in het voordeel van haar? de bench open laten als we aan het slapen zijn? Dan zijn we bang dat als we gaan opstaan overal plasjes gaan terugvinden. Ze heeft haar blaas nu nog moeilijk onder controle. Ze drinkt tot meer dan 1L 500 per dag. Al reeds naar de DA geweest maar alles was in orde. We doen er alles aan zodat ze genoeg kan plassen. maar 's nachts hebben we dat moeilijk in de hand. "

 Nee niet zonder toezicht houden, doe savonds nog wat leuks met d'r, speel en een bot geven, snachts een keer eruit is ook toch niet erg, sta om zes uur op .....heus je pup wordt ouder en dan haal je je slaap wel weer in......ik heb echt geen perfecte pup, maar hier ging de pup, Savonds acht uur slapen tot smorgens zes uur, droog, wel geef ik vlees en een drinkersbakje stond heel de nacht tot haar beschikking....maar geen echte behoefte, hoewel ze op de dag wel drinkt......smorgens gelijk uitlaten en dan eten en nog een keer eruit...dan naar binnen en ging ik altijd lekker op de grond met d'r zitten, koffie naast me en de t. V aan, na een uurtje zocht ze een plekje uit om weer te slapen, kan jij wat doen, een pup moet wel energie kwijt als het gaat slapen....plassen poepen eten en weer in de bench, nee....dan gaat de pup huilen, alweer erin.....een nacht is lang....en blijf op om aandacht te geven aan de pup, het is de beginfase van het pup zijn, heus dat gaat over, de pup zal met het ouder worden later opstaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is wel zo dat ik geen jankende pup heb meegemaakt, op de dag deed ik veel met het kleine bengeltje, dat geeft vast veel indrukken en hele dagen buiten zijn, daar krijg he als pup slaap van.......en geen ene keer huilen omdat ze dan toch voor  de nacht veilig in een bench moet liggen, ik heb  grote ballen van pluche erin, die zoekt ze op en boem weg.....en de eerste keer dat ik ze eruit haalde dacht ik, ach gossie de hele nacht doorgeslapen, dat wordt ridderen, nee dus, lekker droog , wachtend op me, en dan vind ik zelf zes uur smorgens op met een pup geen enkel punt........ook voor Bams sta ik altijd vroeg op, dat is geen slaper, deze pup wel, verschillend van pup, maar de slaap waar je het over hebt........jullie zijn met twee, ik alleen, jullie kunnen afwisselen zodat de een al naar bed kan gaan en de andere dan eerder eruit, afwisselen als je vind dat je slaap te kort komt........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is juist fijn als ze buiten de ben h slapen, dan kan je het alleen zijn al op gaan bouwen, slaapt de pup ? Sta op en ga verder met het huishouden of doucen , of een boodschapje snel doen, zodat de pup went aan het alleen zijn.....niet lang maar zelfs als je alleen bent, de ruimte verlaten, en dan natuurlijk niet in de bench stoppen, ik begrijp als je voor langere tijd weg moet dat je een kleine pup niet zomaar al los kan laten lopen.....heb je een buiten ? Scherm wat af een grote ruimte, staat er zonnetje lekker naar buiten, wil ik je wat fotoosvan mijn kleine meis opsturen, kan je zien dat het kan zonder de bench......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

ik wil je alleen maar laten zien, lekker veel doen op de dag, je kan er mee op uit, geef speelgoed, en ga bij je pup op de grond zitten, geef een slaapplekje met een fleece , leg het ergens neer, ze zoeken het op, hier ook, kleine Ogin was ik kwijt.... oooo... en ze lag heerlijk te slapen op de fleece, alleen, zelfstandig, heerlijk toch.... heus als je genoeg op de dag met ze doet gaan ze rustig slapen in de nacht...... en wees eerlijk een bench is alleen  voor veiligheid, meer niet, de rest zal je je met de pup moeten bemoeien, en als het slaapt ga je je eigen gangentje, zodat de pup alleen zelfstandig gaat worden en het niet vervelend vind dat jij even weg gaat, begin met doucen en toilet gebruik, zelfs een snelle boodschap als je pup echt gaat slapen, kom terug en negeer de pup zodat tie het gewoon gaat vinden dat jij er even niet bent... en Bams is er natuurlijk maar die leven wel gescheiden, wanneer de kleine slaapt is dat apart en zelfstandig van Bams, dus niet dat je denkt heee die zijn  samen, ook  snachts is de pup heel alleen, slapen..... en dan trek ik me terug ... de kleine slaapt in de woonkamer, en ik ging met bams dan naar de slaapkamer... daar ging ik t.v. kijken, dus ook alleen in de nacht.... maar nogmaals doe je genoeg op de dag, lekker veel buiten dan heb je snachts een rustige pup, en jullie zijn met twee jullie kunnen elkaar afwisselen, ik doe alles alleen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

  alleen  voor de nacht, een pup van nog geen acht weken kan je niet alleen snachts haar gangentje laten gaan, maar nogmaals geen gejank, niets, lekker slapen, ik zag dat het tijd was en dan leg ik haar erin, ze valt om, lekker tegen de ballen aan, en geen gehuil niets, en echt, smorgens rende ik me bed uit, zes uur, dacht nee he, kan ik ridderen, ze zat keurig op me te wachten, droog en geen gepiep niets, deurtje open en naar buiten, en dan niet meer de bench in, nergens voor nodig... de dag ben jij er , en leer je de pup alleen te zijn, overal in huis, niet boven natuurlijk, en als je de pup toch niet vertrouwd als je weg bent, dan een ruimte waar die veilig is, maar niet de bench, die is alleen voor de nacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



leg een fleece neer , dit is een aansluitende berging keuken, ze ging heerlijk daar liggen slapen, eigenlijk ligt ze dan daar alleen, geen punt voor dr, de geluidenn hoort ze echt wel, en ze voelt zich dan niet alleen, ook al slaapt ze daar alleen, alleen maar goed... in een bench stoppen zou gejank opleveren...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



ik ben heel blij met dr... hier krijgt ze een lekkere massage, ook daar vallen de oogjes van dicht, probeer het maar eens..... ga op de grond liggen, de pup kruipt tegen je aan, en kroel maar eens lekker met dr, dan slapen ze ook zo, slapen ? dan met rust laten, en niet optillen, nee lekker laten liggen en zelf je gang gaan...

honden page profiel Bay en baasjeBay en baasje

honden foto van Bay en baasje

Wel alleen zijn is het probleem niet. Ze gaat enkel de bench is als wij nog slapen. Overdag heeft ze in de woonkamer 2 lekkere kussens waar ze (natuurlijk) naast gaat gaan liggen. Buiten willen we ze ook niet houden. Wij wonen boven onze garage. Ze heeft wel een terras waar ze haar behoeftes op kan doen natuurlijk. Het gaat er vooral over dat we ze niet alleen kunnen laten en dat het in de bench dus ook al niet zo goed gaat. We weten niet meer wat te doen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wacht even, niet alleen buiten laten, daar blijf je bij he... het is niet de bedoeling dat een pup buiten verblijft, maar staat er een heerlijk zonnetje dan lekker naar buiten, terras is ook fijn natuurlijk, pup wordt moe van buitenlucht........

als je voldoende doet op de dag, dan is snachts geen probleem, doe je niets dan wil de pup niets, ook snachts niet, dan is het meer wakker dan dat het slaapt... wordt niet zo wanhopig... jullie zijn met twee, jullie kunnen afwisselen, ga eens socialiseren buiten, naar de supermarkt, markt, of macdonald... dat zijn indrukken die een pup op doet... dan is de pup ook binnen lekker rustig, en wees eerlijk, je wilt toch wel een heerlijke bengeltje hebben, een echt heel rustig pupje is ook niet alles he, pups behoren ook ondeugend te zijn.. zou niet goed zijn als ze al nu in het gereel lopen... net als kinderen zal je aan de opvoeding moeten gaan werken en daar zijn ook dingen bij die best wel eens tegenvallen, maar dat gaat over hoor....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wel alleen zijn is het probleem niet. Ze gaat enkel de bench is als wij nog slapen. Overdag heeft ze in de woonkamer 2 lekkere kussens waar ze (natuurlijk) naast gaat gaan liggen. Buiten willen we ze ook niet houden. Wij wonen boven onze garage. Ze heeft wel een terras waar ze haar behoeftes op kan doen natuurlijk. Het gaat er vooral over dat we ze niet alleen kunnen laten en dat het in de bench dus ook al niet zo goed gaat. We weten niet meer wat te doen.

 

  "

 



jullie weten niet meer wat te doen, oeps... ze is net 11 weken, rustig geduldig blijven, dat is als eeerste een vereiste... opvoeden gaat niet vanzelf.....

als ik lees gaat ze heerlijk liggen naast de mand, nou mooier kan toch niet.. dan kan je je gang gaan, en heeft ze dan geslapen, ga er op uit.... dat wil niet zeggen dat je uren weg moet, maar neem ze mee naar de supermarkt, ga eens kijken daar, veel mensen, allemaal indrukken, en dan eens naar de markt, ook veel indrukken, ga eens naar een cres bij je in de buurt, of speelplein, ook indrukken, en macdonald, ga er met de auto naar toe, en ga eens zelf een kop koffie drinken daar, ook indrukken, grote kans dat ze daar boem in slaapt valt, heb je dan toch maar mooi mee genomen... en dan thuis rustig... en lekker bij dr op de grond zitten, goed bot geven.... dat is ook energie... en dan slaapt ze snachts ook veel beter, en wil ze dan echt niet in de bench, niet nodig hoor een bench, geef een ruimte waar ze geen kwaad kan....

honden page profiel ElianeEliane

" Tja we laten ze uit voor we gaan slapen wat meestal 11 of 12 uur is.
Als ze de eerste keer jankt laten we ze eens naar buiten om haar behoefte te doen. Steken we haar terug in haar bench begint ze opnieuw zonder te stoppen te huilen.
Als we weg gaan werken zijn of als ze 's nachts slaapt hebben we er geen problemen mee. Het is echt voor aandacht dat ze huilt. Op dit moment slaapt e nog bij ons in de kamer. We hadden haar eerst in de leefruimte gedaan maar daar hadden we ook last van het gehuil. We dachten dat het verlatingsangst was en hebben ze bij ons in de slaapkamer genomen.
Alles wat we doen... het helpt niet. Nog negeren nog er even mee bezig zijn. :( "

 Dus de hond moet heel de nacht en dan ook nog eens heel de tijd dat jullie gaan werken in de bench?

Een bench is uitgevonden door mensen en voor mensen die het heel makkelijk vinden om de hond daar in te steken zodat die niets verkeerd kan doen.

Dit is ontzettend stressvol voor de hond/pup.

ja inderdaad lang genoeg volhouden en vroeg of laat geeft de hond het wel op om te janken.

Of misschien ook niet.

Maar ondertussen heb je dan een hond die zich lekker ellendig voelt omdat hij altijd wordt opgesloten en alleen zit.

Echt het leven waar elke hond van droomt.

Ben ik wat hard in mijn uitspraak?

Jullie vragen hier hulp, omdat de pup moet stoppen met janken. 

Het is misschien ook niet slecht om het eens door de ogen van de pup te zien.

Ineens wordt hij 3 weken terug door 2 handen opgepakt. Handen die hem weg halen bij zijn moeder en broers en zussen.

Omdat totaal ergens vreemd binnen te komen. Dus om zijn moeder en de rest van de nest te laten weten waar hij is, begint hij te janken. In de hoop dat ze hem horen en kunnen vinden.

Deze pup voelt zich ellendig. Wordt heel de nacht in een kooitje opgesloten. Er effe uit en hup terug in de kooi.

 

Mijn excuses. Soms vind ik het moeilijk om niet rechtuit te zijn. Want deze ellende blijft maar duren. Mensen willen een hond omdat zij het leuk vinden en graag willen. Maar dan hebben ze geen tijd en komt het niet uit en wordt het dier maar opgesloten.

We zouden de rollen eens moeten omdraaien. Misschien dat men dan snapt "hoe leuk een bench is"

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Elaine begrip voor je reactie hoor, zekers, maar daar heeft ze niets aan..........dat de pup snachts voor eigen veiligheid beschermt wordt, alleen maar goed, huilt de pup, bij je nemen zeg ik dan...........maar vele denken aan de roze wolk, en dat is het bij vele niet, bij een paar dagen zijn ze wanhopig, en ja dan moet de knop om bij deze eigenaars, en dat is even moeilijk, ik zeg altijd , ben je met zijn twee, wissel elkaar dan af, ben je alleen, de slaap haal je wel weer in, vaak is het ook niet zich verdiepen in het alleen zijn van de pup, hoppa uit het nest en bij de koper, en ja dan is het even verbijsterend voor ze dat de roze wolk foetsie is.

honden page profiel ElianeEliane

" Elaine begrip voor je reactie hoor, zekers, maar daar heeft ze niets aan..........dat de pup snachts voor eigen veiligheid beschermt wordt, alleen maar goed, huilt de pup, bij je nemen zeg ik dan...........maar vele denken aan de roze wolk, en dat is het bij vele niet, bij een paar dagen zijn ze wanhopig, en ja dan moet de knop om bij deze eigenaars, en dat is even moeilijk, ik zeg altijd , ben je met zijn twee, wissel elkaar dan af, ben je alleen, de slaap haal je wel weer in, vaak is het ook niet zich verdiepen in het alleen zijn van de pup, hoppa uit het nest en bij de koper, en ja dan is het even verbijsterend voor ze dat de roze wolk foetsie is. "

Ik ben het hier volmondig met je eens. Er zijn momenten dat ik er echt moedeloos van wordt. Gelukkig gaat dit ook weer over. Misschien zou ik ipv te reageren misschien beter de knop off indrukken.

Gelukkig dat jullie dan weer wel aanvullend zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik ben het hier volmondig met je eens. Er zijn momenten dat ik er echt moedeloos van wordt. Gelukkig gaat dit ook weer over. Misschien zou ik ipv te reageren misschien beter de knop off indrukken.
Gelukkig dat jullie dan weer wel aanvullend zijn. "

 Ik ben hier al een hele poos, en ik wordt niet moedeloos.......probeer advies te geven en dan kunnen ze het aannemen of niet......de tijd zal het leren wat ze er mee doen, en meestal is het toch even vragen om raad en het kwijt willen dat het niet zo makkelijk gaat......een stoute pup, die niet zinderlijk is, bijt en ga zomaar door, en als ze dan hier komen zien ze dat er meer mensen ergens tegen aan lopen, ze zijn de enige niet...................alleen is geduld een vereiste, en zie je het even niet zitten, oppas vragen voor een paar uurtjes, kan je zelf even bijtanken........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En opeens zien ze in dat het pupje heel ...normaal....reageerd net als andere pups....en dan gaan ze met de adviezen echt wel aan de slag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Tja we laten ze uit voor we gaan slapen wat meestal 11 of 12 uur is.
Als ze de eerste keer jankt laten we ze eens naar buiten om haar behoefte te doen. Steken we haar terug in haar bench begint ze opnieuw zonder te stoppen te huilen.
Als we weg gaan werken zijn of als ze 's nachts slaapt hebben we er geen problemen mee. Het is echt voor aandacht dat ze huilt. Op dit moment slaapt e nog bij ons in de kamer. We hadden haar eerst in de leefruimte gedaan maar daar hadden we ook last van het gehuil. We dachten dat het verlatingsangst was en hebben ze bij ons in de slaapkamer genomen.
Alles wat we doen... het helpt niet. Nog negeren nog er even mee bezig zijn. :( "

 Even een kritische noot over jouw schrijven van..........alles wat we doen...het helpt niet.Nog negeren nog er mee bezig zijn.......dit is echt onzin.....vertel eens wat heb je al zo met je pup gedaan, als op de dag Iets leuks gaat doen, meer is niet nodig, bijvoorbeeld, ga eens twee halters met de bus mee en terug, en dan naar huis, een indruk waarvan je pup veel energie aan kwijt is, of winkelcentrum, noem maar op, een iets per dag, en dan lekker thuis....geef je pup een heerlijk kauwbotten, ga er bij zitten, kan je gelijk oefenen met het niet bijten in je....grote runderkophuid, of bullepees, nog geen half uur en je pup slaapt, lekker laten liggen en dan kan jij even het huis doen of desnoods lekker koffie drinken op je bank, wakker ? Hoppa naar buiten , plassen ...en speel daar dan met je pup, heb je een snuffelbal, vinden pups heerlijk, samen  spelen, koop een kong, mager smeerkaas erin of wat van het eten erin....heerlijk zoet mee aan de slag, je moet wel samen spelen met je pup, geef een flostouw en speel er samen mee, niet alleen laten ermee...touw kan losraken en kunnen ze inslikken.......gaat je pup slapen dan heb jij je handen vrij.......en zo gaat het de eerste tijd echt de hele dag door...........geef niet te snel op, heus je pup wordt steeds makkelijker....geduld ermee.

honden page profiel Eva met BarsEva met Bars

honden foto van Eva met Bars

Ik zit er soms ook even doorheen met mijn pup hoor. Dan denk ik ook dat ik alles geprobeerd heb.

 

Ik denk dat het goed is er bij stil te staan dat jij en je pup allebei moeten leren. De pup moet leren: "Als de baas A doet, dan wil hij dat ik B doe!", en jij moet leren "Als ik A doet, dan snapt de pup dat hij B moet doen". Soms duurt het gewoon even voordat die link gelegd wordt. 

Ik leer elke dag weer iets nieuws van Bars en Bars weer iets van mij. Bijvoorbeeld vandaag: Negeren is niet alleen niet reageren, maar ook wegkijken en je omdraaien.

 

Volgende forumvraag: Gedragsprobleem border collie pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^