S'avonds alleen de hond uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

In een losloop gebied in t donker vind ik t spannend.
Maar ik vertrouw op mijn hond, niemand kan me wat aandoen als zij er is!e Maar, de laatste plas in t donker voor de deur, we zijn dan gewoon moe.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb hier geen moeite mee, maar ik heb dan ook wel een erg waakse en beschermende herder bij me.. Mijn laatste rondje kan 23.00 / 00/.00 zijn, maar na het uitgaan vindt ik het soms ook wel lekker nog even mijn mijn hond te lopen, (kan ik ook weer ietsje later opstaan :P ) dit kan dan zijn rond 04.30 ongeveer. 

 

 

Maar er is wel verschil als ik met het hondje van mijn zusje loop, een kruising dwergkeesje X chihuahua.. Dan kan ik ook laat nog wandelen, maar voel me net iets minder prettig

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik loop gerust met 2 vrouwen in het bos in het donker. Alleen ook vaker gedaan maar dat durf ik niet meer.

Zo door dr wijk prima Kijk wel goed vooruit neem meestal een donkere steeg mee. liep hele vreemde mn achter mij.. dan doe ik dst dus niet. Als die te dichtbij komt blaft hummie wel en flink.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik vind het zelf ook juist heel fijn wandelen al doe ik het hier nu niet meer helaas. Wij zitten naast een natuurreservaat met belachelijk veel vossen die alles behalve mensenschuw zijn. Gisteren stond er 1 nog op halve meter afstand van mijn man die iets uit de garage pakte. Op zich geen probleem maar mijn kerels vinden de inbreuk van privacy (betreden vd voor en achtertuin en markeren) inmiddels wel welletjes geweest en willen ze nu al een tijd dus ook op straat verjagen. Alles behalve gezellig wandelen voor mij in het donker dus want ze zitten overal waardoor het moeilijk is om getrek en getier bijtijds te voorkomen. Dus tijdens de donkere maanden doen ze het 's avonds met de tuin en gaan ze er overdag langer en/of meer op uit met ons.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Heerlijk, dat laatste rondje. De tijd wisselt; soms rond half twaalf, vaak later.

We wonen buitenaf èn in het stiltegebied van de Radiosterrenwacht, dus het is stikdonker. De zaklamp en mobiel gaan standaard mee maar bang ben ik nooit geweest.

Normaal heb ik twee watjes van honden, maar ik heb ooit eens mogen ervaren hoe Senna reageerde toen ik door een onbekende in het donker benaderd werd...nou...die gast liep heel voorzichtig achteruit bij me weg bij het zien van een stel blikkerende tanden en diepe gegrom, dus ik voel me echt wel veilig!

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Nee ik heb er eigenlijk geen moeite mee. Vanavond ook rond half 10 nog gefietst met Myra ook bij stukken die niet heel bewoond zijn. Ga ik echt rond 11uur nog ouzo blijf ik wel  dichtbij huizen in de buurt. Maar het ligt er dek ik ook aan in wat voor buurt je woont. Ik voel mij hier heel veilig en gebeurd nooit wat ;)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb er gelukkig geen moeite mee om in het donker Moh uit te laten. Ik ga geregeld rond 20:30 nog een grote wandeling maken. Maar ik loop dan echt niet door het donkere park achter mijn huis, maar maak een ronde door de wijk. Dit mede doordat Moh echt een held op sokken is en ze in het donker snel schrikt van onverwachte geluiden en mij daardoor een rolberoerte bezorgd.

 

De laatste ronde (meestal rond 12uur) is ook door de wijk en die is meestal niet langer dan 15 minuten. Dit is echt een vaste ronde zodat Moh precies weet tot wanneer ze de tijd heeft om haar behoefte te doen. En nog bedenkt ze zich nog wel eens bij de voordeur dat ze ineens toch moet poepen en sleept me dan nog even naar het grasveldje. 

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Laatste loopje van Bacchus is ook maar kort. Als ik met hem loop is het naar de hoek daar even snuffel dan naar het einde van het gras en weer terug naar huis. Niet in het donker naar het park dat vind ik maar niks. Bacchus trouwens ook niet. Ik loop in mij uppie niet graag in het donker, met hond vind ik het minder eng. Bang ben ik niet, vind het gewoon niet prettig.

Meestal laat zoon hem uit om half 11/11 uur en die loopt een iets groter rondje, door onze straat en dan door de straat achter weer terug. 

Vind Bacchus genoeg. Die wil dan graag slapen.  

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hi iedereen.  Ik kan intens genieten van het wandelen met de hondjes.... Alleen in de avond blijf ik dit best spannend vinden.  Zijn er meer vrouwen die het best lastig vinden om de hond in de avond alleen uit te laten?  En wat is het tijdstip dat jullie het laatste rondje lopen?  "

 Niet bang, dat is het niet, maar ik ben alleen en ik heb een toilet voor mijn hond in de tuin......als het donker is ga ik niet meer de straat op...........ik moet met mijn hond langs een donkere rijksweg lopen om daar even de hond te laten plassen, gebeurt dus niet, mijn hond gaat op de dag genoeg naar buiten, in het donker naar haar eigen toilet .....en ook in de vroege ochtend, zomers is het licht dan geen punt, ga ik zelfs heel vroeg met d'r zwemmen, maar in de winter als het donker is ga ik zelf niet meer naar buiten........

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Nee, heb nog niets geks meegemaakt. Wel komen er vaak dronken mannen naar mijn hond toe, rond het weekend, in de avond. Maar die doen (behalve wankelen en stinken) niet vervelend. Daya vindt dat prachtig.
Anderen zijn weer bang van Daya, dat scheelt. "

 Ik loop niet vaak alleen met de honden 's avonds. Een paar keer per jaar werkt mijn man 's nachts en het komt wel eens voor dat hij in het weekend in slaap is gesukkeld, dan laat ik alleen de honden uit.

Die maffe figuren kom ik dus ook altijd tegen, die dan een praatje komen maken en met de honden willen stoeien. En dat vinden deze 2 dus helemaal geweldig, maakt hun niet uit of het een beetje vreemde snuiters zijn. Daarentegen kunnen ze wel uitvallen tegen bepaalde mensen, dan denk ik: Kijk, die zijn schijnbaar niet te vertrouwen. Maar die mafkezen, als mijn honden daar positief op reageren, zal het van binnen wel goed volk zijn. Ik vertrouw op hun oordeel.

Anoniem (Gast)

Grote avondronde tussen 19u of ten laatste 21u, ik ben als vrouw alleen met een kleine hond en loop als het donker is in de wijk. Ik neem niet de bospaadjes, daar hoor ik,overal iets. Heb 2x gehad dat ik een vreemde persoon ben tegengekomen, 1x in een auto die me bleef volgen, 1x iemand te voet. Elke keer ben ik een buurman tegengekomen die ook zijn honden ah uitlaten was en die zijn dan met me meegewandeld tot mijn thuis. Ze zeiden dat het misschien niet zo een goed idee was dat ik als vrouw alleen op pad ging in het donker. Maar dit weekend komt er een grote Spaanse lieverd in ons gezin en ik moet eerlijk bekennen dat ik me met een grote hond toch veiliger voel. Tijdens mijn avondrondes (zeker in de winterperiode en bij regenweer), kom ik eigenlijk zelden iemand tegen. Het is in België niet echt de gewoonte om met je honden dagelijks op wandel te gaan of uit te laten in de wijk. Het laatste plasje doen ze bij mijn vriend, die laat gaat slapen (1u) en dat mogen ze in de omheinde weide in onze tuin doen.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Mijn vriend is af en toe weg voor zijn werk, vandaar dat we bij de keuze van een hond ook rekening hebben gehouden met dat ik haar 's avonds vaak uit zal moeten laten. Vandaar dat we voor een middenslag hond zijn gegaan. Hoefde niet waaks te zijn maar wel zo dat ik me veilig zou voelen op straat. Nu vind ik het in onze wijk ook niet eng om er te lopen, maar we hebben een lange uitlaat strook langs een grote weg waar ik 's avonds weleens loop, deze is dan ver uitgestorven maar heb er weleens meegemaakt dat een auto er heel lang stilstond en precies de straat in ging rijden toen ik weer ging lopen.

honden page profiel RenateRenate

Toen ik nog thuis woonde, had ik één hond en ging ik 's avonds rond 21u samen met mijn moeder nog een wandeling maken door de wijk. Nooit bang geweest. Dan ging ik alleen wonen, vlak bij een bos en ging ik daar met de hond zolang het licht was. In het donker zal ik nooit alleen in een bos gaan wandelen, hoewel ik het best wel eens zou willen doen, gewoon voor de spanning .

Nu met vijf cockers gaan we overdag een grote wandeling maken en 's avonds lopen ze gewoon in de tuin voor een plasje.

 

. (Gast)

Dankjewel voor de antwoorden. 

Ik heb zelf inderdaad niet zo'n grote hond. En ik vind het soms toch lastig naar buiten gaan (in de avond), zijn inderdaad toch vaak soms van die dronken mensen en ze zitten vaak bij die bosjes,  ik woord er altijd ietwat nerveus van

Maar er zijn ook genoeg dagen dst het rustig is hoor het is gewoon het idee denk ik

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Laatste wandeling is hier uiterlijk om ca. 20.00 uur. Niet eens omdat het eng is of rare gribus-buurt, maar ik vind het in de winter werkelijk heerlijk om daarna mijn slobberpak aan te schieten en heerlijk warm te zennen. Samen relaxen op de bank, deken, kruik, hond...hmmm. Vreselijk vind ik het om dan pak 'm beet 1a2 uur later nog andere broek aan te moeten schieten, winterjas, muts, wanten om er op uit te trekken ... brrrrrr. Laatste plas is vlak voor slapen gaan in de tuin en zo dat niet wil hiervoor op het gras.

 

Hoor van Jip geen klagen en hij is een ochtendhond. Volgende ochtend 7 uur tringggggg staan wij klaar voor de eerste wandel.

 

Maar dat is nu. Voorheen met Lily Jane had ik een horecahond  Daar liep ik 'snachts om 1 uur nog uitgebreid mee buiten en als ik het waagde 'smorgens om 7 uur tring te zeggen werd ik eigenhandig de slaapkamer uitgejouwd. Met een beetje mazzel kwam ze dan om een uur of 10/11 zo zoetjesaan eens inspecteren of er nog ergens ontbijt was  en daarna gingen we voor een uur of 2 op sjouw.

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

OnTopic. Niet fijn als je het gevoel van veiligheid mist om lekker in je eigen buurt te lopen wanneer jij wilt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Dankjewel voor de antwoorden. 
Ik heb zelf inderdaad niet zo'n grote hond. En ik vind het soms toch lastig naar buiten gaan (in de avond), zijn inderdaad toch vaak soms van die dronken mensen en ze zitten vaak bij die bosjes,  ik woord er altijd ietwat nerveus van
Maar er zijn ook genoeg dagen dst het rustig is hoor het is gewoon het idee denk ik "

 

Ik moet zeggen, ik groet bv altijd iedereen. Krijg ik een gekke opmerking dan geef ik een vrolijk antwoord.

Tuurlijk ben je nooit en nergens 100% safe, maar ik probeer ook niet angstig of onzeker over te komen.

 

In het donker in het bos doe ik niet meer omdat ik telkens struikel, en bang ben te vallen. En ooit hoorde ik zwijnen, leek me ook beter om daar niet te dichtbij in de buurt te komen.

 

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"  
Ik moet zeggen, ik groet bv altijd iedereen. Krijg ik een gekke opmerking dan geef ik een vrolijk antwoord.
Tuurlijk ben je nooit en nergens 100% safe, maar ik probeer ook niet angstig of onzeker over te komen.
 
In het donker in het bos doe ik niet meer omdat ik telkens struikel, en bang ben te vallen. En ooit hoorde ik zwijnen, leek me ook beter om daar niet te dichtbij in de buurt te komen.
 
  "

 Het vallen is dus ook een punt voor mij om niet alleen in het donker te gaan. Straat rondje zou ik nog wel durven ... Denk ik 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In het bos durf ik echt niet te lopen als het donker is, vanwege wilde zwijnen en wolven. Soms aan de stadrand denk ik nog weleens als er maar geen wild zwijn ineens op de stoep staart.

 

Door de weeks is het laatste rondje hier al om acht uur, omdat ik vroeg op moet en dus vroeg naar bed. Maar ook in het weekend voel ik me laat op de avond of s nachts niet onveilig.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Lupa en ik lopen meestal tussen 18:30 - 20:00 een grote wandeling en daar heb ik totaal geen moeite mee in dit dorp. Soms wil ze graag het bospad (tussen een industrieterrein en weg) op maar daar is het zo donker dat ik me toch niet helemaal prettig voel, zelfs niet om 18:30. De eerste keer poepte ze al na 5 meter en ben ik snel het bos weer uitgehold. De tweede keer heb ik stoer gedaan en hebben we hem uitgelopen (200 meter) maar ik doe het nooit meer haha. Naar het echte bos ga ik sowieso niet in het donker, op een zomeravond doe ik het nog wel.

 

Afhankelijk van hoe laat we gaan slapen doen we ergens tussen 23:00 en 01:00 nog even een plas aan de overkant maar hier heb ik net zo min moeite mee. Misschien omdat we regelmatig andere evensnelplassenhondenbaasjes tegen komen maar ook omdat ik er geen gevaar in zie en me gek genoeg met hond(je ) ook zekerder voel. Met mijn vorige hond voelde ik helemaal geen gevaar. Met Lupa weet ik dat ze met één gemene schop door de lucht vliegt maar dat ze met haar felheid ook goed kan bijten. Dus wij redden ons wel!

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik vind het niet prettig, maar voel me veilig genoeg met Aiden naast me.

 

Weet dat hij me hoogstwaarschijnlijk niet verdedigt, mocht er echt wat gebeuren... Maar zijn uiterlijk schrikt vaak al wel af. 

 

Loslopen doen we niet in het donker, dus ook niet door de bossen etc. Maar dat is meer vanwege de veiligheid van Aiden ;)

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Het laatste rondje is meestal rond 12u, soms kan het ook veel vroeger zijn of later. Ik vind het niet erg om 's avonds nog te wandelen. Wij wonen letterlijk naast een vrij groot bos en de donkere paadjes zijn onvermijdelijk, maar mijn hond is heel waaks, beschermend en alerter in het donker. Dat geeft me toch wel een veilig gevoel.

honden page profiel ----

honden foto van --

Aan de ene kant vind ik het heerlijk, het laatste rondje samen. Aan de andere kant voel ik me niet altijd prettig. Ik loop langs een uitlaatstrook langs de grote weg en daarna een smal pad (met bosjes aan 2 kanten en aan dat pad zitten 2 paadjes waar huizen aan staan. Het pad komt gewoon uit op een wijk, maar dat is het minst leuke stukje. 

 

Toevallig liep ik daar eergisteren avond en stopte aan de grote weg een witte bus toen ik net het pad in was gedraaid. Een man stapte haastig uit en kwam mijn kant op gelopen, ik stond daar te trillen. Maar stoere puppy Pumba begon luid te blaffen en zijn haren stonden recht overeind haha! Denk dat hij goed aanvoelde dat ik het niet vertrouwde, de man zei rustig maar! ik ben thuis wat vergeten en anders moest ik helemaal omrijden (hij woonde in een van de huizen van de aangrenzende paden). Dat was wel even spannend hihi.

 

Als Pumba groot is zal ik er een stuk minder moeite mee hebben denk ik, een hond schrikt toch wel af en denk (/hoop) dat hij me toch wel zal beschermen. Ons laatste rondje is tussen 22-23

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Laatste wandeling is hier uiterlijk om ca. 20.00 uur. Niet eens omdat het eng is of rare gribus-buurt, maar ik vind het in de winter werkelijk heerlijk om daarna mijn slobberpak aan te schieten en heerlijk warm te zennen. Samen relaxen op de bank, deken, kruik, hond...hmmm. Vreselijk vind ik het om dan pak 'm beet 1a2 uur later nog andere broek aan te moeten schieten, winterjas, muts, wanten om er op uit te trekken ... brrrrrr. Laatste plas is vlak voor slapen gaan in de tuin en zo dat niet wil hiervoor op het gras.
 
Hoor van Jip geen klagen en hij is een ochtendhond. Volgende ochtend 7 uur tringggggg staan wij klaar voor de eerste wandel.
 
Maar dat is nu. Voorheen met Lily Jane had ik een horecahond  Daar liep ik 'snachts om 1 uur nog uitgebreid mee buiten en als ik het waagde 'smorgens om 7 uur tring te zeggen werd ik eigenhandig de slaapkamer uitgejouwd. Met een beetje mazzel kwam ze dan om een uur of 10/11 zo zoetjesaan eens inspecteren of er nog ergens ontbijt was  en daarna gingen we voor een uur of 2 op sjouw.
 
  "

 

Hahaha Petra......heerlijk zo'n horeca hond!.....herkenbaar ook. Mijn Sasha was ook zo.

Aurelia (Gast)

Het grootste gevaar bij ons is het verkeer. Dus als ik mijn reflecterende spulletjes aan heb, vind ik het niet eng ;) Loop rondje door dorp naar dijk en dan weer terug. Het stukje onder bij de dijk zou dan eng moeten zijn, denk ik; uit het zicht en gehoor van het dorp, donker etc. Maar tja, er komen dus ook geen enge mensen langs, want wat zouden die daar moeten doen :D Voordeel van in een gehucht wonen... het engst zijn de 'spoken' die ik mezelf aanpraat ;)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  
Hahaha Petra......heerlijk zo'n horeca hond!.....herkenbaar ook. Mijn Sasha was ook zo. "

 

 staat op nr. 1 van mijn verlanglijstje/selectiecriteria voor een hiernavolgende pup  

 

Jip met z'n zoete snoet is echt een draak, 6.45 uur gaat zijn stille trilalarm af ... naast mijn hoofd  

 

 

Bastiana (Gast)

Hallo, het is altijd lastig om 's avonds laat de hond uit te laten in het donker. Maar ik denk altijd, kom op zeg, je hebt een hond bij je en daar zijn ze meestal bang voor. Ik ga altijd het laatste rondje doen rond 23:30 in het park. n heb altijd mijn huissleutels in mijn hand,kun je goed iemand mee beschadigen als ze je lastig vallen.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb afgelopen zomer nadat die kerel achter me aan kwam de dagen erna bewust op hetzelfde tijdstip daar weer gelopen 

 

Flinke dikke tak/stam in mn hand en hij was echt de mijne geweest. 

Of tussen zn spaken ofzo.

 

Ik heb trouwens toen gelijk de politie gebeld. Die belden me keurig s avonds terug om nogmaals t verhaal te horen en een signalement. 

De man deed uiteindelijk niks verkeerd behalve een hoop gorigheid roepen en achter me aankomen, had ik m bv van zn fiets getrapt, had hij wel aangifte kunnen doen. 

Crazy world. 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik heb tegen woordig X-Marker bij me. Zeker nu tegen woordig bepaald volk hier ook nog savonds laat door de wijk dwaalt. 

Edit: Tjaard is er wel bij maar ja door zijn 3- voudig infact ruim een jaar terug erg vertraagt n reactie 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hier wordt ook nu niet meer gelopen zogauw het donker is.

Vroeger liep ik ook s nachts zonder angst, nooit overvallen ofzo.

Ik woon in Antwerpen...rustige  buitenwijk....ik lees mijn krant en blijf  s avonds maar wijselijk binnen.

jammer toch vind ik.

 

Heb tuin dus geen enkel probleem.

 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Vriendjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^