pupje Spirnger spaniël 9 weken...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hanne (Gast)

Hoi hoi   Graag wat adviesjes... Sinds vorige week hebben we onze puppy Flor, van nu 9 weken. Flor heeft een slechte starte gemaakt. Aangekomen, meteen erg ziek, diarree, bijna uitgedroogd door parasieten. Blijkbaar toch meegepakt uit het nest, zonder de fokker te veroordelen, want hij komt uit een goed nest... Maar nu, dus een week later. Toch wat hekelen zaken. Hij slaapt 's nachts nog bij ons op kamer, tot hij zindelijk is.  Overdag verafschuwt hij de bench (aangepast, klein gemaakt, deken erover, trui van mij erin, botje gegeven, ...) Maar hij zoekt wel een vast matje op, dat we voor hem hebben gekocht. Als wij erg even niet zijn, lijkt hij wel rustig te zijn en zijn plekjes te vinden...? Moet hij dan die verdomde bench in? Ik merk echt dat hij er onrustig van wordt en bang is. Ik ga vanaf morgen nog wat oefenen met wat weggaan (enkele korte momenten) en dan opbouwen, want volgende week moet hij soms enkele uren alleen zijn... Hij doet het super, gaat aan raam staan om buiten te gaan als hij behoefte moet doen... en dat na 1 week! graag toch wat adviezen... gr Hanne

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik zou idd met hele kleine stapjes leren om je hondje alleen te laten. Met een pup begint dat eigenlijk al in huis door even te douchen,  naar de wc te gaan, boven (of in andere ruimte) de was op te hangen enzo. Als dit goed gaat kan je het langzaam aan proberen om even naar de voordeur te lopen en dat je hondje dan in de woonkamer of in welke ruimte dan ook verblijft en dan terug te komen. Geef hem iets te doen,  kong met iets lekkers erin bijvoorbeeld. En de volgende stap is om heel even buiten de voordeur te wachten en weer terug te komen en die periode buiten maak te steeds langer. Je moet voorkomen dat je hondje paniek raakt en eigenlijk al voor die tijd terug komen in huis.

Het thuis komen moet je niet bijzonder maken, maar doe net alsof je van de wc afkomt en doe gewoon je ding in huis. Maak er geen big deal van zeg maar.

Maar de ene hond is de andere niet en de ene hond heeft hier heel veel tijd voor nodig en de ander vind het al snel geen probleem en kan je snel naar wat langer alleen laten.

 

Persoonlijk klinkt het wel wat snel dat hij volgende week al aantal uren alleen moet verblijven. De kans is aanwezig dat dit te snel voor hem is en je bij wijze van spreken net hebt geoefend dat hij rustig 5 minuten alleen kan verblijven.  En vervolgens ben je uren van huis. Dit kan voor je hondje te snel gaan en hij kan daardoor in paniek raken en als dit te vaak gebeurt heb je kans dat hij verlatingsangst krijgt. Verlatingsangst is heel lastig weer ongedaan te maken. Misschien is het een idee om een oppas te regelen of dat hij even ergens anders kan verblijven voor die uren. Zodat je gewoon rustig door kan gaan met de training.

 

En een bench? En bench moet een prettige plek voor je hondje zijn en als hij dit zo niet ervaart is het misschien beter om je hondje ergens anders in huis te laten als hij alleen moet zijn of bijvoorbeeld in de nachten. Je kan de gang gebruiken of de keuken en dan met een traphekje bijvoorbeeld de ruimte af te schermen. 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Als hij de bench niet fijn vind gewoon niet gebruiken 

Ben je bang dat hij toch iets sloopt, of dat de vrijheid nog even teveel is. Zet dan een puppyren neer of zorg dat je een kamer in het huis puppy proof maakt.

 

Ik lees dat je volgende week al enkele uren weg moet. Heb je wel iemand die hem tussendoor uit kan laten? Hij zal nog niet zolang zijn plas op kunnen houden. 

Verder natuurlijk goed langzaam opbouwen, en niet langer alleen laten dan dat goed lukt tijdens het trainen (dus hij kan 10 min goed alleen blijven en dan een uur weg blijven)

Misschien een oppas of de buren ofzo waar hij even heen kan? (met zo'n lief pupje zijn er wel genoeg vrijwilligers )

 

Wat knap dat hij al zelf aangeeft dat hij naar buiten moet! Erg knap na een week :D

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^