Welke brok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MildridMildrid

honden foto van Mildrid

Hallo iedereen,

Wij hebben een DH reu van 8 maanden! Een superbeestje! Vanaf de fokker kreeg hij RC voor DH pups, maar hadden gehoord dat samenstelling van brok niet zo goed is. Dus overgestapt naar Acana Puppy Large Breed. Alleen nu steeds en veel dunne ontlasting. Weten eigenlijk niet wat voor brok we moeten nemen, je leest zo veel.. hij krijgt sochtends brok en savonds kvv. Wie heeft tips?

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Hallo,

 

Hoe lang geef je de nieuwe brokken al?

Het kan natuurlijk zijn dat je hond er even aan moet wennen.

Ik heb verder geen verstand van brokken, ik voer enkel KVV. Maar wat ik hier altijd een beetje lees is acana een prima brok.

Hoeft natuurlijk niet te betekenen dat die brok voor jou hond ook prima is! 

 

Anders geen idee om hem helemaal op KVV te zetten? 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Acana is een hele goede brok qua samenstelling, maar je hond moet het er natuurlijk ook goed op doen. Je kan eventueel wat andere merken proberen, kleine zakjes kopen en kijken of dat beter gaat. Orijen en Taste of the Wild zijn nog 2 merken die qua samenstelling heel erg goed zijn net als Acana en ook ongeveer rond dezelfde prijs liggen als Acana. Anders voor een iets lagere prijs zijn Dog Lovers Gold en Lukullus ook nog hele goede opties, die zijn ongeveer even duur als Royal Canin maar zijn in vergelijking met RC toch nog een stuk beter qua samenstelling. 

honden page profiel MildridMildrid

honden foto van Mildrid

Dank voor jullie reacties! We geven de brokken nu ongeveer 5 weken.. zit zo te twijfelen of ik terug zal gaan naar RC, omdat zijn ontlasting dan wel goed is. Maar aan de andere kant, weet ik dat er best veel rommel in RC zit... Misschien andere smaak van Acana? Wil het ook goed uitzoeken, want het is tenslotte hond in de groei, ivm calcium, eiwitten etc.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Ik hoor het vaker dat honden het niet zo goed doen op Orijen en Acana. Als de ontlasting na 5 weken nog steeds niet goed is, zou ik zeker overstappen op iets anders.

Wat o.a. hier beter verdragen wordt is Dog Lovers Gold (Original Formula), dit is een prima brok, ook voor pups en honden in de groei. Ook met Lukullus (geperste brok) prima ervaringen.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Een goede brok kiezen is en blijft heel lastig. Onze pup doet het goed op Acana (wel redelijk vaak ontlasting, maar goede structuur). Maar het verschilt heel erg per hond. Ik zou zoals hierboven al gezegd is, Dog Lovers Gold, Taste of the Wild, Lukullus, Orijen of iets in die trant proberen. Kleine zakjes kopen en kijken of het beter wordt. Ik zou elk voer minimaal 3 weken proberen omdat de maag ook aan andere brok moet wennen. Mocht het daar niet beter van zijn kun je misschien helemaal overstappen op KVV of terug naar RC, als dat het beste is voor jouw hond.

 

Is het trouwens uitgesloten dat het niet door de KVV komt? 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zijn lichamelijke oorzaken van de dunne ontlasting uitgesloten? Is de ontlasting van je hond nagekeken inclusief Giardia test?

 

Mijn hondje had op Orijen brokken dunne ontlasting. Purizon idem. Elke keer als we wel eens een ander merk probeerden, kom ik toch weer terug op Taste of the Wild brokken. Mooie stevige ontlasting.

honden page profiel MildridMildrid

honden foto van Mildrid

Maxz is niet getest op Giardia. Misschien nog een optie. Alhoewel hij superveel energie heeft en goeie eetlust en zijn ontlasting is niet altijd dun... meestal in de ochtend normaal en in de loop vd dag dunner... Geen idee of het vd kvv komt? Kan proberen om hem poos alleen op brok te zetten... Maar hij vindt kvv ook zoooo lekker! En ook gezond voor hem... Ben er dus nog niet helemaal uit....

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Het eiwit gehalte in Acana(en ook Orijen) is heel erg hoog en niet alle honden kunnen dit goed verdragen. Mijn hond kreeg er ook diarree van. 

Als het is uitgesloten dat het iets medisch is, zou je eens kunnen kijken naar Taste of the Wild, Doglovers Gold of Wolfsblut.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

Een hond hier orijen platte carnilove gaat dan weer prima... beide hebben een hoog eiwit % dusja zeker dat het daarvan komt of is het een aanname?

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

Wij waren van Prins ook overgestapt op Acana. Met Prins geen problemen, maar hoorde dat Acana kwalitatief betere brok is dus wilde het graag proberen. Op Acana had ze echter vrij dunne en lichte poep, dus wij zijn nu weer terug gegaan op Prins en dat gaat nu weer super. 

 

Misschien dat we in de toekomst nog een keer TOTW proberen of Wolfsblut.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Het kan ook heel simpel zijn dat je teveel geeft. Wanneer je teveel voert wordt de ontlasting vaak ook een stuk dunner (en meer) dan wanneer je de juiste hoeveelheid geeft.

Van brokken als Acana en Orijen hoeft de hond een stuk minder te hebben in vergelijking met RC, Pedigree, Eukanuba, Hills, etc.

honden page profiel MildridMildrid

honden foto van Mildrid

Hij krijgt niet te veel brokken hoor... sochtends 200 gram Acana en savonds 300/400 gram kvv. Hij is 8 maanden en weegt 35 kilo.... Zou een te veel aan eiwitten ook een mogelijkheid zijn dat hij dunne ontlasting heeft? Vind het een moeilijke beslissing voor wat betreft brokkeuze hoor....

 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Tara krijgt Prins Fit selection Zalm & Rijst. Ze doet het daar erg goed op en ze heeft stevige ontlasting.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als je toch al kvv geeft,dogloversgold ben ik tevreden over,mijn honden doen het daar beter op dan acana. Van acana/orijen drinken ze heel veel.

 

Hier wordt dogloversgold en kvv gegeven.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Het voeren van twee soorten voeding op 1 dag kan ook voor verteringsproblemen zorgen (systeem moet zich telkens aanpassen van vlees naar zetmeel en structuur), beter voer je het ene een aantal dagen aaneengesloten en dat het ander.

 

Nog beter is helemaal over op vers natuurlijk, maar dat is mijn mening

honden page profiel MildridMildrid

honden foto van Mildrid

Beste allemaal, dank voor jullie reacties. Na overleg thuis houden we hem op Acana puppy junior large breed en kvv... maar dan inderdaad of hele dag brok of hele dag kvv... 

honden page profiel ZwienyZwieny

Het geniet niet de voorkeur om KVV en brok te geven op 1 dag, ivm zuurgraad van de maag. Beter bv. Dan 2 dagen brok e. 5 dagen KVV geven.

verder hoor ik goede verhalen over the taste of wild. Iedere hond reageert weer anders, kwestie van proberen wat je hond goed gevalt. Succes! 

Volgende forumvraag: Voeding pup +6 maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^