Onze Milou heeft een dikke buik aan een kant

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Onze Milou is een Amerikaanse cocker spaniel van 8 jaar en 5 maanden. Ze is eind 2012 geopereerd aan 3 tepels waar men kanker had vastgesteld. Tevens is toen de baarmoeder verwijderd. Van die operatie is ze helemaal hersteld. Ze is een vrolijke cocker, luistert heel goed en is dol op een uitje naar het bos. Daar laten we haar weleens los in het afgesloten gedeelte. Ze rent dan over de paden en soms buigt ze een stukje af. We roepen haar terug en ze komt dan vrijwel meteen weer terug.

Op dit moment hebben we een medisch probleem dat ons grote zorgen baart. Het begon een 2 maanden geleden. Kwamen we 's morgens uit bed dan zagen we regelmatig een ontlasting liggen, meestal dun. Ze kon het blijkbaar niet ophouden, maakte ons niet wakker en dan gebeurt het dus. We lieten haar dus nog meer naar buiten en vlak voor het slapen nog maar een keertje. Het hielp niet zoveel. Bij de wandeling zagen we ook steeds de wat te dunne ontlasting. Ik ben toen gestopt met het geven van frolic brokjes. We hebben ook de snoepjes achterwege gelaten, want je weet nooit wat men erin heeft verwerkt. We kochten wat beter voedsel voor haar omdat ze senior is. Ze vond het lekker en at de brokken de eerste dagen goed op.  Langzaam aan begon de ontlasting wat harder te worden maar nog steeds niet top.

De laatste dagen constateer ik aan een zijkant van haar dat haar buik dikker is dan aan de andere kant. Nee zwanger is ze niet. Ze slaapt veel, heeft weinig eetlust v.w.b. brokken, wel yoghurt, wel brokken met jussaus eroverheen maar gewone brokken , nee. Ze sprong altijd vol enthousiasme op me maar nu wil ze wel maar moet ik een kontje geven. Gisteravond rilde ze. We weten niet wat te doen, wat kan het zijn? Als het maar geen tumor is. Ik heb de hele nacht nauwelijks geslapen en alleen aan haar gedacht. Ben ik om 4 uur 's nachts naar beneden gegaan, ligt mevrouw gewoon op de bank te slapen en kwispelt met haar staart. Ze rilt niet. Nu ook niet, maar eet slechts een heel klein beetje brokken. De ontlasting was niet waterig maar wel slapjes en geelachtig.

Iemand een idee?

PS mijn vrouw zegt dat ze een wat dikkere buik aan beide kanten heeft, dus ik heb me hierin vergist.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 1 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zou even de dierenarts bellen. 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

Ook ik raad je aan met een dierenarts te overleggen.

Wel kan je vast haar temperatuur opmeten. Hoort tussen 38 en 39 graden C te zijn.

Zorg dat Milou voldoende water drinkt.

 

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Bedankt lieve mensen voor de tip. Dat gaan we zeker doen.

Ondertussen heb ik de temperatuur gemeten en die ligt op 38 graden. Dat betekent dus goed.

Ga Milou zometeen wat lichtverteerbaars geven zoals rijst met wat draadjesvlees er doorheen. Bemerkte namelijk dat haar darmen geluidjes maken, misschien dat daar de slappere ontlasting door ontstaat, teveel vocht erbij.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 1 doggies

honden foto van s@nt@

Als ik eerlijk ben zou ik nu zeker geen ander eten geven dan ze gewend is. Draadjesvlees is volgens mij sowieso niet licht verteerbaar. 

Dat de temperatuur goed is, is fijn, maar ze is duidelijk niet in orde.

Het kan ook zijn dat er een verstopping zit, en wat eruit wil nauwelijks kan passeren.

 

honden page profiel yooopyooop 1 doggies

honden foto van yooop

Ik lees gele ontlasting, nu kan dat door rijst komen, maar gele ontlasting kan ook giardia zijn, misschien de ontlasting eens laten testen.

Ik zou sowieso even naar de dierenarts gaan.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Vanmiddag met haar naar het bos geweest. Een wereld van verschil met vorige week. Ze bleef veel meer bij ons en zocht de omgeving niet echt af. Maar ze maakte geen uitgebluste indruk, dat dan weer wel.

Ze moest veel keren ontlasten, veelal waterig, dat maakt mij ongerust. Ik snap er totaal niets van hoe dit in een paar dagen zo is kunnen ontstaan, die dikke buik en nu dus dat waterige. De afgelopen week leek het qua ontlasting wat beter te gaan en keken we elkaar tevreden aan.

We gaan in ieder geval maandag naar de dierenarts. Ik heb haar vanavond witte rijst gegeven, ze at het goed en ik ben voornemens om dit ook morgenochtend en avond te geven.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 1 doggies

honden foto van s@nt@

Gele ontlasting kan idd door rijst komen. 

Begrijp ik het goed dat je geen dierenarts hebt gesproken? 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

Je kunt ook gekookte kipfilet met rijst geven. Kip zonder zout koken. De bouillon kan je ook geven. Rijstewater is ook goed.

 

Als je maandag naar de dierenarts gaat, neem dan wat ontlasting mee zodat de dierenarts dit kan onderzoeken op o.a. Giardia.

Heb je een afspraak later op de ochtend bewaar de ontlasting dan in de koelkast.

 

Nogmaals let er op dat Milou voldoende drinkt, desnoods water/bouillon/rijstewater met pipet geven.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Dank je wel. Ja we letten goed erop dat ze genoeg drinkt. Ze gaat deze avond wel vaak naar de buitendeur om naar de tuin te gaan. Elk half-uur / uur toch wel. We laten haar maar gaan zodat als er iets dwars zit het er in ieder geval uit is.

Ja de ontlasting zullen we zeker meenemen en ik hoop maar dat het een ontsteking of zoiets is zodat een anti-biotica kuur misschien snel de oplossing zal zijn. Aan andere dingen wil ik niet denken.

honden page profiel ElianeEliane 1 doggies

Het kan mogelijk een darmontsteking zijn. Kan ook pijnlijk zijn.

Wat voeding betreft, neem eens een kijkje op voerwijzer.com en barfplaats.nl

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 1 doggies

honden foto van s@nt@

Noem mij een zeikerd hoor, maar de ontlasting is al 2 maanden niet goed,  ze is niet zichzelf en ze heeft sinds enkele dagen een dikke buik.

Dan pleeg je toch vandaag minstens een telefoontje. 

Honden zijn zo hard voor zichzelf, wie weet hoeveel pijn ze heeft.

 

honden page profiel yooopyooop 1 doggies

honden foto van yooop

ik zou ook niet maandag wachten, als het een ontsteking is dan kan je er beter snel bij zijn.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Ja dat ben ik wel met jullie eens. Eigenlijk zijn we een beetje te laks al geweest. Die slechte ontlasting is er al een tijdje en steeds spraken we dat we met haar naar de dierenarts zouden gaan, maar dan ineens heeft ze weer een betere ontlasting en denk je het probleem te hebben opgelost.

Die dikke buik kan van alles zijn natuurlijk en of ze pijn heeft kunnen we wel zien. In ieder geval niet echt veel, denk ik, want anders zou ze wel bepaalde signalen geven zoals hijgen, zwaar ademen etc. Maar ze is rustig en gaat veel slapen in haar mand. Maandagochtend vroeg maken we meteen de afspraak om te mogen komen. Ik ben geen dierenarts maar kan wel inschatten of dit nog 1 dag kan wachten of niet. Als ze echt pijn zou hebben dan zouden we dit wel hebben waargenomen. We hebben nu even extra pech met dit kerstgebeuren in het weekend.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 1 doggies

honden foto van oukje

Een dikke buik kan ook zijn dat ze vocht vast houd. Bij mijn India is 2 jaar geleden een knobbel weggehaald en gelijk gesteriliseerd vanwege steeds ergere schijndracht, het was een pittige operatie maar ik zie nu overal knobbels verschijnen :'( en daar ben ik niet blij mee, ze heeft er geen last van en ik doe er verder ook niets meer aan.

honden page profiel WendyWendy 1 doggies

honden foto van Wendy

Had mijn vorige hond ook, dat bleek een lipoom te zijn in de buik. 

Voor de kijker rechts. Hebben we laten opereren. 

honden page profiel yooopyooop 1 doggies

honden foto van yooop

Een dikke buik kan ook de alvleesklier zijn , een bloedtest kan dat laten zien.

Mijn hond heeft heel vaak buikpijn, die heeft een darmafwijking, maar hijgen doet hij bijna nooit, dus het wil niet zeggen als ze niet hijgen dat er pijn is, en..als mijn hond niet zo fit buiten is en binnen zoals anders zou ik erg bezorgt zijn.

 

 

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Hallo lieve mensen,

We komen net terug van de dierenarts. De temperatuur van Milou was 39,5 graad, dus net een heel klein tikkeltje teveel, maar niet verontrustend. De dokter heeft Milou haar buikje gevoeld of er iets onregelmatigs was te ontdekken, maar vond er niets. Hij heeft zelfs in het buikje gevoeld maar ook niks raars gevonden. Hij heeft haar ook aan alle kanten beluisterd en ook dat was goed. Daarna heeft hij twee foto's gemaakt van de buik, een van opzij en een van bovenaf. Er was wat te zien in de darmpjes, in de maag, maar niks bijzonders.

Hij adviseerde om het volgende te doen: laxeermiddel 3 keer per dag geven om de darmpjes en maag wat meer te laten doorstromen. Daarna deze week eventueel nog een echo laten maken om te kijken of we kunnen zien waar het dan vandaan komt. Ze kreeg nog een klein prikje om de temperatuur een beetje te laten dalen en dat ze zich wat beter zou gaan voelen.

Qua voeding inderdaad wat kipfilet en met wat rijst erbij. Dus we gaan zometeen wat filet kopen en hopen dat Milou snel zich betert.

We houden jullie op de hoogte.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 1 doggies

honden foto van s@nt@

Wat fijn dat je naar de dierenarts bent geweest.

Nu maar afwachten, eventueel op de echo.

Sterkte ermee! 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Een laxeermiddel als de ontlasting al zo dun is ?

Beterschap met Milou!

honden page profiel yooopyooop 1 doggies

honden foto van yooop

" Een laxeermiddel als de ontlasting al zo dun is ?
Beterschap met Milou! "

 ja als honden verstopt zijn kunnen ze overloop diarree krijgen, dat gaat langs de verstopping.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

Cees,

Goed dat je bij een dierenarts bent geweest met Milou.

De temperatuur was toch iets aan het oplopen, terwijl deze 's morgens op zijn laagst is. Ik zou als de injectie uitgewerkt is, toch haar temperatuur in de gaten houden.

Hopelijk gaat de last/pijn nu minder worden.

Beterschap voor Milou.

 

honden page profiel MagdaMagda 1 doggies

honden foto van Magda

Dikke buik aan 1 kant ..... Kijk uit voor een maagtorsi.....

 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Edit: Niet alles vooraf gelezen, overbodige reactie (op openingstopic)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 1 doggies

honden foto van Dutch Auti

" Een dikke buik kan ook de alvleesklier zijn , een bloedtest kan dat laten zien.
Mijn hond heeft heel vaak buikpijn, die heeft een darmafwijking, maar hijgen doet hij bijna nooit, dus het wil niet zeggen als ze niet hijgen dat er pijn is, en..als mijn hond niet zo fit buiten is en binnen zoals anders zou ik erg bezorgt zijn.
 
  "

 Nu is Faro wel meer gewend doordat het chronisch is dus pijngrens ligt sowieso ook hoger. Maar pijn kan op allerlei manieren geuit worden. Loom, lusteloos kan, maar ook veel drinken. Juist gaan hyperen door geen raad te weten met.. Hijgen. Maar symptonen van pijn blijven afhankelijk van de pijngrens wil niet zeggen dat er geen pijn is. Wat jij al zegt eigenlijk. Hebt er flinke bikkels tussen zitten hoor.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 1 doggies

honden foto van Dutch Auti

" Hallo lieve mensen,
We komen net terug van de dierenarts. De temperatuur van Milou was 39,5 graad, dus net een heel klein tikkeltje teveel, maar niet verontrustend. De dokter heeft Milou haar buikje gevoeld of er iets onregelmatigs was te ontdekken, maar vond er niets. Hij heeft zelfs in het buikje gevoeld maar ook niks raars gevonden. Hij heeft haar ook aan alle kanten beluisterd en ook dat was goed. Daarna heeft hij twee foto's gemaakt van de buik, een van opzij en een van bovenaf. Er was wat te zien in de darmpjes, in de maag, maar niks bijzonders.
Hij adviseerde om het volgende te doen: laxeermiddel 3 keer per dag geven om de darmpjes en maag wat meer te laten doorstromen. Daarna deze week eventueel nog een echo laten maken om te kijken of we kunnen zien waar het dan vandaan komt. Ze kreeg nog een klein prikje om de temperatuur een beetje te laten dalen en dat ze zich wat beter zou gaan voelen.
Qua voeding inderdaad wat kipfilet en met wat rijst erbij. Dus we gaan zometeen wat filet kopen en hopen dat Milou snel zich betert.
We houden jullie op de hoogte. "

 Heel veel sterkte

Hoop dat dit iets oplost. We duimen mee.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Heleen

"  ja als honden verstopt zijn kunnen ze overloop diarree krijgen, dat gaat langs de verstopping.
  "

 er was toch niets te voelen volgens de arts?

Een verstopping kan je voelen of zien op de foto ,

Bij overloop diarree hebben ze ook aldoor aandrang,

En bij een ernstige verstopping komt de ontlasting er via de bek uit .

Maar ik duim dat Milou snel opknapt na het dierenartsenbezoek .

honden page profiel yooopyooop 1 doggies

honden foto van yooop

"  Nu is Faro wel meer gewend doordat het chronisch is dus pijngrens ligt sowieso ook hoger. Maar pijn kan op allerlei manieren geuit worden. Loom, lusteloos kan, maar ook veel drinken. Juist gaan hyperen door geen raad te weten met.. Hijgen. Maar symptonen van pijn blijven afhankelijk van de pijngrens wil niet zeggen dat er geen pijn is. Wat jij al zegt eigenlijk. Hebt er flinke bikkels tussen zitten hoor. "

 Ja inderddaad, juist daarom zeg ik het, sommige honden hijgen niet snel, maar je merk het aan andere dingen.

 

Ze hebben bij overloopdiaree niet altijd aandrang, die van mij heeft het regelmatig, dus het hoeft niet, wel zou je het moeten voelen inderdaad, een laxeermiddel kan misschien ook een middel zijn wat de maag sneller leeg maakt.

Dat heet dan wel anders.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

We komen nu net terug van de dierenarts. Milou heeft een uitgebreid onderzoek gehad. Er is bloed afgenomen en een buikpunctie gedaan om het vocht te kunnen bestuderen.

Tevens heeft hij een echo gedaan en daarop zag je werkelijk veel vocht in de buik, maar waarom kon hij niet zeggen. De bloedtest gaf meer informatie. De eiwitten waren allemaal te laag en dit kan duiden op inderdaad een tumor. Calciumwaarde was te laag, maar die werd door twee andere waarden mee verlaagd, dus de kans op een tumor hoeft er nog niet te zijn. We hebben nu voor morgen een afspraak in een dierenziekenhuis in Oisterwijk. Daar wordt door specialisten een echo gemaakt en die kan de diagnose stellen. De internist zal ons hopelijk dit weten te vertellen, anders onze eigen dierenarts.

De dierenarts gaf als prognose mee dat het varieert tussen relatief ongunstig en extreem ongunstig, dus niks positiefs...

Ik zelf vrees het ergste en dat we onze kleine meid niet lang meer zullen hebben. De tranen kan ik nu al nauwelijks bedwingen. Ze is als puppy bij ons gekomen en daar ik vanuit huis werk heb ik haar zeg maar 24 uur per dag bij me. De band is als met een eigen kind, zo gek ben ik op haar en ik vermoed dat het wederzijds is.

We gingen weg bij de dierenarts en bij de balie kregen we het adres van het dierenziekenhuis in Oisterwijk. Toen kwam de arts nog even terug en vroeg "Wanneer is Milou eigenlijk voor het laatst ontwormd?". Ik zei dat dit jaren terug is geweest, en inderdaad eind 2007. Hij zei dat hij aan alles denkt, en dit zou kunnen maar dan zit haar buikje vol met wormen en het komt voor maar is wel extreem. Ik hoop het echt dat men morgen geen tumor vindt, maar in deze richting de diagnose stelt. Dan komt het nog goed, maar veel hoop heb ik helaas niet. Ik houd jullie op de hoogte.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 1 doggies

honden foto van Loesje

Is er ontlasting nagekeken o.a. op Giardia? Dan kunnen ze ook zien of er wormen aanwezig zijn.

Sterkte morgen bij het dierenziekenhuis in Oisterwijk.

Ik hoop dat de diagnose meevalt.

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: pup met aangeboren megaoesophagus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^