Ènorm onrustig, help alsjeblieft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Jenny is vandaag enorm onrustig. Zo onrustig dat ik mij echt serieuze zorgen begin te maken. Ik hoop dat iemand hier iemand is die hier snel iets uit kan halen.

 

Er is vandaag niks bijzonders gebeurd. Mijn ouders doen op zondag altijd een boswandeling met Peppel en Jenny mag dan altijd mee. Daarna had ik haar even in bad gedaan want ze was helemaal vies, maar dit is ze ook gewent. Daarna nog even gespeeld, wat we ook gewoon elke dag meerdere malen doen. 

 

Maar wat een onrust zit er nu in haar. Dan gaat ze voor de trap zitten piepen om aan te tonen dat ze naar boven wilt, dan is ze boven en wilt ze weer naar beneden. Vervolgens voor de voordeur zitten omdat ze naar buiten wilt en dan wil ik naar buiten gaan en dan wilt ze niet meer. Ze rent als een gek door de gang heen, de bank op, gaat overal op de grond en in de bank graven. Normaal slaapt ze enorm veel, maar ze weet haar rust echt niet te pakken.

 

Ik vermoede vervelend gedrag wegens oververmoeidheid en heb haar dus neergelegd in haar mand en ben naast haar gaan zitten om te zorgen dat ze bleef liggen in de hoop dat ze zou gaan slapen, dit werkte niet. Vervolgens heb ik haar in de bench gestopt, daar is ze normaal heel rustig en op haar gemak, gaat dan lekker liggen en dommelt dan zo in slaap. Dat werkte ook niet, nog nooit heeft Jenny zo veel zitten blaffen en piepen als in die bench, ongelofelijk. Dit is niks voor haar!!

 

Ik hoor echt net terwijl ik dit aan het typen ben dat mijn moeder zojuist even met haar naar buiten is geweest. Blijkbaar had ze haar bench ondergeplast (ze is al nou al 5 maanden lang 100% zindelijk) en buiten gaat ze constant in plas-houding zitten. 

 

Ik maak me zo'n zorgen om haar, maar ik denk dat als ik de dierenarts op zijn vrije zondag bel alleen omdat mijn hond onrustig is dat hij dat niet in dank afneemt.... 

 

Wat denken jullie? Is er iemand die iets herkent? Ik ben echt heel erg niet oké op dit moment.... Ik heb geen idee wat er aan de hand is...

 

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

een blaasontsteking? 

of loops ? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

moet ze misschien loops worden, zat ik ook aan te denken

 

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Mijn hond doet dat ook altijd (reutje). Altijd als ik een lange wandeling heb gemaakt en ik ben weer thuis dan is hij heel onrustig. Hij loopt dan overal heen. Bij ons helpt het vaak dan om even de achterdeur open te doen zodat hij daar kan gaan liggen, want misschien heeft ze het warm? 

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Als ik jou was, zou ik gewoon wat brokjes door je huis strooien zodat ze met haar neus kan werken. Hier worden honden heel rustig van, omdat ze hun neus (dus hersenen) gebruiken. Dan komen er endorfines vrij. Dit heft het eventuele hoge adrenaline gehalte op.

Als dit niet helpt, dan denk ik toch eerder aan blaasontsteking of misschien een loopsheid die door moet komen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb geen idee. Puck is vandaag ook de hele dag al vreselijk onrustig en ze blaft zelfs in huis! Dat doet ze eigenlijk nooit als ik er bij ben.. Zit ook om de haverklap te janken. Ben al tig keren buiten geweest, heb spelletjes gedaan, heb gewoon lekker rustig met haar gezeten. Niks helpt!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Loops? Vuurwerk buiten?

 

Blaasontsteking? Nierstenen (bestaat dat bij honden?) ik roep maar iets

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier al een paar dagen vuurwerk. Puck vind het niet leuk, maar reageert er binnen nog niet echt op.

Ben de laatste dagen wel druk geweest, misschien is het dat?

Ze ligt nu gelukkig wel rustig te slapen. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Blaasontsteking dacht ik toen ook aan toen mijn moeder dat zei, maar dat zou het echt compleet panische gedrag van haar niet verklaren.

 

 

Loopsheid, ja dat zou natuurlijk kunnen op deze leeftijd, maar haar vulva is helemaal niet gezwollen en buiten met andere hondjes en reutjes merkte ik niks dus dat was niet in me opgekomen.

 

En vuurwerk, ik denk niet dat de oorzaak daar ligt aangezien ze daar tot op heden nog niet van geschrokken is, ook niet buiten, en ik hoorde vandaag ook helemaal niks. Maar goed, honden horen natuurlijk meer dan ons dus wellicht dat dat een oorzaak is...

 

Nouja, het gaat nu in elk geval stukken beter. Vanmiddag kwam er familie op bezoek en was het al snel druk, het leek Jenny in elk geval af te leiden van het onrustig heen en weer rennen en focuste zich op zoveel mogelijk aandacht krijgen van iedereen. Ze was wel nog steeds hyper-de-pieper. Tijdens het eten is ze toen in de bench gegaan en heeft ze eindelijk eens geslapen (normaal slaapt ze de hele dag; typische windhond is ze). Vervolgens toen ze wakker werd was ze weer haar oude zelf, godzijdank! Ook buiten gewoon weer 1 grote plas gedaan en weer rustig in huis.

 

Het zal dan denk ik toch oververmoeidheid zijn geweest? Maar dit heeft ze nog nooit zo erg gehad... En we hebben niet veel meer met haar gedaan dan normaal, ze heeft wel eens heftigere dagen gehad...

 

Nouja, ik ben in elk geval gewoon blij dat ze weer zichzelf is en ik hoop dat het gewoon een eenmalig iets was. Het is zo naar om te zien dat je hond ineens zichzelf niet meer is, blegh... ik was echt heel ongerust. Uiteindelijk dus voor niks... Nouja... Wel bedankt voor jullie reacties! Gelukkig is het voorbij, ze ligt nu ook weer lekker naast me op de bank zoals ze altijd doet  Ik ben opgelucht!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Geen verklaring voor het gedrag gevonden dus. Maar gelukkig is ze haar oude zelf weer. Wat kun je je toch ongerust maken soms he.

 

Overigens heb ik eens meegemaakt op mijn werk met verstandelijk gehandicapten, dat een man zich al een tijdje vreemd druk, anders dan anders en ook met waanbeelden, gedroeg. Achteraf bleek hij een blaasonsteking te hebben en toen die behandeld was werd hij ook weer zichzelf.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck heeft nu een maag/darmen die wat onrustig zijn en veel lawaai maken. Ze wil buiten niks, voelt zich daar zielig en zit hard te bibberen.

Kan dus wezen dat ze straks binnen een keer poept. Het zij dan maar zo. Liever dat ze t dan binnen doet en er af is, dan dat ze er de hele dag mee blijft lopen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja van iets met maag of darmen kan je ook heel onrustig zijn

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" ja van iets met maag of darmen kan je ook heel onrustig zijn "

 

De puzzel stukjes vallen hier op zn plek. Denk dat puck gisteren onrustig was omdat ze zich niet lekker voelde. Dat had ik niet in de gaten, hoorde zoals nu geen maag/darmen enz. Dat is nu wel dus.

Volgende forumvraag: 2 pitbull teefjes samen houden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^