Dosering voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Martin (Gast)

" hallo allemaal, kan iemand vertellen wat de juiste dosering is van Doglovers gold passion oceaan fish voor een pup van 7 maanden die nu rond de 25kg weegt? twijfel over de info op de verpakking. "

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Maakt niet uit welk voer en merk wat acgterop staat is een richtlijn elke hond verschilt weer hou de richtlijn aan en geef evt. Meer bij als je merkt dat het te weinig is

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is inderdaad een richtlijn.

Als je denkt dat je hond iets meer of minder nodig heeft, dan doe je dat gewoon.

Hier geef ik bijvoorbeeld Black sowieso wat meer als hij een dag veel inspanning heeft gehad.

Een beetje op het oog dus.

En Black eet eigenlijk altijd standaard meer dan de richtlijn voor zijn gewicht, en nog is hij slank.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Op de zak van DLG staat geen richtlijn voor pups/jonge honden. Zou je in dit geval voor een 7 maand oude hond de richtlijn aanhouden die op de zak staat dan krijgt de hond te weinig voer.
Dus niet zomaar adviseren om de richtlijn op de zak te volgen...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb geen idee, de richtlijn voor een volwassen hond is 300 gram, aangezien die van jou nog in de groei zal zitten zul je iets meer geven

Maar het beste is naar je hond te kijken en te voelen, voel je de ribben wel of moet je door een dikke speklaag, dan daarop aanpassen

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Misschien gewoon even een belletje of mailtje doen naar DLG zelf? Die kunnen adhv het aantal calorieën als het goed is prima voor je uitrekenen wat het moet zijn.

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

* Wanneer een hond weinig actief is, of overgewicht heeft maar in een verwarmde ruimte van min. 15 graden verblijft, kan de normale voedingshoeveelheid, wanneer gewenst, met circa 10% worden verminderd.

* Honden die grotendeels in buitenkennels, of in onverwarmde ruimtes verblijven, kunnen tijdens koude periodes een extra behoefte van 20% tot 75% van de normale hoeveelheid hebben.

* Wanneer een hond lichte tot middelzware beweging krijgt (1-2 uur per dag) moet er 10% tot 35% extra van de normale hoeveelheid worden gevoerd. Bij werkhonden die worden getraind (2-3 uur per dag) kan de extra behoeften 100% tot 200% van de normale hoeveelheid toenemen. Honden in zware trainings- of wedstrijdomstandigheden kunnen tot 300% extra behoeften hebben.

* Drachtige teven kunnen tot circa de 4de week normale hoeveelheden worden gevoerd. De laatste 5 weken moeten zij 25% tot 60% van de normale behoeften extra worden gevoerd. Zogende teven kunnen 100% tot 400% van de normale behoeften, afhankelijk van het aantal pups, extra voeding nodig hebben.

* Jonge pups moeten tot circa de helft van hun volwassen gewicht (4 tot 7 maanden) 100% tot 300% van de normale behoeften extra worden gevoerd. Het is verstandig om de pups wekelijks te wegen en de hoeveelheid voer aan hun huidige gewicht aan te passen.

Halfvolwassen honden tot circa 3/4 van hun volwassen gewicht circa 50% meer dan de normale behoeften van een volwassen hond voeren. Bijna volwassen honden tot circa 20% meer dan de normale behoeften van een volwassen hond.

 

van de dlg website , voer op het oog , er is geen hond gelijk .Hoeveel gram voer je nu per dag ?

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^