team lolly is het zat (mail naar de gemeente)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

hallo,

 

ik klaag niet graag maar nu moet ik toch even wat kwijt, het zit namelijk zo.

ik heb 3 honden en hier betaal ik ook hondenbelasting voor.

en nu wil ik meteen kwijt dat ik geen probleem heb met het betalen voor mijn geliefde huisdieren.

(ik houd me zelf dan maar voor dat dit ten goed komt voor het onderhoud van de voorzieningen voor mijn honden)

nu ben ik als honden bezitter ook verplicht overal (behalve op aangegeven veldjes) de poep op te ruimen.

ook hier heb ik geen enkel probleem mee.

 

helaas woon ik niet echt in een buurt waar veel veldjes zijn waar de honden los mogen. (in andere buurten is dit beter geregeld)

ik heb dus de keuze uit 1 veldje.

en hier ben ik best tevreden mee. mijn honden kunnen namelijk ook gewoon aangelijnd lopen en ik kan ook in de auto stappen en naar een ander gebied toe rijden.

maar voor het "gewone blokje om"  ben ik dus aan gewezen op het veldje bij de europalaan.

dit staat keurig aangegeven als losloop veldje. wel de poep opruimen.

 

nou zo ver is dit dus prima in orde.

alleen nu is het al meerdere keren voor gekomen dat er aan mij wordt gevraagd te vertrekken van dit veldje. of mijn honden desnoods aan te lijnen.

en dat is raar toch? vooral omdat dit wordt gevraagd door mensen die daar lopen met hun paard.

kijk ik kan er in komen als ik van die aso honden heb die andere honden grijpen en het wordt gevraagd door de mede honden bezitter maar niets van dit alles:

het is de pony club die dit stuk gebruikt om hun paard uit te laten.

 

en dit stukje is aangewezen als HONDEN losloop veld. niet als natuur begrazing.

ook wordt er door de plaatselijke pony club geen paarden poep geruimd.

en dat is raar toch? want poep is poep naar mijn idee.

ook is paarden poep erg gevaarlijk voor honden. i.v.m. de ontworming die aan paarden wordt gegeven.

even een link over paardenpoep: http://www.petwellnesscenter.nl/informatie/honden-info/coprofagie.html 

en ik quote even de tekst:

>>Een hond kan ook de ontlasting eten van andere diersoorten, zoals paarden, geiten en katten. In principe is het eten van ontlasting niet gevaarlijk, maar vooral heel smerig. In de praktijk blijkt het eten van de ontlasting van paarden echter heel gevaarlijk. Als hondenbezitter weet u niet wanneer een paard is ontwormd, waardoor de paardenvijgen grote hoeveelheden ontwormingsmiddel of wormeneieren kunnen bevatten. Die middelen en eieren zijn schadelijk en soms zelfs dodelijk voor honden. <<

 

er lagen dus vandaag 2 grote hopen paarden poep die ik zelf heb weg gehaald. ook omdat mijn buurvrouw haar labrador dit zeer smakelijk vind en zij zelf slecht ter been is en dus echt is aangewezen is op dit veldje.

ook liggen er momenteel 2 hopen paarden poep op de maarsseveensevaart, 1 hoop op de maire hofstedelaan en meerder vertrapte hopen op de kennedylaan.

onnodig te melden dat dit gewoon woonwijk is? en geen natuurgebied/ruiterpad.

ook hangen er op de kennedylaan meerdere poepzak dispensers die ook gewoon gebruikt kunnen worden voor paarden poep.

 

en nu houd ik misschien mezelf voor de gek dat ik honden belasting betaal voor de voorzieningen voor mijn honden. dus de poepzak dispensers, de veldjes en de afvalbakken. maar ik kan nu helaas dus geen gebruik maken van deze voorzieningen waarvoor ik tot nu toe altijd keurig heb betaald.

want ik wordt weg gestuurd van het veldje, als er paarden door de buurt worden "uitgelaten" lopen mijn honden het risico vergiftigd te worden door het eten van paarden poep.  ook wordt het losloop gebied "de kleine plas" om maandag avond, en woensdag avond gebruikt door de pony club voor een buiten rit. en zijn mijn honden daar niet veilig aangezien er daar "gegalopeerd" wordt en mijn honden daarbij over het hoofd worden gezien. (niet alleen mijn honden) en zo de kans lopen te worden vertrapt.

ik ben dus "verplicht" mijn honden elders uit te laten. en als ik reiskosten moet gaan maken om mijn eigen huisdieren uit te laten is het net een omgekeerde wereld.

 

ik zou graag zien dat hier op een oplossing wordt gezocht,

 

een voorbeeld: 

-paarden poep ook oplaten ruimen, en daarvoor ook boetes uit delen bij het niet naleven. 

(is voor honden bezitters tenslotte ook zo)

en honden gebieden voor honden houden aangezien de honden bezitter de enige huisdier bezitter is die belasting betaald voor het houden van zijn dier.

-paarden belasting invoeren?  tenslotte de vervuiler betaald toch?

 

ik hoor graag van u, 

vriendelijke groetjes Floor en team border lolly

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wat een goede! Hier ben ik ook al even mee bezig :P 

Alleen dan met de complete afschaf van de hondenbelasting, vind het zo een onzin! Hier zijn helemaal geen voorzieningen voor honden in de buurt. Moet 20 minuten lopen voor een losloopparkje waar ik ben 10 minuten doorheen ben...nergens poepzakjes dispensers en ook heeeel weinig prullenbakken... 

 

Ik hoop dat je antwoord krijgt! 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik moet eerlijk zijn: ik heb in Den Bosch gewoond. Ik betaalde voor 1 hond 100 euro. Maar ik had goede voorzieningen en je kreeg bij de plaatselijke kynologische club dan een leuke korting.

In Hilversum betaalde ik voor 1 hond 90 euro. Veel losloop gebied maar dat was een soort van zoek het maar uit. En geen poep zakjes of iets. Of korting bij de club.

Hier nu in maarssen kost 1 hond 112 euro. Maar er is veel. Helaas woon ik in het oude gedeelte dus wel veel groen maar niet voor de hond. maar in maarssen broek is veel park en veel veldjes voor honden. Ook veel afvalbakken en zakjes. Dus ik heb niet te klagen en ach ik betaal nu 150,- kennel belasting. En ik denk dan ik kan het missen.  Dan voel ik me minder schuldig als ik eens een drol mis...

Maar eigenlijk is het te zot voor woorden...

 

 

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

Bij ons in de stad nergens poepzakdispensers, langgerekt / niet breed hondenveldje (geen losloop) hier langs de grote weg is in totaal 1 prullenbak te vinden die al weken niet meer te openen is. Waar je verder de hond langs uit kan laten maar de drollen op moet ruimen zijn helemaal al geen prullenbakken te vinden. In de buurt 1 losloop stukje achter wat huizen (zo lang als 1 straat, dus binnen 5 minuten erdoor). Geen idee waar ze die hondenbelasting aan besteden hoor????

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ben benieuwd of je een reactie krijgt. Ik irriteer me er mateloos aan dat ik als hondenbaasje wel zijn poep moet opruimen, maar het hele fietspad ligt wel vol met paardenstront...

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Bij mij in het dorp zijn er helemaal geen losloopveldjes en poepzakjes dispensers. Maar we moeten wel gewoon hondenbealsting betalen...

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Nou, ik heb er onderhand nogal poep aan!

Ik betaal me al jaren braaf vierdubbel scheel en ik heb geen flauw idee wat er met mijn geld gedaan wordt.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

Helemaal met je eens! 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ik denk dat ruiters zelf ook niet doorhebben hoe gevaarlijk hun bezoekjes voor de honden in jullie buurt zijn. Persoonlijk vraag ik het mij ook af of je de paarden compleet van het veldje kan weren, ook al zou dat wel fijn zijn natuurlijk. in deze link << staat iets over mest opruimen en dat het in sommige gemeentes al verplicht is om binnen 24 uur te doen via een Algemeen Plaatselijke Verordering. Ik hoop voor je dat jullie binnenkort fijner kunnen lopen in je eigen buurt. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara 3 doggies

honden foto van Mila & Mara

" Nou, ik heb er onderhand nogal poep aan!
Ik betaal me al jaren braaf vierdubbel scheel en ik heb geen flauw idee wat er met mijn geld gedaan wordt. "

 Hier ook hoor!

''Als u één of meerdere honden hebt, betaalt u hiervoor belasting. De opbrengst van de hondenbelasting komt ten goede aan de algemene middelen. De kosten die de gemeente maakt zijn onder andere kosten voor uitvoering en handhaving zoals het opruimen van hondenpoep en het onderhoud aan de hondenuitrenplekken.'' <- gemeente oudewater. 

Er wordt geen poep geruimd door de gemeente, er zijn geen losloopveldjes, de hondenpoepzakjes en prullenbakken worden soms erg lang niet geleegd, want er zijn soms weken geen zakjes meer en de vuilnisbakken puilen soms bijna over. (en ik ben één van de weinige die er ook echt wat in gooit!) Ook zo iets: Ik laat mijn hond uit waar iedereen uit onze wijk de hond uitlaat en toch staat er maar 1 prullenbak. Moet ik dan 10 minuten met dat zakje in m'n hand lopen? In het parkje, waar toch echt een bord staat met ''honden aan de lijn'' en ''voetpad'' wordt gewoon gefietst en heb ik soms nare ervaringen met andere loslopende honden of loopt mila bijna onder een fiets. Mogen ze ook wel eens controleren.

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Terecht dat je hierover een brief stuurt. Belachelijk. Ik woonde eerst in Amsterdam en das was de hondenbelasting ook vrij fors en er werd streng gecontroleerd op poepzakjes. Maar ik moet eerlijk zeggen dat de voorzieningen daar ook redelijk waren. Bijna alle parken zijn voor een deel losloopgebied en er staan veel prullenbakken met zakjes eraan.

 

Maar wat mij vooral stoort aan hondenbelasting is dat het niet eerlijk is. Inderdaad paarden, die veel grotere hopen achterlaten en katten, die gewoon overal kakken en niemand ruimt dat op. En die betalen geen belasting. Kan ik me echt kwaad om maken. En de hoeveelheid belasting staat ook totaal niet in verhouding met de kosten voor de 'voorzieningen' die aangeboden worden.

 

Ik woon nu in Huizen, en hier is geen hondenbelasting. :-)

Wel poepstroken en losloopgebieden ten overvloede.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gemeente er op aanspreken, zoals ik het lees sta jij in je recht, geen pony park daar, ga naar de gemeente en leg uit wat je klachten zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier geen hondenbelasting, iedere inwoner hond of geen hond betaald een verkapte belasting.......hier geen klagen......weinig honden hier, blauwe stad komt niemand met zijn hond, af en toe denk ik ...mmmm wat loopt daar in de verte.......aaaaaaa een hond, ja echt......voor mij hier een waar paradijs voor honden.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

" Nou, ik heb er onderhand nogal poep aan!
Ik betaal me al jaren braaf vierdubbel scheel en ik heb geen flauw idee wat er met mijn geld gedaan wordt. "

 ja precies dat is hier ook. En dan bel je of ze de poepbak waar je de poepzakjes in kwijt kan wat een keertje vaker geleegd kan worden... Halen ze de poepbak weg met gevolg dat bijna iedereen de zooi laat liggen. Wil je het opruimen sta je in de schijt van een ander.

 

__________

Aan topic starter ik begrijp je frustratie. En groot gelijk dat je er wat mee doet.

Het veld is voor honden om los te lopen. Niet voor paarden

 Jullie ruimen het op zij ook nog eens niet. En als zo' n paard net een zware ab kuur heeft gehad en een hond vreet de paardestront op... Dat schijnt nou eenmaal heel verleidelijk te zijn, is dat behoorlijk giftig voor de hond ook nog.

 

Hondenbezitters zouden die gasten met paarden daar weg moeten sturen na ze gedwongen te hebben hun zooi op te ruimen... Ik hoop dat ze je horen bij de gemeente en er wat aan gedaan doen.

 

Je betaalt feitelijk ook nog eens voor die plek en die gasten met die paarden niet.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hier geen hondenbelasting (meer) en toch aardig wat voorzieningen! Op het losloopveldje worden regelmatig gaten gegraven en elke keer maken ze ze weer dicht!

 

 

Maar jee, met die paarden is wat..

Toch jammer, dat je dan daar de gemeente voor moet inschakelen, het zou toch gezond verstand zijn om daar niet te gaan met je paard aangezien het een hondenveldje is?!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik betaal me hier groen en geel aan hondenbelasting.

En ze denken hier, duinen vlakbij, dus losloop-en poepveldjes niet nodig.

Jawel, want als je oude hondjes met artrose hebt die niet meer in de duinen kunnen rennen, moeten ze nog steeds wel uit.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Helemaal terecht dat je hierover mailt naar de gemeente! 

 

Ik vind het echt heel raar die hondenbelasting in sommige gemeentes, al helemaal als ik het met hier vergelijk. Hier hebben wij geen eens hondenbelasting en toch hoeven we nergens zelf poep op te ruimen, zijn er genoeg losloopgebieden binnen 5 minuten lopen en is er zelfs een gratis openbaar agility trainingsveldje!! dus blijkbaar kan dat heus wel anders  

 

En als ik die bedragen dan soms ook zie... 100 euro voor 1 hond? Beetje overdreven hoor, doe dan nog een schapelijk bedrag als 20 euro o.i.d.... 

 

Daarbij vind het ook schandalig dat jouw enige losloop gebied die dichtbij is ook een gebied is voor paarden... Ik zou zelf over de rooie zijn, zelf heb ik een mdr1 hondje, dat betekend dus gewoon in 1 klap dood als die ontwormde paardenpoep eet...

 

Nee, ik snap ook echt niet waar je die hondenbelasting voor betaald... 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Kun je de ruitervereniging niet een mail sturen, dat hun leden op een hondenlosloopveld komen en mensen met een hond wegsturen?

Dat dit niet de bedoeling is.

Zo'n ruitervereniging zit niet op een slechte naam te wachten, misschien dat het helpt?

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier is het trouwens net andersom 

Bij het buitenterrein van de rijvereniging waar ik met m'n paard rij, daar net naast zit een fokker van boerboel honden.

Dit gaan vaak met hun honden lopen op het terrein van de rijvereniging en laten hun honden spelen in de buitenbak of in het weiland.

Maar de drollen van die honden laten ze liggen.

Ze mogen er ook helemaal niet komen, maar dat interesseert ze niks blijkbaar. 

Heel asociaal is dat, net als dat jij van het veldje wordt gestuurd.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Kun je de ruitervereniging niet een mail sturen, dat hun leden op een hondenlosloopveld komen en mensen met een hond wegsturen?
Dat dit niet de bedoeling is.
Zo'n ruitervereniging zit niet op een slechte naam te wachten, misschien dat het helpt?
  "

 Heb ik geprobeerd. Maar de mensen van de manege zeggen gewoon: die rijden hier niet...

Al rijd er dus een erg opvallende tinker en die staat nu achter de manege op het weiland...

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Wat flauw zeg.

Misschien kun je proberen een foto te maken van het paard, als het weer gebeurt.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Heb je ook al eens een ruiter erop aangesproken? Of misschien als de manege ontkent dat het mensen van hun zijn aan de ruiters vragen vanwaar ze zijn? Dan kan je dat misschien ook gebruiken tegenover de gemeente, want die manege weet dus waarschijnlijk wel dat er mensen op hun stal verkeerd bezig zijn.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Oooh ik snap je volkomen en ook goed dat je naar de gemeente stapt!

 

Ik liep hier gisteren op de dijk, een pad van ong 1,50m breed denk ik en daar lag echt een rij paardendrollen dat ik echt dacht jeetje ik betaal honden belasting en ruim alles netjes op (behalve als madam verder op het gras gaat zitten en als ik weet dat ik de komende kilometers geen prullenbak tegen ga komen... want die zijn er hier ook maar weinig) en nu liggen de paardendrollen midden op het wandelpad....

Ik dacht ik ga het even in de gaten houden en anders ook een mail naar de gemeente hiero....

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Groot gelijk dat je in je pen bent gekropen.

Slaat op niks; paarden en pony's die de weinig ruimte dan ook nog eens opeisen, terwijl het voor honden zou zijn.

Vind dat de gemeente echt handhavend moet optreden.

 

Dit gezegd zijnde; heeft de gemeente geen handhavingsambtenaar? Die zouden administratieve boetes kunnen uitschrijven.

Ik zou die eens uitnodigen om met je mee te gaan (op een drukke dag) om het dan eens even te laten zien.

Veel succes met je actie, hoop dat er iets aan gedaan wordt!

 

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

toppie,hoop dat je bericht krijgt van de gemeente,met een positief antwoord natuurlijk

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

ik heb helaas nog niet echt een reactie gehad.

altans ik heb het bericht gestuurd wat in de eerste post staat.

en er een melding van gemaakt van overlast in de openbare ruimte

 

en het enige wat ik daarom terug heb gekregen is dat ze dinsdag de melding in behandeling hebben genomen...

en vrijdag kreeg ik een mail met dat de melding is "afgehandeld"

 

dus ik heb nu een mail er achteraan gestuurd dat de betaling vand e hondenbelasting volgend jaar ook is 'afgehandeld' 

en dat ik bij zo'n slechte communicatie ook niet meer ga betalen.

 

honden page profiel AgnesAgnes 3 doggies

honden foto van Agnes

Als je hondenbelasting betaald mag je toch wel wat verwachten

Ik hoef niks te betalen en hier staan overal palen met zakjes en prullenbakken. Weliswaar geen losloopveldje maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet zo op zit te wachten. In de wijk horen honden aan de riem, maar dat is mijn mening..

Sla ook eens de handen ineen met andere hondeneigenaren, laat hen ook een brief sturen! Ik neem aan dat zij er ook last van hebben..

honden page profiel Richard, Google, Chessie en MachoRichard, Google, Chessie en Macho 3 doggies

Wij zijn, mede omdat wij graag meerdere honden wilden hebben, 15 jaar geleden verhuisd naar Zeewolde.

Geen hondenbelasting en per wij vier verschillende soorten hondenbeleid (die je zelfs in een app kunt zien)

  • Losloopgebieden, waar de honden los mogen lopen, de gemeente zorgt voor oruimen van de hondenpoep
  • Aanlijngebieden. Hier moet de hond aangelijnd. De gemeente zorgt voor opruimen van de hondenpoep
  • Blauwe aanlijngebieden. Hier moet de hond aangelijnd en de poep moet door de eigenaar direct worden opgeruimd
  • Verboden gebieden. Hier worden geen honden toegelaten, maar de politie vindt het goed als je hier zonder stoppen doorheenloopt (ergo, je moet je honden meetrekken als ze stoppen voor een plas )

Het betekent voor mij concreet dat ik soms 250 meter moet omlopen om een verboden gebied te omzeilen. Maar er is in heel de omgeving binnen 1km een losloopgebied te vinden.

Voor paarden is een dergelijke oplossing en de Gemeente Zeewolde is best goed geslaagd in de opzet om dit uit elkaar te laten (en toen kwamen de mountainbikers.....)

Hierboven lezend denk ik: ik woon in de hondenhemel op aarde

Volgende forumvraag: Waarom honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^