Nou ja zeg!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Heb dit meegemaakt met m'n eigen hond (Boerboel reu) die ik toen nog had.

Kwam een vrouw tegen in de wijk met haar inmiddels bejaarde Golden Retriever, en raakte aan de babbel en zie in m'n ooghoek dat mijn hond z'n poot optild en begint te piesen, ik trek nog aan de lijn maar helaas net te laat en een straal plas raakt haar laars aan de zijkant en op de neus.(waren suede leren laarzen)

 

Je begrijpt wel dat ik dat behoorlijk genant vond en bood ook meteen m'n excuses aan, en zei dat ik dat wilde schoonmaken want ik had een stoom apparaat die daar heel goed voor is, had daarmee al succes mee behaald met m'n zoons suede leren sneakers.

 

Mocht dat niet helpen dan mocht ze haar laarzen brengen naar de stomerij, ben WA verzekerd, No problemo toch?

Komt ze aan de deur en ik zei tegen haar:Nou heb de stoomapparaat al klaar gezet borstel erbij en ga direct aan de slag en breng ze wel naar uw adres (Bij mij om de hoek)

 

Dat wilde ze niet en begon meteen over, van U bent toch verzekerd.

Ja dat ben ik, dus U mag ze van mij part naar de stomerij brengen en het bonnetje aan mij geven voor de verzekering.

 

Komt ze de volgende dag terug, krijg een bon in m'n handen gedrukt

van de aankoop van haar laarzen, want ze wilde nieuwe laarzen.

€ 189 Ecco laarzen, die inmiddels al 4 jr oud waren..

(Dit waren inmiddels haar hondenuitlaat laarzen geworden)

Want ja haar laars was helemaal vergaan door mijn hond z'n plas.

Ik reageerde 'lichtjes' geërgerd, er komt geen accuzuur uit z'n leuter hoor..

Laat mij die laars maar eens zien, had ze niet bij d'r en ze begon meteen van wat doe je nou moeilijk je bent toch verzekerd.

 

Hier gaat de verzekering echt niet mee akkoord hoor, wil het nog steeds op lossen maar niet op deze fiets.

Ze bleef op een onvriendelijke manier door te drammen, heb haar "beleefd" op z'n A'dams de deur gewezen.

Niets meer van gehoord....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ook dat is inderdaad belachelijk. Je was bereid het op te lossen maar tis duidelijk dat ze t onderste uit de kan wilde.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Lola; dat is echt weer zo typisch.....enkel klagen voor centen. bah

Gelukkig had je je A'damse-verzekeringspolis klaar!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Lola.
Mooi door inhaligheid nu helemaal niks meer.
Wat kunnen mensen toch vreselijk zijn zeg. ;-)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Casper heeft ook de neiging om bij elk paaltje, elke straat lantaarn, elke boom etc. zijn poot op te tillen en te plassen. Bij lantaarnpalen mag hij niet meer plassen, omdat ik zie dat dit veel roest veroorzaakt en de palen daarom vervangen moeten worden. Ik wil niet dat mijn hond dit mede-veroorzaakt. Als Casper aan de lijn loopt, kan ik makkelijk corrigeren, als hij ergens wil plassen, waar ik dat niet wil. Casper heeft gelukkig niet de neiging om tegen benen van mensen te plassen.

 

Dit laatste heb ik 1 x meegemaakt met mijn Kooikerhondje reu. Tilde zijn poot op tegen een been van een mevrouw en ik kon net niet voorkomen, dat hij ook plaste. Ik schrok er zo van, dat ik even met stomheid was geslagen, daarna gaf ik een luid uitgesproken "foei; ben je helemaal belazerd". Hij heeft het daarna nooit meer gedaan.

 

Ik schaamde me rot  en bood mijn excuses aan die mevrouw aan en ook dat ik de kosten van het reinigen van haar pantalon zou betalen. Dat was niet nodig vond ze. De hond kon daar volgens haar ook niets aan doen; het was volgens haar nederigheid. Ik heb daar maar niet op gereageerd, want wist wel beter.

honden page profiel LeylaLeyla

honden foto van Leyla

Wat die reu deed is echt een voorbeeldje territoriaal gedrag. Ik vindt t aan de baas liggen dit in rechte banen te leiden. Er is altijd een achterliggende oorzaak. Onzekerheid of gewoon geur vlaggen omdat jij naar jou hond ruikt natuurlijk...denk dat de reu in kwestie niet geholpen was en een lakse baas maakt het lastig dit te verklaren. Een vriendin die met haar hond uit ging is zo ook een keer ondergesast...over dr rug toen ze gehurkt zat...ze was laaiend  puur een baas die de hond niet stuurt en niet wil sturen..jammer zulke dingen..ook voor je schoenen..

honden page profiel LeylaLeyla

honden foto van Leyla

Incidenten daargelaten...heb het over bazen die dit tolereren van hun hond...

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Nouja. Soms heb je denk ik niet eens in de gaten dat je hond het doet..stel ik me zo voor. Soms is je hond verder bij jou vandaan om meteen in te grijpen.

Maar ik heb ook voor het eerst een reu nog niks gebeurd maar ik hou hem ook in de smiezen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Wat is ook niet begrijp is dat heel veel reu baasjes de hond overal hun poot op laten tillen. Heb hier wel eens gelezen dat dat goed af te leren is. Ik laat mijn teef ook niet overal plassen, niet dat ze dat zou doen, mevrouw is heel kieskeurig. Als ik de heg bij mijn voordeur zie :-( "

 



Obi mag buiten de bebouwde kom overal piesen in de berm. In de bebouwde kom mag hij alleen tegen gemeente bomen piesen en zeker niet tegen persoonlijke eigendommen. Ik zeg meestal kort nee als ik het hem toch zie proberen. Maar hij weet eigenlijk bijna feilloos op onze route welke plekken goed zijn en welke niet. Evengoed moet je opletten. Tegen een persoon heeft hij nog nooit gepiest. Ook niet geprobeerd maar hij is sowieso niet zo van de vreemden dus hij houdt afstand. Smerig is het wel hoor blegh. Ik zou me kapot schamen als hij het zou doen...

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Wat is ook niet begrijp is dat heel veel reu baasjes de hond overal hun poot op laten tillen. Heb hier wel eens gelezen dat dat goed af te leren is. Ik laat mijn teef ook niet overal plassen, niet dat ze dat zou doen, mevrouw is heel kieskeurig. Als ik de heg bij mijn voordeur zie :-( "

 



Mijn reu mag alleen tegen gemeentebomen plassen, en in het gras.

Ik vind het zelf ook niet tof als reuen mijn hek volzeiken, dus mijn reu mag ook niet tegen eigendommen van andere mensen aan plassen.

Mijn teef daarentegen tilt gewoon haar poot op en pist gewoon door als ik haar meetrek... Dan ligt de hele stoep vol ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Over dat overal poepen gesproken man o man ik snap andere mensen gewoon echt niet. Net als hier midden in de woonwijk recht voor onze deur ligt nu een drol zo groot als een worstenbroodje, kaarsrecht heeel raar. Ik vraag me af wat voor hond die drol gelegd heeft. Hij ligt er nu al weken. Ik doe dat bij andere mensen ook niet alleen het idee al dat je gewoon doorloopt en het laat liggen.... 

Danny (Gast)

Het laten liggen van poep, zelfs kinderspeeltuinen zijn niet meer veilig. Zelf wel eens mensen erop aangesproken en dan zeggen ze gewoon, ik betaal toch belasting :-( Waar ik eerst woonde had je op elke hoek een prullebak, nu 4 prullebakken voor het hele dorp. Wel eens een mail gestuurd naar de gemeente maar nooit een reactie op gekregen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Het laten liggen van poep, zelfs kinderspeeltuinen zijn niet meer veilig. Zelf wel eens mensen erop aangesproken en dan zeggen ze gewoon, ik betaal toch belasting :-( Waar ik eerst woonde had je op elke hoek een prullebak, nu 4 prullebakken voor het hele dorp. Wel eens een mail gestuurd naar de gemeente maar nooit een reactie op gekregen. "

 Hier schrijft de gemeente leuk over een hondenlosloopveldje. Ik mail ze oh waar is dat dan? (Ik woon pas in deze gemeente). Krijg als reactie terug na weken en weken wachten "Ohh dat hebben we opgeruimd want niemand wilde dat veldje meer". Uhhh wait wut?! Hier is nergens een plek om je hond even los te gooien echt NERGENS. Er staan wel 4 poepbakken nou daar heb je veel aan. Er hangen ook geen zakjes bij of zo. 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hier wel poepzakken, maar amper poepbakken

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Dat is behoorlijk asociaal... Toen mijn teefje jong was heeft ze buiten uit onderdanigheid over meneer zijn schoenen geplast. Ik schaamde me dood en heb aangeboden te vergoeden, maar dat was gelukkig niet nodig. Kan gebeuren maar de reactie van die man klopt zeker niet

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Het laten liggen van poep, zelfs kinderspeeltuinen zijn niet meer veilig. Zelf wel eens mensen erop aangesproken en dan zeggen ze gewoon, ik betaal toch belasting :-( Waar ik eerst woonde had je op elke hoek een prullebak, nu 4 prullebakken voor het hele dorp. Wel eens een mail gestuurd naar de gemeente maar nooit een reactie op gekregen. "

 Ik kom savonds laat op een poepveldje. Inmiddels al 4 keer naar de dierenarts geweest omdat kinderen daar gaan zitten eten en drinken. Snoepzakken, chipszakken, pizza's, blikjes en kapotte flesjes achterlaten. Spijt me zeer, maar er is geen enkel persoon die dan zegt, geef die dierenarts factuur maar hier. 

Ik ruim overal hondenpoep op. Maar zit ook niet iedere keer te wachten op een bloedende hond.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Klopt. Willem en Wammes.

Hier een kinderveldje en wat verder gras pad en bankje.

Allebei voor jongelui blijkbaar.

Pilsje drinken gooi de flesjes maar neer. Kom jij met je hond daar.

 

Een tijdje terug liep ik bij dat bankje waar al een paar dagen glas lag. Toen was het ineens weg.

Mannen van de groenvoorziening vroegen aan mij en mn honden of ik wist waar het lag. Ik zei dat een goede bewoner het weg had gehaald,maar wie?

 

Ik bedankte die mannen dat ze moeite namen om te komen opruimen na een melding waarschijnlijk.

Ze waren in hun nopjes.

Danny (Gast)

Bij ons in het park precies hetzelfde verhaal, zitten op bankjes met een prullebak ernaast en gooien nog alles op de grond. Ook beschimmelde etenswaren vindt je regelmatig. Ook wordt alles kapot gemaakt, vraag me altijd af waarom dat zo nodig moet. Ook op een populaire fietsroute van scholieren door het veld heen wordt afval gedumpt en in de fik gestoken. Erger me daar groen en geel aan. De waarden en normen waar ik mee opgevoed werdt zijn er helaas niet meer.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond plast op nieuw vloerkleed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^