Gastgezin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CethinCethin

Hallo allemaal, 

Een tijdje terug heb ik mij aangemeld als gastgezin voor stichting Honden zonder Toekomst om honden op te vangen. Al snel reactie gehad waarna een intakegesprek volgde en geschikt bevonden, pfiew! Al weet ik dat het waarschijnlijk niet altijd rozegeur- en maneschijn zal zijn :-) 

Dinsdag kan ik mijn eerste opvang hondje gaan ophalen. Ik heb er heel veel zin in maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook een beetje spannend. Mijn eigen hond komt ook uit het buitenland, dus daar heb ik wel ervaring mee opgedaan, maar elke hond is natuurlijk anders. En daarnaast heb ik straks twee honden in huis, wat ook nieuw voor me is. 

Natuurlijk heb ik wel ideeën over hoe ik het ga aanpakken en krijg ik ondersteuning van de stichting maar toch ben ik nieuwsgierig of er hier meer mensen zijn die ook honden opvangen, hoe dit bij jullie gaat en of jullie misschien tips hebben voor de eerste dagen? Het lijkt me in elk geval leuk om wat ervaringen uit te wisselen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Super dat je dit gaat doen

Ik heb wel allemaal honden uit Spanje, maar ben geen opvang.

Maar ik ga je wel volgen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik volg ook, al zie ik liever dat de honden meteen naar een eigen baasje kunnen, maar soms kan het niet anders natuurlijk.

 

Super dat je dit wil gaan doen.

 

Ik denk dat je hem als een gewone herplaatser moet behandelen met de bijbehorende "regeltjes" als eerst rustig laten wennen aan de nieuwe omgeving, huis, huisgenoten, de hond naar jou toe laten komen en niet andersom, je houding en stem rustig en kalm. Rustig kunnen eten (honden zou ik apart laten eten), als hij slaapt wordt hij niet gestoord, wandelingen nog kort en saai, geen druk bezoek of op bezoek gaan, hond aan de lijn houden voorlopig etc.

 

Ik zou de honden buiten contact laten maken op een "natuurlijke" manier, gewoon een kleine wandeling maken en dan naar binnen alsof het heel gewoon is. En dan uiteraard goed in de gaten houden en begeleiden, zo nodig tijdig ingrijpen beide honden gerust stellen. Geen speeltjes of botjes over de vloer e.d.

 

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Wat super dat je dit gaat doen..!

Zo ben ik ( een beetje) aan mijn Fanny gekomen..

met het verschil dat ik haar al uitgezocht had..en de bedoeling al was dat ze hier voorgoed zou blijven..

maar de 'pleegperiode', die in dit geval bij mij plaats vond, zit er net op...ze is ook van honden zonder toekomst..

http://www.hondenpage.com/hondenforum/204885/superfanny-:-)-:-).php

Ik heb echt verschrikkelijk met haar geboft..het verliep vanaf dag 1 al heel goed...

De tips die Dobry geeft zijn denk ik een prima uitgangspunt...

En van mijn kant niets dan lof over de stichting.., ik heb regelmatig app contact, stuur foto's ( die dan ook naar gran canaria gestuurd worden) en ze zijn bijzonder betrokken...

Zij zullen je ook zeker helpen als je met vragen/moeilijkheden zit..

Heel veel succes, en ik hoop dat je af en toe een up-date geeft...

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zou naar het hondje kijken en van daaruit beslissen wat het beste is. Zoals Dobry aangeeft is het goed. Verwacht de eerste dagen niks van de hond, laat hem lekker op zijn gemak de buurt bekennen enzo. 
Behandel de hond als je eigen hond. De hond is niet zielig, hij heeft het goed bij jou. De regels die voor jouw eigen hond gelden, die gelden ook voor de foster hond.
Kwa eten zou ik kijken of ze samen kunnen eten, zo ja, dan gewoon lekker samen laten eten. 
zo'n hondje vind zijn weg meestal wel. Mijn laatste opvanger was een dotje. Die hoefde helemaal niet te wennen, daar kon ik dezelfde dag al met mensen afspreken (ik had eigenlijk gezegd dat het niet kon, maar na observatie van de hond ging het prima). Ik heb ook een foster gehad waar ik toch wel 2 weken mee gewacht heb tot er bezoek mocht komen. Toen werd ook duidelijk dat het bezoek strikte regels kreeg met de hond. M.a.w. het ligt heel erg aan het hondje. 

Ik zou wel als tip willen geven om de eerste week vrij te nemen zodat je het gedrag van de foster goed kan observeren, en dus ook weet of hij alleen thuis kan blijven. Hoe dat hij het met je andere hondje doet. Welke dingen hij eng vind, of waar hij juist van op zijn gemak raakt. Er even helemaal zijn voor het hondje.

Het is erg leuk om te doen, zo'n zieltje even in huis hebben. Ze hebben toch weer een ander karakter en het is heerlijk om al die karakters (tijdelijk) te mogen leren kennen. 

Wij krijgen eind januari weer een foster hondje in huis. We zouden eigenlijk afgelopen weekend al kunnen maar december is een drukke maand op mijn werk. Dus dan heb ik niet veel tijd en ik wil wel de tijd hebben voor een foster hondje. Je weet van te voren nooit precies wat je in huis haalt. Dus ik wil zo goed mogelijk voorbereid zijn op eventuele verassingen.
Zo had mijn vorig foster hondje de neiging om alle stofjes in huis te verzamelen als ik weg ging. De bank lag vol haha. De handdoeken en de inhoud van de benches, alles lag op de bank en mevrouw lag er prinsheerlijk tussen te slapen. 

honden page profiel CethinCethin

Maar weer even nieuw leven in dit topic blazen.. Ik heb destijds veel gehad aan jullie tips! Ik heb vanaf november nu 3 pleeghondjes gehad en heb er momenteel nog 2; Rafael,
een reutje, ondeugende stuiterbal van 5 maanden maar o zo lief.


En Berta, teefje van 6 maanden. Heerlijk rustig en enorm lief met kinderen. Zij is gisteren aangekomen en is nog wat afwachtend maar doet het erg goed.


Mijn eigen hond doet het gelukkig super met de opvangertjes. Hij is echt heel stabiel en weet ze perfect te vertellen wat wel en niet kan en speelt ook steeds meer met ze.

Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd hoe het met jullie opvanghondjes gaat.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Woooow wat heeft Berta een sprekende blik in haar ogen!

 

Goed datje dit doet hoor!

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Super dat je dit doet! Ik volg je verhalen graag 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^