Boaz de golden retrieverpup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Afgelopen zomer zouden wij een Golden Retriever pup krijgen, mama was in verwachting maar een week voor de bevalling heeft zij een miskraam gehad. Heel treurig allemaal. Wij besloten om de volgende dekking af te wachten. Teefje zou ergens tussen nu en januari loops moeten worden. Wij hebben heel bewust voor deze fokker gekozen en hopen nog steeds op een pup van deze fokker. Echter.....wat als het weer mis gaat? Of dat de dekking niet lukt? Wij willen niet nog een jaar wachten. We hebben ontzettend veel geduld gehad en willen in 2016 toch wel heel graag een pup in huis halen.

Mijn vraag is eigenlijk: is het raar als ik me bij nog een fokker of twee fokkers op de wachtlijst laat plaatsen? Het voelt een beetje als bedrog naar "mijn" fokker..... maar als het deze keer weer niet lukt dan moeten we toch verder kijken....

 

Wat vinden jullie? Is inschrijven bij meerdere fokkers een optie? Of is dat not done in fokkersland?

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis 3 doggies

Honden fokken gaat niet altijd van een leien dakje. Wat jammer dat de fokker die je tot nu toe zo trouw gebleven bent, zoveel pech heeft gehad. Maar ook dat hoort jammer genoeg bij het omgaan met 'levend materiaal'.  Wat mijn persoonlijke mening aan eventuele pupkopers altijd was: ga voor je eigen geruststelling in eerste instantie naar een paar fokkers. Daar mag je mij als laatste aan toevoegen. Maar als je eenmaal bij ons bent geweest en je twijfelt nog, koop dan bij ons geen pup. Zo gun je collegafokkers het beste en jezelf evenzeer. In jouw geval is het dan ook, mede omdat je nog steeds twijfelt of je naar iemand anders zult gaan, geen kwestie van ontrouw of bedrog naar die voor jou, uitgekozen goede fokker. Hij zal, omdat hij een goede fokker is, begrip hebben voor de situatie en jou op afzienbare tijd een goede pup gunnen, ook al komt die van iemand anders. Hij/zij, als goede fokker, vindt vast t.z.t. wel weer goede mensen voor zijn honden.

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Als je het eerlijk bij de fokker verteld moet dat geen probleem zijn. 

Zoals hierboven gemeld zal een goede fokker er alle begrip voor hebben. 

Hier speelde hetzelfde.  Omdat onze oude hond absoluut niet met een andere hond samen kon, hebben we ruim voor dat hij dood ging (uiteindelijk 2 jaar daarvoor)  al kontakt met een fokker gezocht en zijn we de 2 nestjes die zij kreeg in die tijd elke keer gezellig op pupbezoek geweest.  

Onze oude hond overleed net een maand nadat het laatste nest pups naar de nieuwe eigenaren waren.  Een jaar hondloos hadden we al rekening mee gehouden.. 

Toen na ruim een half jaar duidelijk werd dat de fokker eigenlijk geen geschikte teef had om dit jaar te laten dekken en dat op zn vroegst pas volgend jaar zou worden hebben we overlegd met haar en heeft ze ons zelf een andere fokker aangewezen waarvan zij dacht dat wij het ook eens zouden zijn met hun manier van fokken. 

En ja toen ging het ineens heel snel.  Tijdens onze kennismaking met deze fokker had die net een nest van 5 weken oud,  waarvan uiteindelijk onverwacht een koper had afgezegd.  

Toen hadden we ineens 4 weken later een geweldige pup in huis :-) 

 

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Toen ik 5 jaar geleden een aussie pup in huis wilde halen, heb ik mij bij een paar fokkers op de wachtlijst laten zetten, en heb dit ook netjes bij allemaal vermeld.

Ik heb op 3 wachtlijsten gestaan, waarvan 1 fokker vrij moeilijk deed wat betreft het plaatsen van de pups, bij een andere bleek de dekking niet te zijn gelukt, en was de teef leeg, en bij de 3de wist ik al vanaf de dag dat de pups geboren waren, dat er 1 voor mijn ging worden, en vanaf het moment dat ik dit wist, heb ik die andere fokker waar ik ook op de lijst stond, en waar zij mij pas konden vertellen of ik wel of geen pup bij hun vandaan kon krijgen, als de pups 7 weken waren, netjes laten weten dat ik niet meer geïnteresseerd was.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wij stonden bij nog 1 fokker op de wachtlijst maar hebben dat wel eerlijk verteld uiteindelijk was 1 van de twee leeg en de ander voelde toch niet goed daarna stonden we alleen bij Diva haar fokker op de wachtlijst 

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik stond voor vorig jaar op de lijst voor een pup bij een bepaalde fokker. Wil ook gewoon bij haar een pup, helaas moest ik het zelf afzien en helaas is de teef ook niet zwanger geworden. 

Ik ga nu wachten tot de dochter van de teef waarvan ik eerst een pup zou krijgen oud genoeg is om mee te fokken. Ik wilde van haar eigenlijk liever een pup, nu moet ik wachten totdat ze oud genoeg is en ook nog drachtig raakt. 

 

De fokster zei al zelf bij mij als ik niet zo lang wil wachten zij ook andere fokker kon als alternatief. Ik hou dat wel in gedachten maar liever van haar een pup.

 

Je kan het dus zeker aangeven en ook vragen als zij dan eventueel goede andere fokkers kent. Zo betrek je haar er toch bij. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Honden fokken gaat niet altijd van een leien dakje. Wat jammer dat de fokker die je tot nu toe zo trouw gebleven bent, zoveel pech heeft gehad. Maar ook dat hoort jammer genoeg bij het omgaan met 'levend materiaal'.  Wat mijn persoonlijke mening aan eventuele pupkopers altijd was: ga voor je eigen geruststelling in eerste instantie naar een paar fokkers. Daar mag je mij als laatste aan toevoegen. Maar als je eenmaal bij ons bent geweest en je twijfelt nog, koop dan bij ons geen pup. Zo gun je collegafokkers het beste en jezelf evenzeer. In jouw geval is het dan ook, mede omdat je nog steeds twijfelt of je naar iemand anders zult gaan, geen kwestie van ontrouw of bedrog naar die voor jou, uitgekozen goede fokker. Hij zal, omdat hij een goede fokker is, begrip hebben voor de situatie en jou op afzienbare tijd een goede pup gunnen, ook al komt die van iemand anders. Hij/zij, als goede fokker, vindt vast t.z.t. wel weer goede mensen voor zijn honden. "

 
;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

honden page profiel AnnaAnna 3 doggies

honden foto van Anna

Zeker doen, bij meerdere fokkers inschrijven. Zo heb je zelf de mogelijkheid om, zeker bij de "moeilijke" rassen je kansen te vergroten.

Het even aangeven is wel netjes, maar de fokkerswereld is maar klein ( bij Berners in iedere geval..) en iedereen kent elkaar. Vaak worden potentiele eigenaren ook "doorgeschoven" naar een collega-fokker...als iemand bv alleen reutjes krijgt maar veel teefjes liefhebbers op de lijst heeft staan.Uiteraard in overleg!

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Zelf geen ervaring mee. Maar ik denk dat een fokker het niet erg vind als je het netjes aangeeft. En ook dat je doorgeeft dat je voor een ander nest gaat.

 

Zit er aan te denken om mij ook bij meerdere fokkers in te schrijven als ik een pup wil na mijn huidige hond. Wil dan eerst kijken hoe mijn situatie dan is en de afweging maken of een pup past in de situatie. En natuurlijk verdiepen in de fokkers en niet zomaar eerste marktplaats nestje, wil gerust tijdje wachten.

 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Naar mijn idee is het gebruikelijk om bij meerdere fokkers op de wachtlijst te staan. Het is wel zo fijn als je het doorgeeft aan de fokkers waarbij je al op de lijst staan en op de lijst wil.

Zo heb ik een keer gehad dat ik nadat de pups geboren waren te horen kreeg dat iemand al een pup in huis had en dus geen interesse had. Net zoals er iemand was die inmiddels een vier weken oude pup had uitgekozen in een ander nest.

Ieder zijn goed recht natuurlijk om voor een andere pup te gaan en ik had er ook rekening mee gehouden met mijn wachtlijst, maar het is toch handig om het even te weten. ;)

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti 3 doggies

honden foto van Dutch Auti

Oorspronkelijke reactie op startbericht gewist. 

Edit: ik heb iets niet goed gelezen. Ik zou aangeven dat wat je hier zegt en voorkeur nog steeds bij hun ligt. Maar dat jullie niet het rusico willen nemen dat er weer iets misgaat en weer een jaar moeten wachten. En om die reden naast bij haar als 1ste voorkeur voor zekerheid na de ervaring van vorig jaar toch ook bij een andere fokker willen inschrijven. 

 

Mag aannemen dat dat gezien de situatie vorig jaar zeker begrepen word. 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Beetje laat maar nog bedankt voor de reacties.

We staan nu ook op de wachtlijst bij twee andere fokkers. Bij de een ga ik a.s. zaterdag kijken, zij hebben een paar weken geleden hun teefje laten dekken. Bij de ander ga ik over een paar weken kijken, zij moeten hun teefje nog laten dekken, waarschijnlijk in februari/maart.

Inmiddels is het teefje waar wij al op de wachtlijst stonden ook loops geworden, helaas heeft zij, zoals het lijkt, een gespleten loopsheid, het wachten is nu op de "echte" loopsheid. Het zit niet mee dus. We hopen nog steeds op een pup van deze fokker.

Afwachten dus maar weer.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

opzich niets mis mee mits je eerlijk bent tegen de fokkers. Bij udhai stonden wij bij 1 fokker op de lijst en o'die kwam per toeval op ons pad maar ik snap dat als je al zo lang wacht je op meerdere lijsten zet. 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Uiteraard zijn we eerlijk geweest richting de fokkers.

Ik heb het eerst opgenomen met de fokker waar we al op de wachtlijst stonden, zij snapt het volledig, ze vond het vooral bijzonder dat we al die tijd alleen bij hun op de lijst stonden, zelfs na de miskraam...

De andere fokkers zijn ook op de hoogte en vinden het eigenlijk logisch dat we op meerdere wachtlijsten staan...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Uiteraard zijn we eerlijk geweest richting de fokkers.
Ik heb het eerst opgenomen met de fokker waar we al op de wachtlijst stonden, zij snapt het volledig, ze vond het vooral bijzonder dat we al die tijd alleen bij hun op de lijst stonden, zelfs na de miskraam...
De andere fokkers zijn ook op de hoogte en vinden het eigenlijk logisch dat we op meerdere wachtlijsten staan... "

 Super! 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe 3 doggies

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik ga enorm duimen voor jullie! Ik gun het jullie zo! 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

" Ik ga enorm duimen voor jullie! Ik gun het jullie zo!  "

 Wat ontzettend lief! Dank je wel.

Afgelopen zaterdag zijn we bij een fokker geweest voor kennismaking, een van hun teefjes is begin januari gedekt. Er was meteen een klik met de fokker en het teefje, mijn dochter was mee en het teefje was zo lief!! Volgende week wordt er een echo gemaakt.

A.s. zaterdag gaan we naar de andere fokker waar we op de wachtlijst staan, hun teefje moet nog gedekt worden, deze keer gaan mijn beide kinderen mee. Ik ben heel benieuwd hoe deze kennismaking gaat.

Het teefje van onze eerste keus is helaas nog niet loops op dit moment.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Wat ontzettend lief! Dank je wel.
Afgelopen zaterdag zijn we bij een fokker geweest voor kennismaking, een van hun teefjes is begin januari gedekt. Er was meteen een klik met de fokker en het teefje, mijn dochter was mee en het teefje was zo lief!! Volgende week wordt er een echo gemaakt.
A.s. zaterdag gaan we naar de andere fokker waar we op de wachtlijst staan, hun teefje moet nog gedekt worden, deze keer gaan mijn beide kinderen mee. Ik ben heel benieuwd hoe deze kennismaking gaat.
Het teefje van onze eerste keus is helaas nog niet loops op dit moment.
  "

 Ik duim voor je !

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Wat ontzettend lief! Dank je wel.
Afgelopen zaterdag zijn we bij een fokker geweest voor kennismaking, een van hun teefjes is begin januari gedekt. Er was meteen een klik met de fokker en het teefje, mijn dochter was mee en het teefje was zo lief!! Volgende week wordt er een echo gemaakt.
A.s. zaterdag gaan we naar de andere fokker waar we op de wachtlijst staan, hun teefje moet nog gedekt worden, deze keer gaan mijn beide kinderen mee. Ik ben heel benieuwd hoe deze kennismaking gaat.
Het teefje van onze eerste keus is helaas nog niet loops op dit moment.
  "

 Fijn dat er een klik was! :D En veel plezier zaterdag!

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Even weer een update, het teefje die in januari gedekt is in verwachting, ze moet over ongeveer 2 weken bevallen. We zijn ook bij een andere fokker geweest maar daar hadden zowel ik als de kinderen geen goed gevoel bij. Dus die valt weer af. Inmiddels hebben we ook contact met de fokker waar de teef vandaan komt waar we al zo lang op de wachtlijst staan, het zusje van haar wordt binnenkort ook gedekt, deze fokker is uiteraard op de hoogte van het hele gebeuren rondom de teef waar wij op de wachtlijst staan, zij heeft mij ook bij hen op de wachtlijst gezet. Volgende week ga ik samen met de kinderen kennis maken.

Inmiddels wachten we nog steeds op de loopsheid van de teef van onze eerste keus, zij heeft een gespleten loopsheid, het lijkt er op dat ze binnenkort loops gaat worden, we duimen hier heel hard natuurlijk want feit is dat we nog steeds het allerliefst een pup willen van deze combinatie. Ons geduld wordt ontzettend op de proef gesteld maar wat zal het het allemaal waard zijn als er straks eindelijk pups zijn....duimen maar dat het allemaal mag gaan gebeuren.

honden page profiel Nadine Nadine

honden foto van Nadine

Ik duim voor jullie

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ik duim!!!!

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik duim voor jullie!! 

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

Zolang je maar eerlijk blijft en het aangeeft, zal een goede fokker het absoluut begrijpen!

 

Toen we voor de Toller kozen, heb ik me bij één fokker ingeschreven gelaten en dat was dom, achteraf gezien, want na de eerste keer pupknuffelen toen ze 3 weken waren, werden wij daarna ineens afgebeld..

 

Nu bij onze Drentsche Patrijs, had ik me bij een fokker ingeschreven en tevens een oude bekende fokker van mijn ouders gebeld, zij kreeg diezelfde dag heel toevallig een nest pups en ze had nog 1 teefje 'beschikbaar'. Na onze eerste ontmoeting met haar, zei ze dat het helemaal goed zat en we iedere week mochten komen. Zelfs toen heb ik nog gewacht met de andere fokker afzeggen. Omdat ik bang was dat we na een paar weken weer zouden worden teleurgesteld.

Toen ze met 6 weken gechipt werd, heb ik de andere fokker netjes afgebeld.

 

Bij onze fokker bleek dat een andere toekomstige eigenaar afgezien had van de pup net voor het chippen! Ook daar had onze fokker zelfs nog wel begrip voor. Super fokster dus!

 

Zo zie je maar, het kan alle kanten op. Maar eerlijkheid, duurt het langst!

honden page profiel Precious for lifePrecious for life

honden foto van Precious for life

Spannend voor jullie, en ik hoop dat er uiteindelijk een pup voor jullie geboren wordt waar je een goed gevoel bij hebt.

Ook wij hebben een tijd op de wachtlijst gestaan bij een golden fokker, en nu mogen wij als alles goed gaat zondag over een week onze pup ophalen..

We zijn zeer blij met de fokker en de prachtige combinatie van vader en moeder...

Het is het wachten waard...

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Wij gaan zo meteen kennis maken bij het zusje van de teefje waar we al op de wachtlijst stonden. Zij wordt binnen kort hopelijk gedekt. Teefje van eerste keus is helaas nog niet terug loops. Ik krijg daar een hard hoofd in zo langzamerhand. Heel jammer natuurlijk.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam  Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Wij gaan zo meteen kennis maken bij het zusje van de teefje waar we al op de wachtlijst stonden. Zij wordt binnen kort hopelijk gedekt. Teefje van eerste keus is helaas nog niet terug loops. Ik krijg daar een hard hoofd in zo langzamerhand. Heel jammer natuurlijk. "

 Het zit jullie inderdaad niet mee... Hopelijk klikt het met het zusje van het teefje! Ik duim voor jullie 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Veel plezier zo meteen!

 

Ik volg je verhaal graag. Ik blijf het erg rot vinden hoe het allemaal is gelopen... Onvoorstelbaar dat jouw pup eigenlijk ouder had moeten zijn dan mijn springveer van nu 8,5 maand.... of rond dezelfde leeftijd in ieder geval.

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: relaxte pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^