Max is nu al vier keer aangevallen, in twee weken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

wat ik heb gemerkt wat andere honden betreft, al is max niet met lola te vergelijken, maar in principe gaat met heel veel dingen op dat je super veel kunt bereiken en trainen met afleiden en timing...

 

het juiste vinden voor de afleiding, en zelf je timing goed hebben, alleen met deze 2 dingen kun je al ver komen..

 

wat betreft de GT, dat klinkt een beetje "zweverig" inderdaad...maargoed, kwaad kan het waarschijnlijk ook niet. 

alleen is dan misschien een "second opinion" niet zo'n verkeerd idee haha. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  Ja, we hebben blijkbaar een gedragsdeskundige in de familie (van mijn vriend zijn kant). Dat wist ik niet.. Ze komt vanavond al even kijken als we gaan wandelen en hoe Max binnen is. Ik vind het wel een beetje vaag om eerlijk te zijn. Als ik heel eerlijk ben lijkt het net alsof ze zo'n geestenverjager is. Ze zegt dan kan ik zien aan Max wat hij denkt en voelt.. Jeah... right.. Ik snap dat er zoiets is als een hondentaal en dat je veel van zijn lichaamstaal kan zien en wanneer hij welk gedrag toepast... Maar als ze er straks met haar 'gave' langs zit, fijn verkeerd advies meegeeft en het alleen maar versterkt... Ik wil Max het liefste laten doen wat hij zelf wil. Bevriezen bij honden? Dan geen honden meer. Maar dat bevriezen weet ik ook alleen van de lichaamstaal.. dus daardoor geef ik haar wel een kans. "

 hmmm lastig ja...

ik ben zelf ook GT (altans ik heb er een diploma voor, doe er verder niets meer mee) en dat was echt een cursus van de hond doet nu dit of dat: wat ging er vooraf fout en hoe voorkom je een herhaling.

bijv de hond kan niet alleen thuis blijven: hoe los je dat op?

werkt het bijv al om een radiootje aan te laten, werkt afleiden met eten. is het het weg gaan ritueel? of kan de hond gewoon echt niet alleen blijven.

en dat kan zeer nuttig zijn. want een ander ziet dingen die jij van je zelf niet (wilt) zien.

zoals mijn moeder: haar boomer valt verschrikkelijk uit aan de lijn.

maar alleen bij haar bij mij niet...

als me moeder namelijk een ander hond ziet gebeurt er dit:

huuuuh (ademt geschrokken in) ohhh

en pakt de lijn een stuk korter..

tada hond 100% focus en die gaat in de bescherming want moeder is bang..

 

maar je hebt ook mensen die dieren lezen/foto's lezen.

en dan gaan praten met het dier... (een dieren tolk)

ja sorry daar geloof ik niet zo in. (prima als een ander dat wel doet)

zo zag er een dieren tolk aan mijn chevy dat ie erg mishandeld is in spanje...

nou als hij volgende keer weer zonder mij naar spanje op vakantie gaat nou puhh 

ja maar hij heeft littekens en is een kruising die lijkt op een ras wat je in spanje vaak ziet...

dus komt ie uit spanje en had het daar zwaar...

oke hij komt uit arhnem, bij de leukste fokker ooit vandaan die echt een super systeem had met sociliseren.

de littekens zijn van aanvallen/ongelukken bij mij. (en hij is echt een brokkepiloot)

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Ik heb zo hard moeten lachen om de laatste reacties. Vooral die van de hondentolk, hilarisch! En de idioterie van team border lolly, waar ik mezelf ook heel goed in herken. Het is maar gewoon even afwachten. :)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Miriam ik heb je een PB terug gestuurd

Komt goed, al wonen we ver uit elkaar.

honden page profiel ElianeEliane

" Bedankt voor alle goede tips. Ik merk dat er tussen sommige mensen nog wat tegenstellingen zijn, die lees ik ook heel graag. Ik heb veel aan verschillende meningen! Eigenlijk is het best wel jammer dat ik vrij weinig kan doen. Ik kan alleen ingrijpen als het bijna te laat is, maar of ik het kan voorkomen in de toekomst? Dat weet ik niet. Wat ik wel enorm vreemd vind is dat Max het met een wat grotere hond (denk aan een Labrador) een stuk minder eng vindt. Nouja.. zo lijkt het voor mij dan. Als de andere hond aan de lijn zit en ik ben zelf rustig, Max is rustig... dan proberen we het. Vanmiddag heeft Max voor de eerste keer bij ons, ook aan een andere hond geroken!! Het is echter wel jammer dat het dan 'snuffel snuffel' is en verder, we gaan weer. Ik zit gewoon met het idee in mijn gedachten dat Max iets mist. Dat Max sociale contacten mist, want hoe belangrijk zijn die voor de mens? Ja oke, dat is misschien overdriven... Maar ik weet niet hoe ik het dan uit moet leggen. Ik denk echt dat Max het mist om buiten lekker te kunnen spelen. Als ik een bal gooi, waar binnen met 300 km achteraan wordt gerend... Buiten is het niet interessant. Max is continu aan het snuffelen. Hij wil gewoon niet spelen, ook met mij niet... :( "

 Je kan honden aanleren om sociaal te worden.

Alleen moet je dan wel weten met wat je bezig bent. En heel belangrijk hiervoor is honden kunnen lezen.

 

Maar "het groot feest" dat je in gedachte hebt, steekt wel helemaal anders in elkaar.

 

Een bal gooien bezie jij (en bijna iedereen) als spelen. En er wordt dan ook gedacht dat de hond het reuze leuk vindt.

Terwijl het enige wat je doet is de prooidrift activeren.

En wat nog minder mensen weten is dat je hun lichaam activeert om stresshormonen aan te maken. Bloeddruk gaat omhoog, extra druk op de aders die uitzetten. Hartslag gaat de hoogte in..... en dat bereikt op een minimum van tijd al een piek. Maar het duurt zeker 3 à 5 dagen om die stoffen in het lichaam af te breken. Als dit veelvuldig voorkomt ontstaat er een onevenwicht in het lichaam. Wat zich op termijn kan uiten in lichamelijke klachten of via gedrag.

Kijk eens naar onderstaande filmpjes.

Onderdeel van een onderzoek. En hier zie je wat er met de hond gebeurt.

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

 Video’s van pols en hartslagen bij honden met stress

 

Een hond voelt zich goed wanneer hij aan een eigen tempo kan snuffelen, snuffelen en nog eens snuffelen. 't Is een cocker, die zijn happy als ze hun neus achterna kunnen.

 

Als je buiten komt met Max neem dan wat lekkere gezonde trainingsnacks mee (zoals gedroogd vlees) of hele kleine blokjes kaas (zoek thuis als eens uit waar hij heftig op reageert en hou die om buiten te gebruiken). Wanneer je dan een andere hond tegen komt laat Max dan aan de snacks snuffelen en geef er hem dan een aantal na elkaar. Zodat je hem afleidt en voorkomt dat hij gaat staren (dit is waarschijnlijk veroorzaakt door bepaalde situaties in zijn verleden). Door met Max bezig te zijn kunnen jullie beide niet fixeren. Ontspan gewoon, wandel gewoon verder. 

Niet teveel ineens willen en in plaats van je suf te piekeren, geniet.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zeg het van Dobby ook al jaren: door zijn onzekere gedrag lokt hij dingen uit.

 

Bij een ontmoeting, van twee kanten nieuwsgierigheid en benadering (dus niet als een gek op een andere hond af rennen), loopt hij in slow-motion parmantig naar de ander toe. En soms zie je dan als hij in de buurt komt binnen een seconde zijn hele houding veranderen. Staart omlaag, oren naar achteren, kop meer omlaag. Soms durft hij dan niet eens meer verder te lopen en blijft hij stokstijf staan. Dan moet ik hem aanmoedigen om door te lopen of mee te komen.


Meestal eindigt zo'n situatie als ik niets doe in dat de andere hond er stijf omheen loopt - beide in spanning, of dat de andere hond over Dobby heen gaat hangen, hem gaat blokken enz. Dat kan dan weer escaleren.


En okee, als je zo'n blokker hebt dan is die andere hond vervelend bezig om zelf óók iets uit te lokken, maar die onzekere houding werkt als een rode lap op een stier op bepaalde karakters. En dan heb ik het over van alles van labrador tot ridgeback, van sheltie-formaat herderachtige tot husky types.


Ik heb Dobby het commando "dóórlopen" aangeleerd. Zo heb ik gisteren nog een knokpartij voorkomen tussen hem en een loslopende Staff. Dobby keek angstig en aarzelde, en die Staff bleef maar komen, borstelend en al. Ik ken die hond, 2 jaar geleden tijdens een inentingsactie stonden er 20 honden in de winkel, maar die Staff wou maar 1 ding: Dobby aanvallen. Dus gisteren roep ik "dóórlopen". Aangezien Dobby een nogal hoog normaal looptempo heeft, was hij binnen de kortste keren zo ver buiten bereik dat de Staff minder interesse kreeg en weer naar zijn baas ging luisteren.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ga gewoon even inhaken halverwege hoor, haha

 

Is max eigenlijk al gecastreerd?

 

Ik denk dat hij het nog gewoon spannend vind buiten en bovendien, niet alle honden vinden spelen leuk. Maar het zou wel fijn zijn als hij leert dat er andere honden zijn. Dus samen naast elkaar wandelen bijvoorbeeld. Hij hoeft dan niet per se te spelen maar dat hij leert dat een andere hond er gewoon is

honden page profiel ElianeEliane

" Ik ga gewoon even inhaken halverwege hoor, haha
 
Is max eigenlijk al gecastreerd?
 
Ik denk dat hij het nog gewoon spannend vind buiten en bovendien, niet alle honden vinden spelen leuk. Maar het zou wel fijn zijn als hij leert dat er andere honden zijn. Dus samen naast elkaar wandelen bijvoorbeeld. Hij hoeft dan niet per se te spelen maar dat hij leert dat een andere hond er gewoon is "

 Castratie is niet altijd "de oplossing".

In het aantal gevallen kan dit het karakter ook negatief beïnvloeden 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Castratie is niet altijd "de oplossing".
In het aantal gevallen kan dit het karakter ook negatief beïnvloeden  "

 weet ik daarom vraag ik er ook naar

 

maar het nog niet gecastreerd zijn kan ook een reden zijn waarom max buiten alleen maar aan het snuffelen is en verder niks wil

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Max is niet gecastreerd... We willen dit liever niet omdat zijn haren (volgens de trimster) sneller gaan groeien. Max vindt getrimd worden NIIEEEET leuk. Borstelen ook niet trouwens. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Max is niet gecastreerd... We willen dit liever niet omdat zijn haren (volgens de trimster) sneller gaan groeien. Max vindt getrimd worden NIIEEEET leuk. Borstelen ook niet trouwens.  "

 Ja die kans is zeker aanwezig. In max zijn geval met onzekerheid naar andere honden zou ik het sowieso niet zo snel doen.

 

Máár het verklaart wel deels waarom max continue met zijn neus aan de grond zit en jou buiten niet leuk vind, hij is veels te druk met vrouwenplasjes!

Gijs deed dat ook vreselijk, kreeg nauwelijks contact meer op een gegeven moment. Na zijn castratie (niet alleen daarom) is dat stukken beter. Daarmee bedoel ik niet dat je max moet laten castreren, maar houd dat in je achterhoofd als je buiten loopt met hem

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hond en kind lastige situatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^