'Beschermend' naar peuter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mila (Gast)

Hallo, Wij hebben twee shelties, een van vijf en een van bijna twee. Het zijn twee hele lieve honden. Verder hebben we ook een dochter van bijna twee en het zijn allemaal dikke maatjes van elkaar! Nu is mijn dochter nogal onzeker als er andere onbekende mensen binnenkomen en is een paar keer gaan huilen, sindsdien is de jongste hond heel onrustig als er bezoek bij mijn dochter gaat zitten en hij er niet meteen bij kan/ mag. Hij gaat dan piepen en gromt dan. Als hij er zelf bij kan dan is t geen probleem, hij s dan heel vriendelijk naar vreemde mensen. Soms te vriendelijk zelfs, alleen als bezoek bij mijn dochtertje gaat zitten en hij niet bij haar kan doet hij dit. Moet of kan ik hier iets mee? Gr van ons

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik denk dat ik de hond even gerust zou stellen, alles goed jongen, kindje zit even bij buurvrouw (of wie het is). Hem misschien even bij me houden met een knabbelstaafje zodat hij wat kalmeert, het hangt ervan af. Ik denk dat hij het gewoon niet vertrouwd nog en de onzekerheid van je dochtertje voelt. Misschien haar ook alleen bij bezoek laten waarbij ze zich op haar gemak voelt? Alles proberen lekker ontspannen te houden en op een zo natuurlijk mogelijke manier laten verlopen.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat voelt je sheltie dat mooie aan. 

Door contact met een hond, door aaien, worden wij rustig. Je lichaam maakt een stofje aan, waardoor je hartslag verlaagt. 

 

Helpt het je dochter, als hij bij haar zit? 

Ik zelf, zou hem gewoon laten. Zou je bezoek vragen je dochter en de hond gewoon te laten.

Zo kan je dochter vanuit de veiligheid bij je sheltie wennen aan bezoek. 

Je hond accepteerd bezoek wel is vriendelijk maar ze dat is heel prettig.

Ik zou het niet groter maken, maar echt zo laten.

Toen ik minie was, vond ik bezoek ook helemaal niets. Gelukkig had ik oudere zussen die de aandacht trokken. Ik zelf, zat meestal in de honden mand of inder de tafel waar de honden ook waren. 

Het is vanzelf goed gekomen met mij

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^