Hondenbelasting: die hondenpenning!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Christel & Pepper Christel & Pepper

honden foto van  Christel & Pepper

Krijg je boete als je de penning niet bij hebt?

Ik begrijp niet waarom..is toch nutteloos of ben ik mis?

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

De hondenbelasting is ong. 80 euro per jaar! En geen idee of je dan een boete krijgt..

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Krijg je boete als je de penning niet bij hebt?
Ik begrijp niet waarom..is toch nutteloos of ben ik mis? "

 Het is ook nutteloos! Het is eigenlijk vooral om als gemeente extra geld binnen te kunnen krijgen. Meestal wordt dit geld echt niet alleen maar voor honden veldjes en andere honden dingen gebruikt. 

Ik heb jaren in Harderwijk gewoond en dat een tijdje illegaal een hond gehad(deze niet aangegeven) maar in Harderwijk deden ze echt wel heel veel voor de honden. Heel duidelijk aangeven waar los mocht en waar vast, waar wel en waar niet drollen opgeruimd moesten worden,  heel veel prullenbakken, en de speelvelden waren altijd schoon, ook genoeg omheinde speelvelden. Daarna ben in naar Zwolle verhuisd en daar hoef ik niets te betalen aan de belasting. En hier dus ook niets tot heel weinig dingen voor honden, vooral erg weinig prullenbakken.  Nu loop ik dus geregeld een 20 minuten met een drol in een zakje voor ik een prullenbak tegenkom. Hier liggen dus ook veel meer hondendrollen op grasvelden waar ook kinderen spelen.  Erg asociaal, maar beetje meer afvalbakken zou zeker helpen.

Als Zwolle wel ineens hondenbelasting zou willen gaan innen en alles zo goed voor elkaar zou hebben als in Harderwijk dan zou ik met liefde gaan betalen!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij betalen ook iets van 80 euro per jaar.

Er is hier weinig voor honden, in de wijk is een enge losloopstrook langs een 50 km weg (waar vaak genoeg motoren met minstens 100 overheen scheuren...).

Er zijn wat losloopbossen en aanlijnbossen (waar het gros helaas ook losloopt...)

Er is geloof ik 1 losloopveld, maar dat is slecht omheind (gat in omheining, hek wat eruit is gesloopt).

Ik maak sowieso geen gebruik van losloopgebieden.

 

Er zijn hier wel wat prullenbakken voor poepzakjes, ooit hingen er zelfs poepzakjes aan. Ooit, lang geleden...

De prullenbak bij het veldje waar Mellow wel eens poept is een gewone prullenbak (zonder deksel), maar als ze bij die prullenbak poept gaat het zakje toch daarin (en anders gaat het thuis in de container).

 

Ik heb werkelijk waar geen idee wat ze hier met de geïnde hondenbelasting doen. Geen veldjes-onderhoud volgens mij. De gewone veldjes worden als groot toilet gezien (waarbij ik, drol-ontwijkend, Mellow d'r drol wél opraap).

De poep-prullenbakken waren ook altijd hartstikke vol (dus iedereen gooide het zakje erop of eronder).

 

Een penning krijgen we hier dus niet (die moet je zelf maar kopen), wel een jaarlijkse controle van een oude zuurpruim: deurbel gaat, Mellow beukt, woest blaffend, bijna de voordeur eruit. Ik zet Mellow in de huiskamer, doe de deur open "goedemiddag, controle hondenbelasting". "Tja, ik kan nu niet zeggen dat ik geen hond heb natuurlijk"  Maar helaas, hij kon niet lachen om mijn grapje 

En wát ze dan precies controleren, geen idee. Ik heb een hond en hij heeft gewoon een systeempje waarin hij kan zien wie een hond heeft en wie daar ook voor betaald heeft. Die hele controle is m.i. vooral bezigheidstherapie dus.

 

Maar die arme ambtenaren moeten natuurlijk wel gewoon 4 keer per jaar gezellig met z'n allen uit eten he... 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Wij betalen hier rond de 150 euro en voor de tweede hond nog meer! 

Hier ook geen hondenpenning. Dacht dat dat overal allang afgeschaft was.  

 

We hebben hier wel poep veldjes waar ze eens per jaar overheen maaien en de drollen in de rondte vliegen.  Ook wat grotere velden, maar aan poepbakken ontbreekt het toch wel vaak (of ze staan op hele gekke plekken, bv naast een speeltuin voor kinderen). Ook zitten ze vaak heel erg vol. Het gaat hier in een grote pot en wordt gebruikt voor.. "van alles" is mij verteld. 

 

1 januari hadden we bijna helemaal geen poepbakken meer.  Ze ontploffen dan altijd op een mysterieuze wijze.  We hebben toch wel een maandje moeten wachten voordat er weer nieuwe stonden. Ruim het ook altijd op (al dansend tussen de vele Frolic drollen..en uhh..mensen drollen..), maar kan wel leukere dingen bedenken voor die (ongeveer) 150 euro: danslessen nemen bijvoorbeeld.  

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Hier zijn niet eens losloopveldjes, prullenbakken, poepzakautomaten oid. Geen idee waarom er hier om hondenbelasting gevraagd wordt...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Kom uit een gemeente waar geen hondenbelasting was. Woon nu in eentje waar dat wel is, ongeveer 70 euro per jaar geloof ik. Heb Obi opgegeven maar nog niets gehoord erover.. Ook niets over een penning gehoord. 

In de vorige gemeente was een (niet officieel) losloopveld, geweldig met mooi water erbij, prachtig. Er waren ruiterpaden waar je nooit iemand tegenkwam en de hond ook los kon buiten de bebouwde kom.

 

In deze gemeente hebben ze juist alle  hondenveldjes opgeruimd er is niets meer. Geen plek om je hond los te laten, er staan wel ongeveer 3 hondenpoepbakken door het hele dorp.. nouu joepy. Het is niet alsof je daar wat aan hebt want dan gooi ik het net zo lief gewoon thuis pas weer weg. Hier heffen ze gewoon voor de kas zeer zeker niet voor honden.  En dat is belachelijk want hier zijn heel veel hondeneigenaren dus halen ze veel geld op. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Asiel hond soms niet zindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^