Andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Dit is mijn eerste bericht hier, dus mijn excuses als er wat fout gaat. Ik heb uit het asiel een hond (Engelse Cocker Spaniel) thuis opgenomen. Hij is al aardig gewend en het gaat prima. Ik heb nog niet veel ervaring met honden en loop tegen een probleem aan, namelijk het begroeten van andere honden. Sommige mensen laten hun honden overal los. De meeste honden komen heel agressief afgelopen op onze zeer onderdanige hond. Max is dan bang. Ik vind het soms heel asociaal dat andere mensen zich niks aantrekken van anderen. Ze laten hun hond loslopen, terwijl die nog niet eens goed kan luisteren naar "kom hier". Wat kan ik nu doen om Max minder angstig te maken? Wat is normaal bij het begroeten? En is het oke als ik andere bazen aanspreek (op stukken waar de hond wettelijk niet los mag lopen)? Ik hoor het heel graag!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Natuurlijk mag je mensen aanspreken!
Zij moeten zorgen dat de hond niet bij jou aangelijnde hond kan komen.

Probeer je eigen hond hierin te beschermen ga ervoor staan.
Tussen de jouwe en de andere hond.

Probeer ook om jou hond af te leiden.met lekkers of een speeltje.
Maak je zelf interessanter als de andere honden.

Of loop de andere kant op als er een hond op jullie af komt.

Wel lastig hoor als mensen zomaar de hond laten loslopen ;-)

Je zal vast nog meer tips krijgen. Succes.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat leuk.de mijne is al 13.

 

Heb je een speeltje wat hij leuk vind of iets lekkers mee nemen?

Probeer hem af te leiden?

 

De mijne is aangevallen en best wel bangig daarvoor.

 

Als het lukt loop ik een ander pad of draai om.

 

Of ik ga tussen de losse hond en de aangelijnde van mij staan..of ik roep hou je hond weg..

 

En ja eigewijze hondenbazen blijf je helaas altijd houden.

 

Op denduur herken je de honden in je buurt proberen te ontwijken dan.

Max moet jou nog leren vertrouwen en dat jij zorgt dat het goed komt..dat hoop ik toch.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Gefeliciteerd met Max, hoe lang is hij nu bij je?

 

Is het mogelijk een andere route te nemen of op andere tijdstippen te gaan wandelen. Dit is wat ik in eerste instantie zou doen om je hond het zo prettig mogelijk te maken.

 

Ik zou hem niet met elke hond kennis laten maken, met andere honden heb je niets te maken en daar zou eigenlijk iedereen zich aan moeten houden.

Ik zou dan liever samen met iemand met een stabiele hond gaan wandelen zodat je hond leert dat wandelen ook leuk en ontspannend kan zijn.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dit soort bazen zijn de irritatie van veel hondeneigenaren.

 

Meestal willen de bazen hun honden wel beschermen, misschien een idee om hard te roepen dat jouw hond wel bijt, of kennelhoest heeft. Meestal word hun hond dan snel terug gehaald. Veel mensen hebben schijnbaar niet door dat een andere hond het niet leuk vind als een hond op ze af komt. Hoe lief die hond dan ook mag zijn. 

Op een gegeven moment weet je ook welke honden wel en niet leuk zijn. Dus voor welke honden je even een blokje om moet lopen, of er met een boog omheen moet gaan. Knoop eens een praatje aan met een baas met een rustige hond. Vaak kun je dan wel vragen welke honden wel en niet leuk zijn. Dit soort verhalen gaan vaak snel te ronde bij de hondeneigenaren. Bij ons in ieder geval wel. 4 weken nadat we onze hond hadden wist ik al precies hoe iedere hond zo ong. was. Puur door te kletsen met andere mensen. En als je tegen die persoon verteld dat je hond bang is, dan verteld ze dat misschien ook wel weer door zodat andere mensen meer respect voor jou en Max hebben. 
Voor de rest zijn er al goede tips gegeven.

honden page profiel ElianeEliane

Super een tweedekans hondje 

Mmmmm lastig, zou er misschien een forum bestaan over problemen met de mens en zijn opvoeding?  Zou wel handig zijn.

Waarschijnlijk ga je eerder succes behalen met jouw hond te leren van kalm te blijven bij stress.

Train eerst met iets waar ze niet gerust in is, maar niet iets dat op haar komt afgestormd.

Laat haar gaan zitten, bouw dit per minuut op en geef op snel tempo allemaal stukjes (klein gesneden) rauw rundsstoofvlees (ja als je zoiets wil aanleren moet je niet met een brokje kleurstof genaamd Frolic beginnen, maar maak je een hele goede indruk met 1e kwaliteitsspul. 

De tijd dat ze in zo'n situaties moet blijven zitten bouw je op. Eens dit goed gaat, bouw je de termijn tussen het krijgen van de lekkere stukjes ook op. 

Op deze manier onstaat er een link in de hersenen met stress krijgen, rustig worden en lekkers. Een goed gevoel dus

 

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat leuk, een Engels cockertje.

Sommige hondenbazen zijn helaas erg asociaal. Mensen die hun hond overal losgooien en totaal geen controle hebben over hun hond heb je jammer genoeg overal. De baas aanspreken op dit gedrag is natuurlijk oké, al is het de vraag of ze zich hier iets van aan zullen trekken. Het is heel spijtig dat jouw hondje de dupe is van andermans gebrek. Persoonlijk loop ik altijd een eindje om als ik een 'rothond' in de verte spot, want mijn hond is ook een sul eersteklas en laat zo over zich heenlopen (met onzekerheid naar andere honden tot gevolg).

Mocht er toch een écht vervelende hond op jouw hondje afstormen, schroom dan niet je hond in bescherming te nemen en de bullebak weg te jagen. Meestal is een brul voldoende. Probeer het in ieder geval voor te zijn dat jouw hond zonder reden lelijk benaderd wordt.

Ook kan het prettig zijn jouw hond in contact te brengen met sociale, stabiele honden. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als jouw hond iedere loslopende hond in verband zou brengen met agressie. Gelukkig bestaan er ook genoeg 'beleefde' honden en kun je je hond op die manier rustig laten wennen aan andere honden.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Nog even een tip om het zelfvertrouwen van je hondje mogelijk wat op te krikken. Cocker spaniëls zijn vaak gék op spelletjes, zoals apporteren en zoekspelletjes. Als je je hond nog niet los durft te laten kun je een zoekspelletje ook gemakkelijk aan de lange lijn doen (of in huis, natuurlijk). Daarnaast is het misschien een idee om een leuke cursus te volgen op een hondenschool, of thuis aan de gang te gaan met het leren van de basiscommando's en wellicht een aantal trucjes. De meeste spaniëls vinden het namelijk heerlijk om te werken en dit kan enorm bevorderlijk zijn voor de band met je hond.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Natuurlijk mag je mensen aanspreken!
Zij moeten zorgen dat de hond niet bij jou aangelijnde hond kan komen.


Probeer ook om jou hond af te leiden.met lekkers of een speeltje.
Maak je zelf interessanter als de andere honden.


 Even als aanvulling: 

bij aangelijnde honden kun je, als je geen kennismaking wilt, je hond afleiden met wat lekkers of een speeltje. (Speeltje is het best denk ik, want dat ruik jij niet naar snoepjes voor andere honden :P) 

 

Bij loslopende honden geen snoepjes of speeltjes tevoorschijn halen. Want juist dan heb je de kans dat je zo'n losloper niet meer bij je vandaan krijgt. Behalve misschien door een handje snoepjes ver weg te gooien. 

 

 

Verder: probeer zoveel mogelijk goede ervaringen te krijgen. Dus zoek sociale honden. Misschien is het een idee om naar een hondenschool te gaan (die op positieve wijze traint). Daar kun je dan met je hond trainen, maar tegelijk leer je andere honden kennen en kun je vragen stellen hoe met andere honden om te gaan. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Eens met iedereen voor me :D

 

Fijn dat max een goed nieuw thuis heeft gekregen

Miriam en Max (Gast)

Bedankt voor al jullie lieve tips. Wat fijn dat er erkenning is voor het probleem wat ik ervaar met Max. Max is trouwens 5,5 en het gaat heel goed met hem. Inderdaad vindt hij die zoekspelletjes leuk. Nog niet bij stilgestaan dat dat een optie is om te proberen bij agressie van andere honden! :) Bedankt allemaal!

Mijn vraag is echter hoe ik dan in moet springen tussen een agressieve hond en Max. Gaat de hond dan niet bijten naar mij? 

Bedankt! 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat fijn dat het verder zo goed gaat met hem. :-)

Als een hond regelrechte agressie vertoont loop je inderdaad het risico dat je een beet oploopt als je er tussen springt. Dit is echter zeer zelden het geval, de meeste honden hebben een grote mond en/of een imponerende houding maar 'doen verder niets' (dit is ook hoe de eigenaren zelf het vaak zien 'Ja maar hij doet niks hoor...'). Ik heb één keer een tandafdruk in mijn hand opgelopen toen een loslopende ontspoorde hond Ted aanvloog en ik ertussen sprong, maar daar heb ik zeker geen spijt van. Verder heb ik nog nooit meegemaakt dat een hond echt kwaad wilde.

Ik zou er gewoon fysiek tussen gaan staan en zorgen dat de hond niet bij jouw hond in de buurt kan komen, eventueel gepaard met een ferm 'Wegwezen!'. De meeste honden druipen dan wel af. Het beste is natuurlijk om dit soort situaties te voorkomen en dit soort honden uit de weg te gaan, maar ik weet ook uit ervaring hoe lastig dit kan zijn met al die ongeleide projectielen en een eigenaar die vaak in geen velden of wegen te bekennen is. ;-)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Even als aanvulling: 
bij aangelijnde honden kun je, als je geen kennismaking wilt, je hond afleiden met wat lekkers of een speeltje. (Speeltje is het best denk ik, want dat ruik jij niet naar snoepjes voor andere honden :P) 
 
Bij loslopende honden geen snoepjes of speeltjes tevoorschijn halen. Want juist dan heb je de kans dat je zo'n losloper niet meer bij je vandaan krijgt. Behalve misschien door een handje snoepjes ver weg te gooien. 
 
 
Verder: probeer zoveel mogelijk goede ervaringen te krijgen. Dus zoek sociale honden. Misschien is het een idee om naar een hondenschool te gaan (die op positieve wijze traint). Daar kun je dan met je hond trainen, maar tegelijk leer je andere honden kennen en kun je vragen stellen hoe met andere honden om te gaan.  "

 goede aanvulling  helemaal mee eens!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Bedankt voor al jullie lieve tips. Wat fijn dat er erkenning is voor het probleem wat ik ervaar met Max. Max is trouwens 5,5 en het gaat heel goed met hem. Inderdaad vindt hij die zoekspelletjes leuk. Nog niet bij stilgestaan dat dat een optie is om te proberen bij agressie van andere honden! :-) Bedankt allemaal!
Mijn vraag is echter hoe ik dan in moet springen tussen een agressieve hond en Max. Gaat de hond dan niet bijten naar mij? 
Bedankt!  "

 Ook ik had zoiets. Verder in de straat komt een dochter met grote hond op bezoek bij haar moeder.

 

Ik liep daar met mijn 2 honden ooit had ik al een aanvaring met die hond.

Nu stond ik voor mijn honden en riep wegwezen. Hij stond tegen mn benen te grommen.Liep los van auto naar dat huis.

 

Komt die griet erbij zegt..hij is alleen maar bang en durft toch niks.

Jaja dan komt hij voor de lol grommen bij mijn honden zeker.

Volgende forumvraag: Loslopen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^