wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

toby (Gast)

Hallo ik een kaninchen teckel van 10 weken en die wil absoluut niet aan een riem loop wat ik ook probeer... Heeft iemand tips? ??

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

oefenen.

Je kunt niet van een pup verwachten dat die zo in eens alles kan. Je hebt geen kant en klaar pakket afgeleverd gekregen.

Elke keer wanneer je gaat wandelen, riempje om en aan het lijntje. Belonen met wat lekkers wanneer die een paar stapjes vooruit doet. Dit kan nog wel een paar dagen duren voor die onder de knie heeft wat er word bedoeld met het riempje en lijntje.

toby (Gast)

Maar ik heb hem al 2 weken maar hij is zo eigenwijs. .????

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Een puppy kan ook niet in twee weken alles leren. Vergelijk het maar met een een baby, het duurt nou eenmaal wat langer voordat de hersenen zodanig zijn ontwikkelt voordat ze bepaalde dingen kunnen leren. Nu groeien honden wel sneller als baby's. Maar je kan niet verwachten van een puppy dat hij na twee weken alles al begrijpt. Je zal dus net zolang moeten oefenen en heel consequent belonen. Pas beloningen weglaten als je pup het goed begrijpt, je gaat dan de ene keer wel belonen en de andere keer niet. Als je pup helemaal goed meeloopt of hij nu wel of geen beloning meer krijgt, dan kan je de beloningen langzaam gaan afbouwen. Reken er maar op dat je maanden bezig ben met het netjes leren naast lopen, commando's leren, zindelijk maken, grenzen aanleren enz.

honden page profiel ......

honden foto van ...

Erg herkenbaar!!! Enige tip is geduld... en zoals Ruby ook zegt belonen bij elke paar stapjes..

Soms willen ze ook beter lopen als ze wat bij hun vertrouwde omgeving weg zijn. Ik tilde de pup in t begin de straat uit (misschien verkeerd hoor) en zette hem dan neer en dan liep die al beter met me mee en idd veel belonen.. T begin stuk bij huis weg heeft best lang geduurd voordat hij die in 1 keer met me liep zonder steeds te zitten. En anders proberen hem bij je te krijgen net vrolijke stemmetjes speeltjes en als die bij je is weer belonen..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dan kun je misschien proberen hem ergens neer te zetten op een mooi stukje gras met veel geurtjes en er gewoon bij gaan zitten. Zal uiteindelijk vanzelf wel gaan lopen.

Zit je al op puppy cursus? Zo nee, dan kan ik je dit zeker aanraden. Erg leuk en je leert als baas heel veel en bouwt een leuke band op met je hond.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Maar ik heb hem al 2 weken maar hij is zo eigenwijs. .???? "

 Hij is niet eigenwijs hoor. Honden hebben zelf niet bedacht dat aan een halsband of tuig en riempje lopen leuk is. Wij mensen vinden dat handig, maar t is niet natuurlijk.

 

Laat je pup ook eens aan een lange lijn lopen (geen flex) en heb geduld. Alles is nieuw voor hem.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Af en toe eens mooi optillen,en een stukje verder weer eens neerzetten, ga eens voor de superwinkel zitten, vaak is er een bankje, laat de pup eens lekker om zich heen kijken, komen er mensen aan, maak eens een praatje, dat zijn kleine dingetjes , zo wordt de pup vertrouwd met buiten, een mark hondenkraampje,koop wat lekkers, til je hondje eens op en laat kennis maken met de grote wereld, doe een x per dag iets leuks, dan is wandelen buiten opeens gewoon.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Wat had je dan gedacht dat een pup van 10 weken al keurig netjes naast je aan een lijntje loopt? Gewoon geduld hebben en oefenen.

rilana (Gast)

Wij kregen onze pup met 9 weken, en inderdaad het heeft tijd nodig. Paar stapjes belonen en zo opbouwen, ons hondje is nu 6 maanden en loopt perfect mee aan de riem, geef het geduld dan kont het echt goed, en goed blijven belonen, wij deden dit meg kleine stukjes van zachte snoepjes.

Volgende forumvraag: Puppy opvoeden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^