Seizoenentopic, een trekje van de winter !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ze moeten niet overdrijven hoor......

Vooral aan de grond kwam het tot lichte grondvorst maar ook op waarnemingshoogte daalde het kwik tot aan het vriespunt. De komende dagen wordt het nog iets kouder met overdag maxima van 7 tot 9 graden.

Ook komende nacht wordt het weer koud met minima tot rond het vriespunt. Er is af en toe vandaag wat hoge bewolking maar op veel plaatsen schijnt ook de zon. Er staat een schrale oostenwind.

De komende dagen verandert er niet veel. Het blijft aan de koude kant onder regie van een groot Europees hogedrukgebied. Het is droog en mogelijk valt er pas eind deze week een bui. De stroming wordt dan meer noordelijk. De nachten worden later wat minder koud maar overdag blijft het met 10 tot 12 graden aan de frisse kant.


dat het fris is is een feit, maar koud ? zijn we niets meer gewend ? zijn onze winters verdwenen dat het al zo koud nu wordt bevonden, ook ik heb moeten schrappen vanochtend maar, gewoon nog in een korte broek, hahaha, kwam van de training en ben direkt Bams uit gaan laten in mijn korte ty, niet overdrijven, wat moet het dan worden als het op de dag gaat vriezen ? zijn we niets meer gewend ? kom op zeg... het is heerlijk weer, lekker fris, en wat vooral heerlijk is is de zon, oostenwind met een mooi zonnetje, gezond weer toch ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

advies ? als je de kachel hoog op gaat zetten, dan ga je ziek worden, de bacterieen gedijen goed bij een warme temperatuur, doe een heerlijk onderhemd aan fleece en een dik vest, en ga wat doen, is het vanavond koud dan zet je de kachel op 16 of 17 en neem dan een fleece deken over je heen, hondje erbij heerlijk toch zo......

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

" ach Petra wat triest, hopen dat tie dood is, en vind het super van je dat je hem weghaalt.... "

 Ja het diertje was dood.

(ik heb helaas wel vaker dieren van de weg/en in de berm weggehaald)

 

Ik zit mijn boterham op te eten en kijk naar buiten komt er een hele groep koolmeesjes in mijn tuin ik wil het vastleggen, maar ze vliegen op en neer. Oei ik hoor "pop" tegen de schuifpui even kijken...gelukkig er ligt niets op de grond. Ik heb even snel geteld het zijn er wel iets van 20.

 

Veel te zien vandaag...vinkjes, roodborstje, merels.

Ze maken hun buikjes alvast vol...voor de koude nachten.

 

 

 

 

 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Gister voor het eerst de CV weer aan gehad.

Ja is echt nachtvorst.

Ga deze week de hoeveelheid KVV met 30 gram omhoog doen.

Mijn kleine schatjes hebben nu wat meer brandstof nodig om warm te blijven.

Als het echt een koude winter word is het misschien tijd om een goede winterjas te kopen voor Jut en Jul.

Nu even snel naar de winkel om de laatste boodschappen te doen.

Net nog even het gras gemaaid, hoop voor de laatste keer.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik vind het wel koud ja, maar wel lekker koud met het zonnetje erbij. Toch heb ik wel handschoenen aan al, zeker als ik de riem moet vasthouden en mn handen dus niet in mn zakken kan stoppen. En de voering zit in mn jas, haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Petra tegen het raam aan gevlogen ? is het een groot raam ? misschien iets er op plakken zodat ze het raam beter kunnen zien ? vooral als de zon voluit schijnt is het vaak zo dat er voor vogels minder zicht op het glas is.....

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik moest vanmorgen gewoon een laagje ijs van mn autoruit afkrabben!  Pff...

 

Chica ga ik zo van de opvang ophalen.

Ik heb morgen een dienst van 7 tot ongeveer half 12 dus dan kan Chica gewoon thuis blijven die uren. Trekken we er in de middag samen op uit.

 

De verwarming staat hier nu aan op 20graden, heel even de koude uit het huis. Straks kan die weer een graadje of 2 naar beneden. Steken we kaarsjes aan en kruipen we onder de deken.

 

Joyce van Benji. Hier maakt Chica het niets uit wat voor weer het is, ze is met regen wel iets minder enthousiast maar gaat toch wel gewoon mee hoor haha.

Ik ben blij met dit kraak frisse weer en al helemaal als het zonnetje er bij schijnt. Chica hijgt nu weinig tot niet meer met wandelen. Ze had het toch nog snel aan de warme kant.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vanmiddag toch even de winterjas uitgeprobeerd, lekker warm maar oooooooooooooo wat zwaar. hahaha, een lichtgewicht jasje gewend en nu een jas met dikke voering, wel winddicht, maar ozo zwaar.

te koud in huis, 12 graden, even de kachel aan, voor het eerst, jee wat lekker, hahaha, maar hij is alweer uit, en blijft uit tot zekers morgen, ga toch straks trainen en bams blijft binnen dan, voor haar een goede temperatuur die 12 graden. :-D

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Volgens mij is Angel gewoon een mega muts. Ze is nu al aan het vleien ivm training

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wij gaan een kort rondje doen!

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Daya reageert een stuk actiever met het koude weer. Ik heb 2 weken vakantie gehad in de zomer. Dat waren net de weken dat het dagelijks 30/35 graden was. Ik heb bijna heel mijn vakantie liggen slapen samen met Daya.  

Met warm weer vertrekken wij naar een donkere kamer haha! Nu het kouder is gaan we er lekker op uit. Ik merk echt aan Daya dat ze zich fitter en blijer voelt. En dát maakt mij dan weer blij.

 

Vanochtend was het wel even heel fris. Ik kwam uit de douche en mijn haren waren nog nat toen ik buiten kwam..brrr! Daya had opeens zin in een langere wandeling. Daya zit vol verassingen.  

Om 7 uur 's ochtends rechtsaf willen slaan om de lange wandeling te doen (nooit voorgekomen, nooit!). Ik heb haar helaas teleur moeten stellen, want ik moest werken (in mijn lunchpauze is dan de volgende wandeling).

 

Ze heeft de laatste tijd een rare gewoonte ontwikkeld. Als ze ergens heen wil gaat ze stil staan en met een heel zielig schuin oogje naar mij kijken (ik zal het eens een keer filmen). Ik krijg er dan echt geen beweging meer in. Moet dan eerst een stukje die kant op lopen om vervolgens weer terug te lopen. En meestal (meestal!) loopt ze dan wel mee.

 

 

Zojuist een (bijna) super ontspannende wandeling van zo'n anderhalf uur gehad. Wel door de buurt, maar wel de hele buurt gehad haha! Ze deed het weer zo goed! En weer wat foto's gemaakt.

 

I believe I can flyyyyyy!

Ja, sorry Daya. Je moet wéér op de foto! 

Nog een paar gekke bekken..Want, ja..Los zand en blaadjes zijn zoooo leuk!

Bijna een ontspannen wandeling dus. We gingen naar huis en de straat naast onze straat zag ik een klein wit hondje en wat mensen. Dus ik stak over (zo'n 100 meter van tevoren). 

Toen ik passeerde, stormde het hondje (wat een pup bleek) opeens de weg over. 

Er kwam een auto aan en ik zag al allerlei enge beelden voor me. 

Ik ben maar even blijven staan. Daya stond inmiddels te trillen en te schuimbekken. Als ik verder was gelopen, was de pup ons gevolgd en dat vond ik een beetje lullig. 

Daya wou de pup slaan met haar voorpoot en de pup rende gillend weg om vervolgens weer terug te komen. Het was een brutaaltje met zijn gegrom, geblaf en gehuppel. Daya in bedwang proberen te houden in de hoop dat baasje de pup kon vangen... Wat uiteindelijk (met veel moeite) was gelukt. Pfiew! 

Ik vind het dus drie keer niks! Ik zie het al helemaal gebeuren dat het hondje straks onder een auto eindigt! Ze rijden daar soms net alsof ze op een circuit rijden...  

 

En werkelijk, voordat dit gebeurde, dacht ik nog: "Oh, wat voel ik me toch lekker helemaal zen!"   Zo samen lopend in het zonnetje. 

Straks herkansing, ofzo. 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben om acht uur nog even naar buiten gegaan, ook al weer zo koud. Maar goed, wel nog steeds mijn dunne jas he, dus dan mag ik het wel een beetje koud vinden 

 

In huis is het op zijn koudst 19 graden geweest, dat was gisteren, verder schommelt het tussen de 20 en 21. 

In het weekend de winterjassen maar even wassen. 

 

Mellow lag vanmiddag even op bed, het raam stond open, maar ze lag in zo'n enorm klein rondje, ik zag dat ze het koud had. Raam dus maar dicht gedaan. En het hoekje van de fleecedeken over haar heen 

 

We gaan nu nog 1 keer een plas doen, dan is ze vandaag in totaal 7 keer naar buiten geweest. Wel allemaal korte wandelingetjes naar de hoek van de straat, dus dan ga ik vaker op een dag, zodat ze toch genoeg plasmomenten (en frisse lucht) krijgt. En als het waait kan ze even wat blaadjes vangen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Koud ja, maar wel heerlijk, Jen jij bent wel lekker uitgerust in je vakantie, Haha.....wat de pup betreft, ongelooflijk , ontsnapt ? Mensen snap ik niet altijd, maar jij zit er mee, nee niet leuk. Cindy, hier ook de winterjas, en verdorie de rits is niet meer helemaal goed, moet gemaakt worden, iemand maar opzoeken die dat kan herstellen, het is een goede winterjas, geen nieuwe kopen, deze doet het zeker nog een paar winters....alleen de rits he, hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook even de kachel nu aan,11 graden is te koud............hoop op veel zon dan kan die weer uit.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb 3 jaar geleden een nog goede winterjas van mijn vriend weg gebracht naar zo'n Turks (?) naaiatelier. Voor €17,50 zat er een nieuwe rits in.

 

Vanmorgen heel veel ouders en kinderen met winterjas op school. En hoewel ik met de auto kom was het toch best wel een beetje héél erg koud 

Denk niet dat ik 'm al nodig heb. Als ik een lange wandeling maak krijg ik het vanzelf wel warm, dus ik denk dat ik nog even wacht. Een sjaal voldoet voor nu prima 

 

Mellow vindt dit wel leuk, zeker als het waait. En het wordt alleen maar erger, want er gaan nog veel meer blaadjes vallen 

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Nou, ik heb sinds gisteren mijn winterjas aan het is wel een oude die al tig keer in de was is geweest dus de vulling is niet meer zo dik, straks als het echt kouder gaat worden wissel ik.

Het is hier droog, mager zonnetje, met een gemene koude wind.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

 hier ook de winterjas, en verdorie de rits is niet meer helemaal goed, moet gemaakt worden, iemand maar opzoeken die dat kan herstellen, het is een goede winterjas, geen nieuwe kopen, deze doet het zeker nog een paar winters....alleen de rits he, hahahaha "

 Soms kunnen ze er een nieuwe runner opzetten.

(dat is het ding waarmee je de jas dicht trekt)

 

*(ik had een rits die kon ik dicht doen maar halverwege open splitste. We hebben hier een fournituren winkeltje die losse runners heeft ...(dan komt er onder de toonbank zo'n doosje met allerlei runners te voorschijn)

dus het was even uitproberen welke goed pakte/liep, maar probleem was opgelost.)

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Gijs heeft al drie kwartier door het park geracet met andere honden, die toevallige ontmoetingen zijn veel leuker altijd, merk het ook aan hem

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

probeer weer te volgen want gaat soms echt hard hier ...

maar helemaal gemist .... Bamse krijgt een zusje .... toch nog eerder ... en stiekem benieuwd waar je in Belgie was ... of je mss per ongeluk in de buurt was ;-)
spannend ... benieuwd welke het gaat worden en hoe ze gaat heten.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Zo mijn ochtend dienst zit er op. Net thuis, even een boterham en een kop thee en dan ga ik er een grote met Chica op uit.

Hier is de winter jas al aan hoor!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

exact 6 weken oud..... er wordt al een wintervachtje gekweekt,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor Bams is het heerlijk weer, met zonnetje vind ik het dan ook niet al te koud, heerlijk gewandeld.... en een energieke bams.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Aaaaaah, Bamse 2. Het is net een beertje :D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Soms kunnen ze er een nieuwe runner opzetten.
(dat is het ding waarmee je de jas dicht trekt)
 
*(ik had een rits die kon ik dicht doen maar halverwege open splitste. We hebben hier een fournituren winkeltje die losse runners heeft ...(dan komt er onder de toonbank zo'n doosje met allerlei runners te voorschijn)
dus het was even uitproberen welke goed pakte/liep, maar probleem was opgelost.)
 
  "

 dat is het Petra, de runner is weg, de rits zelf is nog goed, en heel goed, en de jas is ook nog echt goed, geen nieuwe winterjas nodig als de runner er in kan.... hij gaat dicht met klittenband, maar de rits is toch fijn als die gebruikt kan worden, ga hem wegbrengen, of is het een zij ? hahahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" probeer weer te volgen want gaat soms echt hard hier ...

maar helemaal gemist .... Bamse krijgt een zusje .... toch nog eerder ... en stiekem benieuwd waar je in Belgie was ... of je mss per ongeluk in de buurt was ;-)
spannend ... benieuwd welke het gaat worden en hoe ze gaat heten. "

 Houthalen !!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja heb al een naam, maar hou deze nog even verborgen, hahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zo mijn ochtend dienst zit er op. Net thuis, even een boterham en een kop thee en dan ga ik er een grote met Chica op uit.
Hier is de winter jas al aan hoor! "

 blijf je een poosje weg dan is een winterjas niet verkeerd. ! ben net een boodschap gaan doen had ik nog mijn dunne jasje aan, ging net.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een dan, hahaha.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Wat een scheetjes.

Vanavond cursus met Nala.

Hoop dat het niet te koud is dan, maar doe wel mijn winterjas aan.

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

"  Houthalen !! "

 Dan was je dicht bij mij in de buurt!

pagina 4 van 56 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Volgende forumvraag: relax tabletjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^