puppy: vanalles en nog wat :D

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Hela, hier ben ik weer!

 

Ik gooi 3  a 4 vragen in dit topic.

1ste vraag gaat over het opspringen. Nu, momenteel zijn we deze strategie aan het doen: als we het kunnen voorkomen, dan zeggen we direct 'neen zelda!' en dat lukt. springt ze op, draaien we ons snel om. zodat ze 'valt'  een andere optie is dat we ons knie omhoog doen en zeggen daarna 'zit'. Het opspringen afblokken lukt eigenlijk vrij goed. Maar wat doet onze madam ook? opspringen tegen het aanrecht/tafel/kasten/stoelen... en hiermee zitten we wel mee in de knoop. Ze doet dit vaak als ze honger heeft en als we weten dat we met eten bezig zijn. Dit doet ze zowel voor als na haar eten.. Of als wij met ons eten bezig zijn. Wat doen we nu: is gewoon direct ZIT zeggen. lukt dat niet, poten van het aanrecht en ze naar beneden doen. Neen zeggen doen we ook. De kast kan moeilijk draaien of een knie'tje zetten haha :D

 

De volgende vraag:  Als we aan tafel zitten en we eten, springt madam heel vaak op.  Hier duwen we ze weg. Dit lukt ook niet altijd. Zeker als ze wild is. Als wij ons bord wegzetten, en de stoel staat eens niet onderin. Zelda zal het gezien hebben! en dan zit ze voor da we het weten op de stoel en dingen van tafel weg te pakken. Hoe doen jullie dit?

 

Daarom willen we zelda leren voor op haar kussen te blijven tijdens het eten. Vroeger deden we dit met een bullepeesje of een ander botje. Maar dat bullepeesje stinkt en mijn moeder zei ook 'als er bezoek is, kunnen we moeilijk dat botje geven want dan stinkt heel de living naar mest' En die bullepeesjes vindt ze niet zoo interessant meer. Maar ik ben nu vaak met haar aan het oefenen op haar kussen met de blijf. Op de hondenschool kan ze bijna 5 minuten blijven liggen als ze wil. Thuis nog geen 5 seconden. een beetje vermoeiend. Ik heb het er voor over hoor, maar ik wil weten als ik juist bezig ben. Ik doe dit in situaties waar we aan het eten zijn en ook zonder eten. (momenteel eet ik echt zo: Hapje voor mij, koekje voor zelda) haha :D

 

de laatste vraag: Als zelda haar kuren krijgt, hapt ze soms. Vind ik opzich niet erg, maar dit doet ze ook in mijn zus haar kleintje van 5 jaar, en dat doet wel pijn.. We geven vaak een speeltje en het bijtgedrag is enorm afgenomen, maar af en toe happen zo voor 'aandacht' blijft wel. hoe kunnen we dit afleren want ja, voor het kleintje is het niet prettig

 

Wat zelda ook doet is: op mijn oudste hond rijden, s morgens, s avonds, tijdens de wandeling,.. als ze gecorrigeerd wordt door ons of laika, gaat ze direct aan laika haar tepels en haar spleetje lekken. Wat ze ook doet is in laika haar oren lekken. De dierenarts zei direct van 'dat is te testen hoe ver ze kan gaan bij laika' maar dit is heel irritant voor mijn oudste hondje. (ze was nu net weer bezig haha) voor de rest bijt ze ook nog veel in laika..  en laika is een oudje en kan haar niet blijven verdedigen want op een bepaald moment geeft ze op en laat ze alles toe en ondergaat ze gewoon alles, terwijl je ziet dat ze het écht niet leuk vind..

 

hopelijk komen er heel veel tips uit want we hebben het nodig :D 

misschien teveel ineens maar anders teveel topics mss :D

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik volg even, want Tibbe begint nu soms als hij heel blij is ook op te springen tegen de bank en tafel enzo. Als hij tegen ons opspringt draaien we ons om of negeren hem gewoon compleet. Pas als hij rustig zit/staat krijgt hij aandacht. 

 

Voor tijdens het eten heb ik niet echt tips. Tibbe komt wel soms snuffelen (Hij blijft laag, even lief kijken... oh nee ik krijg niets.. nou dan maar lekker liggen)

 

Misschien moet je het gedrag van Zelda onderbreken zodra je ziet dat Laika het niet meer oke vind.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Wat het springen betreft: leer haar het commando "laag", flink belonen als ze dat doet, het kwartje gaat vallen. 

 

Wat betreft eten: als jullie eten, is Zelda op haar plek. Geef haar vlak voor je zelf gaat eten even iets lekkers aan Zelda op haar plek, daarna: compleet negeren zolang jullie aan tafel zitten. 

 

Voor je laatste probleem: houd haar weg bij Laika. Zij kan zich niet meer verdedigen, schrijf je, dan moet jij ingrijpen. 

 

Het komt zeker goed, je moet nu alleen even consequent opvoeden, daar is Zelda bij gebaat.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Het springen, probeer het te voorkomen. Tegen het aanrecht staan of er wat te eten was ging hier vanzelf over omdat hij er geen succes mee had

 

Tijdens het eten zou je haar ook even kunnen afzonderen als ze zo doet. Is ze rustig, mag ze weer naar binnen. Begint ze weer moet ze weer weg. Want elke aandacht is teveel denk ik

 

Ik zou eerder ingrijpen als ze bij Laika blijft "klieren", bij haar halsbandje pakken, meenemen, zeg zit oid en daarna mag ze weer vrij

 

Volhouden volhouden volhouden, haha. Je doet het prima hoor, soms vergeten ze gewoon even alles wat ze weten ;)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik ga mee met de rest. Voor het opspringen tegen het aanrecht/eettafel zijn de regels hier vrij simpel. Ze mogen niet in de keuken als daar iemand is en ze mogen niet bij de tafel als wij eten maar blijven op respectabele afstand.

Het heeft ons bij alletwee een week ongeveer gekost (met veel aangebrand en vervolgens koud eten) maar uiteindelijk is bij alletwee het kwartje gevallen. 

Elke keer als ze in de keuken kwamen als ik daar was, stuurde ik ze weg en legde ze af aan de rand van de keuken. Bleven ze daar even liggen kregen ze een koekje en weer een af en blijf. Stonden ze weer op en liepen ze de keuken in dan begeleidde ik ze weer rustig naar de rand. Hetzelfde met het eten aan tafel.

Tegenwoordig weten ze het heel goed. Zodra ik de keuken in loop, staan ze allebei op (als ze daar liggen) en lopen ze al vanzelf weg.

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Wij hebben Nanook het commando laag geleerd. Dat snapt ze nu.....blijft ze dan toch springen of staan, dan onderbreken we het spel of waar we mee bezig waren en negeren we haar. Bijten leren we af door een vervangend speelgoedje aan te bieden.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Zelf ben ik tegen het geven van een "knietje" in de borst van de hond als deze opspringt. Omdraaien en negeren is de betere optie...

 

Als baasje dien je zelf het gedrag te sturen bij het vervelen van Laika en het niet zover moet laten komen.

 

Bij het eten vraag ik me af waarom een hapje voor jou en een hapje voor Zelda. zo beloon je haar gedrag....

Je kunt ook een kong geven als jullie eten dat ruikt niet.

 

Verder raad ik je aan om elke punt wat je wilt aanleren niet ineens te gaan doen maar eerst een punt onder de aandacht te nemen en als daar het kwartje is gevallen aan een volgend punt gaan werken.

 

Ik krijg nu de indruk dat je hond erg overprikkelt raakt doordat er zoveel van Zelda gevraagd wordt....

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

hoe hebben jullie het commando laag geleerd dan? Altijd als ze opsprong, van u afgeduwd en dan laag gezegd? of hoe? :D 

 

Ja mama zegt altijd 'zet ze dan even buiten' maar gho, ik ben er een beetje tegen? want dat vind ik ergens de makkelijke oplossing? Soms gaat het enorm slecht of koud weer zijn en dan gaat dat niet. Ik wil een oplossing die niet om de 5 seconden moet aangepast worden.

 

 

Ik wil ze soms in de bench zitten maar het probleem is. Ze zit vanaf kwart voor 9 tot 13u in de bench. Dan mag ze eruit tot half 4 en dan moet ze er even weer in omdat mijn moeder mijn metekindje gaat halen, bij zijn thuis doen en dan naar thuis komt. Zo komt zelda ook aan haar verplichte rust en heeft onze oudere hond ook een rustperiode weer eventjes. Dus dat gaat prima. Maar dan is ze misschien er een klein uurtje uit en dan vind ik het zonde om haar weer direct de bench in te sturen?

 

Vaak tijdens het eten geven we dus ook een botje. Maar ze blijft daar niet mee op haar kussen, ze loopt van de ene naar de andere plek. We willen ook dat de botjes af en toe kunnen gelaten worden en als het echt erg is, dat we het dan kunnen geven als noodoplossing..

 

iemand ideeen hoe we duidelijk kunnen maken dat een kindje bijten niet mag? ofja het is door een zotte bui van zelda hé, daar zit geen kwaad in maar ze doet het wel en het is eerder vervelend dan gevaarlijk

 

dankje voor de tips al!

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Zelf ben ik tegen het geven van een "knietje" in de borst van de hond als deze opspringt. Omdraaien en negeren is de betere optie...
 
Als baasje dien je zelf het gedrag te sturen bij het vervelen van Laika en het niet zover moet laten komen.
 
Bij het eten vraag ik me af waarom een hapje voor jou en een hapje voor Zelda. zo beloon je haar gedrag....
Je kunt ook een kong geven als jullie eten dat ruikt niet.
 
Verder raad ik je aan om elke punt wat je wilt aanleren niet ineens te gaan doen maar eerst een punt onder de aandacht te nemen en als daar het kwartje is gevallen aan een volgend punt gaan werken.
 
Ik krijg nu de indruk dat je hond erg overprikkelt raakt doordat er zoveel van Zelda gevraagd wordt.... "

 

Ik bedoelde dus niet letterlijk een hapje voor mij een hapje voor zelda hé.

 

Ik bedoel dat ze gewoon op de hondenschool echt superlang blijft liggen en dat ze thuis als we tijdens het eten oefenen op het blijven zitten op het kussen. dat ik haar kan belonen, zelf een hap kan nemen van mijn eten, en haar direct terug moet belonen want anders staat ze op.

 

Ik denk niet dat er veel wordt gevraagd van zelda. het zijn gewoon kleine dingetjes waar ik vragen over heb. Elke hond springt wel op, elke hond komt misschien wel een bedelen.. Het valt allemaal ook niet op hetzelfde moment hé. Maar als ik de dag overloop is het gewoon deze puntjes waar het soms misloopt..  en daar wil ik gewoon informatie of tips voor :)

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" hoe hebben jullie het commando laag geleerd dan? Altijd als ze opsprong, van u afgeduwd en dan laag gezegd? of hoe? :-D 
  Jasmien

Door laag te zeggen en Nanook tegelijk met een snoepje in de hand naar beneden te  lokken/te wijzen....nu doet ze het zonder snoepje en uitsluitend op het commando laag + wijzen met de hand.  Uiteraard flink knuffelen als ze het ook daadwerkelijk doet.

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" hoe hebben jullie het commando laag geleerd dan? Altijd als ze opsprong, van u afgeduwd en dan laag gezegd? of hoe? :-D 
 
Ja mama zegt altijd 'zet ze dan even buiten' maar gho, ik ben er een beetje tegen? want dat vind ik ergens de makkelijke oplossing? Soms gaat het enorm slecht of koud weer zijn en dan gaat dat niet. Ik wil een oplossing die niet om de 5 seconden moet aangepast worden.
 
 
Ik wil ze soms in de bench zitten maar het probleem is. Ze zit vanaf kwart voor 9 tot 13u in de bench. Dan mag ze eruit tot half 4 en dan moet ze er even weer in omdat mijn moeder mijn metekindje gaat halen, bij zijn thuis doen en dan naar thuis komt. Zo komt zelda ook aan haar verplichte rust en heeft onze oudere hond ook een rustperiode weer eventjes. Dus dat gaat prima. Maar dan is ze misschien er een klein uurtje uit en dan vind ik het zonde om haar weer direct de bench in te sturen?
 
Vaak tijdens het eten geven we dus ook een botje. Maar ze blijft daar niet mee op haar kussen, ze loopt van de ene naar de andere plek. We willen ook dat de botjes af en toe kunnen gelaten worden en als het echt erg is, dat we het dan kunnen geven als noodoplossing..
 
iemand ideeen hoe we duidelijk kunnen maken dat een kindje bijten niet mag? ofja het is door een zotte bui van zelda hé, daar zit geen kwaad in maar ze doet het wel en het is eerder vervelend dan gevaarlijk
 
dankje voor de tips al! "

 

Dit is m.i. echt een kwestie van veel oefenen en duidelijk en consequent zijn. Het heeft me een ruime week gekost (en veel koud/aangebrand eten in die week) maar door elke keer Lenne terug te sturen naar haar plaats als ze er vanaf kwam en te belonen als ze bleef liggen (en dan meteen weer het blijf commenda) viel het kwartje toch echt wel snel, zelfs op 9 weken.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

We hebben deze morgend geoefend op het commando laag. Vanaf da ze opsprong zeide we laag.. Ging ze naar beneden dan kreeg ze een beloning en het lukte goed!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Vaak als een hond opsrpingt zeggen mensen: laag. Voor een hond betekend opspringen dus laag!

leer het op commando. Brokje op je borst en zeg: op. Oefen dit tot ze het zonder brokje kan. Pas dan, als ze naar beneden springt: laag. 

Zo leer je op,en laag aan. Beloon voor het uitvoeren van de commando's.

Als ze nu eegens opspringt kan je commando: laag geven.

Momenteel springt ze overal tegen op, ze weet nu: dan krijg ik aandaxht van de baas. Ik zou dit opspringen volledig gaan negeren. Dan wordt het niet meer leuk voor haar.

Als ze niet opspringt, geef haar dan aandacht, of braaf! 

 

Als jullie gaan eten, gewoon Zelda op de gang. Botje erbij, verder geen aandacht aan besteden.

Zelda weet inmiddels heel goed hoe ze jullie aandacht krijgt.

 

Kan het zo zijn, dat die kuren betekend dat ze overprikkels is? 

Bijten, klieren, vervelend zijn. Hup, de bench in, of op de gang, botje erbij. Verder geen aandacht geven.

 

Als ze zich wel gedraagd, dat zijn de momenten dat je wel aandacht aan haar gaat geven. Spelen, braaf zeggen, een trucje laten doen, voertjes laten zoeken.

Zo zal ze leren dat braaf zijn is aandacht en klieren is geen aandacht.

Het rijden kan door even geen houding weten te geven. Is ze dan los? Hou haar dan gewoon aan de lijn. Niet corrigeren, zorg dat ze gewoon even uit de buurt blijft van je andere hond.

Het is helemaal niet testen hoe ver ze kan gaan, het hele gedrag met het likken is het even niet meer weten.

Lijn haar aan en laat zie hoe het wel moet. 

 

Het mooiste zou zijn, de wandelingen 's morgens en 's avonds Zelda appart uitlaten. Zo heeft ze even alle aandacht alleen.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

 

 Klinkt allemaal vrij bekend, dit komen we met Skye ook tegen.

 

1. Het opspringen zijn wij nu ook aan het afleren. Ik probeer nu als ik binnenkom eerst even niets tegen haar te zeggen / aankijken en eerst mijn spullen weg te zetten. Ze probeert dan wel te springen maar omdat ik doorloop komt ze niet tegen me aan. Als ze daarna blijft opspringen blok ik met mijn knie. Zodra ze rustig is of gaat zitten begroet ik haar pas met aaien en woorden. Ik wil dit eigenlijk ook door gaan voeren als we op bezoek gaan door aan mijn ouders / zus te vragen of als we binnenkomen ze haar eerst willen negeren tot ze rustig is en haar dan pas aan te halen. Het lijkt nu wel dat ze wat rustiger blijft in ieder geval wanneer ik binnenkom.

 

2. Vanaf het begin hebben we Skye eigenlijk genegeerd als we aan het eten waren. Ze kreeg ook absoluut geen eten / koekjes omdat ik het idee heb dat ze dan gaat denken dat ze ook wat krijgt als we aan het eten zijn. Ze krijgt haar eten altijd als ik aan het koken ben dus net voor we zelf gaan eten. Soms gaat ze wel zitten en je aankijken, ik corrigeer haar wel als ze probeert iets van mijn bord of uit mijn hand te pakken door 'nee' te zeggen en haar weg te duwen. Op zich hebben we tijdens het eten niet heel veel last van Skye omdat ze na 2x proberen vaak al ergens gaat zitten / liggen zo van het lukt me toch niet.

 

3. Hier kan ik je niet echt mee helpen. Blijf is iets wat Skye nog niet super goed kan haha.

 

4. Skye heeft niet veel last van rijden, maar wanneer ze dit doet halen we haar eraf en zeggen we foei of nee.

 

Of dit goede manieren zijn, geen idee. Maar dit is hoe ik het doe.

 

Volgende forumvraag: trainingstips / boeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^