Schotse hooglanders en honden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Net in het algemeen dagblad.

Schotse hooglanders in de Vlaardingse broekpolder.

Honden worden op de kalfjes afgestuurd. Savonds zijn het vechthonden zei de boswachter.

Als de moeder hun jong willen beschermen duwt de koe de hond zo de grond in zei hij nog.

 

Bepaalde mensen zijn echt gek geworden. Is hun leven nou zo saai?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Nou zeg dat!

 

En koeien zijn gevaarlijk vooral als ze kalveren hebben!

Als ik boer was ( en het zou haalbaar zijn) haalde ik 's avonds de koeien en kalveren binnen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Weer een van de vele keren dat ik me schaam tot het menselijk ras te behoren

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nog een bijkomend verschijnsel, als die koeien honden als gevaarlijk gaan zien, kan een onschuldige voorbijganger met onschuldige hond ook wel eens in de problemen komen. Je hoort ook wel eens van mensen met hond die in een Zwitserse bergwei in de problemen komen. En als je als mens dan je hond gaat verdedigen vallen de koeien jou ook aan.

 

Hier staan ook Schotse hooglanders, maar die dingen zijn behoorlijk kalm en rustig. Eerst liep het losloopgebied dwars door het hooglander stuk, maar dat hebben ze verandert. Beter voor hond en rund.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hier lopen ze ook in de duinen en ook een kudde paardjes.

Aan de overkant van de weg, in het natuurgebied, dus in principe kunnen honden daar niet bij. Wij lopen allemaal in het andere deel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vreselijk. Ik hoop dat ze die gekken snel oppakken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Nog een bijkomend verschijnsel, als die koeien honden als gevaarlijk gaan zien, kan een onschuldige voorbijganger met onschuldige hond ook wel eens in de problemen komen. Je hoort ook wel eens van mensen met hond die in een Zwitserse bergwei in de problemen komen. En als je als mens dan je hond gaat verdedigen vallen de koeien jou ook aan.
 
Hier staan ook Schotse hooglanders, maar die dingen zijn behoorlijk kalm en rustig. Eerst liep het losloopgebied dwars door het hooglander stuk, maar dat hebben ze verandert. Beter voor hond en rund. "

 

De koeien zullen alleen reageren als je te dicht in de buurt komt en dan moet je inderdaad maken dat je weg komt. Koeien kunnen behoorlijk snel zijn.

Je zult gewoon net als bij alle andere dieren je gezonde verstand moeten gebruiken. Doe je iets waarvan je op voorhand weet dat het mis kan gaan, tja... Dan moet je nadien op de blaren zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

erg..... en waarom ?  als ik boer was en het zag gebeuren........ dan  wist ik het wel.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier waar ik woon, wilde paarden, Midwolde bos, op de paden blijven, hond aangelijnd houden, hebben ze veulentjes dan rustig er voorbij gaan, ben  al eens met Bams er voorbij gegaan, oppassen altijd zeker als ze veulentjes hebben, Bams is rustig en bedaard blaft niet tegen ze, en eens kon ik ze bijna aanraken, maar rustig voorbij gelopen, zou het erg vinden als hondeneigenaars dat in hun hoofd halen om hun honden op de paarden af te sturen...... vreselijk.

 

 

hier mag je het bos in, maar op de paden  blijven, op afstand... ze lopen hier vrij rond de paarden... ik vind het een heerlijk gezicht, prachtig zelfs, maar nogmaals hondeneigenaren die dit flikken, zijn geen knip voor de neus waard, je mag genieten van deze prachtige dieren, heb er dan  ook respect voor....... soms staan de paarden  op het pad, dan wacht ik even, ze gaan gewoon van het pad af... voeren is ten strengste verboden.

Volgende forumvraag: hond en hamster
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^