Wandelmaatjes gezocht omg. Breda

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Hallo allemaal,

Ik heb gezocht op Wandelmaatjes en in het mapje zelf, maar er zijn weinig mensen in omgeving Breda. Vandaar dat ik een apart oproepje plaats.

Voor mijn hond, Juultje, zoek ik een aantal wandelmaatjes om samen te wandelen. Juultje is een hele lieve, ouderen hond van 9 jaar maar zij is wat onzeker en angstig naar andere honden toe. Dit was zij voorheen niet, ze was altijd heel sociaal. Twee jaar geleden heeft zij een zware periode gehad met operaties en revalideren (gescheurde kruisbanden) + vervelende honden tegengekomen waardoor ze in een patroon terecht is gekomen. Ze snauwt heel snel en raakt gestrest van nieuwe ontmoetingen. De meeste honden die ik tegenkom zijn vaak niet geschikt voor haar (te druk, te lomp, dat soort dingen).
Daarom zoek ik een aantal vaste wandelmaatjes voor haar zodat ze niet elke keer opnieuw kennis hoeft te maken, maar zo wel interactie heeft met andere honden. Als ze een hond eenmaal leuk vindt en vertrouwt, dan is ze heel lief en sociaal.

Dus vind je het leuk om eens samen te wandelen en heb jij een hond waarvan je denkt dat zij geschikt is voor Juul, dan hoor ik dat graag!

Groetjes

Danielle

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hoi Danielle,

Ik woon zelf in Hilvarenbeek, maar wandel graag in Ulvenhout. Ik weet niet of jij zelf over vervoer beschikt, maar de Regte Hei tussen Goirle en Riel ligt ook tussen Hilvarenbeek en Breda in. Wie weet is het leuk om daar een keer te gaan wandelen? :) Of in Rijen, daar is een omheinde plas. Of boswachterij Dorst.

Ik heb een leuk drietal Podenco's die weinig om andere honden geven. Als ze al spelen, doen ze dat met elkaar. Maar meestal lopen ze druk te snuffelen en kijken of er niet ergens wat te jagen valt. Ze kunnen helaas niet loslopen. Vaak klikt het goed met onzekere honden, omdat ze ze grotendeels links laten liggen. Ze hoeven niet per sé iets van een andere hond, zeg maar, en dat geeft een onzekere hond, naar mijn ervaring, veel rust. Het enige nadeel is dat ze zich met zijn drietjes een echt roedeltje voelen, niet dat ze agressief zijn, maar zo'n drie-eenheid is voor een hond in z'n eentje toch wel indrukwekkend. We zouden dus even moeten kijken of we ze niet beter één voor één aan Juul voor kunnen stellen.

Afijn, mocht het je leuk lijken, wij zijn altijd wel in voor een wandeling! :)

Groetjes,
Pauline

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Hoi Pauline,

Leuk dat je reageert! Ik zoek inderdaad eerder honden die haar links laten liggen, dan raakt ze vertrouwder en zal ze na een tijdje toenadering zoeken (beetje snuffelen, dat soort dingen). Ze is zelf ook niet speels.
Ik heb helaas geen auto, maar ik ben met haar aan het oefenen met de fietskar. Ik ben nu een paar keer naar het Liesbos geweest (dat is 3 km voor mij), dat gaat goed, alleen jankt ze alles bij elkaar. Ze heeft en hekel aan alles op wielen, maar op den duur accepteert ze het wel. Ik wil nog een paar keer oefenen en dan een keer echt alleen met de fietskar (nu gaat mijn vriend nog vaak mee om haar gerust te stellen) dus hopelijk kunnen we dan idd een keer op de plekken afspreken die je opnoemt. Mijn hond kan wel los, dan reageert ze ook wat beter, en als ze positief reageert dan kan zij ook gewoon vast en is er geen probleem meer.

Ik stuur je van de week nog wel een PBtje :-)

Groetjes Danielle

Volgende forumvraag: Aanlegtest herderen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^