Dieren wel of niet in schuur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mar (Gast)

Hallo allemaal, ik zit op dit moment in een vreselijke situatie en kan jullie tips goed gebruiken.  Woon samen met mijn vriend en hij heeft 3 kinderen uit een eerder huwelijk. Ik heb een hond en een kat en dat zijn mijn kinderen. Nu blijkt de middelste zoon astma te hebben en wil mijn vriend absoluut niet dat de dieren nog in huis zijn, ze moeten dus in de schuur! Ik vind dit verschrikkelijk want heb mijn dieren graag bij me en zijn kinderen zijn hier om het weekend. Nu wil ik de dieren best buiten/ in de schuur doen als de kinderen er zijn en van te voren alles nat af nemen maar hier is geen discussie over mogelijk! Wat moet ik doen? Ik hou heel veel van mijn vriend maar mijn dieren voelen als mijn kinderen. Ze waren er voor de relatie en ik voel me ongelukkig als ze niet bij mij in huis kunnen zijn. Ben ik egoïstisch en moet ik de dieren toch in de schuur doen of moet ik voor mijzelf en de dieren kiezen. Ten einde raad... Alvast bedankt voor jullie wijze raad! 

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik heb misschien makkelijk praten omdat ik niet in de zelfde situatie zit.. maar mocht mijn vriend zeggen dat mijn hond in de schuur moet mag ie er zelf gaat zitten en ben ik weg.. ik heb gekozen voor de hond, hij niet voor mij en ik ben dan ook verantwoordelijk voor hem tot zijn dood. Als mijn vriend dat niet kan begrijpen en dus ook geen compromissen wilt sluiten ben ik weg.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh wat naar zeg :'(
Ik kan begrijpen dat je vriend bang is voor de gezondheid van zijn kind.

Maar je dieren in een schuur zetten een heel weekend?
Dat kan je niet maken toch :'(

Is een pension in die weekenden geen oplossing?

Wat je met deze relatie aanmoet kan en mag ik niks over zeggen , dat is helemaal aan jou.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Dat is zo persoonlijk! 

Ik zou nooit zijn gaan samenwonen als mijn dieren niet bij me mochten zijn, maar dat ben ik!  Dan zou ik liever elk apart wonen en ondertussen een oplossing zoeken die voor beide partijen leefbaar is.

 

Ik had ook astma als kind, mijn grootouders hadden een hond maar als ik op bezoek kwam, werd de hond buitengezet.  Had ik er dan geen last van?  Jawel maar veel minder.  Als ik binnenkwam was het even alsof mijn luchtpijp werd dichtgeknepen (ik rook de hond écht en dan kreeg ik het benauwd), ik moet echter zeggen dat het mij en mijn moeder er nooit van weerhouden heeft om niet op bezoek te gaan bij mijn grootouders.  Ik hield ook erg van dieren.

Ik had ook medicijnen die een heel stuk hielpen.  Nu heb ik geen aanvallen meer, maar ik ben nog wel allergisch voor verschillende geuren.  Als ik dan puf, kan ik er best mee leven... veel hangt af van hoe erg de astma is en of je iets graag genoeg wil.

Ik kon bv. niet verdragen dat de hond op mijn schoot kwam, dan had ik écht geen lucht, ik kon echter best leven met de geur van de hond in huis, zolang hij maar niet op me hing.

Zo was het ook met mijn haar, ik had erg lang haar, maar was allergisch voor mijn haar.  De dokter had aangeraden om het af te knippen.  Ik huilde echter tranen met tuiten.  Mijn moeder heeft toen een tussenoplossing geprobeerd : mijn haar werd in een dot of in een hoge paardenstaart gedaan, zolang het niet in mijn gezicht viel, kon ik er best mee leven.  Ik gelukkig en zij gelukkig!

 

Ook nu kan ik momenten hebben dat ik last krijg van mijn ademhaling als mijn poezen of mijn honden te dicht bij me komen.

Toch leef ik samen met twee poezen en drie honden, zolang ik op een gevoelige dag mijn neus niet in hun pels duw, kan ik er best mee leven.

Dit is iets dat je zelf zal moeten uitmaken...

Mar (Gast)

Bedankt voor de reacties, ja ik begrijp ook dat hij de gezondheid belangrijk vind ! Het gaat om de hele tijd dus ook als de kinderen er niet zijn, daarom is t zo lastig! 

Mar (Gast)

Hoi Martine, 

hij heeft geen aanvallen en gebruikt alleen een onderhoudskuur. Hij mag wel op visite waar dieren zijn en heeft er dan ook niet veel last van. We woonden al samen en hebben samen een huis gekocht. Ik was anders ook niet gaan samen wonen. Weet dat ik de keuze zelf moet maken maar vind t zo lastig en bekenden kiezen toch partij ;) 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Bedankt voor de reacties, ja ik begrijp ook dat hij de gezondheid belangrijk vind ! Het gaat om de hele tijd dus ook als de kinderen er niet zijn, daarom is t zo lastig!  "

 

ik vind het eigenlijk wel erg cru als hij nu al eisen gaat stellen.
Met andere woorden je moet je dieren voorgoed in de schuur stoppen?!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

De hele tijd. Hij vraagt dus van jou dat je jouw dieren voor altijd wegsluit. Dat is nogal wat.

Ik begrijp uit jouw verhaal dat jij je dieren eerder had dan je vriend. En hij had zijn kinderen eerder dan een relatie met jou. Wat ik dan niet begrijp is waarom dit niet in een veel eerder stadium ter sprake is gekomen. 

 

Ik kan je niet echt raad geven. Mijn levenservaring zegt: kies voor jezelf. Maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ik wens je sterkte en wijsheid.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Bedankt voor de reacties, ja ik begrijp ook dat hij de gezondheid belangrijk vind ! Het gaat om de hele tijd dus ook als de kinderen er niet zijn, daarom is t zo lastig!  "

 Maar dat snap ik dus niet.  Als die kinderen er niet zijn, is er toch geen probleem?

Hebben jullie trouwens matten, gordijnen, houten meubelen op de slaapkamer van de zoon?

Bij mij was het zo erg dat alles wat stof kon bevatten een aanval kon uitlokken.  Ik sliep in een ijzeren bed, had geen gordijnen, geen pluche beesten, geen kasten op mijn kamer.  Want ook in hout en gordijnen en pluche kruipt stof, wat net de druppel kon zijn die een aanval uitlokte.

Toen ik zeven was, heb ik echter een poes gekregen van mijn ouders.  Soms kon die poes niet bij me op schoot, omdat ik dan last kreeg, maar soms ook wel.  Mijn laatste astma aanval heb ik gehad toen ik 23 jaar was, toen had ik ook nog steeds poezen...

 

Astma is niet alleen reageren op dieren, je kan op heel veel reageren en één dingetje extra kan dan voor een aanval zorgen.  Ook een verkoudheid was geheid een oorzaak voor een aanval bij mij.  Ze hebben me echter nooit verboden om buiten te komen.  Ik denk dat je best eens bekijkt of het een aanval uitlokt ipv al op voorhand de dieren buiten te sluiten, kijk ook eens of er inderdaad geen stoffen zetels zijn en matten enz....

Mar (Gast)

Hij is wel bereid om van de schuur een woonkamer te maken maar dan zit ik straks daar en hij in huis! Het blijkt nu pas dat zijn zoon astma heeft en dat wisten we dus niet 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Hoi Martine, 
hij heeft geen aanvallen en gebruikt alleen een onderhoudskuur. Hij mag wel op visite waar dieren zijn en heeft er dan ook niet veel last van. We woonden al samen en hebben samen een huis gekocht. Ik was anders ook niet gaan samen wonen. Weet dat ik de keuze zelf moet maken maar vind t zo lastig en bekenden kiezen toch partij ;-) 
  "

 In dat geval is het een probleem dat je vriend ervan maakt.

Ik had aanvallen en verschillende per jaar.  En zelfs ik had dieren.

Ik weet niet of je wist dat die zoon "ziek" was, als je het niet wist zou ik geen moment twijfelen.  Als je het wel wist, dan heb je niet erg goed nagedacht.  Hoe gebeurde het dan toen jullie samenwoonden?

Kwam die zoon dan ook op bezoek?  En dan had hij er niet veel last van? 

Ik denk dat het een excuus is om de dieren buiten te houden.

Mar (Gast)

Hebben in huis al maatregelen getroffen want hij is namelijk allergisch voor huisstofmijt , bij ons is hij bijna nooit benauwd. Af en toe ademt hij snachts iets zwaarder. Het gedoe met de dieren is begonnen omdat de ex de dieren niet in huis wil en nu heeft een arts besloten op haar verhaal dat het beter is dat er geen huisdieren in huis zijn. 

Mar (Gast)

Hij reageerde niet op de dieren, kon er mee knuffelen en was er helemaal niks aan de hand. Hij vind het zelfs niet leuk als de dieren de schuur in moeten 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat is jouw eerste gedachte hierbij? 

Als je akkoord gaat met je vriend dan is herplaatsen een beter idee als ze wegstoppen in een schuur.

Mar (Gast)

Wist niet dat hij astma had 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Hebben in huis al maatregelen getroffen want hij is namelijk allergisch voor huisstofmijt , bij ons is hij bijna nooit benauwd. Af en toe ademt hij snachts iets zwaarder. Het gedoe met de dieren is begonnen omdat de ex de dieren niet in huis wil en nu heeft een arts besloten op haar verhaal dat het beter is dat er geen huisdieren in huis zijn.  "

 Als hij 's nachts zwaarder ademt, is er iets op zijn kamer waar hij op reageert.  Is alles synthetisch op zijn bed?  Geen flanel, enkel katoen.  Geen échte dons maar synthetisch, geen wollen dekens, het hoofdkussen moet ook synthetisch zijn niet met kapok of veren.

Gordijnen?  Tapijt? enz....

Mar (Gast)

Als ik er al aan denk dat ze in de schuur of weg moeten dan begin ik al te huilen. Mijn dieren zijn mijn alles en ik zou echt niet zonder ze kunnen. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik denk dat het zo'n vaart niet loopt. Waar een wil is, is een weg.

Maar als je bereid bent je dieren in de schuur te zetten, zou ik ze maar proberen te herplaatsen, dat is geen leven voor dieren die gezelschap gewoon zijn.

Mar (Gast)

Zal daar naar kijken Martine. We hebben rolgordijnen en speciale hoezen voor allergie. Fijn dat je er zoveel vanaf weet ( voor jou minder natuurlijk ;) ) ga het iig bij mijn vriend aangeven dat het in de nacht aan zijn kamer ligt en kijken of we de oorzaak kunnen vinden 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Je hebt nog steeds niet geantwoord op mijn vragen over de woonsituatie van de zoon.

 

Als je al begint te huilen bij de gedachte, zou ik zeggen, dat je je antwoord al weet.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Zal daar naar kijken Martine. We hebben rolgordijnen en speciale hoezen voor allergie. Fijn dat je er zoveel vanaf weet ( voor jou minder natuurlijk ;-) ) ga het iig bij mijn vriend aangeven dat het in de nacht aan zijn kamer ligt en kijken of we de oorzaak kunnen vinden  "

 Hoezen helpen niet als hetgeen eronder zit niet anti-allergisch is.

Rolgordijnen houden stof bij.  Geen goed idee.

Ik zou op zijn kamer niks zetten geen gordijnen, rolluiken langs buiten om het licht buiten te houden is beter.

Omdat hij het 's nachts heeft, is er daar iets dat hem prikkelt.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zijn sprei, deken en/of dekbed?  Wat voor materiaal is dat?

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wij hadden vroeger lamellen in mijn kamer ( ook vanwege astma ) en deze werden dagelijks afgenomen.

En geen cv ( houd heel veel stof vast ) 

 

 

Mar (Gast)

Zie die vraag waarschijnlijk over het hoofd. Hij woont bij zijn moeder en is om het weekend hier en elke woensdag middag. Hij kwam gewoon bij ons terwijl we samen woonden en had naar mijn inziens geen last van de dieren maar volgens de ex kwam hij altijd ziek thuis en volgens haar lag dat aan de dieren. Zelf gaat ze wel op visite bij dieren en blijft dat ook doen. 

 

Denk dat ik het diep in mijn hart wel weet maar het is zo moeilijk om bij iemand weg te gaan waar je van houdt. Maar nu ik dit zo met jullie bespreek is de schuur inderdaad geen optie en herplaatsen ook niet 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Wij hadden vroeger lamellen in mijn kamer ( ook vanwege astma ) en deze werden dagelijks afgenomen.
En geen cv ( houd heel veel stof vast ) 
 
  "

 Inderdaad, in mijn tijd hadden we nog geen cv .

Als je de lamellen dagelijks afneemt is het beter, maar dat is nogal veel werk, ik zou dan eerder niks hangen.

Ik ben niet doodgegaan van een kamer zonder gordijnen hoor, ik wist niet beter, ik was drie toen ik ziek werd.

Mar (Gast)

Bedankt voor de tips, leg het voor aan mijn vriend en dan kijken wat hij ervan vindt 

Mar (Gast)

Vriend zegt dat hij bij een vriendje wel piept als hij daar is, die hebben een hond maar daar wordt ook gerookt 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Succes!  Als hij wil is er een mooie oplossing in al de tips die we je gegeven hebben.

 

Laat nog wat van je horen

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Vriend zegt dat hij bij een vriendje wel piept als hij daar is, die hebben een hond maar daar wordt ook gerookt  "

 Misschien moet je vriend hem ook van dat vriendje weghouden?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Piepen kan hij trouwens ook gewoon doen door te lopen hoor!  Hahaha, ik piepte de winter door!  Mijn moeder kwam me zelfs wakker maken als ik niet piepte, dan dacht ze dat ik dood was.

 

Trouwens wat heel goed is voor astma is zwemmen (wel lieftst buiten, de chloor is ook niet zo goed).  Ik heb leren zwemmen toen ik drie was, zat op turnen vanaf vier (terwijl je zes moest zijn om te beginnen), de dokter raadde aan om veel lichaamsbeweging te doen, zet de luchtwegen open en is belangrijk.

Als hij zo astmatisch is, moet hij zoals ik, zeelucht hebben (geen bossen, kan allergie veroorzaken).  Mijn ouders gingen met mij elke week naar de zee, wandelen, betere lucht dan in een stad...

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^