Graag meedenken, hond niet meer op slaapkamer laten slapen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Mijn chihuahua slaapt al jaren bij mij op de kamer in een mandje naast mijn bed. (En vervolgens 'stiekum' op bed'. Geen enkel probleem, ze zijn niet anders gewend. Mijn andere hond slaapt gewoon binnen en kiest daar zelf voor. Die wil niet bij mij ;-)

Ik heb er nooit problemen mee gehad, echter sinds een tijdje plast hij dus op de vloer en in bed snachts. Ik weet wel hoe het komt, hij is altijd al een project geweest en het heeft allerlei achterliggende redenen. (Onzeker hondje die nooit geen basis heeft geleerd, hij is een herplaatser) moet ik mee aan het werk, ben ik ook al jaren mee aan het werk.

Maar aangezien hij in mn bed piest wil ik hem niet meer op de slaapkamer laten slapen. Ik probeer hem de laatste paar nachten binnen te laten slapen maar hij krijst gezellig de hele boel bij elkaar. ;-) ik heb vanalles geprobeerd. In de hal met een hekje zodat hij me nog kan zien/ruiken. Gewoon binnen met de deuren dicht, tot eruit, even bij hem zitten en weer naar bed.

Het is een volharden d manneke en moet en zal bij me slapen. En terecht natuurlijk. Hij heeft dit altijd gemogen. Maar ik wil hem niet meer op de slaapkamer. Ik heb ook geprobeerd om hem rond 1:00 snachts nog even te laten plassen en dan naar bed, maar dan doet hij het alsnog. Ik word een beetje moe (letterlijk en figuurlijk ) van de gebroken nachten. Hijgaat gewoon zitten blaffen, en als dat niks uithaalt gaat hij verder met aan de deur krabben.

Graag meedenkers, hoe leer ik hem binnen te slapen?

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Hmm lastig. Wegens huisstofmijtallergie hebben wij onze hond ook uit de slaapkamer verbannen. Maar dit hebben we gedaan op de manier die jij al geprobeerd hebt: met een hekje zodat ze domweg niet meer in de slaapkamer kon komen.

 

We hebben niks speciaals gezegd of gedaan; toen ze bovenkwam toen we gingen slapen, stond er gewoon opeens een hekje. Haar kussen ligt op een plek dat ze wel de slaapkamer in kan kijken en ons goed kan horen. Wij zijn gewoon gaan slapen en hebben haar zielige blik over het hekje heen genegeerd (met pijn en moeite). Uiteindelijk is ze zuchtend en steunend op haar kussen gaan liggen slapen. De eerste paar nachten is ze wel regelmatig kwispelend en kreunend voor het hekje gaan staan als ze geluid van ons hoorde. Maar dat hebben we genegeerd. Blaffen heeft ze gelukkig nooit gedaan... Als we haar meteen naar beneden zouden hebben geknikkerd, dan zou ze wel zijn gaan blaffen denk ik.

Daar werken we nu maar rustig naar toe, want het zal wel niet oneindig lang duren voor ze niet meer goed kan traplopen (ze is nu elf).

 

Als domweg volhouden niet werkt, dan is het misschien wel een goed idee om een tijdje met hem in die nieuwe ruimte te slapen? Dus hij in zijn mandje, jij op een luchtbedje in de hal. Tot hij gewend is aan slapen in die ruimte. En dan wip jij weer naar je kamer, hekje ertussen zodat hij je wel kan zien, maar verder gewoon doen alsof er niks vreemds aan de hand is? Met zo'n koppigerd slaap je misschien wel twee weken in de hal alleen :D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor reutjes heb je een band die om het middeltje gaat, soort maxi dependslip-idee zeg maar. Dan kan ie toch bij je slapen, maar piest ie niet meer in bed.

 

Ik heb geen ervaring met die dingen, maar iemand anders misschien wel.

 

Iemand die ik kende had echt een luier voor haar hond, hij kon zijn ontlasting niet meer ophouden. 

honden page profiel --

Bedankt voor het meedenken alvast! Ik denk dat in de hal slapen wat lastig word want dan lig ik bij de voordeur op de tocht (woon gelijkvloers haha) maar wellicht helpt het wel om even bij hem in de woonkamer te slapen!

Die broekjes ga ik eens naar kijken, als hij dat niet vervelend vind kan ik dat ook nog weleens proberen! Het zijn ook maar hele kleine plekjes, want hij moet ook geneens nodig :P maar toch.. In bed gewoon nee :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo,n klein hummeltje..... :-D gekheid hoor, dat kan natuurlijk niet dat tie de boel onder plast, en dat is het nou als de hond in en op bed mag slapen en dit probleem komt dan om de hoek kijken, hoe leer ik het dan aan dat de hond buiten de slaapkamer slaapt.....

heb je een kleine bench ? zet die voorlopig dan naast je bed op de grond..... als de hond piept, hand erin zodat tie voelt dat jij er bent.... gaat dat goed na een paar nachten, desnoods een week of twee weken, geef het de tijd, dan steeds de bench wat verder weg zetten van je bed... tot die in de gang staat , overloop ? traphekje voor de deur zetten, zodat je dan toch contact blijft houden, wil je dan je hond uit de bench hebben, dan daar een mand vetbedje opmaken, zodat tie gewend is..... en niet meer in bed laten slapen. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


Plasbandjes voor reutjes die binnen plassen...


Plasbandjes/ Wizzer Belly band,,Ideaal voor de reutjes die binnen plassen, Markeren, Of niet mogen dekken

H&C heeft een hele brede keus uit de mooiste Plasbanden, en staan bekend als de beste van internet.
De plasbanden hebben een klittenband sluiting over de hele breedte op de rug,
zonder lelijke stiksels door het borduurwerk heen, die werk ik weg.aan de onderkant.
Een plasband zal alleen goed zitten en fijn dragen als deze op maat is gemaakt.
Ik maak de banden 3 dubbel zodat ze in de lies niet samen gaan zitten, wat bij inkoop banden het geval is, dan werkt de plasband niet
Per Ras is de breedte ook verschillend, omdat elk ras anders is van bouw, ik maak ze dus voor elk ras anders

Voor de kleine mannen. tot ongeveer 5 kilo.
Bespaart u van beschamende momenten wanneer hij bij vrienden in huis zijn pootje optilt. .
Met een plasband aan zal een reutje zijn poot niet optillen, dus niet plassen of de boel markeren.
Ideaal voor zindelijkheids training voor een reu,
Naar buiten trekt u de klittenband los, en weer binnen plakt u hem weer vast, een snelle simpele handeling.
En ook fijn als er een loops teefje in de buurt is, en hij echt niks mag doen zo kan het niet gebeuren.
Een echte aanrader voor de kleine mannen, en het staat nog stoer ook.

Zie internet daar zijn ze te koop.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Die bedoelde ik inderdaad Willemijn. 

 

En zijn niet eens schreeuwend duur: KLIKKERDEKLIK!

 

Dan ligt ie wel nog steeds op de kamer, maar heb je geen lekkende hond meer. En zeker een klein plasje houdt zo'n ding wel tegen.

 

---

 

Mellow slaapt sinds ruim een jaar ook op de slaapkamer. En die krijg ik ook écht niet meer beneden 's nachts.

Zolang ze niet plast vind ik het prima 

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wat raar dat hij dit pas na jaren is gaan doen. Plassen op bed doet hij niet zomaar want het is ook zijn slaapplekje en honden bevuilen niet graag hun eigen slaapplaats.

 

Is alles al op medisch gebied uitgesloten?

honden page profiel --

Bedankt voor de tips allemaal!

Tineke@ ik weet wel hoe dit komt. Bailey is een erg onzeker hondje. Hij heeft het 1e jaar van zijn leven in een bench gezeten en nooit eruit geweest, niks geleerd. Heb alles al met hem meegemaakt. Van mensen bijten (angstagressie ) uitvallen, het is geen makkelijk hondje en heeft het niet makkelijk zegmaar. Ik heb normaal 2 honden, 2 reutjes. Hier geen strijd onderling, klikt perfect zijn echt broer & broertje. Ik heb nu sinds kort een podenco teef in de foster. Een flinke dame (letterlijk en figuurlijk haha) dit heeft de verhoudingen een beetje verstoord en Bailey heeft -ondanks dat hij erg zn best doet het te accepteren- een terug valletje hiervan.

Ik waardeer de tips enorm! Ik ga kijken om zo'n ding aan te schaffen. Een bench kan ik wel lenen mocht het niet lukken, alleen weet ik niet of hij een bench gaat waarderen hha.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oke het was gewoon mijn eerste gedachte. Maar wat je zegt een nieuwe inwoonster erbij ....ja dat wil wel bij een onzeker hondje. Nou ik wens je in ieder geval heel veel succes

honden page profiel --

Ik snap de gedachte wel hoor! Blaasproblemen zijn ook geen rare gedachte maar ga er vooralsnog niet vanuit. Ik link het aan de aanwezigheid van het nieuwe teefje. We zijn pas nog voor entingen, tandjes. Hij heeft wat problemen met suiker maar dat is onder controle. Dus voor algehele apk geweest :-) hou hem sowieso wel goed in de gaten!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mandje in bench naast je bed zou ik proberen. Lukt dat, dan kun je eventueel de bench steeds verder zetten. Of gewoon lekker naast je houden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het ging een tijd goed met plassen. Hoe lang was dat? Nu ineens op je bed plassen. Een vezoekje aan de DA, misschien iets lichamelijk? 

Nu ineens uit je slaapkamer verbannen, zal je stapje voor stapje moeten opvouwen, of een kattenbakje. Wie weet lukt dat zo wel. Dat is het voordeel van een kleine hond. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Bedankt voor de tips allemaal!

Tineke@ ik weet wel hoe dit komt. Bailey is een erg onzeker hondje. Hij heeft het 1e jaar van zijn leven in een bench gezeten en nooit eruit geweest, niks geleerd. Heb alles al met hem meegemaakt. Van mensen bijten (angstagressie ) uitvallen, het is geen makkelijk hondje en heeft het niet makkelijk zegmaar. Ik heb normaal 2 honden, 2 reutjes. Hier geen strijd onderling, klikt perfect zijn echt broer & broertje. Ik heb nu sinds kort een podenco teef in de foster. Een flinke dame (letterlijk en figuurlijk haha) dit heeft de verhoudingen een beetje verstoord en Bailey heeft -ondanks dat hij erg zn best doet het te accepteren- een terug valletje hiervan.

Ik waardeer de tips enorm! Ik ga kijken om zo'n ding aan te schaffen. Een bench kan ik wel lenen mocht het niet lukken, alleen weet ik niet of hij een bench gaat waarderen hha. "

 Oh, ik lees dit bericht nu, ja dan is het voor hem een onzekere situatie, je hebt nl geen idee wat zo een nieuwe hond doet. Dit kan je chi onzeker maken met het plassen van de zenuwen als gevolg.

Een kattenbakje of plasbandje lijkt me een goede oplossing.

Hem nu in deze voor hem toch al onzekere situatie, beneden te doen, lijkt  me te veel van het goedde voor hem.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Bedankt voor het meedenken alvast! Ik denk dat in de hal slapen wat lastig word want dan lig ik bij de voordeur op de tocht (woon gelijkvloers haha) maar wellicht helpt het wel om even bij hem in de woonkamer te slapen!


Die broekjes ga ik eens naar kijken, als hij dat niet vervelend vind kan ik dat ook nog weleens proberen! Het zijn ook maar hele kleine plekjes, want hij moet ook geneens nodig :P maar toch.. In bed gewoon nee <img class=" /> "

 



Is zijn urine gecontroleerd? Klinkt als een blaasontsteking..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor de tips allemaal!


Tineke@ ik weet wel hoe dit komt. Bailey is een erg onzeker hondje. Hij heeft het 1e jaar van zijn leven in een bench gezeten en nooit eruit geweest, niks geleerd. Heb alles al met hem meegemaakt. Van mensen bijten (angstagressie ) uitvallen, het is geen makkelijk hondje en heeft het niet makkelijk zegmaar. Ik heb normaal 2 honden, 2 reutjes. Hier geen strijd onderling, klikt perfect zijn echt broer & broertje. Ik heb nu sinds kort een podenco teef in de foster. Een flinke dame (letterlijk en figuurlijk haha) dit heeft de verhoudingen een beetje verstoord en Bailey heeft -ondanks dat hij erg zn best doet het te accepteren- een terug valletje hiervan.


Ik waardeer de tips enorm! Ik ga kijken om zo'n ding aan te schaffen. Een bench kan ik wel lenen mocht het niet lukken, alleen weet ik niet of hij een bench gaat waarderen hha. "

 



je geeft het zelf al aan nu... het gedrag onzekerheid... zo,n hummeltje wat altijd bij je in bed geslapen heeft wordt dan nog meer onzeker als je dit hondje gaat verplaatsen... dan een broekje aan doen voor de nacht.... hier slaapt Bams ook naast bed, nee niet in bed, hahaha... maar altijd naast bed op een heerlijk vetbed of op de koele tegels in de badkamer, er is een tijd geweest dat ik haar beneden heb laten slapen in verband met haar geopereerde poot, niet leuk voor dr, honden zijn ook gewennings en ritueel dieren... willen bij de baas zijn... na lang dwingen om toch beneden te slapen met een traphekje ervoor wordt het tuurlijk geaccepteerd... maar als jij een bench naast je bed zet... kan dat een mooie oplossing zijn of anders toch voor de nacht een broekje aan. kijk wat je zelf natuurlijk ook prettig vind...

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wauw wat wordt er goed gelezen

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik zou hier toch maar korte metten mee maken.
Nee, ik bedoel niet op boosaardig of gewelddadige manier, maar dit kan natuurlijk niet zo doorgaan.

We hebben het hier nu aldoor over 'het hummeltje', maar dat hummeltje staat me daar fraai je bed en slaapkamer te verzeiken, en houd jou uit je slaap als hij vervolgens daardoor niet bij je op de kamer mag.

Hoe lief jouw hond ook is en hoeveel jij ook van hem houd laten we even buiten beschouwing, want dit gedrag is voor jou gewoon niet vol te houden!!

Volledig uit de slaapkamer verbannen worden zal hij uiteraard niet begrijpen en ook niet zomaar accepteren, dat geeft nu dus ook het nachtelijke gespook, logisch!

Je kunt inderdaad een kattenbak proberen, al denk ik in de gauwigheid dat hij wel bewust op je bed en in de kamer plast en zulk een bak dus niet zal gaan gebruiken.

Maar het in ieder geval 'proberen' zou ik zeker doen.

Daar jouw slaapkamerdeur niet open kan blijven vanwege tocht.. vervalt helaas de mogelijkheid om een hekje in de deuropening te plaatsen.

Ik heb ervaren dat honden een kleine barricade die ze de doorgang verspert, maar ze toch ruim zicht geeft, heel anders ervaren dan een dichte deur.. maar helaas vervalt die optie.

Dan blijft de bench over denk ik zo.. gaat hij w.s ook niet meteen tof vinden.. maar het zal moeten denk ik?

Persoonlijk zou ik geen incontinentie materiaal gebruiken bij een hond die gewoon continent is. Het voorkomt dan wel de natte plekken op je bed, maar veranderd niets aan het gedrag van je hondje.

Wellicht begon ik erg streng aan het begin van mijn verhaal. Maar ik denk dat voorkomen moet worden dat je uitgeput en moedeloos raakt van deze situatie, want daar is helemaal niemand bij gebaat (ook en vooral je hondje niet)

Heel veel succes hoor!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik denk dat stres de boosdoener is, door de nieuwe hond. Werken aan het vertrouwen, de stres, de oorzaak. Je hond op de bak is symptoom bestrijden, maar werken aan de oorzaak heeft tijd nodig. Als hij op de bak gaat, heb je weer een rustige nacht.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Eerst en vooral laten nazien of er geen medische oorzaak is, zoals bvb een blaasontsteking.

Is er geen medisch probleem en is het mogelijk omwille van de opvanghond. Dan ga je de problemen gezien zijn verleden, mogelijk heel wat erger maken met hem uit de slaapkamer te bannen.

 

Ik ben volledig tegen het gebruik van benches, tenzij in situaties als de deze. Kussen/dekentje in de bench en deze op je nachtkast (zelfde hoogte als het bed)

Zo blijft jouw bed droog en voelt de hond zich niet verbannen. maak het verblijf in de bench heel aangenaam. Met super extraatjes, die hij anders niet krijgt. Iets om te kauwen. Een kleine kong waar iets ingevroren zit (wat geen kwaad kan voor zijn suiker) 

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Het lijkt mij vrij logisch dat bij een hondje met serieuze blaasproblemen zoals bij een ontsteking of nier-falen.. dit niet enkel op specifieke plaatsen zoals bed en slaapkamer zichtbaar zal worden.

Bij een serieus medisch probleem, zijn de sporen van ongelukjes 'overal' te vinden.. en niet alleen op het bed.

Het lijkt mij aannemelijk dat dit hondje eerder 'de situatie' niet onder controle heeft i.p.v zijn blaas.

Ik hekel zelf net zo hard benches. Een parkiet in een kooi vind ik al niet om aan te zien. Arm beestje levenslang achter de tralies! Ik houd er geenszins van.. laat staan dat ik een hond daarin vind thuis horen!

Maar zoals ik al eerder aangaf moet het voor het baasje ook wel te doen blijven.

Je kunt deppen, soppen en sprayen wat je wilt,.. maar na herhaaldelijk dit soort incidenten, kun je tapijt, matras en dekbedden richting vuilstort bonjouren.

Dat breekt op! en dit moeten we zien te voorkomen.

Echt een meesterlijke tip van Eliane om de bench op gelijke hoogte als het bed te plaatsen.
Omdat ik zelf grote honden heb, was dit nog niet in me opgekomen.

Absoluut het proberen waard daar het hier een kleine hond en dus ook een kleine bench betreft.

Ik ben benieuwd of we nog vorderingen/veranderingen te lezen krijgen. In ieder geval maar weer succes.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Idd bench op ooghoogte. 

Ben het ook met Suzan eens. Voor de baas moet het ook te doen zijn! 

honden page profiel --

Hij vertoont geen enkele teken van een blaas ontsteking. Plast nooit in huis. Alleen van die "nijd"plasjes in bed dus. Als ik een reden zie om hem na te laten kijken doe ik dat echt wel. Ik kan dit gedrag makkelijk verklaren. Hij heeft idd de situatie niet onder controle. Heeft zn ballen nog dus soms last van hormonen, kan moeilijk met verandering omgaan.

Anyway, vannacht weer een gebroken nacht, ik had een lager hekje voor de deur gezet zodat hij gewoon de kamer in kon kijken, nog niet aan toe gekomen bench op te halen. Toen weer blaffen janken krabben. En toen was ik er echt helemaal klaar mee, heb een doos gepakt, zo'n hoge grote, naast mn bed gezet, mandje erin en een slaap tshirt van mij, en ben in bed gaan liggen met mn hand in die doos, als een kleine puppy :') slapen als een roosje. Smorgens lag ie me schattig aan te kijken met die dop oogjes van hem.. kwispelen."goeiemorgen!"
Niks was nat en heb m niet meer gehoord. Was dus best een goeie ingeving op een niet te helder moment :-)

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Hij vertoont geen enkele teken van een blaas ontsteking. Plast nooit in huis. Alleen van die "nijd"plasjes in bed dus. Als ik een reden zie om hem na te laten kijken doe ik dat echt wel. Ik kan dit gedrag makkelijk verklaren. Hij heeft idd de situatie niet onder controle. Heeft zn ballen nog dus soms last van hormonen, kan moeilijk met verandering omgaan.

Anyway, vannacht weer een gebroken nacht, ik had een lager hekje voor de deur gezet zodat hij gewoon de kamer in kon kijken, nog niet aan toe gekomen bench op te halen. Toen weer blaffen janken krabben. En toen was ik er echt helemaal klaar mee, heb een doos gepakt, zo'n hoge grote, naast mn bed gezet, mandje erin en een slaap tshirt van mij, en ben in bed gaan liggen met mn hand in die doos, als een kleine puppy :') slapen als een roosje. Smorgens lag ie me schattig aan te kijken met die dop oogjes van hem.. kwispelen."goeiemorgen!"
Niks was nat en heb m niet meer gehoord. Was dus best een goeie ingeving op een niet te helder moment :-) "

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ow...goed zo Robyn....!!!

Dus de gouden sleutel..die doos

Ik ken het met Kenzo.., die plast niet binnen..

maar wil oh zo graag bij je zijn..

hij slaapt ook naast mijn dochter, in zijn eigen iglootje..lekker cosy..

honden page profiel --

Zit even te kijken voor een mooie kist met open bovenkant. Maak ik daar een mooi nestje van met een bontje erin en lekker mandje. Staat wat leuker als een doos :-) en lekker warm. Als dat werkt kunnen we dan verder aan t "echte" probleem ;-)

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Zit even te kijken voor een mooie kist met open bovenkant. Maak ik daar een mooi nestje van met een bontje erin en lekker mandje. Staat wat leuker als een doos :-) en lekker warm. Als dat werkt kunnen we dan verder aan t "echte" probleem ;-) "

Misschien een fruitkistje...? 

Daar had ik Kenzo eerder nog wel eens in toen ie heel klein was,

en ik overdag sliep...

lekker kussentje erin en tukken maar...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Hij vertoont geen enkele teken van een blaas ontsteking. Plast nooit in huis. Alleen van die "nijd"plasjes in bed dus. Als ik een reden zie om hem na te laten kijken doe ik dat echt wel. Ik kan dit gedrag makkelijk verklaren. Hij heeft idd de situatie niet onder controle. Heeft zn ballen nog dus soms last van hormonen, kan moeilijk met verandering omgaan.

Anyway, vannacht weer een gebroken nacht, ik had een lager hekje voor de deur gezet zodat hij gewoon de kamer in kon kijken, nog niet aan toe gekomen bench op te halen. Toen weer blaffen janken krabben. En toen was ik er echt helemaal klaar mee, heb een doos gepakt, zo'n hoge grote, naast mn bed gezet, mandje erin en een slaap tshirt van mij, en ben in bed gaan liggen met mn hand in die doos, als een kleine puppy :') slapen als een roosje. Smorgens lag ie me schattig aan te kijken met die dop oogjes van hem.. kwispelen."goeiemorgen!"
Niks was nat en heb m niet meer gehoord. Was dus best een goeie ingeving op een niet te helder moment :-) "

 Super!

als je weer ergems mee zit, gewoon om 4 u 's nachts je wekker zetten. Wie weet dan weer zo een top oplossing! 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik denk dat je de oplossing al gevonden hebt. Medisch lijkt me zeer sterk als het puur alleen op het bed is. Denk nu dat je ze goede oplossing hebt baasje blij hondje blij!

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Misschien een fruitkistje...? 
Daar had ik Kenzo eerder nog wel eens in toen ie heel klein was,
en ik overdag sliep...
lekker kussentje erin en tukken maar... "

 Hoe kom je aan die iglo? Heerlijk veilig lijkt me dat ik zie ze helaas alleen voor echt kleine hondjes. Ik zoek voor formaat cocker. (sorry voor de off topic! )

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: laten wennen aan spuitbus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^