Interview : wat zegt de universiteit van Utrecht over voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JelleJelle

http://www.dierbewust.nl/voor-en-nadelen-hondenbrokken-versus-vers-vlees-voeding-met-esther-hagen-plantinga/

honden page profiel JelleJelle

Dus kvv, barf, brokken....alles door elkaar dus ????????

Anoniem (Gast)

Die beste vrouw lult ook maar wat ze vroeg hoe kom jij dan aan je info als volgens jou Da in opleiding amper les krijgen in voeding hoe kan jij als niet Da dan allemaal weten hoe het er bij brok aan toegaat en kom wel met correcte bewijzen.

 

Tja heb zelf een eigen brok lijn gehad dus weet de kneepjes van het vak wel bij brokfabrikanten nuja de uitmonding van het gesprek kan je al raden

 

Waar ik wel overtuigd van ben is dat er nog problemen naar boven gaan komen,zie genoeg mensen rommel voeren en maar roepen ik voer vers en ondertussen geven ze maar enkel kvv en vertrouwen ze op de blauwe ogen van menig kvv fabrikanten zonder iets te weten van afkomst en/of kwaliteit laat staan van de compleetheid

De hond mag dan een carnivoer zijn maar wel eentje die zijn natuurlijk menu voor ongeveer 10/15 % ook uit andere niet graan dingen bestaat denk dan aan.

honden page profiel JelleJelle

Ik voer momenteel ook enkel KVV, haaks barf, zal toch beter zijn dan brok veronderstel ik...soms doe ik er wat farmfoodbrokken onder, of een rauw ei

Anoniem (Gast)

Sinds da Hb is overgenomen vertrouw ik die kvv niet meer dan geef ik nog liever een brok zoals bv Orijen.Beter wat is beter?

 

FF brokken eronder doen is ook zonde die brok staat bol van het graan iets wat honden totaal niet nodig hebben meerwaarde van zulke brok er bij doen is dan ook 0,0

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik voer echt alles door elkaar. Brok, twee merken kvv, en 's avonds restjes van tafel. De kans dat er dan tekorten ontstaan wordt naar mijn mening dan redelijk ondervangen.

Wat natuurlijk wel zo is... er zijn richtlijnen over wat er minimaal in een brok moet zitten. Naar aanleiding van onderzoek. Of dat voor kvv ook geldt... geen idee.

Anoniem (Gast)

Op kvv is geen controle qua compleetheid je zal het moeten doen op de blauwe ogen van de fabrikanten

 

Er zijn richtlijnen maar laat het duidelijk zijn dat honden van nature meer eten dan wat je enkel in de meeste kvv's vind komt daar bij dat je van de afkomst vaak niks weet als je ziet waarvan dat vlees allemaal komt bij sommige kvv's pff dit wil dus zeggen dag in dag uit opgespoten vlees vol medicatie enz,dan ben ik maar al te blij dat ik barf met vlees afkomstig van SW.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Op kvv is geen controle qua compleetheid je zal het moeten doen op de blauwe ogen van de fabrikanten
 
Er zijn richtlijnen maar laat het duidelijk zijn dat honden van nature meer eten dan wat je enkel in de meeste kvv's vind komt daar bij dat je van de afkomst vaak niks weet als je ziet waarvan dat vlees allemaal komt bij sommige kvv's pff dit wil dus zeggen dag in dag uit opgespoten vlees vol medicatie enz,dan ben ik maar al te blij dat ik barf met vlees afkomstig van SW. "

 En waarom is brok wel een controle van compleetheid ?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Die beste vrouw lult ook maar wat ze vroeg hoe kom jij dan aan je info als volgens jou Da in opleiding amper les krijgen in voeding hoe kan jij als niet Da dan allemaal weten hoe het er bij brok aan toegaat en kom wel met correcte bewijzen.
 
Tja heb zelf een eigen brok lijn gehad dus weet de kneepjes van het vak wel bij brokfabrikanten nuja de uitmonding van het gesprek kan je al raden
 
 "

wie ben jij dan? 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

"  En waarom is brok wel een controle van compleetheid ? "

 



Inderdaad, in brok kunnen ze ook van alles duwen of niet. Zonder dat wij er weet van hebben.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Aan de vermelding compleet/volledig op de verpakking zijn wettelijke eisen gesteld. En die gaan niet over ingredienten maar over de nutrienten. 

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Ik voer een dag kvv en andere dag brokken( Doglovers Gold ).

Ik hoop dat mijn honden op deze manier voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Ze doen het er goed op, dus ik veronderstel dat ik goed bezig ben. Je kan als "leek" maar hopen dat je hen geen rommel voert, want als je alles begint te lezen dan word je stapelzot.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wij voeren enkel kvv, compleet variant. Ik neem dan aan dat hij alles binnen krijgt wat hij nodig heeft, uiteraard krijgt hij hier en daar wat extra zoals een eitje.

Als nu blijkt dat hij na een tijd tekorten heeft, waaruit blijkt dat het door zijn voer komt. Is de fabriek in fout en kan dit hun nog redelijk wat geld gaan kosten, zo zie ik dat toch...

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik heb het hele interview gezien en vind dat de vrouw best goede punten heeft waar ik het mee eens ben. Het belangrijkste punt uit dit hele interview is: Wat het beste voer is voor een hond, verschilt per individu! 

 

Helaas wordt dit punt nogal ondergesneeuwd door haar toch wat angstige betoog over vers vlees, waarin ze continu waarschuwd over ziektes en bacteriën etcetera. Ze is duidelijk heel erg pro-brok, ook al wil ze het doen laten lijken dat ze open staat voor alles. 

 

Het slechtste punt dat ze maakte is toen ze het geven van rauwe kip aan een hond vergeleek met rauwe kip geven aan je kind. Kom op zeg. Een hond zit heel anders in elkaar dan een mens. Ze zit pro-versvlees mensen te beschuldigen van inspelen op onderbuikgevoel, maar doet dit zelf net zo goed. 

 

Mike krijgt KVV, soms brok als de KVV op is, soms een karkas, en fungeert als levende afvalbak voor ons eten haha  Ik geloof dat hij alles wat hij nodig heeft wel binnen krijgt. 

honden page profiel WolterWolter

honden foto van Wolter

Onze ex-zwerver moest kotsen van hondenbrokken sindsdien  voeren wij om de andere dag smuldier compleet en verder rauwe kipkarkassen, rauwe vis, ruim bevleesde runderborstbeen, stamppotje met veel soorten groenten en dat nog aangevuld met een plak KVV van andere beesten. Zelf vindt hij af en toe nog dooie vissen langs de waterkant,ook lekker! Hij mag niet alles in huis op eten natuurlijk maar tijdens de ochtend wandeling en hij krijgt een steeds betere conditie. Wij gaan uit van veel variatie.

 

Volgende forumvraag: kippenvoeten drogen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^