blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

R. (Gast)

mag ik jullie hulp met het afleren van het vele malen blaffen van mijn zenuwachtige hond(en). we zijn net verhuisd maar ze moeten toch een paar uur op een dag alleen zijn. de radio staat al aan en de tussendeur is dicht zodat ze niet te veel geluiden horen maar het wil niet helemaal lukken. er lagen al briefjes in onze brievenbus en het laatste wat ik wil is mijn diertjes weg moeten doen vanwege de overlast.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hebben jullie het alleen zijn opgebouwd? Net zoals je bij een pup doet zeg maar.

Je honden zitten in een nieuwe situatie, erg belangrijk voor hun om dus het alleen zijn op te bouwen en niet ineens een paar uur weg te gaan.

R. (Gast)

ze zijn gewend om 3/4 uurtjes wel eens alleen te zijn maar niet zoveel dagen achter elkaar. als ik later moet beginnen neem ik ze altijd een uurtje mee om te rennen en daarna ga ik weg maar dat helpt dus blijkbaar ook niet :(, ik weet dat er 1 begint (die is van zichzelf heel angstig) en dat de ander dan mee doet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien ipv een uur rennen een paar minuutjes hersenwerk doen voor je weg gaat ;). Resulteert beter in een rustige hond dan wanneer je een uur een hond laat rennen.

 

Maar toch zou ik ook aandacht schenken aan het opbouwen van het alleen zijn. Je kan namelijk niet zo van een hond verwachten dat die ook in een nieuwe situatie heel goed alleen kan zijn.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Na een verhuis kan het zijn dat je je hond terug weer moet leren het alleen zijn. 

Het oude huis en de geurtjes , en omgeving waren vertrouwd. 

Dat is met een verhuis natuurlijk helmaal weg , dus het kan best zijn dat je het alleen zijn ook opnieuw moet aanleren. 

 

Verder eens met bovenstaande dat soms een hond rustiger is na hersenwerkjes (mentaal moe maken ) meer effect heeft. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ja de honden moeten in hun nieuwe situatie weer opnieuw leren alleen te zijn. Dus weer opnieuw opbouwen. Misschien een oppas tijdelijk inhuren als de honden nog niet alleen kunnen zijn.

 

Hersenwerk is zeker goed voor zulke honden, het geeft ze meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen

 

honden page profiel ElianeEliane

" Ja de honden moeten in hun nieuwe situatie weer opnieuw leren alleen te zijn. Dus weer opnieuw opbouwen. Misschien een oppas tijdelijk inhuren als de honden nog niet alleen kunnen zijn.
 
Hersenwerk is zeker goed voor zulke honden, het geeft ze meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen
  "

 Voor hen is het geen vertrouwde maar een vreemde omgeving.

En ga ik volledig met het bovenstaande van dobry mee 

R. (Gast)

onwijs bedankt voor jullie reacties,

 

hersenwerk, hebben jullie daar ook tips voor??

 

echt heel erg bedankt

R. (Gast)

heel blij met jullie tips, ik heb hier echt nooit bij stil gestaan. ik ga straks eens langs de dierenwinkel.

honden page profiel --

honden foto van -

Je kunt ook op facebook kijken in de groep spelideeën voor honden. Weet niet of je facebook hebt :) 

Wat ik zelf ook zou doen is even aanbellen bij de buren, zeggen dat je het erg vervelend vindt, dat je het gelukkig nu weet en dat je bezig bent het op te lossen maar dat dat niet van de ene op de andere dag lukt. Vaak kweek je dan wel wat good will van je buren en heb je zelf minder het gevoel dat je op hete eieren moet lopen.

R. (Gast)

de buren houden niet van honden dus hebben er geen begrip voor, ik heb gisteren een puzzel voor ze gekocht en 2x een kong ding ofzo. ze vinden het gelukkig leuk!! en volgens mij werkt het wel.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" de buren houden niet van honden dus hebben er geen begrip voor, ik heb gisteren een puzzel voor ze gekocht en 2x een kong ding ofzo. ze vinden het gelukkig leuk!! en volgens mij werkt het wel. "

 Super! Hopelijk is zo een groot deel van het blaffen opgelost. Natuurlijk kunnen ze nog wel even gaan aanslaan bij vreemde geluiden. Iets wat ze nog niet kennen ofzo. Dit zal wel snel over zijn naarmate het geluid vaker voor komt.

Volgende forumvraag: Uitschieten naar alles wat beweegt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^