Flexi lijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Ik zie ze overal...de flexi.

 

Maar wat ik mij nou afvroeg, wat zijn de voor- en nadelen van de flexi?

Ik wil hem (nog) niet aanschaffen hoor, Binny moet eerst netjes mee lopen aan de 'gewone' riem. Maar ben toch wel benieuwd. Het lijkt me ook wel handig in een natuurpark oid waar honden niet los mogen, maar op straat? of op de stoep? 

 

En hoe jij de flexi vindt , gewoon interesse.

 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Mijn vader en broertje verklaren deze riem echt als 'heilig' hahah!  

Ze gebruiken hem altijd voor Bruno, tijdens elke wandeling...

 

Ikzelf gebruik hem eigenlijk nooit, ik heb gewoon een te langzaam reactie vermogen daarvoor. Ik heb ook de neiging hem snel bij het lint te pakken als ik hem plots kort moet nemen, en dat snijd...

 

Ik gebruik hem wel eens als Charlie niet los kan. Dan maak ik de 5 meter veldlijn eraan vast en heeft ze dus 10 meter de vrijheid

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik gebruik hem voor Moh ook als ik lekker ga wandelen in het park waar ze niet los mag of kan. Ik heb 8 meter en zo kan ik toch wel een balletje gooien (niet te ver gooien en nooit met halsband, altijd met tuig). Als ik meer in de bebouwde kom loop dan heb ik gewoon de vaste lijn van bijna 2 meter. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Mijn vader en broertje verklaren deze riem echt als 'heilig' hahah!  
Ze gebruiken hem altijd voor Bruno, tijdens elke wandeling...
 
Ikzelf gebruik hem eigenlijk nooit, ik heb gewoon een te langzaam reactie vermogen daarvoor. Ik heb ook de neiging hem snel bij het lint te pakken als ik hem plots kort moet nemen, en dat snijd...
 
Ik gebruik hem wel eens als Charlie niet los kan. Dan maak ik de 5 meter veldlijn eraan vast en heeft ze dus 10 meter de vrijheid "

 

Ja dat is wel lastig idd, als ik stuk over de stoep loop met de flexi dan laat ik haar eigenlijk nooit verder dan 2a3 meter van mij aflopen. 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik heb heel lang een flexi gebruikt maar ik vind de 5 meter lijn (geen flexi, echt een riem van 5 meter) die ik sinds kort heb toch veel fijner :) Op de flexi staat eigenlijk altijd druk (tenzij je dat knopje indrukt) bij de 5 meter lijn niet. Ook vind ik de flexi minder betrouwbaar want het knopje van onze flexi schoot soms plotseling los dus dan kon Penny zo de straat over steken (als ze ging uitvallen zou dit ook helemaal niet fijn zijn). Daarnaast ging ze soms plotseling heel hard rennen en bij zo'n flexi krijgt een hond dan wel een enorme ruk in zijn nek als hij aan het einde van de riem komt. Je kan een hond dan niet langzaam afremmen.

 

Maar bij zo'n 5 meter lijn heb je wel weer dat je eigenlijk altijd twee handen vol hebt want je moet die riem eigenlijk op een andere manier vast houden. Anders krijgt een hond alsnog een enorme ruk als hij plotseling begint te rennen en aan het einde van de riem komt.

 

Maar als je hond verder niet trekt en als je een flexi goed gebruikt (niet zoals de meeste dat knopje totaal niet gebruiken en hun hond zo de weg over laat lopen) is een dat ook prima vind ik.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik gebruikte het ook toen Lizzy pup was, maar ik was er heel snel klaar mee.

 

Ik kwam een keer een oudere vrouw tegen (zeker 75-80 jaar). Ze liet haar hond uit en ik liet Lizzy in volle lengte naar de hond toe gaan. De hond van de mevrouw was bang en rende rondjes om de mevrouw heen. 

Lizzy ging natuurlijk de hond achterna en wikkelde de flexilijn zo om de vrouw heen...

Dat was gelijk de laatste keer dat ik het had gebruikt

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Ik vind hem ideaal, maar je moet er wel goed mee omgaan. En juist daar zitten, naar mijn mening, de nadelen in.

 

Goed met de flexi omgaan: 

Weten wanneer je lijn op stop moet zetten, de hond kort moet doen, etc. Komt er een andere hond, mens of anderzijds dier langs: hond kort en flexi op stop. Ook als je hond Aan de flexi met een andere hond snuffelt of wat speelt of bij een mens komt snuffelen: hond op kort.

Je moet altijd voorkomen dat er iets verstrikt kan raken in die lange lijn. 

 

Voordelen:

- Hond heeft veel ruimte, wanneer jij dat toestaat. Vooral als een hond niet los kan, kan hij toch wat meer rennen en snuffelen met een flexi.

- Je kunt de flexi superkort doen, zonder dat je een stuk lijn op moet vouwen of om je pols moet binden (zo je dat dus met een gewone lijn wel moet doen). 

 

Nadelen:

- Sommige mensen gaan niet goed met de lijn om. Dan kun je dus wonden en ongelukken krijgen.

- Je hebt het 'blok' vast, en kunt dus niets op je pols wikkelen (bijv als je een grotere/sterke hond hebt, dat je net wat meer kracht kunt zetten/beter vast kunt houden in sommige situaties)

 

 

Tsja dat vooral eigenlijk. Ik vind hem dus erg fijn :) 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ja dat vind ik inderdaad ook wel onhandig, het handvat...

 

Vooral als ik handschoenen draag (die draag ik gauw ivm snel koude handen hahah...) dan heb ik het idee dat ie ieder moment uit mijn hand kan glijden!

 

 En veel mensen kunnen er inderdaad niet mee omgaan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Helemaal eens met Shiba!

 

Ik heb er een van 8 meter voor Mellow. Zij kan niet los, dit is voor haar een soort van los. Het is echt haar stukje vrijheid.

 

Gaan we voor een plas naar de hoek van de straat, dan staat ie gewoon op anderhalve á twee meter. Als we op het veldje zijn mag ze 'los', daar heb ik overzicht namelijk. Komt er iemand aan (fietser, wandelaar, spelende kindjes) dan gaat ie even op slot.

 

In het bos is ie eigenlijk nooit op slot, alleen wanneer we uit de auto stappen (en er weer in gaan), oversteken en wanneer we andere wandelaars (alleen, met hond, met kind, wat dan ook) passeren.

 

Met die 8 meter kan ze in totaal 16 meter rennen (8 meter achter mij en dan zo helemaal naar voren is 16 meter in totaal).

Ik hoef niet elke keer te wachten als zij staat te snuffelen, ze sleurt me ook niet voort omdat ze echt speciaal dáár moet poepen/plassen/snuffelen.

 

---

 

Overburen van ons hebben 2 grote, sterke honden, soms wil ik Mellow uitlaten, zie ik eerst 2 honden met een x-aantal meters Flexi voorbij lopen en dan komt hij of zij er achter aan. Vind ik niet zo'n tof plan (Mellow moet die honden niet en het zijn toch 2 grote, sterke honden; hoe meer lijn, hoe meer kracht), dus meestal wacht ik dan even. Ze zijn ook altijd snel weer terug, dus die 5 minuten wachten is niet zo erg 

honden foto van Ilse met haar schatjes: Binny & Stoetel

Wat ik hoor is dat de flexi eigenlijk vrij positief is. Binny is geen zware/ sterke hond dus hoef daar niet bang voor te zijn. 

 

Cindy: is het niet onduidelijk voor Mellow, als het de ene keer 1,5 meter en de andere keer veel langer? of is het gewoon standaard op straat 1,5  m en in het bos lang, dat mellow dat gewoon vindt? 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Hier liggen ze ook liggen...

Gebruiken doe ik weinig.

Jazz denkt joepiee ik mag *losgaan*

Ik doe het alleen als ik met hem wandel zonder onze andere hond.

Vaak staat hij op een meter waar ruimte is langer.

 

Eigenlijk vind het verschrikkelijke dingen..door een ander.

De meesten die ik tegen kom vertikken het om hem korter te maken. Je kunt raden wat er allemaal kan gebeuren.

Dus ik gebruik hem af en toe en als het kan mag hij lang zoniet niet.

 

Ik heb een lijn van 5 meter dat vind ik fijner voor de honden.

Dan loop ik met 1 hond per keer.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Heel eerlijk?

Ik ken echt alleen maar nadelen aan dat ding, ben nog geen een mens tegen gekomen die er mee om kan gaan.
En ben helaas een boel flexies in mij leven tegen gekomen haha.

Vooral kleine hondjes zitten aan zo'n ding vast en eigenaren zien gewoon niet in dat ook een klein hondje veel gevaar kan geven.
Ze draaien om je heen, om je hond heen en dan val je of verlies je je evenwicht enz.

Ook mensen die zeggen ik hou 'm op een stand net zoals een gewone riem, ja dat kan wel maar je kunt 'm dan nooit net iets korter nemen.
Want er staat druk op als hij op dat moment trekt en je gaat m ook niet met je hand korter nemen want dat snijd (en best heel pijnlijk ook).

Ik ben er echt helemaal geen fan van, als ik mensen zie (ook al zijn het bekenden waar ik graag een praatje mee maak) dan loop ik om.
Haha ik sta er ook bekend om in t park ;-)

Maar dit is mijn mening en ervaring, je moet doen waar jij en je hondje goed bij voelen.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik probeer wel Moh te roepen ipv binnen te halen. Flexi lijnen zijn ook echt wel ondingen als je hond echt nog niet luistert, dan moet je namelijk naar binnen halen/maar je toe trekken en dat gaat echt niet handig. Toen ik Moh net had kende ze natuurlijk nog niets en toen was het echt een onding. Moh moet gewoon op mijn stem komen en wachten als ik dat zeg ipv aan de riem te trekken om naar me toe te halen. 

Wat ook echt een nadeel is is dat soms ineens dat handvat uit je handen valt. En dan klapt ie op de grond,  je hond kijkt verschrikt om en ziet dan dat handvat op zich afkomen. Er zijn veel honden die daarvoor op de vlucht slaan (zo ook Moh) dus ik heb aan het handvat met een dikke veter een lus gemaakt waar ik mijn hand net door kan steken en deze zit dus dan om mijn pols.

 

En wat al eerder hier gezegd is, het einde van de lijn of de stopknop indrukken tijdens een sprint of uitval of iets is heel erg abrupt, ik ben dan ook echt geen voorstander van een flexi aan een halsband. Wat ik mezelf heb aangeleerd is dat als Moh een sprint trekt is vlak voor het einde van de lijn de stopknop heel iets in te drukken dan ratelt ie een dan weet Moh dat ze moet afremmen.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Hier altijd en overal de flexi. 

Een Flexi Vario, 8 meter met lint en een handig poepzak houdertje en led lichtje (zodat ik haar poepjes kan vinden in het donker ).

Behalve als we een eind gaan lopen (minimaal 15km), dan heb ik een heupgordel met vaste lijn. Gewoon..omdat het handvat van de flexi best groot, zwaar en onhandig is soms, haha.

Als we dan op de plaats van bestemming zijn, haal ik meteen de flexi uit mijn rugzak.  Zo kan ze toch in totaal 16 meter voor en achter me rennen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken.

 

Ik heb een zelfgemaakte korthouder (van paracord) aan Daya haar tuig zitten, zodat ik haar (als het nodig is) even bij me kan houden. Maar ik kan me voorstellen dat dat voor kleinere hondjes wat moeilijk gaat. 

 

Ze loopt meestal naast me, tot ik zeg: "Ga maar kijken!" 

Op grasstroken en bos/park weet ze dat ze een eind voor me uit mag lopen. Bij iedere hoek of bocht zorg ik ervoor dat ze naast me loopt. Nooit geen problemen gehad. Wel van andere mensen met flexi's die hun hondje enthousiast laten "kont-snuffelen" en Daya dat niet zo prettig vindt. 

 

Ik let eigenlijk altijd op iedereen om me heen en er is echt nog nooit wat gebeurd.

Behalve dan met mezelf door een dolle bui van Daya. Één keer vloog ik letterlijk bijna 2 meter door de lucht en een andere keer brak ik bijna mijn pols. Flexi schoot uit mijn hand, poepzakjes als een slinger in slomotion erachter aan. Ik lag inmiddels op mijn rug en Daya zat heel verdwaasd te kijken van: "Wat doe jij nou?".  Dat is gelukkig nooit meer gebeurd! Puberstreken...  

Ik leek net de kerstman: "Ho-Ho-Hoooooo!" Heb het nog een hele tijd gevoeld. 

 

In het begin heb ik wel met een vaste lijn gewerkt tot ze wat beter luisterde. Soms zie ik ook mensen met een flexi aan de halsband..vind ik niet zo handig.

Je hebt ook veel namaak "flexi's" die heel snel kapot gaan. Die van mij heeft al veel doorstaan, maar is nog zo goed als nieuw! (Op een boel krassen en vuil na)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Cindy: is het niet onduidelijk voor Mellow, als het de ene keer 1,5 meter en de andere keer veel langer? of is het gewoon standaard op straat 1,5  m en in het bos lang, dat mellow dat gewoon vindt?  "

Nee, eigenlijk niet. In het bos zet ik haar ook wel eens op slot. Ze weet ook heel goed tot hoever ze kan gaan. Meestal dan, want ik ben in haar puberperiode ook een keer keihard op mijn plaat gegaan

Zandvlakte is zó leuk, dan kun je héél hard heen en weer crossen. Ze keert altijd mooi op tijd om maar nét die ene keer niet. Ik stortte zo als een omgezaagde boom languit ter aarde (of eigenlijk zand).

Zo'n doffe klap toen ik neerkwam en mijn vriend die alleen maar riep 'hou de riem vast, hou de riem vast'. Terwijl ik jankend van het lachen op de grond lag...

Pas toen hij mij hoorde (en dacht dat ik huilde) vroeg ie of het wel ging

Het zand zat tussen de rits van mijn spijkerbroek, mijn hele voorkant was beurs en Mellow keek me ook echt aan of ze wilde zeggen 'wat doe jíj nou?!'

 

Net als bij Jen dus, met als enig verschil dat Mellow qua formaat en gewicht niet in de buurt komt van Daya; als je haar ziet zou je niet zeggen dat ze me omver kan krijgen (ze weegt 16 kilo). 

 

Hoe fijn ik 'm ook vind, ik vertrouw verder maar weinig mensen met zo'n ding. Poos geleden iemand die dacht dat haar Chihuahua wel even bij Mellow kon buurten, dus hoppa, daar kwam het beestje aan. Mellow had al een houding waarvan ik dacht 'nou, doe maar even niet', heb haar heel kort bij me gehouden en ben doorgelopen (omdat ik weet hoe mis het kan gaan...)

Blijkbaar ziet ze er heel vriendelijk en sociaal uit (ze is ook vriendelijk hoor, maar dan moet het wel op haar manier gaan en dat is meestal niet het geval).

 

Dus áls er al gesnuffeld wordt (met een hond van ongeveer gelijk formaat), dan zeker niet met de volle lengte lijn, gewoon korte lijn waarbij er geen kans is op het creëren van een 'rollade' zeg maar.

 

Ik heb er trouwens wel een met band nu.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Hier een flexilijn: jaren mee gelopen, maar sinds 3 jaar hebben we een 'gewone' riem van ongeveer 1,5 m. Dat bevalt goed! Kelly kan namelijk prima los en ik vind de flexi vaak zwaar in de hand. 

 

In gebieden waar honden niet los mogen lopen vind ik de flexi dan wel weer ideaal. En mensen die zeggen dat mensen vaak niet goed omgaan met flexi's: sommige mensen kunnen óók niet omgaan met de gewone riem...

 

Voor de pup die over een paar weken komt neem ik wel direct een gewone riem. 

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

" Wat ik hoor is dat de flexi eigenlijk vrij positief is. Binny is geen zware/ sterke hond dus hoef daar niet bang voor te zijn. 
 
Cindy: is het niet onduidelijk voor Mellow, als het de ene keer 1,5 meter en de andere keer veel langer? of is het gewoon standaard op straat 1,5  m en in het bos lang, dat mellow dat gewoon vindt?  "

 Hier is het ook zo dat mijn hond Precies weet hoe lang die lijn is. Als hij een drafje neemt, dan doet hij dat tot het einde van de lijn (meestal zelfs zonder dat hij echt tot het eind komt). In gekke buien gaat hij echt in de sprint, maar ook dan is het of rondjes om ons heen of heen en weer, telkens wetende tot hoever hij kan.

Natuurlijk vindt hij een enkele keer dat wij mee moeten rennen, dat zijn de momenten waarop hij wel echt aan het eind van die lijn komt (en dan dus terugstuiterd...), maar hij zit aan een tuigje en niet aan een halsband.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als mensen niet met een flexi kunnen omgaan of onhandig hiermee zijn, is het een gevaarlijk voorwerp.

 

Vooral flexi's met een koord zijn voor anderen op enige afstand niet zichtbaar. Bovendien als het koord strak staat, is dit messcherp.

 

Ik heb hier ongelukken mee zien gebeuren. o.a. een onhandig iemand met een flexi met koord, waarvan de hond begon te springen en rennen. De lijn kwam verschillende om de benen van iemand, die in de buurt stond en het gevolg was een rare val met breuk in het been. Nog erger was dat het slachtoffer hierdoor ook posttraumatische dystrofie kreeg en voor haar leven lang invalide zal zijn.

 

Ik heb zelf voor uitzonderlijke situaties een flexi niet met een koord, maar met een band/lint zoals op de foto van Mellow. Ik loop meestal of met een korte lijn of met een lange lijn van ca 2 meter.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Eens met shiba a la creme!

 

flexi betekent niet dat je je hond maar alles moet laten doen waar hij zin aan heeft, helaas is dat vaak het geval en levert dat gevaarlijk situaties op

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Ik zou zo graag een flexilijn kopen voor onze gekkerd van 25kg maar mijn gezond verstand zegt dat dat geen slim idee is. Mochi is immers één van die honden die als een bezetene zal beginnen te trekken. Ook wilt hij steeds verder rennen dan het einde van de lijn met de nodige pijnlijke snokken aan de polsen en de rest van de arm tot boven aan de schouder. 

 

Momenteel gebruik ik gewoon netjes een halsband met 'korte' riem en proberen we hem naast ons te leren wandelen. Als ik hem een harnas aandoe schiet hij compleet in de trekhond-modus. Super eigenlijk maar dus absoluut niet handig voor een flexilijn.

 

Verder krijg ik de rillingen als ik weer eens zo'n klein hondje zie lopen met een flexi die trekt aan hun halsband. Baasjes zien er het kwaad niet van in blijkbaar...

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Hier loopt 1 hond aan de flexi, de andere gewoon aan een 2 meter lijn.

 

Spikey is een grote hond, maar het is nu voor hem fijner om zelf het tempo te bepalen binnen de 8 meter. 

Voor hem is het nu ideaal!

 

Een hond weet van te voren al, wanneer de lijn 'ophoud'.

Hij kan een stukje zijn vrijheid nemen, maar als ik naast zeg, is de lijn ong anderhalve meter. Heb er met Spikey geen problemen mee. Vind het zelf ook fijn wandelen op deze manier.

Het is even wennen, maar deze flexi gebruik ik al zeker 5 jaar voor Spikey. Inderdaad niet het lint vasthouden, want dat doet pijn 

 

Mijn andere hond neem ik nooit mee aan de flexi.

Hij valt uit, en dan is dat blok heel onhandig vasthouden!

Ik moet hem ook 'binnenhalen' net als een hengel hihi, en dat is de bedoeling niet!

Dus aan een gewone riem, kan ik hem nog om mijn pols binden..

 

Het ligt heel erg aan de hond zelf.. Voor de een hier perfect, voor de ander een ramp..Zijn allebei grote honden.

Je moet er zelf ook goed mee overweg kunnen, anders kan je andere mensen en dieren of je eigen hond echt schade toebrengen!

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

Wij hebben wel een flexi, maar ook een gewone lijn. De flexi heb ik gehaald omdat we vlakbij huis grasstroken hebben die best diep lopen, mijn vriend vond het niet fijn om elke keer over het gras te moeten lopen als ze wat verder het gras op wilde (liggen heel veel drollen) dus hebben we een flexi aangeschaft. Zelf loop ik nu bijna altijd met een gewone lijn, de puppycursus is begonnen en daar moeten we deze ook gebruiken. Daarbij vind ik het fijner om haar aan te leren dat ze naast me moet lopen als ik dat wil, zeker nu ze nog jong is kan ik haar daar meer met een gewone lijn in sturen dan met een flexi.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik heb mijn uitvallende boxer aan een 8 meter flexi vario.

Voordeel met Babs is dat ze beter naar commando's luisterd en het idee heeft bij een andere hond weg te kunnen. Ze heeft meer bewegingsvrijheid en daardoor is haar uitval gedrag een heel stuk minder.
Ook trekt ze nauwelijks meer, omdat ze precies weet hoe lang de lijn is en die 16 meter is voor haar voldoende.

Het uitvallen is niet weg, maar de flexi geeft zowel mij als haar de ruimte om situaties beter uit de weg te gaan..

Nadeel is dat veel mensen hun hond aan zo'n lijn hebben en er vervolgens helemaal niet meer op letten, ze lopen te bellen, appen of kletsen en het hondje doet maar..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor honden die niet los kunnen (omdat ze loops zijn of omdat ze gewoon überhaupt niet los kunnen) vind ik het ideaal.

 

Ik zou het voor Mellow heel zonde vinden als ze 15 jaar aan een 2 meter lijn moet lopen. Dan krijgt ze dus echt geen beweging, want ik loop niet dusdanig snel dat zij lekker kan rennen 

 

Ze valt nog steeds wel eens uit, maar ik zie het altijd aankomen, omdat ik gewoon goed oplet. Heb ook geen probleem met de cassette, hij houdt prettig vast.

 

In het verleden moest ik haar regelmatig binnen hengelen als een grote vis, maar nu komt ze bijna altijd. En als ze eens écht snel bij me moet zijn (omdat er een jogger aankomt in het bos of omdat ze 3 meter bij de auto vandaan blijft staan), dan help ik haar een beetje mee 
Ook hier altijd een tuig, dus hengelen is veilig.

honden page profiel katelijnekatelijne 3 doggies

honden foto van katelijne

Heb er één van acht meter.Is wel even aanpassen en omgaan met de flexi.Geen probleem met handvat.Ik heb Indy geleerd om te wachten of terugkeren als de lijn helemaal uitgerold is.Doet het prima.Soms is ie iets te enthousiast natuurlijk.Hou hem korter in de straat of als er een andere hond passeert.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik ben géén fan van de flexi.

De meeste mensen die hem gebruiken laten de hond veel te ver weglopen en hebben hem dan niet meer onder controle.

Bovendien is het volgens mij zo dat als de lijn strak staat, de hond constante druk op zijn hals of tuig voelt. Dat lijkt me onprettig.

Zelf gebruik ik een leren riem van 1,5 meter, die zelden strak staat. Alleen maar als we in de richting van de Afbeeldingsresultaat voor eendensoorten foto's l lopen....

Volgende forumvraag: Heul veel scheetjes!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^