speelren met gras/kunstgrashoekje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Wij hebben sinds vorige week een pup. Henkie, een Border Collie van nu 11 weken jong. We wonen in de stad en hebben een stadstuintje, waarop een veranda. Die veranda gebruiken we haast nooit, dus ontstond het idee daar een speelren,  voor Henkie van te maken. Wel met een afgezet stukje buiten de ren voor zijn behoefte. We twijfelen nog of we daar echt gras, of kunstgras inleggen. De ruimte van de speelren is best groot. De reden is dat wij twee kleine kleindochters van twee jaar hebben en ik twee maal per week oppas en nogal vaak de kinderen op visite heb. Eén van onze kleindochters is nogal druk en ondernemend. Het is wel de bedoeling dat ze samen gaan spelen, maar Henkie moet ook een veilige, leuke plek hebben als het met de kinderen wat te druk is. Om te voorkomen dat hij vaker in de bench moet, dan nodig, dus deze oplossing.

Nu mijn vraag. In het kader van samen opgroeien. Is het verstandiger die ren echt het terrein van Henkie te laten zijn. Of kan ik beter de kinderen er gewoon met hem inlaten en de deur alleen sluiten als het een keer echt nodig is? Ik wil territoriumdrift voorkomen, want dat lijkt me pas echt gevaarlijk worden.

achteraan deze foto een stukje van de veranda waar Henkie dan zijn speelplek gaat krijgen

honden page profiel s@nt@[email protected]@ 1 doggies

honden foto van s@nt@

Ik zou zelf gewoon de kinderen en hond begeleiden, en geen ren maken. Territoriumdrift lijkt me wat ver gezocht.

Lijkt me best een klus, 2 kids van 2 en een pup, maar aan de andere kant kunnen ze alledrie nu gelijk het goed leren.

Samen spelen, zulke kleintjes met een drijver, dat lijkt me hoofdstuk 88.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 1 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben 2 honden.Een spaniel en een mini aussie.

Na een jrt die erg oud werd ,leeft niet meer,een pup erna.

Ook ik pas 2 dagen op in de week.

Toen Jazz in huis kwam was het ene kleinkind een half jaar de ander anderhalf.

Jazz is nu 18 maanden.Hij zoekt de kindjes zelf op  en speelt ermee met zn speeltjes.

 

Het is eigenlijk meteen al goed gegaan,het scheelt misschien dat allebei de gezinnen een hond hebben.

Het oudste kind van nu 3 begint nu serieus te plagen zo nu en dan ,dan letten we wat meer op.

 

De spaniel is al 13 dus die scherm ik van de kindjes af.

Ik leer hun dat ze haar met rust moeten laten.

 

Met de jonge hond en kinderen gaat het heel leuk,leuk ook zo samen opgroeien.

De kleinkinderen zijn nu 2 en 3 jaar.

 

Ik zou ook geen ren maken,je moet wat meer ogen op steeltjes hebben maar het maakt een hoop goed als je pup en kindjes bezig ziet.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

fijn dat jullie reageren. Ik neem alle tips mee. De ren staat er in principe al. Is ook alleen bedoelt als speelplek, met een stukje buitenruimte voor zijn behoeftes, in hoge nood.

Dat drijven weten we [email protected]. Dat is ook wel een beetje mijn 'angst'.

Mocht het zo zijn dat hij die neiging heeft, als ik alleen met hen ben, wil ik het wel veilig houden en Henkie en de kinderen niet bang van elkaar worden.. Henkie blijft gewoon onze huishond, die overal mag komen en met de kinderen mag spelen.

Ik vroeg me alleen af of het raadzaam is de kinderen (onder begeleiding) mee te laten spelen in de ren, of niet...

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Ik vind het juist wel verstandig zo'n ren. Ik weet niet wat voor type je hond is qua karakter. Maar toch prettig denk ik als je even een luiertje moet verschonen, of een plasje ranja op moet dweilen, of wat kleurpotloden van de muur af moet vegen als je weet dat er niks kan gebeuren met de hond/kind relatie. ;-) Er zijn zoveel ogenblikken op een dag waar je je ogen gewoon af moet wenden van de hond/kinderen. En als je alleen bent, niemand heeft ogen in zijn achterhoofd.... Iets kan gauw gebeurd zijn. Iets wat de hond doet, of iets wat een kind doet.

Onder begeleiding kan altijd in de ren denk ik. Zorg wek dat de kindjes daar rustig zijn, zodat je pup zijn veilige plekje daar niet verstoord wordt.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ik vind het juist wel verstandig zo'n ren. Ik weet niet wat voor type je hond is qua karakter. Maar toch prettig denk ik als je even een luiertje moet verschonen, of een plasje ranja op moet dweilen, of wat kleurpotloden van de muur af moet vegen als je weet dat er niks kan gebeuren met de hond/kind relatie. ;-) Er zijn zoveel ogenblikken op een dag waar je je ogen gewoon af moet wenden van de hond/kinderen. En als je alleen bent, niemand heeft ogen in zijn achterhoofd.... Iets kan gauw gebeurd zijn. Iets wat de hond doet, of iets wat een kind doet.

Onder begeleiding kan altijd in de ren denk ik. Zorg wek dat de kindjes daar rustig zijn, zodat je pup zijn veilige plekje daar niet verstoord wordt. "

 Hier ben ik het mee eens! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ik vind het helemaal geen gek idee de ren voor je pup. De pup is nog jong en zal echt af en toe de rust moeten nemen, en zeker met twee kleine kinderen, je kan de pup dan even daar in doen, helemaal niet erg.......zelf zou ik voor grastapijt gaan, echt gras kan je niet schoonmaken, wel kunstgras.     Wel met zorg laten wennen aan de ren.

honden page profiel JessicaJessica

" Ik vind het helemaal geen gek idee de ren voor je pup. De pup is nog jong en zal echt af en toe de rust moeten nemen, en zeker met twee kleine kinderen, je kan de pup dan even daar in doen, helemaal niet erg.......zelf zou ik voor grastapijt gaan, echt gras kan je niet schoonmaken, wel kunstgras.     Wel met zorg laten wennen aan de ren. "

 


Inderdaad, ik heb ook spijt van het gras wat we in de tuin hebben laten leggen. Achteraf gezien hadden we veel beter kunstgras kunnen nemen...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ik heb geenkinderen, maar met puptijd hier toch een ren, ideaal als je even je handen vrij wilt hebben, bijvoorbeeld een boodschap, je kan dan de pup toch niet het hele huis ter beschikking geven, met zorg opvoeden dat de pup de ren niet akelig vind is het heerlijk dat de pup daar veilig kan toeven als het toch even nodig is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Wacht even, even wat advies over een plasplekje, niet de hele tuin ter beschikking geven, zeker niet met twee kleintjes, de hond moet net zo zindelijk in de tuin zijn als in huis..........maar het is fijn om een plasplekje te maken waar dietoch wat mag doen, je hebt twee kleine kinderen, je handen vol daar aan, dan is het fijn als je hond als je even geen tijd hebt daar mag plassen, en het is niet de bedoeling dat er natuurlijk niet gewandeld wordt, maar ik heb Bams, en hier ook een plasplekje hoor.         Als je consequent bent is dat zo geleerd, en blijft de tuin schoon.      Plasplekje kan je maken, stuk grond, worteldoek, zand en daarboven fijn grind,  goed kan je dat schoonhouden, leren dat het alleen daar mag en niet de hele tuin.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

De ren is voor je hond, een veilig plekje, je kan je kinderen vertellen dat als de hond in de ren zit, met rust gelaten wordt, niet de kinderen in de ren laten.       Voor een bench ben ikniet, maar vele forummers hebben een bench en daar zitten ook geen kids in, zijn/haar plekje, en daar wordt de hond dan ook met rust gelaten.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Ik ben blij dat er ook voorstanders van de ren zijn. Zoals gezegd, is het voornamelijk om in te spelen als wij even niet genoeg aandacht kunnen geven. Plasplekje is verbonden met de ren, dus niet toegankelijk voor de kinderen. Met Kunstgras. We hebben een mooi reststuk kunnen kopen. Ziet er uit als echt... Ik denk dat we een mooie plek, ruimte voor Henkie hebben gemaakt. Voor als het in huis, of de tuin te druk voor hem, of ons, is... En natuurlijk zal het geen vervanging van het uitlaten zijn.

Ik zal de kinderen nooit zonder begeleiding in de ren laten. Alleen als wij erbij zijn mogen ze mee spelen en als blijkt dat Henkie dat (een keer) niet fijn vindt, mogen ze er niet meer in. Zo hopen we op een rustige manier een goede band te creëren met Henkie en de kinderen..

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Ik zou alleen de kinderen niet in de ren laten. Gewoon nooit.

Buiten de ren kan er gespeeld worden. Of tijdens de wandeling maar de ren is van je pup. Dat is zijn kinderen vrije zone.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Dat dacht ik eigenlijk ook wel team border lolly. Alleen twijfelde ik of dat de juiste aanpak zou zijn, of juist bij elkaar laten. Dank je voor je reactie

Volgende forumvraag: Altijd honger?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^