Bijwerkingen Metacam met zweren en blaren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben al even niet meer zo actief geweest op het forum. Maar dit wilde ik toch even delen.

 

Begin van dit jaar is Fedor geopereerd aan beiden ellebogen. Dit is gedaan in Tilburg bij dr Rasenberg. De operatie is goed gegaan, en Fedor loopt nu weer een heel stuk beter als voorheen, dus ik ben blij dat we dit hebben gedaan.

Hij kreeg een poosje Rymadil, maar op aanraden van dr rasenberg zijn we overgestapt op Metacam. Dit ivm enerzijds de werking, die wat langer doorwerkt als Rymadil en dus een wat vlakkere pijnstilling geeft, en anderzijds de prijs.
Fedor zou de rest van zn leven onstekingsremmers moeten krijgen volgens de orthopeed.

Na drie dagen Metacam kreeg Fedor uitslag op zijn neus. heet leek erop alsof hij ergens in had gezeten, processie rups of Berenklauw. Het werd niet erger en hij leek er geen last van te hebben, dus ik wachte een dagje af of het minder zou worden en deed er Calendula op.

De volgende dag begon er een hotspot bij zijn staart. Hij heeft dit wel vaker gehad, hoewel het al lang goed gaat. Ik heb de plek geschore, schoongemaakt en ontsmet en verder laten drogen. Ik stopte met het geven van beloningkoekjes die ik sinds kort gaf, dus dacht dat het daar aan lag. Ondertussen pakten wij verder tassen en, de volgende ochtend vroeg vertrokken we op vakantie naar Denemarken.

Onderweg naar Denemarken ging het niet goed met Fedor en ik maakte echt zorgen. We zijn meteen in Kolding op zoek gegaan naar een dierenarts. Die heeft de hotspot nog eens ontsmet. We kregen antibiotica mee en ontsmettingsspray. Volgens deze dierenarts was het een gekende bijwerking van Metacam, en had een dierenarts die weet dat de hond gevoeli is voor huidproblemen, dit op zn minst moeten overleggen. Affijn, direct gestopt met Metcam, en de volgende da ging het al beter. Na twee dagen was de hotspot weg en voelde Fedor zich al duidelijk beter.

Ik heb nu zelf meloxicam voor mijn pols gekregen, dat is een zelfde middel, en daar staat in de bijsluiter inderdaad als gekende bijwerking (levensgevaarlijke !) zweren en blaren. Behalve dat ik zef wat huiverig ben om het te nemen, stom dat ik het niet wist van Metacam. Ik wild ehet hier dus even delen. Ik weet dat er meer honden zijn met gevoelige huid, let dan dus op!

Fedpr krijgt ondertussen groenlipmosselextract, een natuurlijke ontstekingsremmer, en het gaat gelukkig weer goed met hem.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Altijd handig om in het achterhoofd te houden. Goed dat het weer beter gaat.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^