Snap zijn gedrag niet. Waarom doet hij zo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Hallo allemaal
Ik heb een hele leuke lieve sociale hond die erg goed luisterd.
Ik kan hem erg goed lezen en begrijpen alleen is er een ding wat ik totaal niet snap.

Toen onze buren een nieuwe mastief puppie kregen , was mellow 6 maandjes oud. We zijn toen daar thuis wezen kijken. Mellow tilde voor het eerst zijn poot op en plaste zo over die pup heen.
Vervolgens werd de mastief groter en ouder en mellow begon lelijk tegen hem te doen. Eerst een beetje grommen als hij in de buurt kwam.
Prima mellow wilt hem niet in de buurt hebben.
Deze mastief is een erg lief zacht beest waar geen kwaad in zit. Hij wil spelen met mellow.
Mellow is na loop van tijd meer gaan grommen opeens ook tanden laten zien. Ik vind je niet leuk blijf uit mijn buurt. Hij doet dit nooit bij andere honden alleen bij deze.
afgelopen weekend kwamen we deze hond weer tegen dit maal had mellow een speeltje mee. De mastief kwam een beetje dichtbij. Mellow grommen en tanden laten zien. Ik stuur mellow dan altijd vooruit zodat er niks gebeurd. Mastief hield afstand en ging zelf verder spelen met de Franse buldog die ook van de buren is. Mellow vliegt vervolgens de mastief aan en greep hem gewoon. Hij hing in ze nek. De mastief gromde toen terug en ik heb mellow er gauw af gehaald en even duidelijk gemaakt dat ik dit gedrag niet tolereer.
Waarom doet hij dit? Waardoor kan dit komen? Die hond doet hem niks en hij heb het alleen bij deze hond. Ik wil dat dit ophoud want die mastief weegt 95 kilo een keer een hap terug en het is dag mellow.
Hopelijk hebben jullie enig idee

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Hij moet die hond gewoon niet. Honden vinden niet alle honden leuk.

Ik denk dat we bijna allemaal die ervaring hebben dat onze honden heel erg een hekel kunnen hebben aan een bepaalde hond en de reden die weten wij ook niet altijd.

 

Zorgen dat je hond aangelijnd is en de kans niet meer krijgt om te bijten anders kan dit voor jouw hond nog eens slecht aflopen.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

jeetje, eng zeg, ik snap dat je je zorgen maakt.

Kan het zijn dat Mellow toch een soort van zijn territorium bewaakt? omdat de mastief van de buren is? maar ja, dan zou hij dat bij die bulldog ook doen.

En is hij niet eigenlijk bang van die mastief? nou ik help je ok geen steek verder. Ik merk aan mijn Indie van 11 maanden dat die ook ineens tegen de buurhond tekeer gaat maar die hond begint dan zelf.

Ik hoop dat andere HPers je kunnen helpen.

honden page profiel ElianeEliane

Hoe ziet de snuit van de mastiff er uit? Met veel zwart aan de snuit? Het is leuk van een hond te hebben die met Jan en alleman kan omgaan. Doch betekent dit niet automatisch dat ze met alle honden om kunnen. Jouw hond kan de mastiff niet goed "lezen". Vanaf dat de mens is beginnen met fokken en dus ook is begonnen met te bepalen hoe honden er moeten uitzien. Is er een kink in de kabel van lichaamstaal bij honden gekomen. Denk maar aan alle langharige honden. Wordt al heel moeilijk om te zien dat hun pels omhoog staat. Bij een ridge back bvb denk je dan weer volledig het tegen over gestelde vanwege de borstel die dus de indruk geeft dat zijn haar recht omhoog staat. Bij een echt donkere snoet en dan nog lekker gerimpeld is de gezichtsuitdrukking ver weg te zoeken.

 

Jouw hond voelt er zich echt slecht bij, zijn gedrag bevestigd dit. Helaas kan je niet effe zomaar naast je hond gaan zitten en er een degelijk gesprek mee hebben en zeggen dat jij wil dat ze vrienden zijn. Om alle ellende te vermijden (het wordt duidelijk genoeg aan gegeven) zou ik dit respecteren en hou je hond er van bij weg. Hoe graag je misschien ook samen met de buren op wandel gaat. Je beseft zelf al goed genoeg wat er kan gebeuren als het deftig mis loopt. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Net zoals Monique zegt, niet alle honden houden van mekaar.

Ik zou hem uit de buurt van de Mastiff houden en afleiden als jullie elkaar tegenkomen.

Wij hebben ook een "hondonvriendelijke" dame in ons midden en het enige wat wij konden doen was haar trainen om andere honden te negeren en op tijd ingrijpen.  In het begin liep ze enkel los als er geen andere honden in de buurt waren.  Nu loopt ze ook los tussen andere honden, maar we houden haar altijd in het oog en als we zien dat het teveel wordt gaan we voor- of achteraan de groep lopen, zodat ze meer rust heeft.

Je hond hoeft toch niet élke hond leuk te vinden?  Het is best dat jij leert zien wanneer hij een hond niet leuk vindt en dan ingrijpt.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Kan best dat het gewoon simpel een geval van niet mogen is. Aan jou de taak dit goed te begeleiden, doe hem vast als hij hem ziet, kan het ook niet mis gaan en zal Mellow rust geven!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Eens met wat Monique schreef. Niet alle honden mogen elkaar.....ws vind Mellow de mastiff gewoon te imponerend en is hij dus bang van hem.

En je weet: de aanval in de beste verdediging volgens veel honden. Vandaar het grommen en tanden laten zien. En het verklaart ook de aanval op de bulldog: de spanning liep te hoog op( massief kwam te dichtbij) maar Mellow zal deze hond ( nog) niet aanvallen. Dan kiest hij de eerste de beste die wél in de buurt is om zijn frustratie af te reageren. En dat was de bulldog......

 

Dus ja, je zult mastiff moeten gaan mijden. Loop er met een aangelijnde Mellow met een grote boog omheen. Vermijdt contact.

Het is jammer, maar wel een gegeven waar je niet omheen kunt!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Deels herkenbaar ja..

 

Ik heb soms ook geen flauw idee waarom Gijs een andere hond niet mag, maar ik laat het maar en ontwijk die hond dan

 

Eliane zegt ook iets belangrijks, sommige honden hebben een "afwijkend" uiterlijk, gijs kan daar dus ook helemaal niks mee heb ik het idee, hij begrijp ze gewoon niet

 

Ik zou ervoor zorgen dat je voorkomt dat hij zo doet (afleiden, ontwijken, etc). Wel vervelend maar ik denk niet dat je het kan oplossen en dat mellow de hond ineens lief leuk en aardig gaat vinden

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Het kan zijn dat ze elkaar gewoon niet mogen. Maar... Een oudere hond die direct over een andere hond heen plast, dat is wel wat apart. Het zou wel vreemd zijn als dat direct, in 1 keer zo dusdanig niet klikt dat een andere hond zo reageert. Want over een andere hond heen plassen is zelfs in hondentaal wel extreem. 

 

Ik ben er inmiddels al vaker achter gekomen dat wij mensen bepaald gedrag van honden in eerste instantie niet kunnen verklaren, en dat er later een reden voor blijkt te zijn. Zo had Dobber echt de pik op 1 pup uit haar nest. Voor mijn gevoel moest dat hondje het steeds ontgelden. Nu die hond volwassen is, blijkt het een hele dominante teef geworden te zijn. Iets dat wij als baasjes niet zagen, maar wat door Dobber feilloos, elke keer gecorrigeerd werd. Laatst kwam hier een neef met een huskypupje. Dat hondje werd telkens over de snuit gebeten door Dobber, maar het pupje maakte het allemaal geen barst uit. Liep vrolijk door met het staartje hoog. Nu is die hond ouder, en blijkt het wel een portretje te zijn. In diezelfde tijd kwam mijn zwager met zijn bernerpupje langs: niks aan de hand, nu nog steeds niet. Die hond is van nature wat onderdaniger aangelegd. 

 

Wat ik bedoel te zeggen, is dat er misschien meer gaande kan zijn tussen de Mastiff, en Mellow. Iets dat wij mensen niet zien, maar tussen de honden heel duidelijk speelt... Of Mellow kan gewoon mag gewoon die pup niet, maar de reden daarvan kan meer facetten hebben dan wat wij zien en de conclusie die wij daaruit trekken...

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Ik denk inderdaad dat hij die mastief niet mag. Maar kan het dat hij dat in 1 minuut al besloten heb dat hij hek voor het eerst zag en de mastief pas 8 weken oud was.

Mellow hoeft voor mij ook geen vriendjes te worden met de hond van de buren. Ik probeer alleen mijn hond te begrijpen. Want dan kan ik er wat aan doen. Alleen afleiden heb geen zin. Als hij hem dan weer een keer tegen komt kan het goed mis gaan. Ik wil dat voor zijn. Wij wonen allebei op een groot terrein. En mellow loopt op eigen terrein los. De buren laten de hond uit achter bij hun op het terrein. Beide terreinen zijn te groot om af te zetten. Van mijn huis tot de weg is 300 meter lang en 30 meter breed. Terrein van de buren is nog groter.
Mijn man werkt bij het bedrijf bij van de buren. Dus de honden kunnen elkaar tegen komen. Allebei onaangeleind. Ik wil er wat aan doen omdat ik niet mellow aan een touw wil gaan leggen. Hij moet hier gewoon vrij kunnen lopen. En de hond kunnen negeren en de hond van de buren moet respect hebben dat mellow afstand wilt. Maar ja hoe doe ik dat

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik denk dat je die droom kan opgeven, dit is gedrag dat altijd latent aanwezig zal zijn.  Zelfs al kan je er voor zorgen dat hij de hond negeert en niet aanvalt als jij erbij bent, dan nog kan dit gebeuren als hij alleen is.

Ik zou er dus zeker voor zorgen dat hij niet alleen is als die hond losloopt.  Vroeg of laat zal je anders prijs hebben en wordt het een gevecht, hoe braaf die Mastiff ook is, vroeg of laat zal hij reageren.  Hij is nog niet volledig volwassen, maar als hij een jaar of twee is, zal hij zich niet meer laten aanvallen en bij elke "aanval" zal het gevecht erger worden en zullen er verwondingen bij komen kijken.

 

Geloof dit aub van iemand die hier ervaring mee heeft.  Wij hadden drie Dogo Argentino, twee leefden vijf jaar goed samen, dan hebben we er een derde bij genomen en na een paar maanden begonnen de twee oudste te vechten.  Eerst zonder veel erg, de tweede keer enkele kleine wondjes, de derde keer 10 hechtingen.  Wij dachten ook : "ze leven al zo lang samen, het betert wel", neen dus, het beterde niet, het escaleerde.

Wij namen vanaf dan het zekere voor het onzekere en lieten die twee nooit bij elkaar als we niet thuis waren, waren we thuis, dan letten we goed op, zo hebben we gevechten kunnen vermijden, maar het was verschillende keren kantje/boordje.

Dit gedrag bleef aanwezig, we konden het alleen voorkomen/onderdrukken.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik ben bang dat Martine daar gelijk in heeft.....

Dat wordt een hekwerk plaatsen voor Mellow vrees ik.....

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Kan gewoon zijn dat Mellow deze hond echt niet moet.....maar vaak is er een onderliggend probleem wat wij niet zien maar Mellow blijkbaar wel. Daarom blijf ik altijd zeggen....hoe goed wij als de mens soms zeggen 'ik begrijp mijn hond of de hondentaal'. Nee dat doen wij niet alleen honden begrijpen elkaar.  Het kan dus best zijn dat de Mastiff toch wat uitstraalt wat Mellow niet lekker zit.

 

Maylo heeft het zelfde met 1 hond in de buurt. Het is een Duitse Herder teef en ik weet ongeveer waarom hij haar niet mag. De teef is enorm nerotisch en zenuwachtig...Maylo toloreert zo n gedrag blijkbaar niet. Ondanks dat hij klein is wilt hij haar het liefst op der plek zetten...wat hij eigenlijk ook weer niet durf want ze is best groot. Als hij haar al ziet dan begint hij al te grommen, hij mag haar echt niet.

Volgende forumvraag: Wie zijn hond doet dit nog?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^