Welk hondenvoer voor pup? Ervaring Farmfood?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hoi Allemaal,

 

Wij hebben sinds een aantal weken onze amstaff pup Skye, nu 10 weken. Zij kreeg bij de fokker vers vlees en brokken (niet tegelijk, afgewisseld) van Barf. De fokker heeft een zak brokken van dit merk meegegeven, maar ook een zak Royal Canin omdat Barf niet overal te koop is (bij ons in de buurt dus ook niet). Nu lees ik hier dat Royal Canin niet altijd even goed is voor de hond. Ook hoor ik van veel mensen dat zij vaak 6 dagen brokken geven en 1 dag vers vlees om de darmen te reinigen.

 

Wat is volgens jullie een goed merk brok / vers vlees? Ik heb ook gehoord over farmfood, iemand hier bekend mee? Hoe doen jullie het qua voer, wisselen jullie af met brokken en vers vlees of geven jullie maar 1 van de 2? Zit er ook nog verschil in als puppy of als volwassen hond, wat je het beste kunt nemen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

even een upje voor je topic en gefeliciteerd met Skye!

 

op deze site staat veel informatie waar je vast iets aan hebt :

 

http://www.voerwijzer.com/

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Dankjewel! Ga ik eens even naar kijken!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

Toch jammer dat je stopt met barf/kvv. Via internet is er een hele ruime keuze te bestellen en word aan huis bezorgd. Je moet alleen even de site vinden die jij prettig vind.

 

Puck heeft een tijdje op farmfood gestaan een aantal jaren geleden omdat ze giardia had en de veearts perse wou dat ze brok at. Ze vond het heel erg lekker. Na een tijdje toch weer overgestapt op nrv/kvv omdat ze dit vele malen lekkerder vind en de ontlasting ook veel beter is op vlees.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Als ik een brok zou voeren dan zou ik liever een brok met hoger vleesaandeel voeren zoals orijen acana taste of the wild. Zelf heeft nog geen van mijn honden het goedggedaan op farmfood brokken. Mijn huidhuidige 2hondjes eten vers van verschillende merken en dat gaat goed. Mijn vorige deed het.beter op een combi vers brok. Nou heb ik vrij makkelijk praten omdat ik hier 2dierenwinkels in de buurt heb die verschillende vers merken verkopen en ik kan acana en profine hier in de buurt krijgen. Ik denk dat het gewoon uitproberen is. Wat voor de ene hond werkt is voor de andere misschien ongeschikt.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Balou heeft Farmfood en doet het daar uitstekend op. Hij had altijd beetje dunne ontlasting en op deze brok niet.

wij voeren op zondag dan Smuldier. Dus ook 1 vlees dag :)

honden page profiel LizzyLizzy 3 doggies

honden foto van Lizzy

Na vele andere merken geprobeerd te hebben, eet mijn hond nu al meer dan een jaar Farmfood, en die bevalt uitstekend!

Ik ben er zeer tevreden mee!

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Toch jammer dat je stopt met barf/kvv. Via internet is er een hele ruime keuze te bestellen en word aan huis bezorgd. Je moet alleen even de site vinden die jij prettig vind.
 
Puck heeft een tijdje op farmfood gestaan een aantal jaren geleden omdat ze giardia had en de veearts perse wou dat ze brok at. Ze vond het heel erg lekker. Na een tijdje toch weer overgestapt op nrv/kvv omdat ze dit vele malen lekkerder vind en de ontlasting ook veel beter is op vlees. "

 We staan er op zich wel voor open om bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in de week kvv te geven, ik heb inderdaad veel gelezen dat dit beter is voor de hond en veel voordelen heeft. Reden dat we verder graag brokken willen geven is voornamelijk omdat dit handiger meenemen is bijvoorbeeld bij vakanties of als ze een dagje bij onze ouders is. Daarnaast heb ik het idee dat goede kvv duurder is dan een goede brok, of zit ik daar naast? We vinden het niet erg wat meer uit te geven dan bijvoorbeeld brokken van de supermarkt, maar het moet ook niet al te duur worden. We zijn echt op zoek naar een goede prijs / kwaliteit verhouding.

 

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Als ik een brok zou voeren dan zou ik liever een brok met hoger vleesaandeel voeren zoals orijen acana taste of the wild. Zelf heeft nog geen van mijn honden het goedggedaan op farmfood brokken. Mijn huidhuidige 2hondjes eten vers van verschillende merken en dat gaat goed. Mijn vorige deed het.beter op een combi vers brok. Nou heb ik vrij makkelijk praten omdat ik hier 2dierenwinkels in de buurt heb die verschillende vers merken verkopen en ik kan acana en profine hier in de buurt krijgen. Ik denk dat het gewoon uitproberen is. Wat voor de ene hond werkt is voor de andere misschien ongeschikt. "

 Je hoort inderdaad wel wisselende verhalen, maar ik lees veel dat farmfood toch wel als een goede brok wordt gezien qua prijs / kwaliteit. Orijen en Taste of the Wild heb ik wel ook een beetje over gelezen dus ik zal me hier nog even in gaan verdiepen, is dit niet weer nog een stuk duurder dan Farmfood?

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Farmfood heb ik paar jaar geleden gegeven, het was niet slecht maar ook niet 'wauw'. Dus het is bij enkel een zak of 2 gebleven.

 

Ik geef nu Opti Life, heel tevreden van en prima contact met de verantwoordelijken voor het voer, indien er opmerkingen zijn kunnen deze altijd doorgegeven worden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 2 doggies

honden foto van UkkePuck

"  We staan er op zich wel voor open om bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in de week kvv te geven, ik heb inderdaad veel gelezen dat dit beter is voor de hond en veel voordelen heeft. Reden dat we verder graag brokken willen geven is voornamelijk omdat dit handiger meenemen is bijvoorbeeld bij vakanties of als ze een dagje bij onze ouders is. Daarnaast heb ik het idee dat goede kvv duurder is dan een goede brok, of zit ik daar naast? We vinden het niet erg wat meer uit te geven dan bijvoorbeeld brokken van de supermarkt, maar het moet ook niet al te duur worden. We zijn echt op zoek naar een goede prijs / kwaliteit verhouding.
 
  "

 Ook kvv kun je gemakkelijk meenemen op vakantie hoor. Je hebt ook houdbare worsten van goede kwaliteit, alleen zijn die wel duurder dan diepvriesvlees.

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

 

http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

Wij zijn hier heel tevreden over farmfood. Mijn 4 honden (inclusief puppy) staan erop. Alleen mijn puppy ben ik aan het overschakelen op kvv. De reden is omdat zij niet graag brokken eet, want voor de rest deed ze het wel goed op de brok (energie en ontlasting in orde).

Ook de diepvriesvoeding van farmfood vind ik heel goed trouwens en kan je normaal ook in dezelfde winkel kopen als ze de brok hebben. Daar zit een hoog vlees gehalte in en vinden mijn honden een goede aanvulling ;)

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

"  Je hoort inderdaad wel wisselende verhalen, maar ik lees veel dat farmfood toch wel als een goede brok wordt gezien qua prijs / kwaliteit. Orijen en Taste of the Wild heb ik wel ook een beetje over gelezen dus ik zal me hier nog even in gaan verdiepen, is dit niet weer nog een stuk duurder dan Farmfood? "

 



Duurder bij mij niet ik moet van taste of the wild of acana een stuk minder voeren dan van farmfood om ze op gewicht te houden. Kijk eens op voerwijzer.com daar staat veel info ook over hoe je zelf een brok kan beoordelen. Maar nogmaals als jou hond het er goed op doet zelf weten en anders kan je altijd nog verder kijken. Mijn voorkeur heeft het niet de hoofdreden daarvan is teveel moeten voeren om ze op gewicht te houden en darmproblemen bij de andere maar er zijn ook honden die dat op taste of the wild kunnen hebben. Ik heb een hondje gehad wat op alles behalve rc hypoallergeen reageerde dus ja danis de keuze ook snel gemaakt. Ik ga ervan uit dat honden hoofdzakelijk vleeseters zijn en dat ze andere dingen wel kunnen verdragen maar dat het grootste gedeelte uit vlees gehaald word. Dus bij mij zou op 1vers staan 2 brok met hoger vlees aandeel zoals acana orijen of taste of the wild 3 brok met minder hoog vlees aandeel zoals farmfood optimanova etc en daarna pas op 4 rc of proplan en op 5 supermarkt voeding. Maar dan hangt het ook nog af van de hond in kwestie, waar doet die het goed op, wat eet die graag, heeft die allergieën of intolerantie. Ik zou gewoon iets kiezen proberen en zien waar jou hond het goed op doet en als je ziet dat dat niet de farmfood brok is dan kijk je weer verder. Alles verschilt.per hond.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

"  

Duurder bij mij niet ik moet van taste of the wild of acana een stuk minder voeren dan van farmfood om ze op gewicht te houden. Kijk eens op voerwijzer.com daar staat veel info ook over hoe je zelf een brok kan beoordelen. Maar nogmaals als jou hond het er goed op doet zelf weten en anders kan je altijd nog verder kijken. Mijn voorkeur heeft het niet de hoofdreden daarvan is teveel moeten voeren om ze op gewicht te houden en darmproblemen bij de andere maar er zijn ook honden die dat op taste of the wild kunnen hebben. Ik heb een hondje gehad wat op alles behalve rc hypoallergeen reageerde dus ja danis de keuze ook snel gemaakt. Ik ga ervan uit dat honden hoofdzakelijk vleeseters zijn en dat ze andere dingen wel kunnen verdragen maar dat het grootste gedeelte uit vlees gehaald word. Dus bij mij zou op 1vers staan 2 brok met hoger vlees aandeel zoals acana orijen of taste of the wild 3 brok met minder hoog vlees aandeel zoals farmfood optimanova etc en daarna pas op 4 rc of proplan en op 5 supermarkt voeding. Maar dan hangt het ook nog af van de hond in kwestie, waar doet die het goed op, wat eet die graag, heeft die allergieën of intolerantie. Ik zou gewoon iets kiezen proberen en zien waar jou hond het goed op doet en als je ziet dat dat niet de farmfood brok is dan kijk je weer verder. Alles verschilt.per hond. "

 Ze heeft nu Royal Canin, op zich doet ze het daar gewoon goed op ze heeft geen problemen voor zover ik dat al kan merken. Maar omdat ik er niet zulke goede verhalen over hoor wil ik graag overschakelen op iets van meer kwaliteit. Ik ga even wat opzoeken over orijen, taste of the wild en acana en dit ook even vergelijken met farmfood. Daarnaast gaan we wel voor 1 a 2 x per week kvv ook kijken. Bedankt voor de tips!

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

Zelf zou ik nooit farmfood geven, het zit vol met graan en ze zijn niet transparant in wat voor vlees er verwerkt wordt in de voeding.

Volgende forumvraag: Renske Super Premium droogvoer
^