hond blijft verharen sinds 1,5 jaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tom en Singa (Gast)

Hoi Ik ben Tom en heb een Duitse labrador (kruising van Duitse herder en labrador) teef van 6,5 jaar die Singa heet. Het is een schat van een hond die veel energie heeft en 5 dingen geweldig vind, eten natuurlijk, wandelen, achter dingen aanrennen die ik weggooi, zwemmen en asociaal grote stokken, bomen, takken en balken slopen.  Ik heb haar toen ze 4 was overgenomen van mensen die er niet meer voor konden zorgen. Hond was redelijk verwaarloosd mbt veel te dik, ze woog 40kg tegenover 32,5 nu en kon nog niet in een lage auto springen ook had ze daardoor veel last van de achterpoten.na een goed dieet, gewoon normale hoeveelheid brokken en veel beweging was ze na 2 maanden mooi op gewicht. Ook kende ze geen regels en was het een ongeleid projectiel.  Nu is het zo goed als de hond die ik wil die overal mee naartoe kan en waar ook iedereen wel op wil passen.  Het eerste jaar was het qua verharen geweldig en hoefde maar 1x in de week te stofzuigen buiten de ruiperiodes om dan. Ze had een mooie vacht en blonk mooi. Ik kamde haar 1x in 2 dagen met een ferminator. 1,5 jaar geleden heb ik haar laten steriliseren en een tijdje later ben ik overgegaan op ander voer, zelfde merk maar andere ingrediënten.  Nu is ze vlak daarna gaan ruien en ik dacht dat dat rui periode was maar het is niet meer gestopt. Sindsdien moet ik echt iedere dag stofzuigen.  Ik heb toen dat voer 3 maanden aangehouden met de gedachte dat t aan de overgang naar ander voer lag maar t werd niet minder. Ben toen weer teruggegaan naar t oude voer wat ook niet hielp.  Heb ook geprobeerd minder te kammen van 1x de week tot 1x in de maand maar ook dat scheelt niks.  Ik ben laatst bij een trimster geweest en die heeft gekeken en zegt dat t niet aan t steriliseren ligt want dan komen er goede haren uit en t zijn echt dode(doffe ) haren die eruit komen.  Verder heeft de hond ondanks dit een prachtige vacht die enorm blinkt alsof er blanke lak opzit.    Heeft iemand tips voor mij aub? Mvg tom en singa

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Zelf weet ik er niet zoveel over, maar ik ken ook meer dan één hond die zeker gezond is en toch heel lang, sommige het hele jaar door ruien.

 

Ik vond dit topic van in 2013 terug en denk dat hier toch wel interessante dingen in stonden.

 

Succes en goede moed en ook... Een huis dat vaak gestofzuigd wordt voor hondehaar is eigenlijk netter dan een ander

 

Succes en goede moed.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/159582/ten-einde-raad,-hond-blijft-verharen!.php

 

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

De furminator zo ver mogelijk weggooien!! Als ik goed lees gebruik je die wel 3 a4 maal in de week....?? Dan zou ik al niet verder zoeken, een furminator kan jezo is1 a 2maal gebruiken in de maand  maar als je die zoveel gebruikt doe je de vacht volledig om zeep en verstoor je de verhaar cyclus..... 

Ik zou nu enkel een vochtig zeemvel gebruiken en daarmee over de hond gaan, zo haal je er ook veel haar af zonder het te beschadigen. 

Het zal even duren voor de vacht terug hersteld is maar ik raad je echt aan van er af te blijven met een borstel en zeker met de furminator!!

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gesteriliseerde honden krijgen een castratie vacht meestal is er dan geen normale rui meer krijgen vaak een doffe vacht.... jouw hond is onder narcose geweest dat heeft een boost gegeven aan het verharen.

 

seizoensgebonden rui heeft je hond niet meer, dat is het nadeel van castreren.... nou is het zo dat een kortharige hond meer verhaart dan langharige... die krijgen meer vlokken en kortharige haren zitten echt overal in.

 

wat kan je er aan doen ? vlees wil je niet geven omdat je hond al een poos op brok staat ? het enigste wat je kan doen is te kijken of er een brok is waar absoluut geen granen inzitten, ballast is er als er graan in zit, daar kan je eens naar kijken, en dan wat olie , gewoon olijfolie door het eten te doen, meer kan je niet doen....

 

ik lees van je.... blinkt als een spiegeltje, geweldig hoor, maar verharen ja de ene hond zal dat meer doen dan de ander..... een borstelbeurt in de week meer niet, maar dat doe je al.... lekker laten zwemmen, dan gaan de losse haren er wel uit.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 Op houden met het borstelen met de furminator...

Je snijdt met dat ding alle goede haren eraf!

 

Zo krijgen de haren geen kans om aan te groeien doordat je dit proces blijft verstoren en de haarzakjes onrustig zijn.

 

Je kunt beter een gewone borstel nemen en 1 x in de maand de haren borstelen.

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De narcose en verharen houden wel degelijk verband met elkaar.
Furminator idd wegdoen. Sowieso is die niet bedoeld voor zulk frequent gebruik.
Wacht even af bv anderhalve maand hoe het dan gaat.
Zie je geen verbetering, dan zou ik verder gaan kijken naar de voeding.
Welke v brokken geef je nu?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De furminator is zoooo slecht voor de vacht. Gelijk weggooien dat ding.

 

Wat voor brok geef je? Als er veel granen of andere troep in zit, dan zou ik overgaan naar een betere brok met minder tot geen graan en spul en meer vlees. Je zou ook kunnen overwegen om over te gaan op vers vlees, dat hoeft niet gelijk met hele prooidieren of zelf samenstellen  van een menu, je kunt ook voor gemalen vlees gaan. Hier zit alles in wat de hond nodig heeft. Ook hier goed kijken of er geen kunstmatige toevoegingen of granen e.d. in zitten maar dat het geheel natuurlijk is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Helemaal over heen gelezen, de furminator, is een boosdoener, laat de vacht nu rusten...... Ga voor graanvrije brok....en borstel met een gewone borstel een x in de week, meer niet.... De vacht moet nu eerst herstellen, verharding is niet zomaar weg.

honden page profiel ElianeEliane

Sterelisatie heeft invloed op de vacht. Bij de één meer dan de andere. Heb hier een teefje die na de sterelisatie veranderd is in een ontplofte bol wol  terwijl ze eerst sluik middel lange haren had. En de voeding speelt dan ook nog eens een zeer grote rol. Kijk eens op voerwijzer.com. Ik zou even de hond meenemen naar een trimsalon (dat ze de vacht eens kunnen bekijken). Daar kan je dan vragen of je bij hen eventueel een goede ontwollingskam kan kopen. Of je laat het doen dat kan ook natuurlijk. Ze zijn daar meestal een pak handiger in, bij mij toch 

Tom en Singa (Gast)

Door sterilisatie zouden het goeie haren zijn die eruit komen en dat is absoluut niet het geval. Is ook bevestigd Door da en trimster. 

Ook als ik met ferminator kam komt er geen enkel glanzend haartje uit enkel dode doffe haren dus ga er niet vanuit dat t daaraan ligt. Heb al een tijd met andere kam gedaan maar dan komt er geen haar uit en word t allemaal veel erger.  Meer zwemmen als ze nu doet gaat ook haast niet.  Ze krijgt smulti  active brokken .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een ferminator is niet geschikt voor jouw ras ten alle tijden komen er gezonde haren mee die breken af, geloof me maar, wat je eens kan doen is sparen voor een waterblazer, daar blaas je dode haren mee uit.... en echt geen ferminator meer gebruiken, laat de vacht nu voorlopig rusten zodat de vacht kan herstellen, een x in de week ga je met een grove kam door de vacht, en meer niet...

Tom en Singa (Gast)

Zal wel weer eens een andere kam gaan halen heb toen een vlooien kan geprobeerd alleen dan iets grover maar daar komt geen haar mee uit voeding wil ik niet veranderen want hier doet ze het super op en van Veel andere voeding hoor ik alleen gezeik over. Ken verschillende mensen met problemen en na t proberen van deze voeding zijn ze er tevreden mee.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik begrijp het niet helemaal denk ik.
Wil je een kam die perse haar eruit haalt?
Volgens mij zou een herdersharkje geschikt zijn en verder niet teveel kammen of borstelen.
Vraag anders eens advies bij een trimsalon.

Over het voer, het kan zijn dat de oorzaak van het overmatig haren bij de Furminator ligt.
Dat moet blijken.
Als het probleem blijft, zou je toch kritisch naar het voer kunnen kijken.
Gewoon stap voor stap kijken.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Veel borstelen zorgt juist ook voor meer haaruitval. 

Furminator niet meer gebruiken. Voor de ruiperiode gebruik je een herdershark (is voor jouw ras de meest geschikte). Daarnaast niet kammen of gewoon een keer per week even vluchtig (en mocht je wat klitvorming zien dit er even uitkammen). 

Als je dit aanhoudt zal langszaamaan de huid en vacht zich gaan herstellen. 

Mocht je dan nog met overmatig vachtverlies zitten (dus dan kijk je echt gewoon naar 2 maanden verder oid), dan zou je eens naar het voer kunnen kijken. Misschien is elke dag een beetje zalmolie een idee? 

Tom en Singa (Gast)

Ja ik wil een kam die haar eruit haalt zodat t niet in mijn huis ligt..... maar goed ik zal weleens naar een herders kam gaan kijken

Tom en Singa (Gast)

Misschien een dorp van een herder hark? 

Tom en Singa (Gast)

Sorry dorp moet foto zijn

honden page profiel ElianeEliane

" Door sterilisatie zouden het goeie haren zijn die eruit komen en dat is absoluut niet het geval. Is ook bevestigd Door da en trimster. 
Ook als ik met ferminator kam komt er geen enkel glanzend haartje uit enkel dode doffe haren dus ga er niet vanuit dat t daaraan ligt. Heb al een tijd met andere kam gedaan maar dan komt er geen haar uit en word t allemaal veel erger.  Meer zwemmen als ze nu doet gaat ook haast niet.  Ze krijgt smulti  active brokken . "

Hier een reactie van voerwijzer op de voeding:

Samenstelling:
Granen, vlees en dierlijke bijproducten, plantaardige bijproducten,oliën en vetten, mineralen.

Toevoegingsmiddelen:
Nutritionele toevoegingsmiddelen / kg : Vitamine A 16.000 IE, Vitamine D3 1.500 IE, Vitamine E 125 mg, E1(ijzer) 160 mg, E2 (jodium) 2,5 mg, E4(koper) 6 mg, E5(mangaan) 50 mg, E6(zink) 85 mg, E8(selenium) 0,15 mg; antioxidanten, kleurstoffen.

Geen idee wat de kwaliteit is van de eiwitten, of welke granen erin zitten. Het is alleen duidelijk dat er kleurstoffen inzitten, die niet nodig zijn.

 

Tot zover de commentaar van voerwijzer.

Er wordt in deze voeding totaal niet verteld wat en hoeveel er in zit. Hoe vager men is over de samenstelling hoe groter je het vraagteken mag maken om er achter te zetten. Voedsel allergieën uiten zich op verschillende wijze. Abnormale haaruitval is er één van.

Een hond is een individu. En elke hond reageert dan ook anders (lichamelijk) De meeste honden die zoveel haar verliezen is grotendeels voedsel gerelateerd.

Neem eens een kijkje op voerwijzer.com

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb geen foto maar Google maar eens op afbeeldingen.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Tsja..  veel haar eruit halen dat Moet je niet willen. Want dat betekent juist dat je de vacht van je hond aan het verknoeien bent. 

 

Hier wordt vrijwel nooit gekamd. Alleen in de ruiperiode een paar keer (en zelfs dan echt heel weinig). Buiten de ruiperiodes wordt nooit gekamd en er ligt hier dan buiten de ruiperiodes ook bijna geen haar over de vloer. Natuurlijk wel hier dan daar eens wat. Maar dat is normaal. 

Tom en Singa (Gast)

Mmm op de zak staat wel hoeveel procent eiwitten vetten zout ed erin zitten. 

Als ik haar 2 maanden niet kan dan is het helemaal een haar explosie. Het losse haar wil ik er graag uithebben niet de goeie uiteraard. Zie wel goed t verschil daartussen en er komt alleen maar los haar uit

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Lees om de dag met de furminator borstelen.............stoppen met dat ding!

En stoppen met om de dag te borstelen, je stimuleert het enkel maar.

 

Ik heb 2 langharige honden en die borstel hooguit 1x per 2-3 weken.

En in de rui wat vaker.

Zelf gebruik ik een slicker borstel en die vind ik erg prettig haalt heel goed de losse dode haren/vacht eruit en laat de gezonde vacht zitten.

 

Voeding kan ook een rol spelen evenals de castratie van de hond.

Maar om te beginnen maar eens stoppen met die overactieve vachtverzorging.

Niet je hond borstelen maar een keer extra de stofzuiger door het huis

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Teruglezend, heb ik het goed als je haar dus al 5 jaar met de Furminator borstelt?
Dan kan ik me voorstellen dat het echt wel wat tijd in beslag neemt voordat de vacht is hersteld.

Wat ook goed helpt tegen oud haar.
Flink in een goede hondenshampoo zetten, 10 minuten intrekken en uitspoelen. Dan zijn de dode haren ook erg en kun je daarna zo nu en dan met een herdersharkje er doorheen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Zou een waterblazer of goede föhn geen alternatief zijn om dagelijks de losse haren eruit te krijgen? Die kun je buiten of in 1 bepaalde ruimte (hal, bijkeuken etc.) gebruiken zodat het in (de rest van) het huis uit een stuk haar-vrijer zal zijn. Niet iedere hond vindt het gelijk fijn maar velen accepteren het na gewenning op hun tempo wel.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

  Dit is een herdershark.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus verhaart ook zo erg. Hij krijgt goede voeding, supplementen, eet af en toe vis, ik borstel hem niet te vaak.
Hij zou wel dagelijks geborsteld willen worden, hij vindt het heerlijk. Wassen houd hij niet van, dus dat doe ik heel erg weinig.
Hij mankeerde niks volgens de DA, huidje is mooi rustig.
Ik heb het opgegeven, pak gewoon dagelijks even de stofzuiger.

Volgende forumvraag: Allergie bij leonberger?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^