Hond kan niet rustig liggen buiten de bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Onze jack is een flinke kruising moeder mechelse herder x rottweiler en vader mechelse herder x labrador.

hij is nu bijna 14 maanden.

maar onze Jack kan niet rustig buiten de bench in de woonkamer liggen.

we wandelen veel met hem, en doen veel hersenwerk en trainen met hem,  maar niks is genoeg.ik kan uren met hem wandelen, spelen.. en nog gaat hij niet rustig liggen. als hij niet in de bench is, loopt hij constant de kamer door, gaat opzoek naar dingen wat niet mag,  of is gewoon aan het ijsberen, pakt misschien 2 tellen zijn knuffel gaat er even op Kouwen, en hij staat weer op, enige moment van rust is wanneer hij een bot heeft. gedragstherapeut geweest. maar zag het probleem niet, alleen belonen als hij wel even ging liggen, dit doen we dus al maanden, maar zonder succes. hij lijkt niet de rust te kunnen krijgen, ons zoontje is zeker niet non stop druk,  en of hij er is of niet, de rust is er niet te vinden.. we hebben een bench, als hij overprikkelt raakt,  dan loop ik naar de bench toe, hoef ik het woord te zeggen en hij gaat erin, het hekje moet dicht.. en dan pas gaat hij rustig liggen, en slapen.

trainen met af en blijf af werkt wel, maar is uiteraard na zoveel seconde of als ik iets anders ga doen weer weg.  

doe ik hem aan de riem,  en ga ik rustig zitten, gaat hij ook zoeken om iets te pakken te krijgen, of gaat blaffen. 

we kunnen niet even in huis rommelen, of rustig op de bank zitten, tv kijken, ik werk thuis en moet ik hem maar in de bench doen omdat hij anders gaat klieren. ik vind het zelf zo zielig, en voel me rot als ik hem in de bench doe. 

heeft iemand tips? of kan iemand me vertellen wat ik fout doe?   

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Mechelse herder: erg actief, veel beweging nodig. 

Labrador: minder actief, maar sommige zijn juist hyperactief en hebben veel beweging nodig. 

Rottweiler: actieve hond, veel beweging nodig.

 

Als ik dat zo lees, verwondert het me niks eigenlijk... De reu van mijn broer (Mechelaar) kan na 15 km hardlopen nog steeds anders niet doen dan rondjes rennen als hij het op de heupen krijgt. Misschien heeft je hond gewoon echt niet genoeg beweging of hersenwerk. Hoeveel beweging krijgt hij per dag? En is dat loslopen, of aan de lijn? Hoeveel interactie krijgt hij met andere honden? Hoe vaak krijgt hij de ruimte om te snuffelen?

 

Wat je in elk geval kunt doen, is snoepjes door de tuin gooien. Ik doe dat altijd met gedroogd vlees, dan is Dobber helemaal gek en sjeest ze door de tuin. Als de ergste energie weg is, loopt ze nog wel een kwartier intensief door de tuin te snuffelen naar verdwaalde snoepjes ;). 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Zijn bench in zijn veilige plek, dit zie ik juist als positief. Als je van de bench af wil kan je een lekker kussen kopen en in de bench leggen. Nadat hij aan het kussen gewend is kan je het kussen buiten de bench in een rustig hoekje leggen en je hond een commando geven zodat hij erop gaat.

 

mijn hond gaf altijd de voorkeur aan zijn bench en niet aan zijn mand buiten de bench. Op een dag heb ik de bench gewoon weggehaald, dat was geen probleem.

Volgende forumvraag: Hond aan lijn niet snuffelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^