Podenco's vs. muis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik zet hem maar bij overig. Even een waarschuwing, de muis verliest (honden vangen en doden de muis dus). Voor gevoelige kijkers is het dus misschien beter om de filmpjes niet te kijken. Ze doden hem overigens netjes, geen bloed, ingewanden en zo, maar toch.

Vanmiddag ging ik even bij mijn moeder langs, die zat te klagen dat er de avond daarvoor een muis in haar tuin rond liep. Ze is doodsbang voor muizen. Cosmic, Wispa en Luuk boden zich aan als vrijwilliger om de muis te gaan zoeken. Daarbij mochten ze iets doen wat normaal nooit mag. GRAVEN! En als snel hadden ze hem gevonden..

Filmpje één

Maar ja. Een muis vinden en een muis vangen is toch wel iets anders.. Het scheelde niet veel of ik had in mijn broek gepiest van het lachen.

Filmpje twee

Ondertussen was de hele tuin één grote chaos. Overal zand, uitgegraven plantjes, omgevallen objecten (tja, wie laat dan ook een blinde hond een muis vangen..) en nog steeds geen muis! En wie mocht de tuin later op gaan ruimen? Ja, ik dus.. Maar uiteindelijk..

Filmpje drie

Jawel, ze hadden hem te pakken! Luuk was de held, maar.. schudde hem zo enthousiast dood dat de muis door de lucht heen vloog en Cosmic er uiteindelijk mee vandoor ging. Aaaaaawe. Ik wilde niet dat ze hem opaten i.v.m. mogelijk gif o.i.d. Cosmic liet de muis gemakkelijk afpakken. Een uurtje later ving Luuk er geheel onverwacht nóg eentje. We wisten niet eens dat er een tweede zat. Luuk gaf zijn prooi alleen niet zo makkelijk op.. Uiteindelijk wel gelukt, en de tuin is ook weer in redelijke staat, hihi.

Nog een actiefoto voor de liefhebbers. Cosmic en Wispa zijn stomverbaasd, waar is ie nou? Luuk weet wél waar ie is :P




Ik voel me een beetje schuldig dat ik met zoveel plezier van mijn hondjes heb genoten, terwijl zij deden waarvoor ze gemaakt zijn. Ik bedoel, voor die muis was het natuurlijk niet echt een feest.. Aan de andere kant denk ik dat dit humaner is dan vergiftigen o.i.d. en was het heerlijk voor de hondjes om zich even uit te leven. Ze liggen nu ook echt knockout op de bank. Helemaal tevreden na dit avontuur :)

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Ach, kijk ze geconcentreerd bezig zijn! :-)
Moet toch altijd even de filmpjes en foto's van jouw hondjes bekijken.
Toen ik hier nog een "gluurder" was deed ik dat stiekem al! :-D
Gewoon drie prachthondjes! ;-)

Die van ons doet ook wel eens een poging (vogelkooi in de tuin, dus redelijk wat muizen).
Soms met succes, maar ze heeft natuurlijk niet zo'n behendig lichaam als een podenco.
Ze maakt ze ook altijd in één keer dood.
Vind ik beter dan dat mijn vader met chloor e.d. aan de gang gaat... >_>

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Mooi hersenwerkje;-)

Ze zijn goed bezig geweest, en hebben zich prima vermaakt zo te zien!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Tja, ik vind het eigenlijk echt helemaal niks (en humaan al helemaal niet). Die muis heeft 10 minuten lang in doodsangst gezeten, opgejaagd, kan geen kant op.

Zet dan een muizenval neer als je zo bang voor muizen bent en 'm persé dood wilt hebben; dan is het binnen een miliseconde gedaan en zonder enige angst vantevoren voor de muis.

 

Jachtinstinct zit er bij onze poedel ook zéér zeker in, maar ik zorg er als baasje voor dat dit in toom gehouden wordt en zorg ervoor dat ze absoluut niet achter eenden of iets dergelijks aangaat. Ik wakker het ook zeker niet aan, hoe natuurlijk het ook voor de hond is.

 

Dat het heerlijk was voor je hondjes om zich even uit te leven... Ik denk dat je hondjes zich ook wel op een andere manier uit kunnen leven.

Maar goed, dat is mijn mening... 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik zorg er natuurlijk ook voor dat ze altijd aangelijnd zijn en geen prooi kunnen vangen.

Ben het verder met je eens, dat dit voor de muis waarschijnlijk geen pretje was, maar dat is dood gemaakt worden sowieso niet, denk ik.

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Ik vind dit echt niet kunnen.
Dierenmishandeling voor die muis.
Ik dacht ook gelezen te hebben dat jij ratten hebt. Lijkt me dit geen stimulans voor rustig samen leven.

Zet gewoon een val neer, gaat die muis even goed dood. Alleen wel met respect

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

*edit laat maar

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Als mijn honden het niet gedaan hadden, dan de kat van de buren wel. En die was er eindeloos mee blijven "spelen", i.p.v. de muis gewoon in één keer doden. Hier tussen de akkers hebben ze ook regelmatig veldmuisjes te pakken. Ik heb er niet zo'n moeite mee, wetende dat er hier véél katten én grasmaaiers zijn die nog veel vervelender zijn voor zo'n muis. Maar zoals Marlies al zei, ieder zijn mening :)

Ik heb inderdaad zelf ratjes, maar maak me geen illusies dat mijn honden ooit op magische wijze hun jachtinstinct gaan verliezen en in vrede met ze gaan samen leven. Daarom zitten ze gescheiden.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Dood en humaan of diervriendelijk gaan niet samen. Er bestaan genoeg vallen waarin je de muis levend vangt en ze dan ergens anders kan uitzetten.

PEST-STOP Diervriendelijke muizenval TripTrap

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Dood en humaan of diervriendelijk gaan niet samen. Er bestaan genoeg vallen waarin je de muis levend vangt en ze dan ergens anders kan uitzetten. "

 Zal hem door sturen naar mijn moeder, voor de volgende keer :) Al betwijfel ik of ze zoiets gaat gebruiken, aangezien ze de muis dan nog moet zien, en ze al bovenop de kast zit als ze ook maar dénkt dat ze hem ziet :P Normaal gebruikt ze van die korreltjes waar ze van uitdrogen, dan gaan ze gewoon ergens dood maar dat ruik je dan niet omdat ze helemaal uitdrogen. Geloof ik. Ik ben niet zo van het gif, omdat er bij mams in de tuin ook veel katten zitten. Als die een vergiftigde muis eten worden zij ook ziek.

Ik heb er helemaal geen ervaring mee, trouwens. Hier nog nooit een muis tegen gekomen in huis, en een tuin heb ik niet. Hier lopen alleen een stel ratten rond ;)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Zal hem door sturen naar mijn moeder, voor de volgende keer :-) Al betwijfel ik of ze zoiets gaat gebruiken, aangezien ze de muis dan nog moet zien, en ze al bovenop de kast zit als ze ook maar dénkt dat ze hem ziet :P Normaal gebruikt ze van die korreltjes waar ze van uitdrogen, dan gaan ze gewoon ergens dood maar dat ruik je dan niet omdat ze helemaal uitdrogen. Geloof ik. Ik ben niet zo van het gif, omdat er bij mams in de tuin ook veel katten zitten. Als die een vergiftigde muis eten worden zij ook ziek.Ik heb er helemaal geen ervaring mee, trouwens. Hier nog nooit een muis tegen gekomen in huis, en een tuin heb ik niet. Hier lopen alleen een stel ratten rond ;-) "

 Maar jij bent toch niet bang van muizen dus kan ze deze toch zetten en aan jou vragen om de muis uit te zetten als er 1 in de val zit.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  Maar jij bent toch niet bang van muizen dus kan ze deze toch zetten en aan jou vragen om de muis uit te zetten als er 1 in de val zit. "

 Ja, dat kan :)

honden page profiel Manfred, baasje van Hugo en MollyManfred, baasje van Hugo en Molly 3 doggies

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

Ik heb er gemengde gevoelens over. Ik snap dat het boeiend is om je honden zo bezig te zien, maar ik kies er voor om een muis met een levend-vang-val te vangen. Daarentegen, als ik langs een korenveld loop waar veel muizen zitten, lijn ik mijn honden niet aan en accepteer ik de kans dat ze een muis vangen.

Overigens wordt het bij een andere huisdierensoort als volstrekt normaal gezien dat deze huisdieren vogels en kleine dieren doden, vaak ook niet bepaald diervriendelijk.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

" Ik heb er gemengde gevoelens over. Ik snap dat het boeiend is om je honden zo bezig te zien, maar ik kies er voor om een muis met een levend-vang-val te vangen. Daarentegen, als ik langs een korenveld loop waar veel muizen zitten, lijn ik mijn honden niet aan en accepteer ik de kans dat ze een muis vangen.

Overigens wordt het bij een andere huisdierensoort als volstrekt normaal gezien dat deze huisdieren vogels en kleine dieren doden, vaak ook niet bepaald diervriendelijk. "

 



Mee eens... Zag in mijn oude buurtje zo vaak katten met vogeltjes, muisjes ect lopen dat ik weet dat het 'er nou eenmaal bij hoort'. Liep laatst met een hondje (niet van mezelf) aan de flexlijn in het bos en die kwam opeens uit de bosjes met een net gevangen konijn... Sneu voor het konijntje, maar ik had haar al aan de flexi, en niet eens gemerkt dat ze een konijn te pakken hanin de bosjes waar ze zar te snuffelen... dat soort dingen gebeuren nou eenmaal...

En tuurlijk laat je ze hier bewust een ander dier doden, en ik moest ook wel even slikken toen ik het filmpje zag. Maar het is wat je al zei, luuk ving ongerwachts een tweede. Dat gebeurd, en een val is ook niet echt vriendelijk, dus tsja..

En ik laat luna ook altijd op spinnen jagen.... ;-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Spinnen zijn echt naar :o

Een konijn hebben ze hier nog nooit te pakken gehad, maar ik heb ze op niet-omheind terrein ook nooit los, met uitzondering van de duinen, waar Mik en Luuk af en toe kleine stukjes los mogen. Punk heeft wel eens een konijntje gevangen, maar dat was een jong beestje, zag er ziek uit, en bleef ook gewoon zitten, dus ik vermoed dat daar iets mis mee was.

Ik begrijp de gemengde gevoelens hoor, ik heb ze zelf ook, misschien is het ook een deel "opvoeding", ik weet niet beter dan dat je muizen vergiftigd. Mijn ouders zijn beide heel diervriendelijk, tenzij het om "ongedierte" gaat. Dan nog zullen ze een beestje niet opzettelijk extra laten lijden, maar dan wordt er geen humane val gezet o.i.d.

Als iemand hier écht heel erg problemen mee heeft, dan zal ik vragen aan het modteam om deze post te verwijderen.

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

" Spinnen zijn echt naar :oEen konijn hebben ze hier nog nooit te pakken gehad, maar ik heb ze op niet-omheind terrein ook nooit los, met uitzondering van de duinen, waar Mik en Luuk af en toe kleine stukjes los mogen. Punk heeft wel eens een konijntje gevangen, maar dat was een jong beestje, zag er ziek uit, en bleef ook gewoon zitten, dus ik vermoed dat daar iets mis mee was.Ik begrijp de gemengde gevoelens hoor, ik heb ze zelf ook, misschien is het ook een deel "opvoeding", ik weet niet beter dan dat je muizen vergiftigd. Mijn ouders zijn beide heel diervriendelijk, tenzij het om "ongedierte" gaat. Dan nog zullen ze een beestje niet opzettelijk extra laten lijden, maar dan wordt er geen humane val gezet o.i.d.Als iemand hier écht heel erg problemen mee heeft, dan zal ik vragen aan het modteam om deze post te verwijderen. "

 



Ze os dan ook echt heel gemeen... Gaat naar de spin, pakt hem op, zet hem midden inde kamer neer (ze leven dan nog, zo voorzichtig is ze). Dan zet ze haar poten steeds vlak naast de spin, waardoor die wegvlucht en ze er weer achteraan kan. Af en toe zet ze hem weer terug naar het midden, net zolang totdat de spin niet meer leeft, dan eet ze hem op O-)
Dat spelletje kan echt ruim 10 min duren...

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik begrijp de gemengde gevoelens, maar laat ik iedereen die voor die muisvriendelijke 'levende' vallen is even uit een droom halen.

Een muis is een territorium dier dat zijn eigen plekje zeer goed kent en er tal van schuilplaatsen heeft om aan predatoren te ontsnappen. Vang een muis en zet die op andere plek, levend en wel. Mooi idee, beestje leeft nog en je geeft hem een nieuw plekje...

Je moet hem toch al wel ver van huis zetten wil je niet dat hij gewoon terug komt. Muizen hebben, net als honden, een prima neus, en vinden 'hun plekje' terug tenzij je ze minstens een kilometer er vandaan zet. (dus niet het bos aan de overkant van de straat)

Alleen, muis is niet thuis op die plek, kent de verstopplekjes niet én die zullen waarschijnlijk al ingenomen zijn door andere muizen en die delen hun plekje niet! Dus die muis wordt terug het terrein op gejaagd waar één of andere predator hem alsnog vangt, als hij al niet zo door angst bevangen is dat hij alsnog aan een hartstilstand overlijdt. 

Dus eigenlijk is dat gewoon uitstel van executie. Als je hem ver genoeg uit zet sterft de muis ook, alleen zie je het niet dus voel je je er niet schuldig over. Maar je dood hem even goed...

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^