Voortdurend bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

milou (Gast)

Hallo iedereen, we zijn ten einde raad..milou onze vrouwelijke Jack bijt en haalt heel veel uit. Ze heeft ons al gebeten tt bloedens toe,anderen,de veearts,ze gromt ..terwijl we ermee naar t school zijn geweest en al.. Het komt uit het niks..als puppy heb ik veel gedaan om het haar gewoon te maken..oortjes aanraken,nageltjes knippen,knuffelen..maar nu weet ik als ik aan de nagels kom of andere ze steevast bijt !! En zeer agressief is en grommen dat je er bang van wordt..je kan ze ook niet pakken op dat moment of id buurt komen of ze valt aan.. Een hondenpsy hebben we ook al gezien maar weet ook noet hoe of wat..ze is 4 jaar..ze kan ook lief zij he dat is het niet maar er is totaal geen vertrouwen meer Ze mag ook niet meer bij de schoonouders door haar gedrag enz.. Weet iemand wat we kunnen doen..is er een soort Ceasar Milan die ze zou kunnen analyseren ..   De veearts zegt met medicatie maar dan bog dat het niet de oplossing zal zijn..   Dank u alvast voor jullie hulp ..            

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou een keer naar een dierenartsenpraktijk gaan voor een second opinion. Haar een keer echt goed laten nakijken. Misschien mankeert ze iets en heeft ze pijn! Dat is het eerste wat in me opkomt. Omdat dat soort dingen vaak zorgen voor gedragsproblemen zoals dit.

 

Wat jij beschrijft is echt niet goed! Daar kan ceasar milan ook zeker niets mee. Ik denk echt dat je het in een andere hoek moet zoeken.. Ik kende b.v. eens een kat bij kennissen.. ineens was het beestje niet meer te hanteren. Zo agressief dat je er echt bang van werd je blij was als je het dier even kon uitsluiten in een ruimte... wat bleek bij de dierenarts toen ze hem eindelijk hadden gevangen? Dat hij compleet onder de vlooien, korsten en weet ik veel wat nog meer zat. Nou zeg ik niet dat dat bij jouw hond is, maar de kat had hier heel erg veel ongemak van, dat verklaarde het gedrag achteraf. 

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het zou kunnen, wat je zegt ' gastinnetje'. Eens goed laten nakijken door een goeie da. Die haar wél kan onderzoeken want zal bij zo'n hondje direct en eerst een snuitje aandoen.

 

Ik denk dat het een wisselwerking is geworden: je hond heeft de boel overgenomen want heeft succes met haar gegrom en gebijt: de omgeving is bang voor haar.....

Je zult de leiding terug moeten nemen en haar op rustige maar duidelijke wijze laten merken dat dit gedrag niét oké is.

Maar ik snap je angst om gebeten te worden, en angst is nu de slechtste raadgever. Dus is zou gaan beginnen een passend muilkorfje te kopen voor haar. En die om te doen. Even doorzetten, leuk zal ze t niet vinden. Maar dan ontdekt ze dat je er gewoon mee kunt blaffen, drinken, hijgen enz.

Alleen jullie zijn nu veilig want bijten lukt niet meer!

Dan hoef je geen angst meer te hebben en kunt gaan ingrijpen als ze aanvalt: ' néé!'  Luistert ze niet in één keer of gaat door? Lijn haar rustig aan en zet haar in een aparte ruimte. Time- out.

Als ze rustig is mag ze terugkomen.

Consequent aanpakken dat bijtgedrag, je moet het er echt uittrainen.

Ook rustig gaan trainen aan haar pootjes te zitten: blijft ze rustig, mooi; langzaam en met lieve woordjes erbij, doorgaan. Gaat ze happen: ' nee!'  Tot ze ophoud. Altijd positief eindigen en n koekje.

Kan door korfje heen gegeven worden.

Op deze manier kan het vertrouwen wederzijds weer langzaam opgebouwd worden, en dan pas kan het korfje af.....

Volgende forumvraag: honden kunstjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^