Chow chow puppy aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ellen (Gast)

Goedemiddag allemaal, Ik zag dit forum voorbij komen en ben heel erg nieuwsgierig naar de verhalen over chow chow's in het dagelijks leven. Ik wil al jaren een hond en ben me dan ook al jaren in de soorten honden aan het verdiepen.  Ik heb nu een huis met een tuin en genoeg ruimte.  De chow chow komt toch wel sterk in mijn interesse en verwachtingen van een hond naar boven.  En wil er graag cursussen mee gaan doen. Zo dat de hond en ik goed op elkaar ingespeeld zijn en we allebei van alles kunnen leren.  Hoe is jullie ervaring met chow chow's en andere honden ? En hetzelfde met kinderen gaat dat goed?  Ben je voor een groot gedeelte ook zelf bij natuurlijk maar toch de aard van het beestje veranderd niet.   Vriendelijke groet Ellen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zelf geen chow maar vind het super mooie beesten. De ouders van een vriendin van mij hadden er een. Een super mooi en lief beest.

De aard van het beestje heb je t over .. Ik denk dat het ook deels ligt aan wat voor karakters de ouder honden hebben en wat de fokker aan socialisatie heeft gedaan.

http://www.ccvh.nl/13-2/algemene-rasinformatie/ Weet niet of je hier al hebt gekeken? Vond het zelf erg leuk om de site eens door te nemen, ondanks dat ik geen chow heb.

 

http://www.nederlandsechowchowclub.nl/ nog een site die ik tegen kwam.

Ellen (Gast)

Ja precies het ook zeker te maken hebben met waar de pups vandaan komen.  

Ik heb eigenlijk alles wat ik over de chow chow's kan vinden gelezen. 

En vindt ze gewoon hardstikke leuk ik was vooral benieuwd of het dagelijks leven met een chow chow zo is als overal wordt omschreven. 

Mijn en vader heeft een hond en mijn zus ook. Ik zou het zonde vinden als ik mijn chow chow er niet bij kan laten omdat je toch overal wel leest dat ze niet zoveel hebben met andere honden 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien zou je naar een chow chow meeting kunnen gaan?

Op 6 september is er een jonge hondendag

op 25 oktober een najaarswandeling.

 

als je facebook heb kun je misschien hierop kijken

https://www.facebook.com/groups/chowchowverenigingholland/?fref=ts

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb zelf een Golden, maar ben wel opgegroeid met chows.

Kinderen waren/ zijn bij allen geen enkel probleem, mits ze bij het gezin horen. De eerste twee die ik heb meegemaakt waren ook vrij waaks en vreemden moesten zeker niet in de buurt van de kinderen/ kleinkinderen komen tenzij de baas tegen de hond had gezegd dat het goed was. Zij hielden beiden ook absoluut niet van vreemden. Met de familie echter waren ze echt gek, altijd in de buurt willen zijn en ze deden geen vlieg kwaad.

De chow die mijn opa en oma nu hebben is wel nog jong, de waaksheid begint nu te komen. Toch is zij een stuk opener naar vreemden. Echter, als zij iemand niet moet zal ze dat wel laten merken.

De vorige chow heeft door een nare ervaring op cursus (werd vervelend benaderd door een vreemde) alleen de puppy en basiscursus afgerond, daarna wou hij absoluut niet meer op een veld trainen met andere mensen en honden. Hij luisterde wel, maar alleen als hij er zin in had en hij hield niet van trainen.

De huidige chow is wel echt een stuk socialer en leergieriger, mijn oma doet wel veel aan trainen met haar, echter moet ze wel heel erg haar best doen om het interessant te houden voor de hond want als die er het nut niet van inziet of denkt dat het makkelijker kan dan kan je de aarde schudden maar dan gebeurt er niks haha.

De huidige chow komt bij een fokker vandaan die de pups wel echt super goed socialiseert. Waarschijnlijk is zij daarom een stuk opener. De andere twee komen ook bij fokkers vandaan aangesloten bij de rasvereniging, maar deden een stuk minder aan socialisatie. Ik denk dus dat - uberhaupt, maar zeker bij een chow- dat je een fokker kiest die zijn pups heel erg goed socialiseert. Beter wat meer betalen en aan een aantal wensen van de fokker tegemoet komen (mijn oma wordt bijvoorbeeld elk jaar verwacht op de clubmatch en ze moet met een jaar heup, elleboog en oogtesten laten doen bij hun hond) maar je krijgt er zoveel voor terug! Voor de familie waren alle chows super honden, echt! Maar met de huidige merken ze pas wat een wereld er voor ze open gaat nu ze niet meer constant hoeven op te letten of er geen vreemden op hun afkwamen, nu ze de gewoon mee kunnen nemen naar verjaardagen en terrasjes zonder een paar extra ogen in het achterhoofd te moeten hebben.

Ik wil je absoluut niet bang maken ermee hoor, want het zijn fantastische honden, maar ik wil alleen zeggen dat je bij dit ras wel extra extra goed moet kijken bij wat voor fokker je een pup vandaan haalt. 

Verder wens ik je natuurlijk veel plezier met de voorbereiding en alle geluk van de wereld met jullie pup straks!

Ellen (Gast)

Je maakt me niet bang hoor haha!

Precies om die redenen vroeg ik naar de verhalen over het ras. Hoe mensen het beleven in dagelijks leven. En de tips.

ik wil niet daarna denken wat heb ik gedaan? Had ik toch voor een ander ras moeten gaan etc. Onvoorziene dingen. Waar jullie me nu voor kunnen waarschuwen of tips geven. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Je maakt me niet bang hoor haha!
Precies om die redenen vroeg ik naar de verhalen over het ras. Hoe mensen het beleven in dagelijks leven. En de tips.
ik wil niet daarna denken wat heb ik gedaan? Had ik toch voor een ander ras moeten gaan etc. Onvoorziene dingen. Waar jullie me nu voor kunnen waarschuwen of tips geven. 
  "

Gelukkig maar! Super dat je je zo wil verdiepen in het ras, dat kun je lang niet van iedereen zeggen :)

Als je even een profiel aanmaakt - en als het het wil weten natuurlijk - kan ik je een berichtje sturen met de naam van de fokker waar mijn opa en oma hun huidige pup vandaan hebben? Zij is ook een belangrijk figuur in de (Nederlandse) chow chow wereld, dus misschien wil je er geen pup maar ze kan je er in ieder geval heel veel over vertellen! Ze praat heel veel en heel graag :) Ze hebben eind van het jaar 2 nestjes op het programma staan, als alles goed gaat worden dat prachtige pups!

Anoniem (Gast)

Ik ga even kijken hoe dat moet een pagina aanmaken!

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Nou het is gelukt hoor 

honden page profiel --

honden foto van -

Hihi super! Ik ga je even een berichtje sturen!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom Ellen, leuk dat je in chow chows geintresseerd bent. Zelf alleen terzijde ervaring met de chow chows die mijn vriends ouders vroeger hadden.

 

Wat hen aansprak aan de chow chow was dat het geen zit-plaats-af honden zijn en je dit ook niet van hen moet willen maken. Ze hebben een eigen kop en daar moet je tegen kunnen, of liever gezegd: het juist geweldig vinden. Ze moeten de zin zien van wat je hen wil leren en gaan niet slaafs allerlei kunstjes en trucjes voor je doen.

 

Met een bal spelen dan keken ze zo alsof ze dachten: waarom zou ik dat doen, spelen jullie daar maar lekker zelf mee.

 

Voor vreemden waren ze wat gereserveerd en afwachtend, de een wat meer dan de ander, maar als die persoon rustig was en de tijd nam om even kennis te maken was het goed. Aanhalen door vreemden vonden ze niet echt prettig.

 

 

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

De enige chow die ik ken is van een wandelaar die ik regelmatig tegen kom.
Zijn chow is niet aardig, valt altijd uit en kan nooit los.
Ik heb een keer met die man staan praten, we stonden echt heel ver van elkaar, want hij wilde niet hebben dat zijn hond dicht bij andere honden kwam.

Maar zo zullen niet alle chow's zijn.

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Dit is inderdaad de informatie waar ik op zat te wachten en wilden weten. Ik ben me al jaren aan het verdiepen in honden. Welk ras welke hond past bij mij etc. De chow chow spreekt mij gewoon al een hele tijd heel erg aan. Maar ik lees er leuke en minder leuke dingen over. Ik wil graag een maatje aan een hond hebben. Samen plezier en ik wil de hond wat kunnen leren. Ik wil gewoon niet achteraf denken dat ik beter een ander ras had kunnen nemen voor wat ik met een hond wil. Misschien dat dit ras te veel opzich zelf is voor wat ik er van verwacht. Ik wil toch ook graag een keer kinderen enz gaat dat wel goed. Of heb ik een hond die niks van iemand moet hebben alleen van mij. Daar ben ik wel een beetje bang voor bij dit ras. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik denk dat het belangrijkste wat je elke hond kunt leren is dat jij er bent om op te vertrouwen en zich veilig bij te voelen.

 

Wat spreekt jou precies aan in de chow chow?

En wat zou jij je hond graag willen leren?

 

Honden en kinderen is een kwestie van goed begeleiden, dat moet met elk ras. Als je je goed aan de regels houdt hierbij je kind en hond nooit zonder toezicht samen laat kan er eigenlijk niets mis gaan.

Op deze site vind je veel informatie hierover

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

 

 

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Ik denk dat de chow chow me aanspreekt Door dat ik een beetje hetzelfde karakter heb. 

Ik ben honden gewend en hebben ook cursussen gedaan met de honden van me ouders etc daar maak ik me niet druk om ik weet wel waar ik aan begin wat er allemaal bij komt kijken etc.

maar ik wil geen hond die zich alleen aan mij vast klamt. Als ik er mee wandel zou ik het heel vervelend vinden dat mensen die hond niet kunnen aaien of dat ik moet opletten dat kinderen enthousiast zijn om bij die hond in de buurt te komen en dat hij gaat grijpen of blaffen. En dat zie ik toch steeds wel terug komen bij dat ras. Ik vraag me af of dat te doen is om die hond te leren dat dat kan. 

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ze zijn van nature gereserveerd.heb het ook gezien in het asiel!de verzorger werd gebeten toen hij de chow wou aanlijnen.zag het gewoon gebeuren,en wil dan perse met dat moeilijke hondje wandelen ;-).hij zei:als je haar kan pakken dan kan je proberen wandelen!heb een lus gemaakt van de leiband en die voor haar hoofd gehouden en een koekje ervoor.madam stapte er toen gewoon in en was dus aangelijnd!:-D

Ze zijn heel eigenwijs en ze zijn niet zo happy go lucky,maar eerder wat stoicijns vind ik.Het moet echt passen bij je karakter.Vind ze wel leuk,maar niet voor mezelf.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Dat weet je nooit van te voren hoe een hond zal reageren.
Mijn reu zal ik nooit bij kinderen laten daar vertrouw ik hem niet bij.
Mijn 2 teefjes zijn gewoon knuffelhondjes, die gaan echt tegen mensen aan staan om geaaid te worden.

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Precies die dingen die jullie allemaal aankaarten maken dat ik twijfel of ik dat op die manier wil met een hond. Ik krijg alleen het ras niet uit mijn hoofd omdat ik gewoon gek op ze ben. En voor een groot gedeelte heb je het zelf in de hand denk ik.

Anoniem (Gast)

belangrijk is dat je een hond accepteert hoe hij is denk ik, en je niet van tevoren een voorstelling hebt van een perfekte hond die met alles en iedereen kan en zich alles laat doen.

 

Per individu scheelt dat ook nog natuurlijk. Zowiezo zou ik voor elke hond die ik had voorkomen dat kinderen hem om de hals vallen. Die risiko's moet je niet aangaan vind ik. Zelfs de liefste hond kan uitvallen als hij schrikt of pijn heeft.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

bovenstaande was ik, was ineens uitgelogd

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Precies maar dat besef ik me heel goed dat je daar voorzichtig mee moet zijn. Dat ken ik wel van de honden die we hebben en hebben gehad. Dat moet altijd.  Mijn vraag is meer zo omdat al die dingen zo sterk worden aangekaart bij de chow chow's. Of dat nu allemaal een beetje overdreven is of dat het echt allemaal zo heftig met ze is

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

Wij hebben een chow in ons roedeltje
Super lieve en rustige hond in huis
Wij noemen hem wel eens vloerkleedje omdat ook al is het huis vol met visite hij heerlijk ligt te slapen.

Hij is hondvriendelijk. Laat zich eerder bijten als dat hij bijt maar op het moment dat het een gevecht word en hij heeft vast dan laat hij niet meer los. Ik vermijd dan ook honden waarvan ik niet weet of ze vriendelijk zijn

Hij trekt vooral zijn eigen plan wat wel chow eigen is hij is erg sterk in zijn wil

Absoluut geen blaffer als hij blaft is er ook echt iets aan de hand

Toen ik zwanger was reageerde hij heel fel op vreemden die s avonds te dicht bij mij in de buurt kwamen
En ook naast de wandelwagen houd hij alles scherp in de gaten.

Ik vind het een heerlijke hond met een paar kant tekeningetjes waar ik bij op mijn hoede ben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

de chows van mijn vriends ouders die ik meegemaakt heb vond ik helemaal niet heftig hoor, lieve, leuke, rustige, trotse honden met een eigen kop.

honden foto van chantal Skye en Floki *Bailey *Devil en *Gizmo

Hij is hier trouwens rustig en lief met m'n dochtertje
Maar wat voor iedere hond geld als ze pijn hebben of niet in z'n hum kunnen ze lelijk doen.

En trainbaar ( iedere hond is natuurlijk anders) die van mij doet zich dom voor maar als hij iets wilt kan hij opeens alles.

Zitten liggen hier pootje blijf plaats en zelfs aporteren deuren open maken maar echt alleen als hij dat zelf wilt

honden page profiel Liesbeth, Diva &JaimyLiesbeth, Diva &Jaimy

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

Echt een super goede fokkker met veel ervaring is deze ; http://www.het-bossche-front.net/#!IMG_5411

Heb op stage regelmatig honden van hun mogen wassen en drogen en ze waren allemaal super leuk en lief :-)

honden page profiel --

honden foto van -

" Echt een super goede fokkker met veel ervaring is deze ; http://www.het-bossche-front.net/#!IMG_5411

Heb op stage regelmatig honden van hun mogen wassen en drogen en ze waren allemaal super leuk en lief :-) "

Die bedoelde ik waar de chow van mijn opa en oma vandaan komt! 

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Oke helemaal top dankjewel. Ik ga me daar in verdiepen!

honden page profiel Ellen Salemink Ellen Salemink

Heb ook altijd een voorliefde voor de entlebucher sennenhond gehad. Maar is in Nederland niet makkelijk aan te komen zodoende. Het gaat wel tussen de chow chow of de entlebucher sennenhond. Mooie honden moeilijke beslissing! Iemand die daar meer van weet? 

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Van de Entlebucher ken ik deze fokker.
Zij fokken niet meer, maar kunnen je misschien wel verder helpen.

honden page profiel Esther & LunaEsther & Luna

honden foto van Esther & Luna

" Misschien zou je naar een chow chow meeting kunnen gaan?

 Toen wij ons gingen verdiepen in het ras Zwitserse witte herder zijn wij naar de "Witjes doe-dag" geweest van de vereniging, waar dus (bijna) alleen maar Witte Herders waren. Dat was super leuk en we hebben toen veel mensen gesproken die ervaring hebben. Wij hebben daardoor zelfs met een fokker af kunnen spreken om te komen kijken naar hun 4 witte honden. Een teefje was zwanger en toen ze bevallen was mochten we zelfs naar de puppys komen kijken en knuffelen. Ontzettende leuk en voor ons leerzaam.

 

Toen wisten wij het zeker en we zijn nog steeds heel erg blij met onze keuze.

 

Chow chow's stonden heel vroeger ook op mijn lijstje, hele mooie honden. Maar nooit verdiept in het ras/karakter.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Entlebucher sennenhond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^