Dringend hulp: hond van mijn schoonouders!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn ervaring is,hoe keurig je,je hond ook heb opgevoed. Als hij vb.alleen thuis is kan hij met moeite,de verleiding van een vuilniszakken weerstaan,lekker al die stinkende dingen.....

 

Gewoon vuilnis wegzetten.

Gordon De Clerck Geweldloze HondenGedragstrainer (Gast)

Na nog wat te denken en door eerdere opmerkingen blijf ik erbij dat de reden waarom hij zakken verscheurt gelinkt is aan de behoefte voeding.

Als je gaat kijken bij wilde honden dan is er een bekend patroon: Prooi opsporen, achterna rennen, eenmaal gevangen dan uit elkaar trekken/verscheuren, doden en op eten.
In Milo zijn geval is die vuilniszak het prooi die hij verscheurt. 

(Ondanks hij eten krijgt, ben ik er ook van overtuigd dat wanneer er iets eetbaars zit in die zak dat hij het ook zal op eten.)
Toch is dat opsporen, verscheuren, doden  een strategie om de behoefte voeding te vervullen, maar aangezien hij voldoende eten krijgt zou het kunnen zijn dat hij iets wil ondernemen om voeding te krijgen. Wij geven honden tenslotte voeding zonder dat ze daar iets voor moeten doen. Dat staat in conflict met hun natuurlijk gedragssysteem.

Oplossingen waar ik vervolgens aan denk is; voorkomen dat hij het nog kan doen (vuilnis verstoppen).
Indien vuilnis verstoppen voor jou geen oplossing is dat kan je dit ook trainen maar dan moet je wel permanent bij de hond blijven terwijl hij het doet.
Als je bij de hond kan blijven, kan je op het moment dat hij het gedrag vertoont duidelijk maken dat je dit niet wilt door bijvoorbeeld ‘neen’ te zeggen en vervolgens een kong of ander voedingspeeltje te geven. De kans is groot dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de kong of ander voedingsspeeltje ipv de vuilniszakken...

Op die manier denk ik dat het gedrag kan uitdoven en de behoeften van zowel het baasje als van de hond vervult kan worden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar topicstarter is niet het baasje, haar schoonouders zullen hier naar mijn mening mee aan de slag moeten of het in ieder geval doorzetten. En ik vermoed dat dat niet het geval is, aangezien hij het al heel lang doet.

En om nou voor die ene resterende week een methode te vinden die blijvend werkt... dan is wegzetten een makkelijker oplossing lijkt mij (en velen met mij).

honden page profiel bassiebassie

" Na nog wat te denken en door eerdere opmerkingen blijf ik erbij dat de reden waarom hij zakken verscheurt gelinkt is aan de behoefte voeding.Als je gaat kijken bij wilde honden dan is er een bekend patroon: Prooi opsporen, achterna rennen, eenmaal gevangen dan uit elkaar trekken/verscheuren, doden en op eten.In Milo zijn geval is die vuilniszak het prooi die hij verscheurt. 

(Ondanks hij eten krijgt, ben ik er ook van overtuigd dat wanneer er iets eetbaars zit in die zak dat hij het ook zal op eten.)Toch is dat opsporen, verscheuren, doden  een strategie om de behoefte voeding te vervullen, maar aangezien hij voldoende eten krijgt zou het kunnen zijn dat hij iets wil ondernemen om voeding te krijgen. Wij geven honden tenslotte voeding zonder dat ze daar iets voor moeten doen. Dat staat in conflict met hun natuurlijk gedragssysteem.

Oplossingen waar ik vervolgens aan denk is; voorkomen dat hij het nog kan doen (vuilnis verstoppen). Indien vuilnis verstoppen voor jou geen oplossing is dat kan je dit ook trainen maar dan moet je wel permanent bij de hond blijven terwijl hij het doet. Als je bij de hond kan blijven, kan je op het moment dat hij het gedrag vertoont duidelijk maken dat je dit niet wilt door bijvoorbeeld ‘neen’ te zeggen en vervolgens een kong of ander voedingspeeltje te geven. De kans is groot dat hij uiteindelijk zal kiezen voor de kong of ander voedingsspeeltje ipv de vuilniszakken...

Op die manier denk ik dat het gedrag kan uitdoven en de behoeften van zowel het baasje als van de hond vervult kan worden. "

 


Zo'n zelfde gedragsketen bestond vroeger ook bij de mens en wij doen het ook prima zonder de hele keten uit te voeren. Volgens jouw beredenering doet vrijwel iedereen zijn hond tekort door het eten in een bak te doen.

De enige makkelijke manier is nog steeds om het te voorkomen. En als je wilt dat de echte eigenaren er ook iets mee doen, koop dan een vuilnisbak die de hond niet open kan maken. Probleem voor nu en in de toekomst opgelost. Het kan best zo zijn dat deze hond meer behoefte heeft aan bewegen of misschien kan hij gewoon niet alleen zijn, maar dan kun je die problemen los van de vuilnisbak oplossen. Dat is in ieder geval veel makkelijker dan als je probeert op te lossen in combinatie met de vuilnisbak want dat is zeer zelfbelonend.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik denk niet echt dat het een probleem is maar denk eerder dat TS dacht dit wel even op te lossen in korte tijd. Ik zeg hoppa weg met die afvalbak/zak en er is altijd wel een mooi plekje voor. Voorkomen is beter dan genezen

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Ik denk niet echt dat het een probleem is maar denk eerder dat TS dacht dit wel even op te lossen in korte tijd. Ik zeg hoppa weg met die afvalbak/zak en er is altijd wel een mooi plekje voor. Voorkomen is beter dan genezen "

 

het leven kan soms zo heerlijk simpel zijn...

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Onze eerste hond deed dit ook altijd.
Niets was voor haar veilig... Voedsel op het aanrecht, weg.
Vuilnisbak, omgooien en plunderen maar.
Ze kon zelfs keuken kastjes open maken en haalde daar dan van alles uit.

Onze oplossing...leika sliep in de gang waar verder niets staat en overdag als ik even weg was of boven dan ging ze ook in de gang.
Zodra de deur naar de gang even openstond dan lag mevrouw daar al prinsheerlijk op haar plekje.

Jannie (Gast)

kan het zijn dat Milo zich niet zo gelukkig voelt? Hij wordt door zijn baasje bij jullie gebracht en dan ga jij ook nog weg. Als hij niet geleerd heeft om alleen te zijn, kan dat het euvel ook zijn. In dat geval is het zielig voor Milo. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn hond blaft hard en agressief.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^