De do's en dont's wanneer je hond word aangevallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Omdat het momenteel veel ter sprake is, wat kun je doen als je hond word aangevallen of in gevecht raakt, en wat moet je vooral niet doen.

Ik heb grote honden en ze hebben nooit gevochten en zijn nooit aangevallen, dus heb ik er niet echt bij stil gestaan wat je wel of juist niet moet doen als je er iets gebeurd. Nu is bij mijn oudste hond een poot geamputeerd, waardoor hij minder (fysiek) stabiel is.

 

Ik hoop dat er nooit wat gebeurd met mijn honden, maar hoe kan ik ze beschermen als ze wel worden aangevallen..Is het handig om altijd iets mee te nemen tijdens het wandelen? Om de honden te laten schrikken, waardoor je ze uit elkaar kan halen of een breackstick als het een hond met een 'sterke beet' betreft..

 

Wat zijn jullie ideeen over wat je kunt doen of juist niet moet doen, mocht je in zo'n vervelende situatie komen, waarin je ook nog eens snel moet handelen.

Natuurlijk kan je van te voren niet voorspellen hoe het er dan aan toe gaat en wat je precies moet doen, maar dat je wat handvaten hebt, mocht het misgaan..

 

Bijvoorbeeld,

Zeker niet aan de honden gaan trekken wanneer ze elkaar vasthebben. Waardoor je het probleem alleen maar verergerd. Ze bijten zich nog steviger vast, en je kunt grote scheurwonden veroorzaken.

 

Een flesje of bakje met steentjes, waarmee je hard kunt rammelen in de hoop dat ze even opkijken en je ze zo uit elkaar kunt houden..

 

Gewoon wat algemene dingen, voor iedere hond in iedere situatie..

Hoop dat ik het duidelijk omschreven heb..

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Nog meer voorbeelden, weet zelf niet wat wel en niet werkt..maar wat denken jullie ervan?

 

beide honden aan de achterpoten optillen, waardoor ze gedesorienteerd zullen raken of schrikken, en naar achter lopen dat ze de draai ook niet kunnen maken om jou te bijten.

Als het binnen handbereik is, een emmer water over de honden heengooien, of een grote doek, om ze af te leiden.

Zorgen dat ze niet kunnen gaan schudden, dus kop fixeren.

verwurgen met halsband of riem, iedere hond doet zijn mond open om meer lucht te krijgen.

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik denk dat het belangrijkste is om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dus niet trekken of mee gaan vechten want dan gooi je olie op het vuur. Ik zou zo kalm mogelijk proberen te blijven, ik denk dat iedere situatie anders is wat dat betreft en dat kalmte het belangrijkste is..

 

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel marjolein van berloomarjolein van berloo 3 doggies

honden foto van marjolein van berloo

Ik heb een keer een herder van mijn 8 maanden golden retriever geschopt tegen zijn ballen Ik had klompschoenen aan mijn hond lag op zijn rug gaf zich over maar die herder ging door. Zijn baas werd woedend op mij. Hier niet op in gegaan zag er als niet als een redelijk mens uit.

Verder loop ik nu met een breakstick, ik hoop dat ik hem kan hanteren als het nodig mocht zijn. Ik snap de werking wel.

honden page profiel marjolein van berloomarjolein van berloo 3 doggies

honden foto van marjolein van berloo

O ja, verder ken ik iemand die met een verboden pepperspray loopt en iemand anders met haarlak. Ik ben hier zelf geen voorstander van want als je dat gaat gebruiken raak je je eigen hond ook en ik denk dat sommige rassen hier eerder harder zullen doorbijten, maar dat weet ik niet. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Inderdaad verwurgen met halsband of riem zou ik doen bij mijn eigen honden als ze zouden grijpen en niet meer willen lossen of de kop stilhouden en zachtjes praten om de fixatie te doorbreken kan ook werken.

 

Maar 2 vechtende bouviers,herders bv.tja...die laat ik het uitvechten,daar zou ik niet tussenkomen met het gevaar ook gebeten te worden.

 

Een grote hond tegen een ukkie...wordt nog moeilijker,proberen te verjagen en vingers gekruisd houden.

 

Gelukkig gaan de meeste hondenrassen niet tot het gaatje,maar een klein teer hondje is natuurlijk geen partij voor welke grote hond dan ook. 

Mensen verwarren toch heel vaak een gevecht met een opstootje die met veel gegrom,gehap en kabaal gepaard gaat en waarvan de schade naderhand blijkt mee te vallen.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik denk ook dat je rustig moet blijven, als je gaat schreeuwen kan dat makkelijk 'een aanmoediging' lijken.

 

Zou het werken om iets op de hond te spuiten? Het lijkt me niet iets wat je snel gebruikt, omdat het ook heel gevaarlijk kan zijn voor de ogen van de hond. Natuurlijk in het uiterste geval, let je daar niet meer op, maar zou het niet snel gebruiken.

 

Ze zeggen dat hoe meer herrie er 'van  het gevecht' afkomt, hoe onschuldiger het is..Dus als honden zonder geluid vechten of alleen met gegrom is het denk ik een stuk serieuzer..

 

Je heb honden die vasthouden en honden die snel verbijten.

Bij de honden die vasthouden, is het denk ik het best om schade te beperken.. Dus indd zorgen dat ze niet kunnen schudden en daarna proberen om de greep losser te krijgen. Waarna je ze direct moet weghalen voor ze weer een kans hebben om vast te grijpen. Er zijn ook honden die vasthouden, terwijl je dit niet zou denken. Ook een herder kan vastpakken..Een hond die snel in het rond hapt, kan je mijn inziens makkelijker uit een gevecht halen, doordat ze elkaar dan niet vasthebben, en snel hun mond zullen opendoen, waardoor je alsnog geen scheurwond krijgt..Of zeg ik nu iets heel geks..

 

Als ik naar mijn honden kijk, die hebben in totaal 2 keer 'in elkaar gezeten' waarbij inderdaad een hoop kabaal bijkwam maar de honden geen schrammetje hadden. Uit schrik heb ik toch een brul gegeven, en de eerste die ik kon pakken weggehaald. Dit was echt uit een reactie. Ik denk dus dat mijn honden geen vasthouders zijn omdat ze als ze vast houden niet zoveel kabaal kunnen maken, en ze happen in het rond..Maar dit was duidelijk een opstootje en geen echt gevecht. Dit is tussen mijn honden onderling geweest, kan best zijn dat ze heel anders reageren als het een vreemde hond betreft. Heb gelezen dat ze naar roedelgenoten wel een bijtrem kennen, maar niet voor vreemde honden.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier nimmer aangevallen door een andere hond, ook niet mijn honden uit het verleden, wat ik zou doen ????

 

ik heb nimmer wat bij me, ik zou direkt blokken, de aankomende hond, alert zijn van te voren ? misschien dat dat helpt, om het te voorkomen, wanneer er een naderende hond aankomt die je niet vertrouwt... blokken..... ik ben geen voorstander om een hond met vuurwerk weg te jagen, zoals een spray of wat dan ook....

 

ben je echt bang daar voor ? neem dan een opvouwbare kleine paraplu mee, die kan je uitklappen, wel direkt bij de hand houden dan, niet eerst het hoesje eraf halen.... en neem een klein plantenspuitje mee, zodra de hond op je afkomt, gebruik deze dan......

 

het enigste wat je kan doen is alert zijn, je ziet snel genoeg of de hond jouw hond wat doet.... zelf gelukkig nimmer mee gemaakt, hoewel ik wel eens een hond die als een razende op ons afkwam, geblokt hebt, dat had geholpen, maar deze hond was niet agressief, maar dat weet je niet uit de verte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het plantenspuitje wel vullen met water he niet met wat anders, raak je je eigen hond daar ook mee dan is er niets aan de hand... maar water spuiten  is een oplossing, ook al heb je een waterhond... hoe gek dat ook klinkt, spuit je hond maar eens nat ermee, ze zijn gelijk weg, en een duik in het water dat zal ze niet deren, maar nat gespoten worden is niet prettig......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je niet bang laten maken door wat we nu hier pas gelezen hebben,   de meeste ruzies zie je aankomen, loop daar vandaan, ga niet op van die hondenuitlaat veldjes met je hond spelen en lopen....

 

zoek ruimte op. dan gebeurt dat echt niet snel dat je aangevallen wordt door honden...... zie je een hond die jou niet bevalt, maak dan rechtsomkeer, ga niet de confrontatie aan van... moet er toch langs...

 

ik zie ook wel eens honden aan de lijn die uitvallen, nou ik heb echt een beer aan de lijn, maar ga toch de andere kant op, geen risico nemen , wees de wijste.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er zijn meerdere varianten van "een gevecht". Je hebt van die gevechten waar ze om elkaar heen dansen en elkaar niet vast grijpen. Dan kun je proberen om beide honden vast te pakken en ze uit elkaar te houden. Ik begin altijd met mijn eigen hond, zodat ik die bij nood ook nog "uit de weg" kan trekken. Daarna pak ik de andere hond.

 

Gevaarlijk voor jezelf? Potentieel wel. Ik ben ook wel eens geraakt door een tand, en zelf ook wel blauwe plekken over gehouden aan mijn schenen omdat een hond het handig vond zich daar af te zetten met een achterpoot.

 

Is er "vasthouden" in het spel, dat heb ik nog maar 1x meegemaakt, maar toen besloot ik spontaan dat rust en beperking van beweging het belangrijkste was. De honden hebben we toen plat op de grond gelegd, en de kop van de "vasthouder" zo stil mogelijk gehouden. Dit om schade door schudden en beweging omdat het 2 dieren zijn te voorkomen.

 

Ik zou je niet aanraden om te doen wat ik deed: het vel van Dobby tussen de tanden van de vasthouder uit rollen en friemelen. Had die hond zich herpakt, dan hadden mijn vingers er tussen gezeten. Maar op zo'n moment zou je wel de vasthouder kunnen verstikken door iets om de nek te doen en "aan te draaien". Liefst door de baas zelf. Heb je een breakstick en weet je hoe je die moet gebruiken, dan is dat het moment.

 

Hét belangrijkste is misschien wel om mensen die aan de grond genageld staan een specifieke opdracht te geven: "pak hem bij de halsband" of "leg hem op de grond". Dat wil nog wel eens helpen om bevroren mensen tot actie te bewegen.

 

In alle gevallen is het het zaak om assertief op te treden. En dat is eng, want je loopt echt wel risico en handen zijn kwetsbaar. Daarom vertel ik mezelf dat ik als het leven van mijn hond in gevaar is, ik een andere hond "gewoon" zal vermoorden. En mocht ik bij het redden van mijn hond ernstig gebeten worden, dan is dat zo'n beetje het laatste wat die hond zal doen. Dan heb ik wel leed, maar dat zal dus niet eenzijdig zijn. En dat geeft mij net het mentale zetje om er tussen te springen. Enne, ook het feit dat het zodra jij je ermee gaat bemoeien, het 2 tegen 1 is. Grijp je vroeg genoeg in, dan kan dat natuurlijk het verschil maken.

 

Dobby is intussen zeer slechtziend aan één oog, dus ik ben wel een beetje pro-actief. Dat andere oog moet natuurlijk gezond blijven.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

heel eerlijk?

ik zou de hond die aan komt stieren een ongelofelijke rot schop geven, en dan het eerste wat ik raak dus zal hoogst waarscheinlijk de neus of kop zijn.
mijn hond laat ik trouwens los, zodat hij de vrijheid heeft om weg te rennen (windhond dus rent ze er allemaal uit) maar die oelewapper blijft vaak naast me staan en kijkt me dan aan van los jij het maar op.

maar.... ik zeg dit met een bepaalde labardor in gedachte die echt rood ziet als zij ons ziet en de vrouw laat de hond los met de medeling "ik kan haar niet houden".

heb het nu een paar keer aan haar aangeven, de volgende keer schakel ik politie, wijk agent en de hele mikmak in.

vermoed dat ik bij elke hond anders zou reageren en het hangt er ook van af wat voor type hond ik zelf vast heb aan de andere kant van de lijn.


in eerste instantie als ik al vermoed dat een hond iets wil op een niet vriendelijek manier, zal ik eerst mij groot maken, hond wegsturen enz.
ik geef mensen met honden aan de lijn
(die niet vriendelijk zijn) altijd de ruimte en wissel de harley van kant zodat wij mensen elkaar passeren en de honden aan de buiten kant zijn.
krijg in de regel vriendelijke reacties van mensen als ze merken dat ik met ze mee denk en probeer te anticperen op de situatie die zich voor doet.


honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

vind wilma van dobby een erg goed antwoord geven, mijn antwoord is misschien niet heel erg van toegevoegde waarde O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Sja wat je moet doen en wat je doet verschilt vaak nogal.

 

Op papier is het kalm blijven, niet gaan trekken, vasthouden en wurgen. Maarja... Die keren dat ik het meemaakte stond ik eenmalig vastgevroren en de rest van de tijd was ik voornamelijk aan het blèren, schoppen, duwen en weet ik het wat je allemaal vooral niet moet doen.  Het werkt wel altijd op een of andere manier maarja... Niet echt verstandig zelf mee te gaan vechten als het ware het is een wonder dat ik nooit gebeten ben.

 

Dus ja mijn advies is gewoon help je hond. Alles is geoorloofd. Laat de adrenaline lekker gaan en whatever. Sla de ander gewoon met een stoeptegel, scheld z'n baas helemaal verrot who cares. Als het moet schop je die ook gewoon. Want onze Fifi's hebben niets gedaan (duh) dus het is sowieso die ander z'n schuld :')

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

Ik heb al een paar keer een gevecht meegemaakt en de honden succes vol uit elkaar kunnen halen, soms alleen en soms samen. Als je met twee personen ben doe je het volgende:

1 raak niet in paniek, ga niet schreeuwen en geen ongecontroleerde acties uitvoeren.

2 pak beide 1 hond vast in de nekvel. Liever niet de riem, want daarin kunnen ze draaien en jou bijten. Trek de hond een beetje omhoog in de nekvel en zeg rustig het commando "los". Let goed op, want zodra 1 hond een beetje loslaat, kan je direct de honden uit elkaar trekken.

3 zijn de honden uit elkaar. Laat ze netjes zitten en elkaar niet aankijken. Wacht tot ze gekalmeerd zijn en loop dan rustig naar huis. 

4 check je hond, kleine wondjes schoonmaken met betadineshampoo en voor diepe wonden en manklopen e.d. Direct naar de dierenarts. Ben je zelf gewond, ga ook naar de dokter voor antibiotica en evt tetanus injectie.

 

maar ben je alleen of raakt de andere persoon totaal in paniek. Red dan je eigen hond door de andere hond te pakken en dan maar wachten tot jouw hond vanzelf loslaat of iemand zo slim is om jou te helpen. Tenzij jouw hond de aanvaller is en de andere hond totaal niet terugvecht. Dan kan je misschien beter je eigen hond van de andere hond afhalen en hopen dat de andere hond niet weer gaat terugvechten.

 

wat je niet moet doen:

hond schoppen, pijn voelen ze dan toch niet en je loopt risico dat de hond jou in je been bijt. Je kan hiermee ook je hond verwonden. Aan de achterpoten optillen. Als een hond vast wil houden, zal hij ook nu niet loslaten en ook nu weer loop je een groot risico om gebeten te worden. Nooit in paniek raken.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Een flinke brul wil het gevecht nogal eens voorkomen (lees met boze, ferme stem KLAAR EN WEGWEZEN roepen). Dan druipt de aanvaller vaak af.

verder heb ik met de riem wel eens een hond weggemept. Gelukkig heb ik geen vechters en verder weinig ervaring.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik kan jullie 1 ding zeggen dat je op die moment niet helder nadenkt en je lichaam handelt automatisch en waarschijnlijk anders dan je denkt. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Mijn man heeft het meegemaakt ik niet gelukkig want dat had faro niet overleeft, deze hond was zeer agressief en had Faro bij de keel, wilde niet los laten.

Er zat nog een andere Pitt aan de pit die Faro bij zijn keel had, dus die moest eerst los, mijn man heeft gezorgd dat de pitt niet kon schudden, zijn hoofd vastgehouden, de truuk met de lippen over de tanden werkte niet, niks werkte.

Toen heeft mijn man de slagaders in de nek van die hond dichtgeknepen, en toen viel de hond even een beetje flauw, en zo is Faro gered.

Verhalen die ik wel een hoor, lijken me bakerpraatjes,

Vinger in de aanvallers hol, ballen draaien.

 

Ik ken mensen die met een stanleymes rondlopen, insuline spuit, schaar, wapens dus, ik zou wel een verdovend middel tot mijn beschikking willen hebben, via injectie, maar ja, het is maar goed dat dat niet zo makkelijk kan.

Ether zou ook handig zijn, even verdoven.

Ik weet niet wat ik zou doen, totale paniek mezelf kennende, dus wat doe ik, ik kijk heel goed uit en ga als ik het niet vertrouw een andere kant op.

En een hond blokken dat is wat ik wel eens doe als ik te laat ben met weggaan, meestal maakt dat indruk, maar is soms best eng om te doen.

Ik ga van de ergste gevechten uit in mijn hoofd, ook iets wat ik niet moet doen.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik kan jullie 1 ding zeggen dat je op die moment niet helder nadenkt en je lichaam handelt automatisch en waarschijnlijk anders dan je denkt.  "

 ja, dat geloof ik, mijn man is de rust zelf in dat soort situaties, anders hadden we Faro niet meer.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik lees hier ook van ik zou schoppen,nou,ik durf echt geen boerboel,herder,kangal te schoppen.

 

Ik ben een lafbek,ik loop om,ja,ook sommige staffordeigenaren kiezen het hazepad om ellende te voorkomen,en ik ben nog vlugger weg als het een loslopende pitbull/stafford (kruising)betreft.

 

Ik heb gelukkig honden die zich goed kunnen weren en als het nodig is zou ik ze loslaten. Heb ooit op het punt gestaan toen ik 2 loslopende agressieve bouviers tegenover mij had staan. Vigo hing aangelijnd in de wenkbrauwen en die werden gestript,ik dacht nu zal het gebeuren,dan moet ik ze lossen. Maar gelukkig liepen de bouviers van schrik weg.

 

Ik had helemaal niks kunnen doen,het was mijn meest benauwde moment uit mijn leven als hondeneigenaar.

2 aangelijnde staffords versus 2 loslopende bouviers.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Pffff...hoop het nooit mee te maken, maar als er een hond Lance grijpt en het ziet er slecht uit dan denk ik dat ik ook door het rooie ga. 

Ik zie me niet rustig die twee op de grond leggen.

 

Boerboel of Staff, ik schop zijn ballen van zijn achterste of steek mijn vingers in zijn ogen...denk ik.

ik vermoord die andere hond, en als ik dan gebeten word, het zij zo....

 

pfff....

 

maar eerlijk gezegd, ik denk dat het allemaal zó vlug gaat dat je eerst niet weet wat er gebeurt.

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  ja, dat geloof ik, mijn man is de rust zelf in dat soort situaties, anders hadden we Faro niet meer. "

Heb de hond die Max Beet proberen te stikken maar de eerste seconde stond ik verstijft 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

ja het was mij ook niet gelukt, maar mijn man heeft handen zo sterk, niet normaal, en dan de adrenaline erbij, later zei hij, ik zal die hond toch niet beschadigt hebben?

Alsof mij dat wat kon schelen, ik had hem het liefst dood gezien, maar goed die hond heeft al meerder slachtoffers gemaakt en leeft nog steeds.

Ik ga het dan maar ook uit de weg, ik hoop nooit zoiets mee te maken.

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen mini-Mellow (6 maanden oud, dus nog mini) door 2 AB's werd aangevallen was ik daar gelukkig ook niet bij. Ik liep heel argeloos bij de C1000...

Mijn vriend heeft de ene hond ook bij de slipketting gepakt en dat ding zo ver omgedraaid dat zijn ogen er bijna uitplopten geloof ik. Hij liet wél los 

 

Mijzelf kennende zou ik ook gigantisch in paniek raken. Om nog even het gebeuren in Den Haag aan te halen: ik kan nu heel mooi zeggen 'ik doe dit en dat', maar op het moment zelf sta ik waarschijnlijk te gillen als een speenvarken...

 

Toen Mellow de hond van mijn ouders vast had heb ik haar bij haar achterkant vast gehouden, mijn vriend heeft haar van Fleur af gehaald (niet getrokken, gewoon bek open).

Maar ook dat had ik alleen nooit op kunnen lossen.

 

Laatst heb ik Mellow pardoes opgetild toen,er vanuit het niets, ineens een losse Stafford naast ons stond. Deze hond kwam volgens mij wel met goede bedoelingen, maar dat wist ik op dat moment niet, dus zonder aarzelen zwaaide ik haar zo de lucht in. Omdat ik wéét hoe ze reageert als ze iets heel eng vindt: dan gaat ze gillen tot en met, waardoor de ander alleen maar nóg fanatieker wordt. En om dat te voorkomen ging ze even de lucht in. Ze was vooral verbaasd, had de hond nog niet eens gezien. 

Voor mijn gevoel duurde het 5 minuten, maar volgens mij was de hond in kwestie binnen een minuut al weg. Naar zijn baasje die volgens mij een kilometer verderop liep...

 

Ik heb bijna altijd een rubberen stok mee (Kong of zo'n zachtere van de Xenos). Vooral de Kong is lekker stevig, kun je best goed mee slaan (ja, ik heb mezelf een keer geraakt tijdens het afweren van een eng zoemend beest om mijn hoofd )

Maar ook dat zou op 'het moment' waarschijnlijk niet in me opkomen. En maak je het dan niet alleen maar erger?

 

Ik heb ook eigenlijk nooit dingen mee. Ja, mijn sleutels, telefoon en meestal de rubberen stok. Heb wel eens zitten denken aan een extra lijn (handig in geval van gevonden hond maar ook handig om een hond zijn keel even af te knijpen), maar dat vergeet ik toch ook vaak.

 

Ik hoop het in ieder geval nooit meer mee te maken, een gevecht. Ik heb ook echt overal ogen inmiddels. Er is een keer een moment geweest dat ik het écht niet vertrouwde, toen heb ik een houten stok opgeraapt omdat ik de rubberen stok niet mee had.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik ben een lafbek,ik loop om,ja,ook sommige staffordeigenaren kiezen het hazepad om ellende te voorkomen,en ik ben nog vlugger weg als het een loslopende pitbull/stafford (kruising)betreft.

 Dan ben je geen lafbek dan ben je slim. Maar goed je kunt nu eenmaal niet alles voorkomen. 

 

Ik loop ook overal voor om, vermijd echt praktisch alles waarvan ik denk 'kan mogelijk iets veroorzaken' maar van de winter was bijvoorbeeld mijn buurhond ontsnapt en die stond zo ineens achter ons... 

 

Hoeveel je ook vermijd de absolute controle heb je nooit.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat een verhalen hier zeg.. Obi is gelukkig nooit echt in gevecht geweest. Wel aangevallen geweest... maar Obi rent er meestal als een speer vandoor want die weet heus wel wat die andere honden allemaal willen doen met hem. 

 

Als er 1 echt met hem aan het vechten zou zijn of hem zou pakken zou ik voor de nek gaan denk ik en proberen te zorgen dat de hond geen zuurstof meer krijgt. 

honden page profiel baloebaloe 3 doggies

" Pffff...hoop het nooit mee te maken, maar als er een hond Lance grijpt en het ziet er slecht uit dan denk ik dat ik ook door het rooie ga. 
Ik zie me niet rustig die twee op de grond leggen.
 
Boerboel of Staff, ik schop zijn ballen van zijn achterste of steek mijn vingers in zijn ogen...denk ik.
ik vermoord die andere hond, en als ik dan gebeten word, het zij zo....
 
pfff....
 
maar eerlijk gezegd, ik denk dat het allemaal zó vlug gaat dat je eerst niet weet wat er gebeurt.
 
 
  "

 wat een praat! ballen eraf, ogen eruit... dan hoop ik dat u niet de verkeerde boerboel treft anders zal u waarschijnlijk naast u (HALVE) lance eindigen of wat er dan nog van over is 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

"  wat een praat! ballen eraf, ogen eruit... dan hoop ik dat u niet de verkeerde boerboel treft anders zal u waarschijnlijk naast u (HALVE) lance eindigen of wat er dan nog van over is  "

 Ja dat ik daar misschien niet heelhuids uit zou komen kan best zijn, maar die boerboel gaat ook wat missen hoor. 

Niemand komt aan mijn Lance. 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik begrijp heel goed, dat op het moment dat er zich daadwerkelijk zoiets afspeeld, je toch anders handeld, dan wat ik denk nu ik achter een pc zit..

 

Door dit nu allemaal te lezen, krijg ik in ieder geval het gevoel dat ik iets weet, wat ik zou kunnen doen in zo'n situatie.

Het is dus vooral voor een wat zekerder gevoel, dat ik dit topic geopend heb.

 

Ik ben nu begonnen met het voorzichtig opbouwen van de wandelingen met Spikey, en merk dat ik al wat twijfelend de straat op ga. Om dit gevoel wat te doen afnemen, vind ik het fijn dat ik denk iets te weten hoe te handelen.

Ik hoop natuurlijk dat ik het nooit nodig zal hebben, maar ben gewoon wat voorzichtig geworden, nu ik weet dat Spikey zich niet meer zo zou kunnen redden als voor de amputatie.

 

Ik merk ook dat ik dit niet heb wanneer ik met Nino naar buiten ga, die kan zichzelf over het algemeen wel redden..In mijn beleving kan hij in ieder geval wegrennen als er iets heel erg mis dreigt te gaan. Dat kan Spikey nu niet meer..

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Begrijpelijk Patricia, in jullie geval zou ik ook meer angst hebben voor aanval van loslopende hond. 

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Naamswijziging in chip
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^