Advies gevraagd - Introduceren 2 volwassen honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

@ Linneke: precies! Ik vind het daarom ook een beetje vreemd dat hij dit dan toch adviseert, zeker vanuit zijn positie.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Zo'n eerste ontmoeting is heel bepalend voor de verdere omgang met elkaar dus moet je daar heel voorzichtig mee omgaan.

Een slechte eerste ontmoeting is amper nog recht te zetten.

 

Nu ja, je kan er niets aan veranderen en gelukkig voor jullie is het bij jullie wel heel goed gegaan en hopelijk hebben jullie er ook van genoten.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Leuke honden! Dat gaat vast helemaal goedkomen. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Altijd fijn als ze zo goed meewerken met jouw voorbereiding .

maar goed, het resultaat is goed in dit geval dus dat scheelt. 

 

Ik hoop dat de 2e ontmoeting ook goed gaat en jullie een nieuw maatje erbij hebben. 

Veel succes

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Mooi filmpje! Ik vind ze beide er ontspannen uit zien, wel geintereseerd on elkaar maar niet te!

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Op het filmpje ziet het er goed uit!

De boxer vind ik ook rustig ogen en als die een beetje lijkt op mijn boxer reu van vroeger,  teefjes en pups was die zo ontzettend tolerant mee.

Succes met de 2e ontmoeting!

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

@ Linneke: we hebben er zeker van genoten.

@ Suzanne en Luca: dankjewel!

@ Yara: jaa, erg vervelend als iemand er zo tegen ingaat, zeker omdat ik weet dat ik het bij meerdere mensen heb gecheckt, ook bij mensen die actief zijn in de hondenbranche. En dankjewel!

@ Maud: dankjewel!

@ Annemiek: klinkt als een lieve hond :-) 2e ontmoeting is ondertussen geweest, hebben een klein stukje gefilmd omdat we verder allebei een hond vasthielden. Wat Faya veel doet is in de poten happen van de Boxer.. Ze stopt als ik haar corrigeer, maar kan iemand mij vertellen of dat speels bedoeld is? Boxer corrigeert haar niet, maar probeert slechts rustig boven haar te gaan staan. Hij speelt trouwens helemaal niet met zijn bek en Faya wel.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Als ons teefje wil spelen hapt ze ook de reu in zijn poten. Af en toe trekt ze letterlijk en figuurlijk een poot onder hem vandaan. Hij reageert daar ook niet erg op. Staat er een beetje bij te kijken en af en toe geeft hij haar een lik. Dus ik denk dat het spelen is of een uitdaging tot spelen.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Lijkt me goed gaan. De boxer zoekt het meeste contact.

 

Weet zo niet of dat spelend bedoeld is. Wat is de rest van de houding. Is de staart hoog en maakt ze geluid? Ik denk dat je zelf wel in kunt schatten of je hond speelt Denk alleen dat jij nu ook denkt, maar wat als .......

 

Op de filmpjes lijkt het mij perfect gaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Was mooi, de boxer snuffelde even Faya deed haar hoofd opzij, zo van nu even niet en de boxer stopt gelijk.

Denk dat Faya tijd nodig heeft te wennen aan de boxer. De boxer is zo te zien heel sociaal en pakt het goed op.

 

Niet Faya corrigeren als ze in de poten bijt. Honden leren door associeren en het kan, dat ze de correctie met de boxer gaat associeren en dan wordt de boxer er niet leuker op.

In de poten bijten is meestal gewoon spelen, uitdagen. Het is het spel wat boxers ook spelen. Mijn schotse dame, moet niets hebben van bijten, zij rent liever. Maar jou hond  en boxers, die houden wel van een potje worstelen. 

Denk dat Faya even tijd nodig heeft, maar zie hier totaal geen verkeerd gedrag. 

 

Dit gaat echt goed komen! 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier een filmpje van een poten bijtend teefje. Ik weet niet of ik hem hier geplaatst krijg, heb vaker een filmpje proberen te plaatsen. Lukt het niet, dan stuur ik het via pb, dan lukt het eigenlijk altijd wel.

Lukt dus niet, ik stuur het via pb.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Filmpjes lukt mij ook nooit. Misschien via you tube?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Filmpjes lukt mij ook nooit. Misschien via you tube? "

 Het gekke is dat het wel lukt via pb, dus hetzelfde forum. Ik stuur de filmpjes altijd via photobucket en dat lukt overal, behalve hier op het  openbare forum zelf.  

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Het lukt mij ook niet haha 

Maar wat heb je toch een leuke bullen!

 

Het filmpje van de ontmoeting ziet er ook goed uit. 

 Hebben jullie er zelf een goed gevoel bij? 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Zie er goed uit!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"  Het gekke is dat het wel lukt via pb, dus hetzelfde forum. Ik stuur de filmpjes altijd via photobucket en dat lukt overal, behalve hier op het  openbare forum zelf.   "

 Het lukt bij mij ook nooit,de eerste keer dan.Wat wel werkt is je bericht gaan wijzigen en dan nogmaals op dezelfde manier de link van je filmpje plakken en weer op reageren drukken...dán staat het filmpje er (ineens) wel 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  Het lukt bij mij ook nooit,de eerste keer dan.Wat wel werkt is je bericht gaan wijzigen en dan nogmaals op dezelfde manier de link van je filmpje plakken en weer op reageren drukken...dán staat het filmpje er (ineens) wel  "

 Oh, echt waar? Ik heb het filmpje al via PB doorgestuurd, maar voor degene die ook willen zien wat ik bedoel met het continue poten bijten, ga ik het op deze manier nog eens proberen. 

Lukt nog steeds niet 

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

Ik kon het filmpje via PB inderdaad goed zien! Ik zelf upload filmpjes via YouTube dat gaat volgens mij ook goed.

Je kunt denk ik gewoon de URL toevoegen, zonder 'Embed' te gebruiken. Even oefenen:

 

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

Vandaag zijn we trouwens voor de 3e keer langs de kennel geweest. Weer een uurtje wandelen met de twee honden en eigenlijk ging het zo ongeveer net als de 2e ontmoeting.

Zijn bench staat overigens ook al klaar en we hebben expres al een paar dagen een fleece deken van de Boxer in de woonkamer liggen, dat Faya in ieder geval al aan de geur heeft kunnen wennen.

Donderdag halen we hem op en gaan we de stap proberen te zetten om hem thuis te introduceren. Dan gaan we eerst een stevige route wandelen door het dorp alvorens we ons huis in gaan.

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

@ Linda & Mayro: Staart is hoog en ze maakt geen geluid, maar dat doet ze toch al nauwelijks (ze blaft bijv. niet). Ze neemt tussendoor ook wel eens een lagere houding en/of laat wel eens een speelboog zien, dat zijn de gedragingen die mij het nog wel eens laten aankijken. Maar de Boxer zelf speelt helemaal niet met zijn bek en dan lijkt het mij toch niet prettig dat er een Stafford aan zijn achterpoot hapt. Lijkt overigens inderdaad op het filmpje van Bulleke.

@ Suzanne en Luca: Ik denk ook dat Faya de tijd nodig heeft. Ze lijkt toch regelmatig te doen alsof ze hem niet ziet en haar eigen plekje op te zoeken. Dat mag ook en ik zorg dan ook dat de Boxer even zijn afstand houdt. Ik ben wel benieuwd of dat losloopt bij haar. Ahh ik ben weer te voorzichtig dus..  Ik probeer het wel te laten gaan, enerzijds omdat ik ervan uit ga dat de Boxer zelf kan corrigeren wanneer hij het genoeg vindt en anderzijds omdat ik van steeds meer mensen hoor dat het spelgedrag is. Ik ben gewoon bang dat het escaleert als ik niet op tijd het gedrag onderbreek, maar misschien moet ik toch eens m'n mond dicht tapen bij het volgende spel.

@ Yara: ja, wij hebben er eigenlijk best een goed gevoel bij! We zijn nu 3 keer geweest, maar in totaal hebben ze elkaar nog geen 3 uur gezien en ze kunnen al rustig naast elkaar lopen zonder conflicten. Persoonlijk heb ik langer de tijd nodig om aan iemand te wennen

@ Linneke:

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

 

Bedankt! Super, dat scheelt mij een hoop ergernis.

Filmpje van Faya en TJ ziet er goed uit. Gaat vast goed komen hoor. Is natuurlijk altijd even spannend, dat vond ik al met een pup erbij, met een volwassen hond is het nog even spannender. Goed idee van de fleece deken van TJ alvast in de woonkamer.

Heel veel succes donderdag en nogmaals veel geluk met het tweetal 

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

Dankjewel Bulleke!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Slim van het fleece kleed.

 

Heel veel succes alvast voor donderdag. Ik duim!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Eigenlijk wilde ik kijken voor jou of er nog handige tips waren en verrek... Het topic is van jou! ????????

 

ontzettend leuk om om te lezen hoe Faya en TJ met elkaar om leren gaan beetje bij beetje. Fijn ook dat jullie de mogelijkheid krijgen om meerdere ontmoetingen te doen, ook al gaan sommige niet helemaal zoals je gepland had... Wel een waardevolle les. ;) Je komt altijd mensen tegen die het zo gezegd beter weten dan jij, maar laat je niet gek maken... Ik heb er ook nog zo'n verhaal van. Zal hem je een keer op FB vertellen als jullie het wat rustiger hebben!

 

wat betreft het poten happen zou ik er zelf momenteel nog voor kiezen om het te laten gaan: TJ oogt niet gespannen en vertoont geen kalmerende signalen. Natuurlijk wil je alles begeleiden, maar door jezelf er constant mee te bemoeien creëer je ook weer spanning. ;) mocht je toch willen dat Faya hiermee ophoudt zou ik niet kiezen voor corrigeren maar voor het aanbieden van een ander gedrag, laat haar bijvoorbeeld even oefenen met volgen of de handtouch doen. Het zou misschien vanuit Faya verveling kunnen zijn.

houd de oefeningen die je met haar doet wel kort, want het kan bij haar zorgen voor opwinding.

 

heel veel succes en ik ben benieuwd naar morgen! :D

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Succes morgen, ik duim dat t goed gaat in jullie huis! Aan de voorbereiding zal t niet liggen in ieder geval!

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

@ Suzanne en Luca & Kees: thanks, ik ben ook benieuwd hoe het straks gaat!

@ Sanne, Evy & de katjes: Halloo, jij ook hier!  Ja ik ben op heel veel plekken advies gaan vragen haha. Ik zie het verhaal op FB nog wel tegemoet. Afleiden met een (ander) commando probeer ik wel al te doen, dat werkt best goed. Wat had je trouwens weer een mooie foto's van de pupjes gemaakt, echt heerlijk om te zien!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hoe is het gisteren gegaan?

honden page profiel FayaFaya

honden foto van Faya

Het gaat goed, we houden ze nog van elkaar gescheiden behalve als we samen gaan wandelen. Jammer dat het zo warm is, dan kunnen we niet echt lekker de energie steken in de wandelingen. Het is voor beide nog even wennen, dat kunnen we goed merken!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het gaat goed, we houden ze nog van elkaar gescheiden behalve als we samen gaan wandelen. Jammer dat het zo warm is, dan kunnen we niet echt lekker de energie steken in de wandelingen. Het is voor beide nog even wennen, dat kunnen we goed merken! "

 Ja jammer, aan de andere kant gaat t nu wel wat geleidelijker, ook niet verkeerd. Beter kortere momenten die goed gaan eerst, komt de rest later wel.

Foto's???? ;)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het begin is positief dus, mooi zo! 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Mede eigenaar schap
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^