Ik zoek wat meningen over het gedrag van mijn hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

IK heb Gytha mijn mechelse herder teef van 5 jaar oud sinds november vorig jaar.

 

Ze komt van een eigenaar die haar gekocht heeft als pup voor beveiligingswerk en deed haar weg omdat ze ''te lief'' was ze zou niet blaffen aan de riem en niet waaks zijn.

Beide zijn niet waar en ook toen ik haar kwam halen en de man wat commando's liet zien en bij de derde keer gooien wilde ze de bal niet los laten pakte hij haar bij de slipriem en slingert haar met haar flank tegen de muur dus ja ze heeft niet de beste jeugd gehad.

Nu heeft ze altijd een probleem met andere honden tijdens wandelingen aan de riem als een hond dicht bij komt gaat ze eerst aanspannen dan grommen en dan blaffen en als de andere hond dan nog niet de ruimte geeft dan  begint ze met haar voorpoten de andere hond een duwtje terug te gaven maar niet bijten ofzo.

En iedereen van de dierenarts tot kennissen en de verkoopster van de dierenzaak zegt ''dat is puur door de beveiligingscursus als je  ja haar van de riem haalt zal ze gewoon gaan spelen of negeren''

 

Dat hebben we dus geprobeerd en daarom vraag ik om meningen/analyse hier.

Wat er gebeurde is ik liep op een veld met haar van de lijn met stokken te gooien en we zien een vrouw met een klein zwart hondje die ook los loopt dus ik lijn Gytha aan uit voorzorg.

Zodra het zwarte hondje har ziet komt ze direct op haar af en ja hoor Gytha begint te grommen maar nu ga ik voor haar zitten en begin met aaien en een rustig stemmetje ''rustig ann ,het is goed'' en dat soort spul te zeggen en tot mijn verbazing gaat ze na een paar seconden liggen en houd op met grommen.

Op dat moment komt dat zwarte hondje weer dichterbij en loopt achter haar langs en begint haar achterste te ruiken wat normaal gelijk ruzie is maar nee ze blijft liggen en na kort overleg met de vrouw van wie de zwarte hond is maak it Sita los.

Ze beginnen elkaar te snuffelen en Gytha loopt naar die vrouw en haar hond naar mij en we aaien elkaars hond Ze ziet me die andere hond aaien en geen reactie niks niet zlef niets toen die hond haar stok uit mijn hand begon te ruiken.

 

Dan begint de zwarte hond door het gras te rollen in toen gingen Gytha's nekharen overeind staan ik wilde gelijk ingrijpen maar het andere baasje zij ''wacht heel even nog'' en Gytha kijk naar de rollende zwarte hond en gromt zachtjes nu staat die hond op en zowel hij als Gytha doen een stap terug waarop de vrouw zegt ''zie je wel niks aan de hond nou ik moet hollen tot ziens''

 

Mijn gedachtes hiervan zijn 1. Ja het is alleen de eerste reactie aan de riem en 2. ze is waarschijnlijk niet opgevoed om met honden om te gaan en daarom werd ze onrustig door het rollen want ze kent dat niet en weet niet wat ze moet doen.

 

Maar Gytha is mijn eerste hond die ik zelf heb dus ik kan er vreselijk naast zitten en daarom heb ik dit topic gemaakt.

Wat denken jullie van die ontmoeting en zijn er eventueel dingen die ik zlef kan doen om het te verbeteren?

 

Sorry voor de hoeveelheid aan tekst en nog een fijne dag gewenst

Groeten

Daan en  Gytha

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik herken dit soort gedrag van een paar van mijn honden, ik heb honden uit spaanse asielen. Omdat ze bepaalde dingen niet kennen kunnen ze zo reageren.

Ik vind dat je het heel goed doet door kalm te blijven en haar rustig te laten zien dat er niks aan de hand is.

Het is een heel proces en sommige dingen blijven, maar zolang jij er zo mee om blijft gaan, doe je het goed denk ik.

honden page profiel  Sophietje  **** rip Taat***** Sophietje **** rip Taat***** 2 doggies

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Wauw Daan van uit hier even een compliment hoe je het aan pakt je doet het harstikke goed zo. De hond is dit allemaal niet gewend Maar door jij haar gerust stelt dat het goed is gaat het goed. Echt je bent heel goed bezig.

Ook ik heb altijd herplaatsers Sophie is mijn derde herplaatser was een klein angstig hondje is nu uit gegroeit tot een stabiele hond. Het voordeel is dat Sophie 10 maanden was en die van jou 5 jaar. Maar hier voor heb ik een hond uit het asiel gehaald van vier en eeen half jaar. Zelfde verhaal als jou aan riem viel ze uit los niet. Maar goed ga zo door het komt dan vast een heel eind goed met Gytha

honden page profiel yooopyooop 2 doggies

honden foto van yooop

Ik zeg ook, vooral zo doorgaan!!

echt je doet het goed, je ziet het aankomen, dus je zou dan al kunnen beginnen met wat dan ook werkt, wat je doet dus.

geef het tijd, ik denk dat het goed komt!

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

ik zou toch voorzichtig zijn in contacten met vreemde honden.

ALs je ze wil laten spelen/rondlopen met andere honden, zou ik dat dus met bekende honden (en wat meer eigen formaat) doen.

 

Het standaardzinnetje 'dat doen ze anders nooit :o ' heeft al vaak genoeg in de kranten gestaan ;)

 

Verder heeft de opleiding bewaking er niet zo veel mee te maken hoor, het zal wel een gebrek aan socialisatie zijn ;)  Dus niet te zeer vastpinnen op dat bewakingsgedoe (of er mee te koop lopen, want bij leken is dat ook altijd het eerste dat er gezegd zal worden anders)

 

succes !

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 2 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ook hier mijn complimenten over hoe je het probeert aan te pakken.

Maar ik zou toch een kanttekening willen plaatsen.....

 

Je schrijft: je hond gaat grommen naar het kleine zwarte hondje.

Jij blijft voor hem staan( heel goed) maar dan ga je hem aaien en zachte woordjes zeggen?

Kijk, dat kan ik niet volgen.

Dat grommen is een waarschuwing: pas op kleine zwarte, ik wil jou niet dichterbij hebben. Baasje gaat dit gedrag belonen( aaien en lieve woordjes)....de kans dat de hond dan alsnog gaat uitvallen wordt zo echt groter!

Neem dat gegrom serieus, deze hond kan, als hij wil, grote schade aanrichten en is zo te lezen nog niet stabiel. Ga dan niets uitproberen met kleine hondjes......

Je moet het grommen niet corrigeren, maar wel ernaar handelen: haal jouw hond zonder veel omhaal uit die situatie.

Laat geen ' kennismaken' toe met andere hondjes in deze gemoedstoestand; stuur ze weg. Gewoon, doorlopen met je hond. Commando volg en weg uit die situatie.

Voor ieders gemoedsrust ( en eerlijk gezegd veiligheid).......

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" ik zou toch voorzichtig zijn in contacten met vreemde honden.
ALs je ze wil laten spelen/rondlopen met andere honden, zou ik dat dus met bekende honden (en wat meer eigen formaat) doen.
 
Het standaardzinnetje 'dat doen ze anders nooit :o ' heeft al vaak genoeg in de kranten gestaan ;-)
 
Verder heeft de opleiding bewaking er niet zo veel mee te maken hoor, het zal wel een gebrek aan socialisatie zijn ;-)  Dus niet te zeer vastpinnen op dat bewakingsgedoe (of er mee te koop lopen, want bij leken is dat ook altijd het eerste dat er gezegd zal worden anders)
 
succes ! "

 Zal ik zeker doen.

 

Alleen denk ik nog steeds dat die beveiliging cursus toch al dan niet een deel van de oorzaak is aangezien het gedrag zo verschilt als de riem eraan zit maar wie weet.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Herders spelen anders als andere honden. Vaak wordt dit door omstanders ten onrechte als agressief bestempeld. Zo gniepen ze bijvoorbeeld in de broek van andere honden.

 

De nekharen opzetten zie ik zelf als onzeker gedrag, maar als hij daarbij opdringerig was naar de andere hond, zie ik dat niet als onzeker gedrag.

 

Ik denk dat het voor jou een goede zaak is om met een gedragsdeskundige met andere honden erbij te oefenen. Niet zo zeer voor jouw hond, maar vooral voor jou. Dit omdat jij zo te lezen erg twijfelt over het gedrag van je hond en bang bent voor agressie. Deze angst kun je (bewust en onbewust) over brengen op je hond. Je hond ruikt je angst en kan dan alsnog in de verdediging schieten, waardoor jij "zie je nou wel" kan zeggen om vervolgens nog veel angstiger te worden. Deze spiraal moet je uit zien te komen en dat lukt je niet zonder hulp aangezien dit je eerste hond is en ook nog eens een Mechelaar. Mechelaars zijn namelijk zeer gevoelig voor de gevoelens van hun baas ;)

 

Een gedragsdeskundige is niet iets om je te schamen. Het kan zelfs een hele prettige ervaring zijn. Kies wel voor een goede, erkende gedragsdeskundige die met positief opvoeden werkt (geen hard handige dingen).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat ben je goed bezig, na een ellendige jeugd nu eindeliijk liefde en begrip.

 

 Ik herken het gedrag ook  van Jenna onze herplaatser, ze is ontzettend lief en zacht, maar met andere honden gaat niet, puur uit angst. Ik denk dat ze slechte ervaringen had met andere honden. Nu zei een kennis met een kleine hond ook toen we haar nog niet lang hadden, laat ze maar los, los gaat het vast goed. Het ging niet echt goed vond ik Jenna was veel te wild en happerig uit onzekerheid,ik doe dit dus niet meer.

We zijn nu bezig met een mengeling van de methode van Turid Rugaas beschreven in haar boekje help mijn hond trekt en BAT op onze eigen manier. Het gaat al veel beter. Er is helaas nog maar 1 hond die ze leuk vond en die zien we niet vaak, bij deze durf ik haar los te laten. Andere honden durf ik nog niet aan.

 

Wat ik denk is dat je goed bezig bent, maar ik zou haar alleen heel gedoseerd met andere honden laten spelen, en dan alleen met honden die je kent. Het kan al gauw teveel zijn en beter tijdig een einde aan het spel maken. Veel volwassen honden hebben trouwens niet de behoefte om met vreemde honden in contact te komen. Herders staan ook niet bekend dat ze sociaal met alle honden kunnen omgaan, zeker niet een hond met een achtergrond als de jouwe.

Ik zou me concentreren op de goede band met jou en samen met haar leuke dingen doen tijdens  wandelingen en of gewoon een fijne snuffelwandeling, en thuis hersenwerk, en natuurlijk genoeg rust om alles te verwerken. Over een tijdje is speuren misschien iets voor jullie om samen te doen?

 

Mijn eerste herplaatser Lola viel ook uit, ze kwam ook met vijf jaar bij ons en zij viel later niet meer uit ook niet aan de lijn maar ik bleef wel altijd op gepaste afstand bij vreemde honden. Ik vind dat iedereen als regel zou moeten hebben dat honden aan de lijn niet met elkaar in contact moeten komen omdat de lijn extra spanning geeft, ze kunnen immers niet gaan en staan waar ze zelf willen.

 

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" Ook hier mijn complimenten over hoe je het probeert aan te pakken.
Maar ik zou toch een kanttekening willen plaatsen.....
 
Je schrijft: je hond gaat grommen naar het kleine zwarte hondje.
Jij blijft voor hem staan( heel goed) maar dan ga je hem aaien en zachte woordjes zeggen?
Kijk, dat kan ik niet volgen.
Dat grommen is een waarschuwing: pas op kleine zwarte, ik wil jou niet dichterbij hebben. Baasje gaat dit gedrag belonen( aaien en lieve woordjes)....de kans dat de hond dan alsnog gaat uitvallen wordt zo echt groter!
Neem dat gegrom serieus, deze hond kan, als hij wil, grote schade aanrichten en is zo te lezen nog niet stabiel. Ga dan niets uitproberen met kleine hondjes......
Je moet het grommen niet corrigeren, maar wel ernaar handelen: haal jouw hond zonder veel omhaal uit die situatie.
Laat geen ' kennismaken' toe met andere hondjes in deze gemoedstoestand; stuur ze weg. Gewoon, doorlopen met je hond. Commando volg en weg uit die situatie.
Voor ieders gemoedsrust ( en eerlijk gezegd veiligheid)....... "

 Zoals u het schrijft zo heb ik de eerste  maanden gehandeld exact omdat een paar mensen  op youtube die er verstand van hebben dat ook adviseerden met geen effect als gevold ze bleef tekeer gaan tegen elke hond zolang ze aan de riem zat op de zelfde manier.

Ik snap heel goed waar het vandaan komt het is logica en zoals ik al zei dit is de eerste keer dat ze los loopt met een andere hond.

De de woorden zijn geen beloning althans zo zie ik het en ik denk Gytha ook niet koekjes zijn beloning en die krijgt ze als ze rustig mee loopt uit een situatie met een andere hond tijdens een wandeling.

De woorden en aanraking zijn meer man ''dit is nergens voor nodig doe maar rustig aan'' om haar direct uit de standaard reactie van het grommen te halen.

Hmm ik twijfel erg tuurlijk zit er wijsheid in wat u zegt maar het liep me iets te lekker om te denken dat het overkwam alss beloning zoals u zegt want normaal als er een stoet honden voorbij loopt en ze zit aan de riem en zit netjes naast me en ik geef een koekje als beloning gromt ze daarna alsnog als de honden nog iets te dichtbij kwamen

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

"  Zal ik zeker doen.
 
Alleen denk ik nog steeds dat die beveiliging cursus toch al dan niet een deel van de oorzaak is aangezien het gedrag zo verschilt als de riem eraan zit maar wie weet. "

 

dan zouden al de mijne zo moeten zijn en dat zijn ze heus niet ;)

 

maar ok, het kan wel natuurlijk, de persoon waarvan je ze gekocht hebt zal alvast al wel geen goede trainer geweest zijn, te zien aan de manier waarop hij er mee omging.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" Herders spelen anders als andere honden. Vaak wordt dit door omstanders ten onrechte als agressief bestempeld. Zo gniepen ze bijvoorbeeld in de broek van andere honden.
 
De nekharen opzetten zie ik zelf als onzeker gedrag, maar als hij daarbij opdringerig was naar de andere hond, zie ik dat niet als onzeker gedrag.
 
Ik denk dat het voor jou een goede zaak is om met een gedragsdeskundige met andere honden erbij te oefenen. Niet zo zeer voor jouw hond, maar vooral voor jou. Dit omdat jij zo te lezen erg twijfelt over het gedrag van je hond en bang bent voor agressie. Deze angst kun je (bewust en onbewust) over brengen op je hond. Je hond ruikt je angst en kan dan alsnog in de verdediging schieten, waardoor jij "zie je nou wel" kan zeggen om vervolgens nog veel angstiger te worden. Deze spiraal moet je uit zien te komen en dat lukt je niet zonder hulp aangezien dit je eerste hond is en ook nog eens een Mechelaar. Mechelaars zijn namelijk zeer gevoelig voor de gevoelens van hun baas ;-)
 
Een gedragsdeskundige is niet iets om je te schamen. Het kan zelfs een hele prettige ervaring zijn. Kies wel voor een goede, erkende gedragsdeskundige die met positief opvoeden werkt (geen hard handige dingen). "

 Daar sla je de spijker op zijn kop.

Ik was altijd bang dat elke vorm van ''agressie'' slecht was maar na wat gesprekken met vrienden/familie kwam het erop eer dat af en toe zullen honden elkaar testen da's normaal zo vertelde pa da honden af en toe worstelen om te zien wie ''de man'' in deze vriendschap is ze willen elkaar geen pijn doen ze moeten elkaar gewoon leren kennen zo zei hij dat.

Dus ik was al voorbereid om in te springen zodra die haren omhoog kwamen maar het feit dat ze allebei een stap naar achter deden toen Gytha het iets te dichtbij vond komen was wel een moment van helderheid voor me.

Ik moet niet zo paniekerig doen niet alles is oorlog :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

ik vind het geruststellen van grommen op zich wel heel goed en daar zou ik zeker mee doorgaan, toch had ik zelf ook liever doorgelopen, want grommen is al heel wat beter dan uitvallen, en misschien heeft ze er over een tijdje al veel Meer vertrouwen in dat ze ook niet meer gromt. Ze is eigenlijk nog te kort bij je dat je al kan zeggen dat je haar door en door kent of dat zij jou compleet vertrouwd.

Daarom ook goed verdiepen in haar lichaamstaal, en rekening houden of ze al veel gedaan heeft die dag, of week en haar lontje misschien korter is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou wel opletten met die stok. Net zoals ballen zijn stokken "van mij" voor veel honden en kan dat problemen geven.

Wel fijn trouwens dat je een baasje met een kleine(re) hond tegenkwam die niet gelijk zo paniekerig was.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"  Daar sla je de spijker op zijn kop.
Ik was altijd bang dat elke vorm van ''agressie'' slecht was maar na wat gesprekken met vrienden/familie kwam het erop eer dat af en toe zullen honden elkaar testen da's normaal zo vertelde pa da honden af en toe worstelen om te zien wie ''de man'' in deze vriendschap is ze willen elkaar geen pijn doen ze moeten elkaar gewoon leren kennen zo zei hij dat.
Dus ik was al voorbereid om in te springen zodra die haren omhoog kwamen maar het feit dat ze allebei een stap naar achter deden toen Gytha het iets te dichtbij vond komen was wel een moment van helderheid voor me.
Ik moet niet zo paniekerig doen niet alles is oorlog :-) "

 

Maar tegelijk moet je wel alert blijven. Het is alleen erg lastig om je hond in te schatten als het je eerste hond is. Met je eerste hond moet je nog zo enorm veel leren om situaties echt goed in te kunnen schatten. Dan kun je beter hulp inschakelen.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

"  
Maar tegelijk moet je wel alert blijven. Het is alleen erg lastig om je hond in te schatten als het je eerste hond is. Met je eerste hond moet je nog zo enorm veel leren om situaties echt goed in te kunnen schatten. Dan kun je beter hulp inschakelen. "

 Uiteraard altijd alert blijven maar hiervoor was ik echt te voorzichtig.

 

Ik zal wel even rondkijken naar een gedrag specialist.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

het is je eerste hond maar ook al had je grote ervaring met honden, elke hond is anders, en bovendien, een herplaatser die nog niet heel lang bij je is kan je gewoon nog niet genoeg kennen om te kunnen oordelen wat hij wel of niet aankan en andere mensen al helemaal niet. Ik vind dat die mevrouw wel een risiko genomen heeft, nu ging het goed, maar wat als het niet goed gegaan was....

 

Ik vind je kan niet voorzichtig genoeg zijn als het op veiligheid voor je hond en de omgeving aankomt veel mensen die een hond hebben die met alles en iedereen kan denken dat altijd alles maar goed gaat, helaas is dat niet zo en hebben veel honden hier juist een heleboel begeleiding en inzicht van hun baasjes voor nodig.

 

 

honden page profiel FrankFrank 2 doggies

honden foto van Frank

Ik was altijd bang dat elke vorm van ''agressie'' slecht was "

 Dit is wel een ding hoor. Agressie heeft een hele negatieve connotatie bij mensen terwijl het een heel natuurlijk gedrag is. Agressie is ook niet hetzelfde als geweld terwijl dat voor veel mensen wel synoniem is. De hond als (van origine) roofdier is nu eenmaal ook een agressief diersoort, net zoals eigenlijk alle roofdieren dat wel zijn.

 

Daar is niets mis mee. Het gaat om hoe je agressie toepast, verbuigt en stuurt. Daar ben jij in ieder geval heel bewust mee bezig. Dat is alvast goed. Ik zou je wel aanraden vooral niet te veel af te gaan op adviezen op internet in de vorm van filmpjes en dergelijke. Vaak zijn dat hele algemene adviezen waarvan misschien maar delen van toepassing zijn op jouw situatie. Blijf dus zelf enorm kritisch en wees bereid contact te leggen met kenners als gedragstherapeuten daar waar je twijfelt.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" het is je eerste hond maar ook al had je grote ervaring met honden, elke hond is anders, en bovendien, een herplaatser die nog niet heel lang bij je is kan je gewoon nog niet genoeg kennen om te kunnen oordelen wat hij wel of niet aankan en andere mensen al helemaal niet. Ik vind dat die mevrouw wel een risiko genomen heeft, nu ging het goed, maar wat als het niet goed gegaan was....
 
Ik vind je kan niet voorzichtig genoeg zijn als het op veiligheid voor je hond en de omgeving aankomt veel mensen die een hond hebben die met alles en iedereen kan denken dat altijd alles maar goed gaat, helaas is dat niet zo en hebben veel honden hier juist een heleboel begeleiding en inzicht van hun baasjes voor nodig.
 
  "

 Tuurlijk heb je daar gelijk in en ik zeg niet dat ik haar nu al door en door ken maar ik weet wel dat ze mij als ''baasje'' beschouwd ik kan bijvoorbeeld door mijn handicap niet snel rennen dus toen een vriend op visite kwam we we kwamen op een groot veld aan stelde hij voor dat hij wel even zou gaan rennen zodat Gytha erachter aan ging.

Dus ik maak haar los en mijn maat begint te rennen Ze doet niks kijkt naar mij om en toen ik enthousiast wijste en zij ''ga maar is goed'' toen gicng ze hem achterna en keek elke 20 seconden wel om of ik er nog wel stond :)

Er is niks gebeurd dis ik kan niet zeggen van ''als er wat zou gebeuren hard ik zo haar zo tegen gehouden'' en heb ik ook een beetje het voorwoord hierboven uitgelegd voordat ze zei dat we het konden proberen die vrouw  kijk ook goed mee maar ik denk wel dat je honden de kans  moet gunnen om zelf dingen uit te zoeken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Tuurlijk heb je daar gelijk in en ik zeg niet dat ik haar nu al door en door ken maar ik weet wel dat ze mij als ''baasje'' beschouwd ik kan bijvoorbeeld door mijn handicap niet snel rennen dus toen een vriend op visite kwam we we kwamen op een groot veld aan stelde hij voor dat hij wel even zou gaan rennen zodat Gytha erachter aan ging.
Dus ik maak haar los en mijn maat begint te rennen Ze doet niks kijkt naar mij om en toen ik enthousiast wijste en zij ''ga maar is goed'' toen gicng ze hem achterna en keek elke 20 seconden wel om of ik er nog wel stond :-)
Er is niks gebeurd dis ik kan niet zeggen van ''als er wat zou gebeuren hard ik zo haar zo tegen gehouden'' en heb ik ook een beetje het voorwoord hierboven uitgelegd voordat ze zei dat we het konden proberen die vrouw  kijk ook goed mee maar ik denk wel dat je honden de kans  moet gunnen om zelf dingen uit te zoeken. "

 

dat is geweldig, mooi om te lezen dat ze jou goed in de gaten hield, dat lijkt me toch dat ze jou al als steun en toeverlaat ziet en het fijn vond dat je haar ondersteunde. Een goed teken. Ik vind het proces van elkaar leren kennen en leren vertrouwen, dat je doormaakt met een herplaatser altijd heel mooi.

 

En ja, honden moeten idd ook de kans krijgen om zelf (de juiste)beslissingen te kunnen nemen, aan de andere kant is dat soms ook heel lastig om van te voren in te schatten of dat in een bepaalde situatie verantwoord is of niet. Niet elke hond kan dat aan, of altijd aan. Een (bos)wandeling samen kan dan bijvoorbeeld een eerste stap zijn, dat is vaak toch iets minder spannend dan een veld waar de volwassenen staan toe te kijken en sommige honden niet precies snappen wat van hen verwacht wordt.

 

 

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

"  
dat is geweldig, mooi om te lezen dat ze jou goed in de gaten hield, dat lijkt me toch dat ze jou al als steun en toeverlaat ziet en het fijn vond dat je haar ondersteunde. Een goed teken. Ik vind het proces van elkaar leren kennen en leren vertrouwen, dat je doormaakt met een herplaatser altijd heel mooi.
 
En ja, honden moeten idd ook de kans krijgen om zelf (de juiste)beslissingen te kunnen nemen, aan de andere kant is dat soms ook heel lastig om van te voren in te schatten of dat in een bepaalde situatie verantwoord is of niet. Niet elke hond kan dat aan, of altijd aan. Een (bos)wandeling samen kan dan bijvoorbeeld een eerste stap zijn, dat is vaak toch iets minder spannend dan een veld waar de volwassenen staan toe te kijken en sommige honden niet precies snappen wat van hen verwacht wordt.
 
  "

 Ja zeker elke situatie is anders en je handelt naar wat je ziet en voelt.

 

Toch ben ik erg blij dat het zo gegaan is want voorheen dacht ik een valse hond te hebben omdat ze aan e riem naar elke hond die dichtbij kwam gromde.

 

Nu ben ik van ''ik hou haar altijd kort aan de lijn want je weet nooit wanneer er een hond de hoek om komt en het is ruzie'' naar ''als we in het bos komen en het is rustig mag ze los en als ik een andere hond zie lijn ik haar aan en kijk hoe het zich afspeelt je weet maar nooit'' en dat voelt erg prettig al zeg ik het zelf :)

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

helemaal goed lijkt me

 

Vals was ze zeker niet, alleen vond ze het niet fijn als er honden te dicht bij haar in de buurt kwamen en wilde gewoon afstand.

 

Jenna doet dat ook, toen eens een labrador dat negeerde en toch dichterbij kwam huilblafte ze helemaal van angst.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Een kleine update voor wie het interesseert:

 

Ik ben zojuist met Gytha wezen wandelen  de hele tijd aan de riem en op de weg terug kwamen we een uitlaatgroep tegen die ik meerdere malen per week tref tijdens het uitlaten.

In die groep zitten allerlei rassen en formaten van 1 deense dog tot 2 chiuaua's en een beagle en dacht ik een collie.

En we lopen er langs de chiuaua's en de beagle komen dichtbij en Gytha loopt gewoon door naar de voordeur.

Ik raakte in gesprek met de baasjes aangezien ze Gytha ook al maanden achter elkaar zijn verbeteren beetje bij beetje en toen werd ze wel zenuwachtig maar zles toen luisterde ze naar ''zit'' en kreeg z een koekje

 

Ze gaat echt goed vooruit deze week :)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

knap van haar om die hele groep te negeren ! Waren alle honden aan de lijn of los?

 

Hoe is je indruk van haar, zou je misschien eens mee kunnen lopen met die groep, over een tijdje?

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

" knap van haar om die hele groep te negeren ! Waren alle honden aan de lijn of los?
 
Hoe is je indruk van haar, zou je misschien eens mee kunnen lopen met die groep, over een tijdje? "

 Hun hele groep liep los.

Met deze groep niet ik ga binnenkort verhuizen.

De indruk is lastig te plaatsen en het gaat gek klinken maar ik denk omdat ik er altijd ben als er wat gebeurd of het nu de dierenarts is of afdrogen na een wandeling tijdens de regen en omdat ik er altijd bij ben denk ik dat ze het goed wil doen zodat ik blij met har ben.

Dat merk ik ook als ik een nieuw trucje met haar aan het oefenen ben dan doet ze hem bijna en omdat ik dan niet enthousiast word lijkt ze te denken ''oké dit is niet wat hij wil wat dan'' warop ze het opnieuw probeert.

Ook toen we langs de honden liepen bleef ze naar mij kijken alsof ze dacht ''doe ik het zo goed?'' en natuurlijk werk ik enthousiast en kreeg ze een grote beloning  toen de groep de hoek om was

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

mooi is dat, dat oogcontact om even te communiceren, steun te zoeken, waardering halen etc.

Volgende forumvraag: nieuw teefje valt eigen teefje aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^