Welk ras moet het worden...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Hallo hondenvrienden,

Ik ben ditmaal niet opzoek naar een leuk ras voor mijzelf, maar voor een kennis. Nu hebben wij natuurlijk al samen uitvoerig zitten zoeken en ben ik met een paar rassen gekomen, maar ik ben ook benieuwd welke rassen jullie kunnen bedenken, en juist waarom dat ras (iedereen heeft andere ervaringen met verwchillende rassen natuurlijk). Ik zal eerst het profiel van mijn kennis schetsen voor jullie:

Het gaat om een oudere man woonachtig in een groot dorp, aan het strand en bos gelegen. Hoewel meneer al op leeftijd is (+- 60 jaar), is hij nog erg kwiek en nog steeds werkzaam bij een bedrijf. Hij is erg energiek en rijd elke dag met een bus rond om bestellingen te bezorgen, fietst en wandeld ook graag. Maar natuurlijk wel op eigen tempo :)

Meneer zoekt een leuke, vriendelijke hond die niet te moeilijk is in de opvoeding. Het liefst een teefje, een maatje wat elke dag met hem mee zal gaan op de bus, fietsen, wandelen en lekker thuis kroelen savonds (meneer is alleen). Jullie snappen dus dat het niet een al te grote hond moet zijn. Meneer is de hele dag lekker op stap, de hond moet dit dus ook leuk vinden en zal samen met meneer veel door nederland reizen.

We zoeken dus echt een maatje, die in princiepe altijd met meneer mee zal gaan. Geen chihuahua is er al tegen me gezegt, haha.

En meneer heeft ook de wens voor een "mooie" hond, dus geen schapendoes achtige honden en dergelijke. (Niet dat ik dat geen mooie hond vind, maar hij vindt ze er verwilderd uitzien)

Qua opvoeding heeft meneer niet super veel ervaring, dus het moet niet een te moeilijke hond zijn...

Kom maar op met ideeën! En als je vragen hebt, shoot ;)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Markies? Engelse cocker? Kooiker? 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Corgi??

mijn vader (84) vindt het heerlijk als mijn hond komt logeren. Niet te zwaar, niet te log, makkelijk en vriendelijk in de omgang.....

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Yep, zat zelf ook al te kijken voor de genoemde rassen. Hij wil geen kruising zegt hij.

Nu is hij verliefd op de aussie, maar ja... te groot etc etc etc. En nu heeft hij de shetland sheepdog gevonden. Ik heb geen persoonlijke ervaring met dit ras. iemand wel? Is en blijft een klein werkhondje...

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Manchester terrier. Die zou dolgelukkig zijn met een baas die er veel op uit gaat waar hij mee mag. 

Het hondje is niet te groot, qua opvoeding blijft het een terrier. Dus consequent zijn, en dan zou het geen probleem moeten zijn.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Border terrier? Hollandse smoushond? 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Aussie zou ik zeker afraden, is toch wel een echte werkhond.
Sheltie misschien wel? Ik heb er zelf geen maar ken er een paar en zijn allemaal leuke hondjes. NBlaffen wel veel uit enthousiasme maar heel vriendelijk en makkelijk te trainen. Ik zat zelf ook te denken aan een corgi, middenslag poedel, cockerspaniel (maar in mijn ervaring zijn die wel erg druk), boston terrier, keeshondje? Je zou eens op raadvanbeheer.nl kunnen kijken bij hondenrassen & rasgroepen, daar vind je alle rassen die in NL erkend zijn met beknopte rasbeschrijving.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik dacht zelf aan de gezelschapshondjes :-): Een tibetaanse spaniel of Japanse spaniel?

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda

honden foto van Kim & Coda

Ik ben zelf geschoold in de kynologie en ken eigenlijk van alle rassen de karakters wel een beetje uit mijn hoofd. Zoals deze beschreven worden in de theorie. Ik had zelf de aussie ook al afgeraden bij hem.

 

De reden dat ik hier vraag mensen mee te denken is omdat hier mensen zijn met persoonljike ervaringen en meer mensen weten altijd meer als 1.

Poedel wil hij niet, is een vrouwenhond hahaha (niet mijn woorden).

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Er kwam gisteren een fokker met 9 shelties naar het recreatiegebied waar ik ook  was. Wat een druktemakers zeg! Weet niet of meneer van blaffen houdt... 

 

Ik zou als ik hem was weg blijven van herdershonden en het inderdaad meer zoeken in de gezelschapshondjes, vandaar Markiesje. Kleine of middelmaat spanielachtig zat ik ook aan te denken, vandaar Engelse cocker of Kooikerhondje. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Jack Russells zijn erg leuk! Niet te groot en de jackies die ik ken zouden heel blij zijn met de activiteiten die je net noemde  

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

De shelties die ik ken...zijn inderdaad ook geweldige blaffers.Geen seconde zijn ze stil.Ook ooit in grote groep poedels gaan wandelen, en de enige die je hoorde was een sheltie van iemand die bij de poedels liep. Ook mijn buurvrouw heeft er 1, en eerlijk, word er gewoonweg gek van!Zal niet zeggen dat dit niet aan de opvoeding ligt, maar het zit gewoon ook in het ras en daar moet je van houden.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Ik heb zelf altijd jack russels gehad, maar misschien zijn die niet even makkelijk als je niet heel ervaren bent met honden.

Misschien een Teckel? Ook wel eigenwijs maar houden heel erg van gezelschap. Of een West Highland white terrier? Vlinderhondje is ook erg leuk.

Ik zou persoonlijk voor een niet te grote hond gaan en 1 met een niet te hoog energielevel.

Ik hoop dat je er wat aan hebt :-)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ik heb zelf altijd jack russels gehad, maar misschien zijn die niet even makkelijk als je niet heel ervaren bent met honden.

Misschien een Teckel? Ook wel eigenwijs maar houden heel erg van gezelschap. Of een West Highland white terrier? Vlinderhondje is ook erg leuk.

Ik zou persoonlijk voor een niet te grote hond gaan en 1 met een niet te hoog energielevel.

Ik hoop dat je er wat aan hebt :-) "

 

Mijn tante heeft altijd teckels gehad en die zijn echt niet de makkelijkste! Daarom zou ik het zelf afraden, maar dit heb jij misschien met jack russels:) 

 

Vlinderhondjes zijn echt heel leuk! mijn beste vriend heeft een kruising en heeft dus niet helemaal het karakter, maar deze hond kan je echt overal mee blij maken!  Nu weet ik niet of dit echt voor het hele ras geldt, maar voor hoever ik weet zijn het echt hele leuke hondjes.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

"  

Mijn tante heeft altijd teckels gehad en die zijn echt niet de makkelijkste! Daarom zou ik het zelf afraden, maar dit heb jij misschien met jack russels<img class=" /> 

 

Vlinderhondjes zijn echt heel leuk! mijn beste vriend heeft een kruising en heeft dus niet helemaal het karakter, maar deze hond kan je echt overal mee blij maken!  Nu weet ik niet of dit echt voor het hele ras geldt, maar voor hoever ik weet zijn het echt hele leuke hondjes. "

 



Ik weet dat teckels niet de makkelijkste zijn maar in energie veel lager dan jack russels. Daarom lijken ze mij mee geschikt dan een jack. Maar goed, bij elk ras geldt, je moet consequent zijn en elke hond heeft de nodige beweging nodig.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Vlinderhond is inderdaad ook erg leuk, maar neigt misschien teveel naar Chihuahua en dat wilde de man niet. 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

" Yep, zat zelf ook al te kijken voor de genoemde rassen. Hij wil geen kruising zegt hij. Nu is hij verliefd op de aussie, maar ja... te groot etc etc etc. En nu heeft hij de shetland sheepdog gevonden. Ik heb geen persoonlijke ervaring met dit ras. iemand wel? Is en blijft een klein werkhondje... "

Een Mini Australian/American Shepherd?

Onze kleine aussies zijn erg gemakkelijk en in huis zijn ze rustig, maar dat is natuurlijk ook een stukje opvoeding. Buiten zijn onze honden actief en vinden het leuk om behendigheid te doen. Kortom, het zijn goed gebouwde hondjes in goede verhoudingen en klein van formaat. Ze zijn sportief en je kan er leuk mee trainen. Maar het zijn zeker ook hondjes die graag knuffelen en het is niet noodzakelijk om met deze hondjes te sporten.

Onze Mini American Shepherd Lynn is gedekt door Spirit en wij verwachten half augustus pups. Lynn is 43 cm en Spirit is 38 cm. Ouders zijn getest op HD, patella luxatie en ogen. Daarnaast DNA-getest op MDR1, Pra-prcd en HC. 
 

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik zat ook aan een sheltie te denken. Handzaam formaatje met een niet al te lastig karakter. Ik denk dat deze ook goed in de levensstijl van meneer zal passen. Shelties zijn vanwege hun formaat makkelijk overal mee naar toe te nemen en hun zachte en vriendelijke karakter maakt ze niet al te lastig om op te voeden. Het zijn energieke hondjes, maar hebben ook geen probleem met een dag of paar dagen wat minder(tenminste alle shelties die ik ken). Ze kunnen wel behoorlijk vocaal zijn.

Een corgi zal ik niet zo snel aan beginnen als ik meneer was. Ze hebben toch wel behoorlijk wat karakter en zijn niet altijd allemaal even gemakkelijk en zijn toch wat energieker dan de sheltie. Daarnaast heeft een corgi zijn bouw ook niet echt mee om veel en vaak mee te gaan fietsen. Corgi's zijn trouwens ook nogal vocale hondjes.

Een andere optie is misschien nog een toypoedel? Ik ken er een aantal en wat een verschrikkelijk leuke hondjes zijn dat. Intelligent en zacht van karakter. Niet al te lastig op te voeden(die wat ik ken zijn niet zo heel denderend opgevoed en toch hele leuke en fijne hondjes). Daarnaast natuurlijk ook handzaam qua formaat en qua energielevel passen ze ook goed bij meneer zijn actieve leven. Maar door hun formaatje, ook nog steeds geschikt mocht meneer onverhoopt slechter ter been worden over een paar jaar.

 

honden foto van Love is a four-legged word

Zoals al genoemd: Een leuke Border Terriër! Energiek, slim, gemakkelijk op te voeden en handzaam maar absoluut niet truttig. Ietwat meer pit dan een gezelschapshondje maar voor een terriër vrij zachtaardig en meegaand.

Een spaniël zou ook prima passen, bijvoorbeeld een Engelse cocker, een Welsh/Engelse springer, of zelfs een clumber zie ik prima in zo'n plaatje passen (al zullen die wellicht een maatje te groot zijn). Ontzettend vriendelijk, doorgaans gemakkelijk op te voeden en zijn het liefst de hele dag bij de baas.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Een dwergpoedel lijkt me ideaal voor deze man.

honden page profiel FotogravinFotogravin

honden foto van Fotogravin

Ik zou zeggen: een kleine spaniel. Dus kooikerhondje, markiesje, japanse chin/spaniel, (nacht)vlinderhondje. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mr.wilt ook dat de hond mee kan met de fiets,geen truttig hondje maar wel een gemakkelijke hond,dan denk ik ook aan een border terrier.

Volgende forumvraag: groeiproces dwergteckel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^