ouderwets baasje, help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

Geef hem een week vakantie naar: de roedelmethode.
Een methode die zowel vriendelijk kan zijn, gebaseerd is op relatie. Maar ook de roedelvolgorde (dominantie) niet helemaal los laat, wellicht past het bij je man.
Je man leert hier misschien hoe hij de relatie kan verbeteren in plaats van verslechteren. En het het is niet een 'koekjesmethode'.
Voetnoot:
Ik suggereer dit niet ter reclame. Maar omdat het me wel een goede tussenoplossing lijkt voor de TS en haar man.
Ik zie zelf voordelen van deze methode, maar geloof niet in de wolven versus hondenverhaal. (Maar dat staat hier ook niet er discussie).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Geef hem een week vakantie naar: de roedelmethode.
Een methode die zowel vriendelijk kan zijn, gebaseerd is op relatie. Maar ook de roedelvolgorde (dominantie) niet helemaal los laat, wellicht past het bij je man.

Je man leert hier misschien hoe hij de relatie kan verbeteren in plaats van verslechteren.
En het het is niet een 'koekjesmethode'.

Voetnoot:
Ik suggereer dit niet ter reclame. Maar omdat het me wel een goede tussenoplossing lijkt voor de TS en haar man.
Ik zie zelf voordelen van deze methode, maar geloof niet in de wolven versus hondenverhaal. (Maar dat staat hier ook niet er discussie). "

 ik vind dat de hond nu voor gaat en zou een hond die al zo bang is zeker niet aan fysieke en mentale overheersing bloot gaan stellen ook al zou dat wel iets voor de vriend zijn.

 

Ik zou er meer voor zijn om iemand (die positief honden begeleid) thuis te laten komen om de vriend te vertellen hoe je een angstige hond moet begeleiden. En dan wel iemand die verstand heeft van hondentaal en waarop te leteen, iemand die laat zien hoe je vertrouwen kan wekken. Ik vind het zo erg, de hond doet zo haar best om aardig gevonden te worden en krijgt dan blijkbaar af en toe "op haar donder". Waarom weet ik nog steeds niet.

 

Voor ts, zou ik aanraden om je vriend een lijstje met herplaatsregels te geven, en proberen een nieuwe start te maken alsof je haar net hebt en vertrouwen moet gaan winnen (wat dus ook zo is)

 

houding en stem altijd kalm, en rustig

de hond wordt tijdens het eten met rust gelaten

als de hond rust wordt hij met rust gelaten

geen oefeningen onder druk, wel, mits de hond daaraan toe is, een leuk zoek, verstop of denkspelletje (makkelijk beginnen, voor successen zorgen voor het zelfvertrouwen)

zorg altijd voor duideljkheid, als de hond je niet snapt geeft dat stress en druk, wat angst en happen in de hand werkt

zorg dat de hond niet in de "fout" kan gaan om haar daarna te kunnen corrigeren. Liever voor zijn dan achteraf ingrijpen, (wat uiteraard ook weer voor veel stress zal zorgen)

 

Als je een goede gt wil vinden zou je Esther even een pbtje kunnen sturen (als je je eerst een profiel aanmaakt) of ze een goede gt bij jou in de buurt weet

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/607/esther.php

 

 

 

 

 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Mijn vriend en ik zijn niet zo ouderwets als jouw vriend, maar ook niet zo nieuw als een heleboel andere forumleden.

 

Je moet iets zoeken wat voor jou hond nodig is. Sommige honden hebben af en toe een duidelijke "nee" of "foei" nodig. Maar jouw hond heeft denk ik meer aan als je negatief gedrag wat meer negeert en positief gedrag heel erg beloond. 

Ga het vertrouwen terug winnen door veel te belonen, maar ook veel te trainen (zelfs basis oefeningen kunnen hier goed voor lenen, want dat kan je hond al dus kan je veel belonen). Als dag vertrouwen terug is kan je daarna gedrag wat je niet wilt proberen af te leren.

 

Onzekere honden moet je idd. niet op de zij leggen, probeer bij ongewenst gedrag te negeren en daarna wat positiefs te doen. Dus niet gelijk, want dan lijkt het belonen, maar daarna.

 

Hoop echt dat je een betere band op kan gaan bouwen en ik denk dat je ook een stevig gesprek moet hebben met je vriend, want dit moeten jullie samen gaan doen. 

 

Ben erg benieuwd naar komende weken of je vorderingen gaat maken met alle tips in dit topic;)

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Een husky is een hond die is gefokt om heel veel te rennen. Zelf van ik van mening dat weinig mensen geschikt zijn om zo een hond te kunnen geven wat hij nodig heeft. Ik heb er geen zin en tijd voor in ieder geval. Jij werkt heel veel, daar doe je je hond heel veel te kort mee. De zorg van je hond komt daarom op je vriend aan. Al ben ik het niet eens met zijn methode, maar ik kan me voorstellen dat hij die hond zelf opvoed hoe hij het wil, aangezien hij degene is die elke dag met de hond zit "opgescheept". 

 

Wat je vriend kan gaan doen is lekker gaan fietsen met de hond, kilometers maken met hem. Hiermee kan je hond zijn energie kwijt, zodat hij niet meer hoeft te happen om zijn energie kwijt te raken. Als een hond zijn ei kwijt kan, dan kan je veel beter trainen. Daarnaast krijg je een veel betere band met je hond en zal hij zich beter gedragen. Als je vriend je hond door het rennen positief ziet veranderen, zal hij misschien meer respect voor je hond gaan tonen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Fietsen kan idd een goede uitlaatklep zijn voor een hond met veel energie,  maar daar moet je met deze temperaturen niet gaan doen! 

 

Ik denk dat ts dat zelf ook wel weet, maar wilde het toch even gezegd hebben

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Fietsen kan idd een goede uitlaatklep zijn voor een hond met veel energie,  maar daar moet je met deze temperaturen niet gaan doen! 
 
Ik denk dat ts dat zelf ook wel weet, maar wilde het toch even gezegd hebben "

 Helemaal mee eens,een hond moe maken is 1 ding...fietsen in de warmte weer een ander ding..

Tussen 15 en 20 graden hoef je al niet te fietsen met je hond,omdat een hond snel te warm wordt en snel in een warmteshock kan raken.

honden page profiel ElianeEliane

Ik heb een vraag

Wie rijdt er met de auto?

-> Ik vermoed toch wel veel onder ons.

En wie heeft er al een aantal auto's gehad?

-> Tja als we bvb een 30tal jaren met de auto rijden, we toch al wel een aantal modelletjes "versleten"/ achter de rug hebben.

En hoeveel zijn er daardoor auto mechanica specialist ?

Als ik hier nu zeg het lichtje van de motor brand en dat van de voorverwarming pinkt.

Hoeveel gaan mij kunnen vertellen wat er aan de hand is met mijn auto en wat ik moet doen om het te verhelpen.

En hoeveel gaan het juist hebben?

 

En nou even over de hond.

Hoe zou jij het vinden dat wanneer je iets doet, dat jouw vriend verkeerd vind, je tegen de grond smijt?

Het is NIET normaal dat jouw hond in een hoekje in elkaar kruipt en dat ze plast. Jouw hond is BANG

 

De kans is dan ondertussen ook heel reëel dat ze vroeg of laat gaat bijten. Omdat dat het enige is dat haar nog rest.

 

Ik veronderstel dat jouw vriend graag met respect behandeld wordt? Wel jouw hond wil dat ook heel graag. Er wordt zoveel gezegd er wordt zoveel geschreven en iedereen kan zijn meningen verkondigen. Maar daarom is het nog niet juist Al die theoriën over baas boven baas zijn en de hond op zijn zij leggen en op de grond duwen, want je MOET de leider zijn... zijn helemaal achterhaald. De wetenschap is volop met studies bezig die een heel andere kijk geven op de hond. Een hond zijn hersenen reageren vrij gelijkaardig op emoties zoals wij (de mens) maar dan op het niveau van kinderen tussen de 2 à 3 jaar. Zijn kunnen blij zijn maar ook verdriet voelen en ook angst hebben. Dus als een hond zo behandeld wordt is hij heel angstig en begrijpt het niet. Op zo'n basis kan je geen relatie opbouwen. Plus honden die hardhandig aangepakt en opgevoed worden lopen het risico op beschadiging van de hypothalamus in de hersenen. Wat o.a. rechtstreeks gevolgen heeft op het geheugen van de hond.

Zou jij toelaten dat hij jullie kind zo zou behandelen, want dat het moet leren luisteren. En wie niet horen wil moet maar voelen toepast op het kind. 

Waarom zou het dan wel ok zijn om dit bij een hond te doen?

Jouw vriend zou dit best hopelijk zo snel mogelijk moeten begrijpen, liefst voordat de hond definitief psychisch is beschadigd.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Blafband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^